Mustafa Yenigün 10 Temmuz 2011 Paylaş 10 Temmuz 2011 Aracımdaki Sony teybimin mp3 kalitesinden memnun olsam da, hazırladığım mp3 cdlerini 2 saat kadar çaldıktan sonra hamur kıvamına getirmesi, şarkıların atlama yapmaya başlaması hatta CDlerin bozulması üzerine Aux girişini daha aktif kullanmak zorunda olduğumu farkettim. Daha önceden torpidodaki Aux girişine bağladığım kabloyu, torpido kapağı menteşesinin arasından çıkarıp sağ koltuk paspası altından el freni bölgesine kadar getirmiştim. Kullanışlı olsa da, torpido gözünü her açtığımda kablo menteşe aralığından çıkıyordu. Estetik açıdan da sıkmaya başlayınca, paralel bir Aux hattı çekmeye karar verdim. Önce arka cam ısıtma düğmesinin hemen yanındaki düğme boşluklarından birine çekmeyi düşündüm. Ama sonrasında üst torpido gözünün içine taşımaya karar verdim. Herkesi bıktıran bu küçük cebi sinir olmayı göze alarak kullanayım dedim. Aracımın benden önceki sahibi, menteşe sorunu ile ünlenmiş bu kapağı dişi kırılınca yapıştırtmıştı. Zor da olsa yapıştırıcıyı açtım, maalesef kilit mekanizması tamamen sökülmüştü. O yüzden kapak mekanizmasını anlık bir çözümle düzeltemedim. Şimdilik kendi kendini açmasın diye yayını söktüm. Daha sonra çıt-çıtlı mıknatıs sistemi ile kullanılır hale getirmeyi deneyeceğim. Şöyle bir şey düşünüyorum, yay gücünü yenecek bir mıknatıs bulmak zor olacak sanırım AUX girişi için elektronikçilerden bir tane stereo giriş, 1.5 metre kablo ve makaron, bir tane de klemens aldım. Üst torpidoya bir delik açtım ve stereo girişi buraya taktım. Torpido malzemesinin kalınlığı ile giriş parçasının vidalama ağzının uzunluğu ölçüsel olarak çok yakın olduğu için, somunu takmakta oldukça zorlandım ama neyse ki sonunda bir diş yakaladı ve sıktı. Resimde çok net ve düzgün görünmüyor, nedeni de benim fotoğraf çekme konusundaki beceriksizliğim Araç üstünde çok düzgün görünüyor. Lehimlerini yaptıktan sonra, girişe birşey bağlarken baskıdan dolayı somunun atma ihtimalini azaltmak ve lehimli bölgenin etkilenmesini önlemek için silikonladım. Ardından sıra sağ torpido gözünü sökmeye geldi. İnsan bilmeyince ilk deneme cidden çok zor oluyor Torpidoyu tutan 7 vidayı söktüm. Sonra geri takarken beni gerçekten çok zorlayan klima kapağını çekerek çıkardım. Torpidoya hava taşıyan kanal, 4 diş ile torpido gözüne tutturulmuş. Dişler gerçekten çok hassas, dikkatle itmek gerekiyor, fazla itip yamultursanız ya da kırarsanız, tekrar bağlarken çok uğraşırsınız. Kanalı da söktükten sonra torpidonun içi çekince çıkıyor. Aux girişinin arkasındaki soket, üzerindeki mandala basınca hemen çıkıyor. Kablosunu kestim ve klemensi bağladım. Bağlantıda klemens kullandım, çünkü lehimlersem üst kapak menteşe problemini çözmek için kapağı söktüğümde sorun olacaktı. Ardından teybe giden kablo ve üst torpidodan gelen paralel kabloyu da klemense bağladım. Test edip çalıştığından emin olduktan sonra, torpidoyu tekrar yerine oturttum, vidalarını taktım ve söylene söylene klima hava borusunu, dişlerini ve kapağını takmaya çalıştım, biraz uğraştırdı ama başardım Bu arada Aux girişine ek yaparken, karşıma muhtemelen yine teypten gelen ve boşta duran bir soket daha çıktı. Bu soketin ne olduğu konusunda fikriniz var mı ? CD Changer hazırlığı falan olabilir mi ? Yorum bağlantısı
Tahir İlter 10 Temmuz 2011 Paylaş 10 Temmuz 2011 Güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık paylaşım için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Taner Ulusoy 10 Temmuz 2011 Paylaş 10 Temmuz 2011 mustafa bey elinize sağlık. benim fiestada sony mp3 var, aux tuşu var ama giriş yok. ben de yapmayı planlıyorum saydığınız malzemeleri alıcam ama teybin arkasındaki aux soketini nasıl yapıcam bilmiyorum. bu soketi bulabilir miyim piyasadan?? Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün 10 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 10 Temmuz 2011 (düzenlendi) Maalesef teybin arkasında Aux giriş soketinin nasıl olduğu konusunda bir bilgim yok. Eğer tekli bir soketse, piyasadan bulmakta ve takmakta zorlanacağınızı sanmıyorum. Belki de teybinize Aux giriş bağlantısı yapılmış, ama soketin diğer ucu boşta bir yerlerde duruyordur. Benim torpidoyu söktüğümde ortaya çıkan ve ne olduğunu anlayamadığım soket gibi. Benim yanıltıcı olma ihtimalim olduğundan, bu noktada size daha deneyimli olan arkadaşların yardım etmesi daha doğru olur. 12 Temmuz 2011 tarihinde Adnan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Taner Ulusoy 11 Temmuz 2011 Paylaş 11 Temmuz 2011 o zaman ben teybi söktüreyim, soket varsa arkasından görünür zaten, yoksa da yapan yerler var mı bir araştırayım.inşallah kablosu hazırdır uğraştırmaz beni Yorum bağlantısı
Misafir 11 Temmuz 2011 Paylaş 11 Temmuz 2011 (düzenlendi) Elinize saglık Güzel çalışma yapmışsınız. Bilgi kutusunda Ford teyp baglantıları diye bir konu açmıştım inceleyin Audi aracınıza ait olan bölümlerde mevcuttu linkte var ise pin ucları yazıyor.Emminin kendi sitesindede bu konuda bilgiler mevcut. 11 Temmuz 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 12 Temmuz 2011 Paylaş 12 Temmuz 2011 Ne olduğunu bilmediğiniz soket cd değiştirici içinse yaşadık.Neden mi? Xcarlink tarzı usb sd gibi cihazlardan mp3 çalan aparatları takabiliriz o zaman.Bu konuyu aydınlığa kavuşturalım. Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün 13 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 13 Temmuz 2011 Ne olduğunu bilmediğiniz soket cd değiştirici içinse yaşadık.Neden mi? Xcarlink tarzı usb sd gibi cihazlardan mp3 çalan aparatları takabiliriz o zaman.Bu konuyu aydınlığa kavuşturalım. Açıkçası ben de bir bilen çıkar diye uzaktan ve yakından resmini çekip konuya ekledim ama şu ana kadar soketi tanıyan çıkmadı Yorum bağlantısı
Misafir 13 Temmuz 2011 Paylaş 13 Temmuz 2011 (düzenlendi) Elinize saglık Güzel çalışma yapmışsınız.Bilgi kutusunda Ford teyp baglantıları diye bir konu açmıştım inceleyin Audi aracınıza ait olan bölümlerde mevcuttu linkte var ise pin ucları yazıyor.Emminin kendi sitesindede bu konuda bilgiler mevcut. Açıkçası ben de bir bilen çıkar diye uzaktan ve yakından resmini çekip konuya ekledim ama şu ana kadar soketi tanıyan çıkmadı Bu konu ile çok ciddi yorumlar var oldukcada detaylı.Burada aradıgınız sorunun yanıtı var.Size kolaylık olsun diye bu defa linki veriyorum. http://www.otoclubturkiye.com/forum/Buetuen-Fo...in-t192726.html 13 Temmuz 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün 13 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 13 Temmuz 2011 Bu konu ile çok ciddi yorumlar var oldukcada detaylı.Burada aradıgınız sorunun yanıtı var.Size kolaylık olsun diye bu defa linki veriyorum.http://www.otoclubturkiye.com/forum/Buetuen-Fo...in-t192726.html İlk mesajınızı okuduğumda da, konunuzu bulmuş ve orada verdiğiniz linki incelemiştim. Boştaki soketle ilgili cevabı bulamamıştım, sonra da mesajınızın Fiesta Aux girişi konusunu soran Taner Bey'e hitaben olduğunu düşünmüştüm. Şimdi linki tekrar inceledim, göremediğim ne var diye tekrar baktım, yine cevabı bulamadım Teknik açıdan uzak olduğum bir konu olduğu için muhtemelen gözümden kaçıyor. Yorum bağlantısı
Barış Güler 13 Temmuz 2011 Paylaş 13 Temmuz 2011 Bu aux girişini sökmüşken usb girişine çeviremezmiyiz? Yorum bağlantısı
Taner Ulusoy 13 Temmuz 2011 Paylaş 13 Temmuz 2011 (düzenlendi) oktay bey, ben fiesta için aux girişi yapmayı düşünüyorum,o yüzden soket bulabilir miyim diye sordum, linki inceledim ama benim teknik bilgimi aşıyor maalesef, ben hazır soket bulabilirsem daha kolay olur benim için 13 Temmuz 2011 tarihinde Taner Ulusoy tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 13 Temmuz 2011 Paylaş 13 Temmuz 2011 Bu aux girişini sökmüşken usb girişine çeviremezmiyiz? Müzik ve Görüntü Sistemleri Başlık altında ben okumuştum fakat şu an yerini bulamadım.Bu kablo ile ilgili konu geçiyordu.Mustafa görürse tam olarak ne oldugunu yazacaktır.Cd changer ise koltuk altı veya nereye konuluyorsa orada karşılıgı muhakkak vardır fakat daha çok audio girş yada çıkış ucu olarak görünüyor.Farklı bir sete ait düşünülerek konulmuştur diye düşünüyorum. Fiestalar için aux kablosu servisten bir arkadaş alıp kullanmıştı. Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 15 Temmuz 2011 Paylaş 15 Temmuz 2011 Son resimdeki bilinmeyen soket CD değiştiri mi değil mi?. Cevap verebilecek bir uzman var mı? Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan 24 Ekim 2011 Paylaş 24 Ekim 2011 Aracıma aux girişi yapsam maliyeti ne kadar olur acaba?Hiç yaptıran var mı? Yorum bağlantısı
Özgür Turhan 28 Ekim 2011 Paylaş 28 Ekim 2011 Güzel çalışma... Benim araçta da farklı bi yöntem kullanarak yapılmışı mevcut... Yorum bağlantısı
Gökhan Göktaş 18 Kasım 2011 Paylaş 18 Kasım 2011 İlk mesajınızı okuduğumda da, konunuzu bulmuş ve orada verdiğiniz linki incelemiştim. Boştaki soketle ilgili cevabı bulamamıştım, sonra da mesajınızın Fiesta Aux girişi konusunu soran Taner Bey'e hitaben olduğunu düşünmüştüm. Şimdi linki tekrar inceledim, göremediğim ne var diye tekrar baktım, yine cevabı bulamadım Teknik açıdan uzak olduğum bir konu olduğu için muhtemelen gözümden kaçıyor. Bence o soket isofix baglanti kemerlerinin takildiginda kullanılan yolcu hava yastigi kapatma dugmesinin soketi muhtemelen. Cunku onun yeride orada hazir Yorum bağlantısı
Coşkun Filiz 20 Kasım 2011 Paylaş 20 Kasım 2011 Açıkçası ben de bir bilen çıkar diye uzaktan ve yakından resmini çekip konuya ekledim ama şu ana kadar soketi tanıyan çıkmadı selamlar, Bu soket torpido daysa Tekno paketlerin bluetooth ve sesli kontrol modülü torpido sökülerek ulaşılıyor o olabilir. Yorum bağlantısı
Coşkun Filiz 20 Kasım 2011 Paylaş 20 Kasım 2011 Cevabı resimli şekilde burada, onada voice control modulu şart http://www.ford-focus.dk/Forum/e107_plugin...topic.php?42141 Bende var BT/VC fakat USB işini nasıl yapabilirim anlatılan bir konu varmı? Yorum bağlantısı
Fatih Söğütçü 14 Şubat 2016 Paylaş 14 Şubat 2016 araştırma yaparken gördümde cevap vermek istedim hala daha o soketler ne diye düşünüyorsanız cevap: koltuk ısıtma soketleri. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts