Mehmet Alyaprak 11 Temmuz 2011 Paylaş 11 Temmuz 2011 Merhaba.. Dun uzun bir sureden sonra ilk defa explorer imla uzun yola gittim pekte uzun denilmez 160 km git gel.. Dun suyunu tamamladim oyle ciktik fakat bugun radyator suyunun plastik kabini actigimda atf 2 yagi gorduk ustam radyator sogutucusunun delindigini soyledi sanzimana az miktarda su gitmis dedi.. Araci iki gun once radyator kapagini takmadan kullanmisiz dun tamamlarken farkettim kapak yanda duruyordu baktim icinde su kalmamisti.. Suyu doldurdum 5-6 lt su aldi sonra yola ciktik.. En basta suyu almadigi icin galiba LPg nin filtresi ve enjektorlerden su damliyordu soguktu zaten.. Tekire vardigimizda normale donmustu.. Adanaya donduk bugunde bi baktirmak icin gittigimde bu olayla karsilastim sizce nedir nedendir ne yapilmasi gerekiyor ? Tesekkurler.. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 11 Temmuz 2011 Paylaş 11 Temmuz 2011 Bu konu beni aşar, Çağlar abi halletsin Ustaaa ex geldi tükkana bi el atıversene Yorum bağlantısı
Mehmet Alyaprak 11 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2011 Bu konu beni aşar, Çağlar abi halletsin Ustaaa ex geldi tükkana bi el atıversene Hakan abi sana dediklerimin icinde buraya eklemem gereken birsey varmi olayin tam anlasilmasi icin.. ? Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 11 Temmuz 2011 Paylaş 11 Temmuz 2011 Stop etmesini falan ilave etsen iyi olur. Olay tam bilinmeli ki ona göre yorum yapılabilsin. Yorum bağlantısı
Mehmet Alyaprak 11 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2011 O 100 le giderken stop etmesini mi diyorsun abi? Onu bir defa yapti oda hani LPG radyatore su koydum onu henuz gormedigi icindi hani filtrelerden ve lpg enjektorlerindende sular damliyordu soguktu ya abi sonra tekire vardigimizda duzelmisti.. Ama yazalim belki yardimci olabilir.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Temmuz 2011 Paylaş 11 Temmuz 2011 Şanzıman yağ çubuğuna da bakmalı, berrak vişne suyu rengi yerine, pembe bulanık renge dönmüşse, olan olmuş, şanzıman yağı değişecek, belki de revizyon (yağ değişimi sonrası anlaşılır) radyatör zaten sökülecek, tamiri mümkünse yapılacak. Önemli olan ne yapılacak ise hemen yapılması gerektiği. Bu arada radyatördeki yağ, motordan gelmiş olma ihtimali de kontrol edilmeli. Explorer soğutma sistemi gereği kapağın açık kalmış olması feci bir hata değil , iyi değil tabii ama Zetec motor gibi de değil. Yorum bağlantısı
Mehmet Alyaprak 11 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2011 Şanzıman yağ çubuğuna da bakmalı, berrak vişne suyu rengi yerine, pembe bulanık renge dönmüşse, olan olmuş, şanzıman yağı değişecek, belki de revizyon (yağ değişimi sonrası anlaşılır) radyatör zaten sökülecek, tamiri mümkünse yapılacak. Önemli olan ne yapılacak ise hemen yapılması gerektiği. Bu arada radyatördeki yağ, motordan gelmiş olma ihtimali de kontrol edilmeli.Explorer soğutma sistemi gereği kapağın açık kalmış olması feci bir hata değil , iyi değil tabii ama Zetec motor gibi de değil. Caglar abi simdi indim resimlerini cektim belki o resimlerden yagin durumunu anlayabilirsiniz.. Motor yag cubugunu cektim peceteye sildim sanzimaninkinide yaptim belki bi fikir sahibi olursun abi.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Temmuz 2011 Paylaş 11 Temmuz 2011 Sadece şanzıman yağı için geçerlidir, selpakta siyah nokta göremedim doğru mudur? Aslında özel pedler vardır, motor/şanzıman/fren vs. yağ çubuğu sürtülüyor, pedin aldığı renge göre sonuç tablosuna bakılıyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Alyaprak 12 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 12 Temmuz 2011 O pedden nerede bulabilirim, kimler satar Caglar abi ? Abi o siyah noktadan kastettigin nedir ? Yorum bağlantısı
Mehmet Alyaprak 12 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 12 Temmuz 2011 Bu arada belki faydasi olur birde araba benzindeyken boyle kafa salliyor N/P de bastigimda ozellikle 1500 devirlerde cok sallaniyor 2500 u gecince kalmiyor dusunce yine yapiyor.. D deykende 2000 devri gecmeye pek gonlu yok ama zorlayinca geciyor fakat tupteyken hic sorun yok normalde nasil calisiyorsa ayni ama benzine aldigimda gidiyor yine.. Abi 1. Resimde LPG filtresinin altindaki yerde plastikler var ya abi adini bilmiyorum onlardan bu taraftaki 3 luden en bastakini cikardi birsey degismedi 2. Yi cikardi devir dustu.. Usta dedi 1. De sorun.. ama ben bilmiyorum bunlarda belki bi isik tutar Caglar abi.. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 12 Temmuz 2011 Paylaş 12 Temmuz 2011 Enjektörlerde bujilerde sorun olmasın? Veyahut yaşanan sorun oraya sıçramış olmasın ? Yorum bağlantısı
Mehmet Alyaprak 12 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 12 Temmuz 2011 Hakan abi bu arabanin benzinde tekleme olayi bir iki haftadir var.. Ustada enjektorle bujiden suphelenmisti ama ben sizin dediginizi soyledim yakit pompasi olabilir dedim.. Yine bakiciiz dedi bu is biran once cozulurse İNSALLAH onada bakilir artik zaten tamirciye onun icin gitmistim bu sorun cikti ortaya.. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 12 Temmuz 2011 Paylaş 12 Temmuz 2011 Ben diyorum sana, atla gel izmire veyahut istanbula. Bırak aracı 2 hafta sonra al cilop gibi yapılsın. Yorum bağlantısı
Mehmet Alyaprak 12 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 12 Temmuz 2011 Bende sana diyorum abi keske ya satcaz satcaz diyoruz ufak ufak masraf yapalim diyoruz toplayip satalim diyoruz sipa anlamis gibi habire sorun cikariyor Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 12 Temmuz 2011 Paylaş 12 Temmuz 2011 Adam akıllı baktırt aracı sonra senelerce bin Yorum bağlantısı
Mehmet Alyaprak 12 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 12 Temmuz 2011 Su sinava bir gireyim abi ondan sonra kazanirsam Allahin İzniyle hemen yaptirtirim satmam ama iki gun sonra yine cikaracak abi o bizimkileri soguttu.. Acikcasi bende artik korkuyorum.. Bak iste simdi bu ne olacak durumu ne bu arabanin Allah bilir ne masraf acacak.. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 12 Temmuz 2011 Paylaş 12 Temmuz 2011 Bilmeyenlere ellettikçe masrafların çoğalacak bunu unutma Mehmet' im Hiç bilemedin buralara gel, mekaniği iyi olan biryere yollim seni . Yorum bağlantısı
Yiğit Hakan Ünlü 12 Temmuz 2011 Paylaş 12 Temmuz 2011 Aracın benzinde tekleme sorunu LPG geçince çözülüyorsa bobinlere bir baktırın derim.Bunu sonrasında bobinden çıkan her buji kablosunu silindirlere girdiği bujileri kontrol edin.Ateşleme yapıp yapmadığına bakın.Bujileri sökün bujilerin silindire giren yerlerinde pas vede kararma varsa contanız silindire su veriyor demektir.Araç ilk çalıştığında bir silindiri eksik gibi yada buji kablosu çıkmış gibi, su motoru gibi çalışır.Sonrasında silindire verdiği su az ise(ki siz LPG'de düzeliyor dediniz)araç kendisini toparlar.Eksoza bakın ilk çalıştığında eksozda su varmı miktarı ne kadar?Şayet sorun bu ise üst kapak sökülüp contanız değişecek.Üst kapak söküldüğünde üst kapakta çatlak yada çürümede olabilir ki Ex'ler de görülmüş bir olay değil.Üst kapak söküldüğü zaman rektefeciye subap ve üst kapağıda temizlede de bilirsiniz.Conta burada oldukça pahalı e-bay da 60-70 dolar aralığında.Kargo 25 dolar.Takribi conta+işçilik 600+700 tl.tutar.Selamlar..* Yorum bağlantısı
Mehmet Alyaprak 12 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 12 Temmuz 2011 Hakan abi VALLAHA artik cildiracagim ya hayir oyle birseyki mesela bir sorunu var diyorum ki dur sunu yaptirayim en azindan o tertemiz olsun.. Sonra tutuyo baska biryerinden patlak veriyor.. Abi dogru bilemeyene elletmemeli ama hadi nasil yapalim simdi bu araba bileni yok diye burda curumeye birakilacak.. Ben simdi desemki baba benim denizliye gidip bu arabayi ustasina gostermem gerekiyor.. Dicek ki dusur fiyati bu haliyle sat.. İyice boyle icim sıkıldı abi.. Aleykumselam Yigit abi anlamaniz acisindan video ceksem bir yardimi olur mu? Tekire gidecegimiz gun arabaya suyu koydum calisir vaziyette duruyordu bi sure sonra eksozun oraya gittim eksozdan yere ceyrek cay bardagi su akmisti.. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 12 Temmuz 2011 Paylaş 12 Temmuz 2011 Sen nerden sızma olduğunu güzelcem tespit ettirt Mehmet. Herhangi bir parçayı açmadan ama Sonra adam akıllı ilgilenelim. Yorum bağlantısı
Mehmet Alyaprak 12 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 12 Temmuz 2011 Abi usta dedi ki; radyatorun alt kisminda sanziman yagini sogutmak icin suyla yagin bulundugu biryer varmis icinde bi filtreyle bunlar yanyana ama birbirine karismazmis.. O filtre delinmis dedi.. Arkadasta dediki arabayi lifte kaldiralim oyle birsey gercekten varmi bakalim dedi.. Simdi nerden anlayacagim nerde sizinti oldugunu nereye bakayim, ne yapayim? Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 12 Temmuz 2011 Paylaş 12 Temmuz 2011 Orasını bilmiyorum Mehmet' im. Peki sürttün mü altını biryerlere diyeceğim abin kesin yapmıştır!... Kaldırsaydı usta gösterseydi yerini madem. Yorum bağlantısı
Mehmet Alyaprak 12 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 12 Temmuz 2011 Hakan abi açıkçası ben beklemedim biran önce eve gelip durumu sana bildirmek istedim.. biz yarın kaldırıp bakalımda anlayabilirmiyiz abi acaba yada o ustaya götürür orada bakarız.. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 12 Temmuz 2011 Paylaş 12 Temmuz 2011 Kaldırın bakın güzelcem kaçak nerelerden olabilir baksın adam. Çağlar abinin dediğini de unutma, "Motor yağı olabilir". Yorum bağlantısı
Recommended Posts