İçeriğe Yönlendir

Ithal Otomobil


Okay Çetinkaya

Recommended Posts

Furkan Avcı

Bencede konu başka yerlere gidecek, vergi rekortmeni diye listelere girenlerin ayrıca vermedikleri ve bir şekilde ört bas ettikleri vergilerle Türkiye'de aracı olan herkesin fazladan ödediği vergiler karşılanır sanırım. Neyse yaşasın ÖTV+KDV!

Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir

Bakın bu vergi sistemi ile ilgili bizzat yaşadığım olayı anlatayım, yorumu siz yapın.

Bundan 8-10 yıl önce firmamızın devlete ödenecek bir X vergisi var. Devlet bu vergiyi 3 eşit taksitte alıyor. Vergi bedeli bugunun parası 1.000 TL(eski para 1 milyar)

Biz maliye ye şu şekilde ödeme yapıyoruz. Ödeme tarihlerini net hatırlamadığım için atarak yazıyorum, ancak bu tarihler devletin belirlediği tarihlerdir.

1. Ödeme Ocak ayı : 333.33 TL

2. Ödeme Nisan ayı:333.33 TL

3. Ödeme Temmuz ayı: 333.34 TL

Herşey güzel, tam tarihinde hatta tarihinden önce vergiler ödeniyor.Hiçbir sıkıntı yok, vergiyi veren ve alan memnun.

Asıl bomba 6 ay sonra aralık ayında geliyor. Maliyeden bir yazı (kısaltılmış olarak tabiki);

Sayın XYZ firması,

Yapmış olduğumuz tetkikler sonucunda ödediğiniz X vergisinde bilerek ve kasten devlet kurumunu dolandırdığınız ve bu vesile ile devleti maddi zarara uğrattığınız tespit edilmiştir.

Olması gereken ödeme şekliniz ;

1. Ödeme Ocak ayı : 333.34 TL

2. Ödeme Nisan ayı:333.33 TL

3. Ödeme Temmuz ayı: 333.33 TL

böyle iken siz ilk taksidinizi 333.34 kuruş yerine 333.33 kuruş ödemiş bulunmaktasınız. kalan farkı 6 ay sonra ödediğiniz tespit edilmiştir.

Geçen 6 aylık süre zarfında bilerek ve isteyerek devlet kurumunu 1 kuruş + yasal faizleri ile beraber zarara uğrattığınız tespit edilmiş olup hakkınızda cezai işlem uygulanacaktır.

Ceza bedeli+ 1 kuruş+yasal faiz = 5.300 TL (eski para 5 milyar 300 milyon) bedeli 15 gün içerisinde ödemeniz , ödemediğiniz taktirde haciz yoluna başvurulacağını bildiririz.

Bu ceza babamın firmasına gelmiştir ve ödemek zorunda bırakılmıştır. Ve babamın firması 8 yıl üst üste maliyeden plaket almış, cezayı ödediği senede Kurumlar vergisinde Adana 26. sı olarak maliyeden plaket gönderilmiştir.

Yorum size aittir.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

bu kadar çok vergi olursa insan ister istemez kaçırmanın yollarını arar.

komşumdan 1 liraya aldığı mazotu bana 3.67 liraya satarsa devletim ee ben neyleyim?

ha bişey kaçırdığım yok ama vergti oranları çok çok fazla.

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)

İş yeri sahibi olan emeklilerinden maaşlarından kesilecek parayı unutmayalım lütfen. Yaklaşık 200 lira. Eğer senelerdir bu parayı ödemeyen emekli varsa gidip taksitlendirsin yoksa çok fena ödetiyorlar. Annemin haberi yokmuş hiç :). 10 yıl önce internet cafemiz vardı. Kapattık ama maaliye kaydını kapatmadı hiç oyalanayım diye bir cafesi var. Paso cebimizden devlete para veriyoruz. :). Bu olaydan da 8.000 lira çıktı. Af kapsamında 2.000 küsüre indirdiler.

E ama zaten sen emekli maaşından vergi kesiyorsun. SSK gibi bir de para kesmece çıkarmışlar son yıllarda. Ben de yeni öğrendim.

tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet'in vergi levhasını görmeyen vergi ödüyorum demesin..

Esnaf işte nolcek :D

Yorum bağlantısı

Vergi kaçırma ile vergiden kaçınma arasındaki farkı iyi tepit etmek lazım. Ülkemizde vergi yasaları ağır. ANcak buna karşılık şirketlerin bu vergilerini mahsup edeceği kalemler oldukça fazla. İşte bu açıklıklardan yararlanıp, mükellefler vergiden kaçınıyorlar.

Mesela, bu yaza damgasını vuran iki ünlü ismin düğününde geline hediye olarak alınan Range Rover'ın vergiden muaf nasıl olacağına dair Şükrü Kızılot'un yazısından alıntı;

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu’nun 4/c maddesi ile ilgili. Birlikte okuyalım:“Örf ve adete göre verilmesi mutat bulunan hediye, cihaz, yüz görümlüğü ve drahomalar (gayrimenkullerhariç)” Veraset ve İntikal Vergisi’ne tabi tutulmuyor.Buna göre; Ali Bey, “örf ve adete göre mutat bir hediye olduğunu” söyler ve Maliyeci de ikna olursa sorun yok. Anlayacağınız, “kuşyemi” fıkrasını hatırlatan bir durum söz konusu...

Bana göre böyle espri konusu olacak şekilde vergiden kaçınma yollarını kapatmak için en iyi yol vergiyi arttırmak değil, düşürmektir. Ancak karşılığında da şirkete yazma, şirketten düşme gibi imtiyazlar da kalkmalıdır.

Şükrü Kızılot'un alıntısında ki kuş yemi hikayesini merak edenler için;

Bizim Temel birgün elinde bir çantayla havaalanına geliyor. Havaalanındaki güvenlik alanından geçerken tarama yapan alet alarm veriyor, bunun üzerine güvenlik görevlisi Temele soruyor:

- Çantanızda ne var

Temel:

- Kuş yemi var diyor.Gorevli:

- O zaman bir daha geçin bakalım diyor ve Temel tekrar geçiyor ama alet yine ötüyor bunun üzerine görevli Temele çantasını açmasını söylüyor ve Temel çantayı açınca görevli çantada mücevher, altın, saat gibi değerli şeylerin olduğunu görüyor ve Temele soruyor:

- Hani kuş yemi vardı çantada?

Temel:

- Valla ben bunları götürüp kuşun önüne koyuyorum ister yer ister yemez.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...