İçeriğe Yönlendir

Iphone 4G/4S Sorular, İncelemeler Ve Uygulamalar

Onur Demir

Recommended Posts

Hüseyin Matur

JB yapmıştır o bırakır mı abi :D

PhoneDisk

DropBox

Yok be yapmadım. İos 6'ya geçtik malum. :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Aferin o zaman :p

Bekleyemedin mi :D

Bekleyemedim, güncelleme gelir gelmez verdim ayarı. :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Gürsoy

İphone 4 veya 3gs de konuşurken sesi kaydetmek için bir program varmı arkadaşlar ?

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Dün itibari ile emektar Nokia E52'imi tarihin tozlu raflarında yerini alması için bırakıp, yeni bir sayfa açıp 4s ile yeni bir başlangıç yaptım..

Mehmet tam zamanında almışım valla yoksa neremize sokacaktık o İphone'yi :)

Jailbreak için çalışmalara başladım kendim yapmayı düşünüyorum..

Bu konu hakkında önerisi olan var mı ?

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

birini daha kaybettik :elveda:

Abi vallahi benimkinin içinden civata çıkmadı... Alırken sallayıp kontrol ettim :D

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Abi vallahi benimkinin içinden civata çıkmadı... Alırken sallayıp kontrol ettim :D

Uzaylı yapamadık seni, çürük elmacı oldun :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Dun sonunda ıphone 5'le tanıştım. Tanıştım desem de 4s'i yeniden görmüş gibi oldum. İnce ve biraz daha parlak bir metal görünümü var. Uzunluğu abartılacak şekilde değil. En boy oranına bakınca garip bir görüntüsü yok. Hattı takılı olmadığı için diğer detaylarını inceleyemedim.

Yine, Almanya'dan gelen akrabasının bu cihazı kullandığını görüp, inceleyen çalışanımız; Ses açma kapama düğmesinin kavlamış olmasına çok şaşırdığını anlatıyordu geçenlerde. Tabi kullanım hatası ya da telefondan kaynaklı bir durum olabilir ancak Iphone'ın önceki modellerinde karşilaşılan en son durumdu dizayn hataları.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Harun Aydın
(düzenlendi)

dün gelen 6.0.1 ile iphone 5 teki bazı hatalar düzeltilmiştir şarj olayını hatalar içine almasalar da şarjda da gözle görülür derecede düzelme var dediğiniz gibi 5 i şuan ayırt edecek kadar 4 ten çok ta uzun değil ama 4 ve 4s kullananlar ilk dokunduklarında ne kadar hafif ve ince olduğunu söylüyorlar ben yurt dışından 2.850 getirttirdim daha önce 4 kullanıyordum 4s kullananlar bence 5 için acele etmelerine gerek duymuyorum beklemekte fayda var ama 4 kullanananlar düşünebilir kenarları 4ve4s göre parlak ama çizilmeye daha çok meyilli arka taraf aliminyüm olduğu için oda öyle ama ekran jelatini ile çözülür (: her ne kadar aliminyüm olmasına rağmen çizilmeye dayanıklı olduğu söylensede ben jelatinle kullanıyorum arka üst ve alt kısımdaki ayrı olan ince yerler çekim gücünün etkilenmemesi için cam yapılmış yine performans konusunda güzel ben 5 ten önce samsung s3 ve 5 arasında çok gidip geldim çok inceleme yaptım bence 5 yada 4s s3 e göre elinize aldığınızda daha sağlamlık hissi veriyor..

Bir de etrafımda gördüğüm kadarıyla telefonum iphone olsun diyerek kullanan çok sadece hava (: daha yazılımı 4.1 lerde gezenleri görüyorum (: onun için gercekten alo demek için fazla bir fiyat ama geniş kapsamlı kulanmayı düşünenler için performanslı bir telefon int konusunda çekim hızı ve kalitesi konusunda 4s le aynı olsada kamerası mercek çapı ve kalitesi arttırıldığı için 4s nazaran daha net fotoğraflar elde edebiliyor.

tarihinde Harun Aydın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...

Sanırım iphone 5 kullanıcıları pek memnun etmedi ki hemen 5S söylentileri piyasada dolanmaya başladı.

http://teknoloji.milliyet.com.tr/iphone-5-in-fiyati-simdiden-dustu-ama-neden-/mobildunya/haberdetay/17.12.2012/1642957/default.htm

http://www.chip.com.tr/galeri/iphone-5-de-olmasini-bekledigimiz-ozellikler_2568.html

Bu özellikler andorid de var sanırım. Ben s2 kullanıyorum. Sanırım iphone'nun biraz daha fazla çalışması gerek. Bu arada Nokia Lumnia hakkında olumlu duyumlar alıyorum.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Misafir
(düzenlendi)

Iphone'da pek ilgilenmediğim için farketmediğim ancak kullanmaya başladıktan sonra ekranda sarımtıraklık sorununu buraya taşıyalım. Maalesef Apple firmasının da bazı üretim kusurları mevcutmuş. Sorun şöyle ortaya çıkıyor. Normal kullanımda anlaşılmayacak birşey deniyor ama ben S3'ten sonra ekrana baktığımda retina ekranın garip bir şekilde beyazının kırık olduğunu düşündüm. Telefonu daha önce kız arkadaşım kullanırken de bu ekranın neresini beğeniyorsun demiştim ama inceleme gereği duymadım. Kendim kullanırken de demek ki ekran ayarı böyle derken, bir iki telefona ve özellikle Iphone 5'e bakınca o telefonların daha cool(serin) bir renk skalası ile beyazları daha mavimsi, renkleri de buna paralel olarak biraz daha canlı verdiğini anladım. Telefonları yanyana koyunca fark bariz olarak ortaya çıkıyor. 4'ler de bu soru daha az. 4S'lerde bir kısım ekran bu şekilde sarımtırak. Yani daha warm(sıcak) gösteriyor. Ayarlanmış diyorum çünkü konu ile ilgili yüzlerce bildirim var ama sebep konusunda Apple'ın resmi bir açıklaması olmadığı için sebep, farklı şirketlerden temin edilen ekranlarda ledlerin kelvin değerlerinin farklı olduğundan kaynaklı deniyor.

Bir de ekran katmanlarının yapıştırılmasına yarayan sıvının kurutulmadan ürünlerin üretim bandından çıkması sonucu oluşan sarı leke sorunu varmış. Bu sorun telefon parlaklığı son kademede kullanılınca bir-iki ayda ortadan kalkıyormuş.

Ancak ekran tonlaması problemi kalıcı ve değişim prosedürüne girmiyor. TV'lerdeki ayarlar gibi bazıları bu renkleri daha doğal buluyor. Fakat bana göre değil bu tonlama aslında. Daha vivid(canlı) olsa daha iyi olur benim gözümde.

Daha önce diğer markalarda karşılaşmadığım bir durumdu. Android zamanında Apple'ın özellik olarak eksiklikleri olduğunu düşünürdüm ama malzeme kalitesinden ödün verdiğimi, standardizasyon konusunda çok prensipli olduğunu düşünürdüm. Demek ki oluyormuş, global pazarda yer alan her firmada ürünler arası farklılıklar.

Bu arada hala Iphone kullanıyorum. Bu durumu kabulleneceğim. Değişim için bahane etmeyeceğim:)

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Necati Ünlü

Merhaba;

Ben forum da çok yeniyim belki daha önce konuşuldu ama bulamadım sitede iphone için bir uygulama olduğunu gördüm fakat bağlantı sağlayamadım IPB mobile diye bir uygulama kullannan var mı? Yardımınızı rica ediyorum.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

İphone 4 veya 3gs de konuşurken sesi kaydetmek için bir program varmı arkadaşlar ?

Merhaba;

Ben forum da çok yeniyim belki daha önce konuşuldu ama bulamadım sitede iphone için bir uygulama olduğunu gördüm fakat bağlantı sağlayamadım IPB mobile diye bir uygulama kullannan var mı? Yardımınızı rica ediyorum.

iPhone konusuna bak... Sorulara cevap bile verilmiyor. :p

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

iPhone konusuna bak... Sorulara cevap bile verilmiyor. :p

Tüm çabalar beyhude de ondandır :D:p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan
(düzenlendi)

ben başka bir şey sormak istiyorum ben bir telefon aldım geçen garantiye götürmek istedim ama yurt dışı kayıtlıymış kazık yemişim. Ama telefonda sorun yok. Bunun zararı nedir? Ne anlama geliyor?

tarihinde Feti Ercan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan

Kayıtlıysa olmaz, merak etmeyin.

tamam abi sağolasun bilgi için.

Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek

Angry Birds Rio ve

Angry Bird Rio HD (ipad için) bugün / bir süre için ücretsiz.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Güvenç Terzierol
(düzenlendi)

Bu gün ablamın telefonuyla(iphone4s) geçirdiğim günlerden sonra, oda arkadaşımın iphone 5 sahibi olması ve kullanmayı bilmiyor olmasından ötürü iphone 5 ilede uzunca bir vakit haşırneşir olmuş olarak, uzun bir süre ipod touch 2G kulanmış-kullanıyor biri olarak ve son olarakta bir ayı geçik bir süredir android kullanan biri olarak "diyorum ki kimseler kusura bakmasın apple software kısmında dananın kuyruğunu koparmış, buda ona elindeki hardware'ı sonuna kadar kullanma becerisi ve stabilite katmış. benim gözümde apple olmuş olgunlaşmış tatlı bir elma."

ipod touch 2g, iphone3G'den Hızlı olduğuda internette söylemler arasında. İkisini kullanıp deneyip görmedim ancak benchmarklarda öyle çıktığı konuşuluyor.

Ipod touch'ı jailbreakli olarak ve jailbreaksiz olarak çok kullandım. sadece uygulama için değil kişiselleştirme açısından da çok kez müdahalelerde bulundum. Daha hızlı çalışması için gerekenleri yaptım jailbreak ile ama apple'ın legal hali hepsinden iyiydi.

internet browser konusunda, özellikle ve özellikle sms ve konuşma konusunda çok daha net ve akıcı. uygulamalar konusunda ram şişti, oyun kastı, dur bi oyundan çıkayım altta çalışanları kapatayım gibi bir derdim hiç olmadı.

sistemin çok net ve akıcı çalışıyor olması işlem hızında ki akıcılık uygulama geçişlerindeki hız ve pürüzsüzlük kendi telefonumda zaten bulamıyorum(hTC one V) ama bir S3 te de(kuzenimin teleefonu ve vakit geçirmişliğim kurcalamışlığım çok) bu netlik yoktu.

ve kim ne derse desin tasarımda ki sadeliğin getirdiği şıklık.

Bu arada apple sempatizanı değilim :D ancak ilk bilgisayarım ve sonrakiler macintosh'tu hala evde mac kullanıyorum belki elmanın çekiciliği oradan geliyor ancak 2 senedir üniversiteyi kazandığımdan bu yana windows kullandığım için açık ve net söylüyorum apple'ı kopya edebilirler, işletim sistemini-donanımını benzete bilirler ama asla onun gibi olamazlar.

sonradan okuyunca eklemek istediğim bir NOT: Sanırım biraz içim dolmuş, duygu seli,bir patlama yaşamışım. özür diliyorum. Bu aralar etrafımda aldıkları ürünleri kullanmaktan bir haber olan herkesin elinde diye alan insanlarla çok uğraştım sanırım. :)

tarihinde Güvenç Terzİerol tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Onun gibi olamazlar, ondan daha iyi olurlar, hiçbirşey erişilmez geçilmez değildir, buda var, bu gelişme hızıylada bunun olacağı kaçınılmaz, neyse son zamanlarda Xperia lara taktım, Sony kendi tarzını yakalamış ve çok sağlam aletler yapan bir firma, korelilere benzemiyor, Xperia Z eğer bekleneni verirse çok eskiden olduğu gibi yine Sony' ye dönüş yapacağım sanırım, elma ise şuan için yazılım stabilitesi dışında zaten geride kaldı, o yüzden dikkatimi hiç çekmiyor, heleki saçma fiyatıyla hiç...

Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol
(düzenlendi)

Onun gibi olamazlar, ondan daha iyi olurlar, hiçbirşey erişilmez geçilmez değildir, buda var, bu gelişme hızıylada bunun olacağı kaçınılmaz, neyse son zamanlarda Xperia lara taktım, Sony kendi tarzını yakalamış ve çok sağlam aletler yapan bir firma, korelilere benzemiyor, Xperia Z eğer bekleneni verirse çok eskiden olduğu gibi yine Sony' ye dönüş yapacağım sanırım, elma ise şuan için yazılım stabilitesi dışında zaten geride kaldı, o yüzden dikkatimi hiç çekmiyor, heleki saçma fiyatıyla hiç...

Fakat dediğiniz yazılım stabilitesi beraberinde okadar çok şeyi peşinden getiriyor ki..

Stabilte genel kullanıma direkt etkisi var.

İşlemcinin düşük olması ram miktarının ne kadar olmuş olması değil onu gereksiz zorlamadan tam performansla nasıl kullandığı önemli bana göre.

Benim şuan kullandığım hTC One V telefonum iphone 4 ile temelde aynı özellikteler.

ancak aralarında dağlar kadar fark var..

Özellikle son bir haftadır tekrardan iosla yakın olduktan sonra işlemler arasında, programlar arasında ki geçişlerde ki temizlik prüzsüzlük. arkada açık bıraktığım onca şeyden sonra girip rahatlıkla oyun oynamak.

İnternet browsing'te gezinmeler, arkada inen uygulamalar varken oyun oynuyor, wrbte gezebiliyor olmak veya o an facebook twitter takibi yapmak veya bir dünya şey. aklıma şuan gelenler bunlar. gayet akıcıydı.

hatta dün akşam kuzenim telefonla arayıp arabasıyla ilgili bir soru sordu. dedim dur bakalım. internette aradım buldum pdf formatı idi açtı baktım aramasını yaptım vs sonra gayet sıkıntı olmadan kapadık ve aktı gitti alet.

Buna istinaden kendi telefonumdan sırf bu yüzden bir deneme yaptım. webde gezinirken zaten hay ben senin ta ben senin diye diye gezindim.

Androidin açık kaynak olması 3. parti yazılımla daha geliştirilebilir olması güzel ve iyi birşey ancak bana hiç bir artı katmıyor. Çünkü ben yazılım dillerini bilmiyorum kod yazamıyorum. kendi telefonuma root olayına girmeyi denedim. oldu da ama telefon oldu palyaço.

tekrar döndüm sense romuna.

apple "geçilir" ama apple gibi "olamazlar" maksat apple'ı geçmekse galaxy note2 zaten geçmiş durumda.

tarihinde Güvenç Terzİerol tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...