İçeriğe Yönlendir

Iphone 4G/4S Sorular, İncelemeler Ve Uygulamalar

Onur Demir

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

E hepsinden, hemde hepsinden daha iyi, dönmeyipte ne yapayım :)

Hah, note 2 zaten geçmiş durumda, ios sa bana zevk vermiyor, satbil olması çokta önemli değil, artık hepsi süper.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Çay tepsisi diğeride tv kumandası, kullanmak için parmak uzatmak lazım, al birsini vur ötekine diyelim o zaman, tabii birisi kırılır gider ayrı mesele :D

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Ios çalışma prensibi olarak multi-taskinge(çoklu görev) izin vermior. Yani bir uygulama açıkken, diğer uygulamaya geçtiğinizde arkada açık kalan uygulama birnevi pause konumunda oluyor. Böylece ram aynı anda farklı birimlerde çalışmadığından stabilite korunuyor. Peki çoklu görev bir ihtiyaç mıdır? Yani bir yanda internette gezinirken, bir yandan video seyredip, bir yandan mesela ses kaydı yapmak? Bu kadar uç noktalarda Android işletim sistemi kullanıcısına cevap verebilir bir yapıdadır ancak Android'in zayıf tarafı, bu yazılımı kullanan onlarca markaya ait yüzlerce modelin olması ve belli bir standartın korunmasına çalışılırken en yüksek donanımlı telefonlarda bile bazen zorlandığı işlemleri iki sene önce piyasaya çıkmış bir modele de yaptırmaya çalışmasıdır.

Android'in markası olan Nexus'ta performans, akıcılık, ram kullanımı gibi konularda IOS'dan geri kalır bir yan pek yoktur. Ancak Nexus daha çok geliştirici modeli olarak tercih edilirken, Apple'ın Iphone'u gibi sürekli aynı formatla üretilip, dış müdahalelere daha kapalı olması nedeni ile, açık kaynakla kullanıma önem veren Android severlerde Iphone'a göre tersi bir etki yaparak tercih nedeni olmaz.

NoteII'yi bir telefon olarak değerlendirmemek gerekir. Hatta çok güçlü işlemciye rağmen, spen(kalem) kullanımı için katmanlı ekranı oyunlar için gecikmeli tepki verdiğinden tercih nedeni bile olmayabilir. Fakat multimedya dünyası için ekran büyümesi kaçınılmazdır ve gün gelecek Iphone'un da yeni modellerinde ekranın üs köşelerine parmak yetişmeyecek ekranlar üretilecektir. Tabi o gün geldiğinde bugün tv'de çıkan tessadüf mü? yoksa bilinçli bir hareket mi sloganları da unutulup gidecektir.

Iphone ticari bir başarıdır ve işletim sistemi gerçekten akılcılık ve mac'ten bu yana giderek güçlenen sorunsuzluk üzerine kurulmuştur. Dünya çapında kullanıcılarının güçlü bir aidiyetle markaya bağlanması basit tesadüflerle, hava atma içgüdüsüyle ya da bilinçsizlikle açıklanamaz. Iphone4'ten beri nerdeyse 4 senedir aynı kasa ve adım adım konan ek özelliklerle bile hala idol olmasındaki sebep, bir telefondan çok, multimedya işlemlerini, basit bir arayüzle kullanıcısına kullandırtmasından kaynaklıdır. Bu arada pili değişmeyen bir telefonu, hiç kilitlenmeyecek bir yazılımla piyasaya sürmek de çok kolay bir deneyim değildir.

Android ise marka bazlı olarak artık üst seviyeden kullanıcısını kucaklamaktadır. Samsung bu konuda rakipleri ile farkı açtı ve Android'i Nexus'un utangaç çocuğu olmaktan çıkarıp, hırçın, asi, değişken ve hep rekabetçi olacağına Galaxy serisinin ilk modelinden itibaren kullanıcısını ikna etti.

Telefon savaşlarında, Iphone aslında her model çıkardığında yenilediği modelden çok yazılımdır. Yazılıma uygun olarak, gelecekteki gelişmelere paralel cihazları tanıtır. O gün için çıkardığı yazılım geçmiş modeller için kullanılabilir olsa da tanıtım görevlisinin elinde bulunan telefon yeni yazılımlarla iki sene kullanılabilecek modelin garantisidir. Samsung ise yazılımcı olmadığı için teknolojik olarak değişime uğramış model çıkarır. Samsung kullanıcısı önce modeli bekler. Stabil çalışmayacağını bilse bile, kamerası, nfc'si, ekranı için yeni model telefonunu alır, bir kaç gün sonra yazılımdan şikayet etmeye başlar. Ancak şu da bir gerçektir ki, Samsung modeli çıkarır, Android samsung'a göre yazılım çıkarır. Pratik olarak böyle değildir(samsung tazı değildir) ama çift çekirdek işlemcili telefonlar çıktığında Android'in yazılımı çift çekirdek kullanımına henüz uygun bile değildi ki 8-9 ay sonra ICS yazılımı çıkardılar.

Sonuç olarak; Android telefonlar teknoloji olarak önde gider, yazılım desteği arkadan gelir, Iphone'da ise yazılım sonraki iki yılı garanti eder, telefon modeli yazılıma göre kalibre edilir.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

İlkokulda dedikleri gibi elmayla armutu toplayıp çıkarmaya benziyor buradaki durum :p

One V ne? S3 ne? iP4S, iP5 ne?

Bugün gördüğüm bir vatandaşın elinde S3 vardı. Ben de oneX'i gösterdim. Memnun musun hTC'den geyiği oldu. Evet dedim. Ya, dedi "bende bundan önce iP4S vardı. Bunu aldım, yemin ediyorum sırtımdan yük kalktı" dedi.

E şimdi? Kim haklı hacı? :p

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Hepsi güzel diyip konuyu bağlıyorum, ama zaman içinde ios her şekilde geri kalacaktır, yapacağı birşey yok, yazılım olarak sona dayandı ve bundan sonra donanıma yüklenecek, ekran büyütecek ve andro dan özellik çalacak, zaten arakoza başladı bile, donanım olarak zaten bağımlı, dolayısı ile eli kolu bağlı, her ikiside benim değil elbette fanatik falan demeyin, ama bunların savaşı bize yarayacak, acaip aletler göreceğiz, apple a acaip gıcık oluyorum, aletlerinin hespi aynı ve sıkıcı geliyor, o yüzden acaip birşey çıkarmadıkça bakmam bile :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Demir

6.1 daha yeni geldi JB varmıki? Ben hala 5.0.1 le idare ediyorum JB yüzünden.

Cydia var zaten ancak aplikasyon yok orda. AppStore da paralı olan birşeyi İnstallous tan indiriyorduk yüzden sormuştum.

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Arkadaşlar kızıma Aypon 4 S ( gülmeyin sakın :angry: türkçesi böyle yazılıyor Okuduğum gibi yazarım arkadaş :D .)alacam, Bu telefon nedir ne değildir nerden bulurum alırken nelere dikkat etmeliyim......Öm den telefondan ulaşın lem bana.... ;)

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Arkadaşlar kızıma Aypon 4 S ( gülmeyin sakın :angry: türkçesi böyle yazılıyor Okuduğum gibi yazarım arkadaş :D .)alacam, Bu telefon nedir ne değildir nerden bulurum alırken nelere dikkat etmeliyim......Öm den telefondan ulaşın lem bana.... ;)

Abi kesin 4S mi olacak ? Yani kesin iphone mi olacak ? :)

Yorum bağlantısı

Dikkat edilecek birşeyi yok aslında. 16-32-64g 'lık modelleri var. Birini seçeceksiniz hafıza kullanımınıza göre. Ekranlarında ton farkı olabiliyor ancak bu şansa kalmış biraz. Son seriler genelde sorunsuz. Kullandığınız sim kartı kestirmeniz ya da operatörünüze ait bir merkezden kükü olanını almanız gerekiyor. Sim kartınız çok eski ise çalışmayabilir.

Asıl yapılması gerekenler aldıktan sonra. Muhakkak internet paketiiz olmalı. telefona ilk kurulum aşamasında bir apple kimliği ve bilgilerinizin cloud(bulut özelliği ile başka bir alana kablosuz transfer edilmesi ile otomatik yedeklenmesi) vasıtası ile arşivlenebilmesi için bir hesap yaratacaksınız. Adım adım yapılan bir işlem. Önemli olan şifrelerinizi ınutmayın ve apple kimliğinde muhakkak baş harf büyük ve sayı da içeren bir şifre tanımlanacak. En başta kredi kartı bilgisi istiyor, menü alt bölümden kart bilgisi vermeden geçip, ücretli yükleme yapacağınız zaman manuel kart bilgisi girebilirsiniz.

Kısa iphone maceramda öğrendiklerim bunlar. Ben girişi yapayım, detayları paylaşacak arkadaşlara daha fazla mani olmayayım:)

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Cem Işık
(düzenlendi)

Eşimin kullandığı yaklaşık 6 aylık 4s 'in kamerasında bir leke peydah oldu, aşağıda fotoğrafta daire içine aldığım kısım. Sadece kamera açıkken var ve her fotoğrafta çıkıyor. Ne ola ki ? Kameranın lensi temiz, ama içine toz vs kaçtı ise bilemem..

lekeliiek.JPG

tarihinde Cem Işık tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)

Eşimin kullandığı yaklaşık 6 aylık 4s 'in kamerasında bir leke peydah oldu, aşağıda fotoğrafta daire içine aldığım kısım. Sadece kamera açıkken var ve her fotoğrafta çıkıyor. Ne ola ki ? Kameranın lensi temiz, ama içine toz vs kaçtı ise bilemem..

Sensörül el rahmetül meftaa :(

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

garantiden servise yolla, ama 6 ay sonra falan gelir herhalde :D çapak kaçmış gibi retinaya

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Sensörül el rahmetül meftaa :(

O halde Ruhuna Fatiha :)

Hüseyin hocam telefon sensörüne cenaze namazı kılınır mı? :)

garantiden servise yolla, ama 6 ay sonra falan gelir herhalde :D çapak kaçmış gibi retinaya

Abi dikkatini çekerim, hanımın telefonu bu.. En aşağı iphone 5 almam lazım ki bunu servise yollamama izin versin :) Yoksa telefonsuz duramaz diye raporu var kapı gibi ..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Abi dikkatini çekerim, hanımın telefonu bu.. En aşağı iphone 5 almam lazım ki bunu servise yollamama izin versin :) Yoksa telefonsuz duramaz diye raporu var kapı gibi ..

Garantisi varsa yollayın yenisini yollarlar :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Garantisi varsa yollayın yenisini yollarlar :p

Garantisi var, ama gitti geldi mucize olup 1 hafta bile olsa telefonsuzluk dert olur ..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Fatiha okunur. :)

Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

jb'li 5.0.1 üzerine son sürümü yüklesem herhangi bir sorun olur mu acep? JB düşünmüyorum tekrar. telefon 3GS

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

3gs e ios4 yüklersen zamanla şişer, ios5 yüklersen daha kısa zamanda şişer, tf4s e ios5 yüklersende aynı şey olur, ayfon kaçsa aynı numaralı sürüm yüklenecek, aksi takdirde çürük elmanın oyununa gelirsin, telefon zamanla yavaşlamaya ve takılmaya başlar, aksini iddaa etmeyin bu böyle, elmanın politikası bu, o yüzden 3gs le ios4 üstüne çıkma ki seni deli edip mecburen üst modele geçmek zorunda kalma. :)

Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

peki JB'den nasıl kurtulurum. 5 sürümüne de razıyım :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Geri dönüşü var diye biliyorum, ama tf ile pek uğraşmadığımdan denemedim, bilen yücealet kullanıcıları cevap verirler sanırım, andro olsa kolay, gir root menüye, rom yedeğine bas, ok. de iş tamam :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...