İçeriğe Yönlendir

Sistem Tavsiyeniz Rica..

Ercan Çakır

Recommended Posts

Guest Hakan Tar?m

Nasıl olsa sonra yetinmeyip değiştireceksiniz :dil: Şaka bir yana kesenize göre en makul hangisiyse o tarafa yönelin derim.

Yorum bağlantısı
Ercan Çakır
Nasıl olsa sonra yetinmeyip değiştireceksiniz :) Şaka bir yana kesenize göre en makul hangisiyse o tarafa yönelin derim.

işin içine girdikçe banada öyle geliyor Hakan abi , ama biyerden başlamak lazım, sanıyorum Alpine 25 cm kutu bass ve 4 kanal anfiye doğru gidiyor olay , ustune bide senin konu ilk açıldığındaki tavsilerinden biri comp. kullanmaktı , oraya doğru gidiyor. :D

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

En mantıklısına doğru gidiyorsun :p Aşırı ses açmayacaksan seçim ideal olacak.

Yorum bağlantısı
Ercan Çakır

VİBE OPTİSOUND 20 CM aktif bas , koltuk altı modellerden buldum birtane ama markayı pek duymadım , kullanan yada bilgisi olan varmı? işe yararmı bu sub?

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Vibe ingiliz markası, kaliteli markadır. Ben 16 lık comp takımından kullanıyorum memnunum.

Yorum bağlantısı
Ercan Çakır
(düzenlendi)
VİBE OPTİSOUND 20 CM aktif bas , koltuk altı modellerden buldum birtane ama markayı pek duymadım , kullanan yada bilgisi olan varmı? işe yararmı bu sub?

Bir alışveriş sitesinde fiyatı 215tl gorunuyordu dikkatimi çekti :D

ancak garanti vermemiş, aynı urun 2 yılı garantili halı 420 tl..

tarihinde Ercan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ercan Çakır

sayın arkadaşlarım ,

hakkında bir sürü şey okuyup bildiklerimi unutup kafamın karıştığı bir konu daha :unsure2:

2 ohm luk direnc ve 45w rms ve 60 w rms degerlerine sahip olan iki takım hoparlor alıp çıkışı 4-8 ohm olarak verilmiş teybime baglasam ne olur acaba? şimdi 4 ohm luk hoparlorlere göre geçecek olan akım miktarının artacağını biliyorum ama teyp nekadar akıma dayanır onu kestiremiyorum. eğer saçmalamışsam bağışlayın makina mühendisi olarak bukadar elektrik biliyorum işte :)

Böyle bir işlemi gerçekleştirebilirmiyiz? Eğer gerçekleştirebiliyorsak sıkıntı olurmu?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Araba teypleri 4 ohmdur, ev hoparlörleri genelde 8/16 ohm. 2 ohmluk genlede sub larda olur, yani 16 cm grubunda 2 ohmluk hoparlör yokttur genelde?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Teybin de dayanacağı akım yoktur, hoparlör dayanır mı ona bakmalı, teyp 4 ohm 20 W veriyor ise, 2ohm 40W hoparlör ile sorun yaşanmaz.

Yorum bağlantısı
Ercan Çakır
Teybin de dayanacağı akım yoktur, hoparlör dayanır mı ona bakmalı, teyp 4 ohm 20 W veriyor ise, 2ohm 40W hoparlör ile sorun yaşanmaz.

Çağlar abi marka jbl GTO serisi 2 yollu hoparlörler teknik speclerde 2 ohm yazıyor. şimdi bendeki teyibin çıkışı 22w x 4 nominal güç 4 ohm , ben bu teybe 45 w nominal güç 2ohm ve 60 w nomnal güç 2 ohm dirençlere sahip hoparlörler bağlasam teyibe zarar vermez , doğrumu anlıyorum abi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Limitte gözükse de, bu watt rakamları biraz abartılıyor , bence hiç bir şey olmaz.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ercan Çakır

arkadaşlar sistemin hoparlörlerinide aldım , önlere pioneer 2 yollu 17cm 35w rms , arka kapılara alpine 13 cm 35 w rms. anfi olayıda hazır aslında hediye geldi , sierra sa-4050 4 kanal bir anfi. şimdi kalan son parçası woofer için görüşlerinize ihtiyacım var. mağzalarda dinlediğim 30cm lik subwooferların sesi hoşuma gidiyor ancak , aracın içinde fazla gelecek diye düşünüyorum , ayrıca bagajıda iptal etmek istemiyorum.20-25 cm lik bagajda az yer kaplayacak subwoofer önerilerinizi rica ediyorum. butce olarakta 250 üst limitim. (Not: Hakan abi hani component alıyordun diyecek ama bi denemek istedim , eğer yetmezse önleri comp. ile değiştireceğim)

forum kurallarına aykırı olmayacak ise ana ünite dahil modelleri , fiyatları ve aldığım mağza isimlerinide yazabilirim. diğer arkadaşlara referans olması amacıyla.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Hayırlı olsun. Sen ana üniteleri yaz bakalım neler bulmuşsun. Ama sana tavsiyem ana ünite kaliteli olsun.

Yorum bağlantısı
Ercan Çakır
Hayırlı olsun. Sen ana üniteleri yaz bakalım neler bulmuşsun. Ama sana tavsiyem ana ünite kaliteli olsun.

Hakan abi ana üniteyi almıştım zaten.

Ana ünite Pioneer DEH 2200 UB modeli , Mofset 50x4 max. , 22x4 nominal , 209 TL (Vatan Bilgisayar)

Pioneer TS-G 1712i , 17cm ,170w max. , 35W rms , 77TL (Vatan Bilgisayar)

Alpine 13cm 2Yollu , 200w max. , 35W rms , 70tl (Medya Markt) (Tam kod numarasını hatırlamıyorum)

Ampfi , Sierra SA-4050 1200W peak.(Bu hediye ;) )

Şimdi buna nasıl bir subwoofer almalı?

Yorum bağlantısı
Ercan Çakır

power bass slim hemde kabinli bir modelini gördüm 25cm de 30cm de var gorunuyordu. powerbass nasıl bir markadır , dinleyen varmı?

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Senin anfi RMS 50W*4 CH@4 OHM özelliklerinde. Bununla aşağı yukarı 4 tane o bahsettiğin hoparlörlerden besleyip, normalite değerlerde bir de bass ilave edebilirsin. Bass olarak powerbass normaldir aşırı bir uğultu ve güç beklentin yok ise ideal.

Yorum bağlantısı
Ercan Çakır
Senin anfi RMS 50W*4 CH@4 OHM özelliklerinde. Bununla aşağı yukarı 4 tane o bahsettiğin hoparlörlerden besleyip, normalite değerlerde bir de bass ilave edebilirsin. Bass olarak powerbass normaldir aşırı bir uğultu ve güç beklentin yok ise ideal.

Hakan abi dün 25 cm kenwood sub dinledim , ses gayet güzeldi , yani işte budur dedim. beklentim büyük değil , ciğerlerim titremesin, onun için alpine , pioneer , jbl , şimdi bu powerbass ı gördüm. anladığım kadarıyla aralarında çok büyük kalite farkları olmayacak. bunların arasında sadece powerbass ı dinleyemedim , saydığım markalarla yarışırmı? aralarında en temiz bası alpine ve jbl veriyordu. powerbass da bunlarla ses kalitesi olarak yarışabilecekse dizaynı yüzünden powerbass' ı tercihederim. yarışamayacaksa alpine'yi tercihedeceğim. konunun başında uyarmıştın beni yetmeyecek nasılsa değiştireceksin sistemi deimiştin, aaahhh keşke büyük sözü dinleseydim demem inşallah. :D

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Dediğin markaların hepsi de iyi, Powerbassı da dinle hangisi içine sinerse onu al derim.

Yorum bağlantısı
Ercan Çakır
Dediğin markaların hepsi de iyi, Powerbassı da dinle hangisi içine sinerse onu al derim.

ah Hakan abim bir bulabilsem dinleyecek bir yer. yardımların için teşekkürediyorum. artık bu konunun sonunda alıp taktırmış olarak getiririm inşallah.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ercan Çakır

arkadaşlar geçen haftasonu sistemimin son parçasınada karar verip aldım, Alpine sbg844br, 20cm sub , 120w rms,400w peak. şuanda araçta mid ve tiz olduğu için pekbir tat alamıyordum. kısmetse cumartesi günü taktırıcam , inşallah istediğim sistemi kurmuşumdur. :p izlenimlerimi sizlere aktaracağım. video çekmek istiyorum ama pek birşey anlaşılmıyor videodan.

Yorum bağlantısı
Ercan Çakır

arkaradaşlar sierra 4050 modeli anfi 4 kanal 4ohm'da 50w rms , köprüde 2x75 w rms vermekte , aldığım sub wooferı be anfi besleyebilirmi? kesilme yada bozulma yaparmı? rms değerlerini karşılaştırınca köprüleyip kullanacağım anfiyi oda 75w rms veriyor , woofer 120w rms istiyor. sizce sorun çıkarmı?

Yorum bağlantısı
Ercan Çakır

arkadaşlar cumartesi anfi ve sub montajıda yapıldı , 20cm bas için çok tatmin edici bir şiddeti var , çook yüksek ciğerlerinizi titretecek bir titreşim hissetmiyorsunuz ancak çok tatlı , derinden ve tok bir ses alıyorsunuz. büyük bass istekleri olanlar için uygun değil , daha mütevazi bir sistem isteği olanlar için yukarıda yazılı sistemi tavsiye ediyorum , önler için 16cm compenent daha şık olurmuş ancak şimdiki kurduğumuz sistemde beni fazlasıyla tatmin etti.

başta Hakan TARIM olmak üzere ilgilenen ve yönlendiren arkadaşlarıma teşekkürediyorum.

Sağlıcakla kalın...

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

OoOoo hayırlı olsun :) çok ses açmayacaklar için en ideal sistemlerden biri oldu seninki, hayrını görürsün inşaAllah.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Hakan Tarıma uymayın cliping e maruz kalmayın :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...