İçeriğe Yönlendir

Hararet Yapan Arabamın Masrafı

Ömer Demir

Recommended Posts

Ömer Demir

ford focus 2008 dizel aracım hararet yapmıştı..bakımı tamamlandı...sizce fiyatları nasıl..konu hakkında bilgisi -fikri olanlardan yorum istiyorum...

teşekkürler..

devirdaim contası ;5

triger kit ; 200devir daim ; 90

silindir contası ;70

ex manifold cont.; 10in manifold oriği ;25

eksantrik keçesi ;35

antrifiriz kırmızı 3lt ;30mobil 5w -40 (4 lt) ;70

yağ filitresi ;15

hava filitresi ;35takım subap ;320 (?)

takım kaval ;50(?)

kapak civatası ;15silindir kapağı tamir ve kaynağı ;250

işcilik ; 250

kaportacı ;100

toplam ; 1.570 TL

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Fiyatlar normal gözüküyor.Yalnız kafamı kurcalayan bir konu var onu söylemeden edemeyecem.Silindir kapağı kaynağı demişsiniz. Sizce randıman alabilecekmisiniz ustanız bu konu ile ilgili ne düşünüyor merak ettim doğrusu.Kanımca temiz bir çıkma bulsaydınız daha iyi olurdu gibime geliyor.

Yorum bağlantısı
Ömer Demir
Fiyatlar normal gözüküyor.Yalnız kafamı kurcalayan bir konu var onu söylemeden edemeyecem.Silindir kapağı kaynağı demişsiniz. Sizce randıman alabilecekmisiniz ustanız bu konu ile ilgili ne düşünüyor merak ettim doğrusu.Kanımca temiz bir çıkma bulsaydınız daha iyi olurdu gibime geliyor.

aynı şeyi bende sordum hem ustaya hemde konu hakkında bilgisinin olduğunu düşündüğüm birkaç kişiye....

bir sorun olmayacagını ,çıkma kapaktansa tamiri olursa kendi kapagının kullanılmasının daha iyi olacağını söylediler..

dilerim dedikleri gibi olur ))..

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş

Geçmiş olsun üzücü bi durum

Hararet nasıl yaptı susuzmu kullandınız aracı?

Yorum bağlantısı
Ömer Demir

evet..araçta su kalmamış..

Harareti farketmeniz mi?

maalesef farketmedim..hararet göstergesi 90 daydı yani olması gerektiği yerde..

ama araçta su kalmamış..harareti göstermesi için su olması gerekiyormuş ..aslında o kadar özellikleri olan arabalara su seviye göstergesi koymayı neden düşünmez araba üreticileri bilmemm..

Yorum bağlantısı
Lemi Sam
günlük kontrol cok önemli araçta bundan sonra günlük kontrol ediniz.

ghia 2007 aracım var.

kaputu acınca gördümki

motoryağı

hidrolik yağı

cam suyu gibi gereksinimler için ne kullanıloması gerektiği yazmış ama şunu sormak istiyorum konuyuda cok iyi bilmiyorum

1.cam için su kullanırken saf su mu kullanmak lazım musluk suyu olur mu?

özel satılkan market ürünleri mi kullanmak lazım ne dersiniz?

radyatör için kullanılacak su saf su mu olmalı, musluk suyu olur mu acaba yine birözel ürün mü almak lazım

2.Benim aracın motoruna bugun baktım sol tarafta pembe sıvı dolu birbeyaz bidon gibi bisey var.

Sanırım anrifriz de kounmus o yuzdenmi pembe acaba? Bir de bu bidonu birden doldurmak mı lazım?

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

Bende kopartaya verilen 100 tl yi çözemedim. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
1.cam için su kullanırken saf su mu kullanmak lazım musluk suyu olur mu?

özel satılkan market ürünleri mi kullanmak lazım ne dersiniz?

radyatör için kullanılacak su saf su mu olmalı, musluk suyu olur mu acaba yine birözel ürün mü almak lazım

2.Benim aracın motoruna bugun baktım sol tarafta pembe sıvı dolu birbeyaz bidon gibi bisey var.

Sanırım anrifriz de kounmus o yuzdenmi pembe acaba? Bir de bu bidonu birden doldurmak mı lazım?

1- Ben önceden saf su kullanırdım... Artık çeşme suyu koyuyorum... Radyatöre de aynı şekilde...

2- o bidonda minimum ve maksimum çizgileri vardır.. Maksimum çizgisine kadar su olmalıdır.. Eksik ise su ile tamamlayın.. Evet, organik antifriz rengidir o..

Yorum bağlantısı
Ömer Demir
Bende kopartaya verilen 100 tl yi çözemedim. :i-ih:

kaput kilidinde sorun olduğundan kaputu açamamıştım..önpanjuru kırdım elimle açmıştım kaputu ve birde açasıya biraz kastırdım kaputu..teferruat olduğu için bunları detay olarak yazmamıştım .....

Yorum bağlantısı
Ömer Demir
Harareti neden yapmış? Tüm subaplar değişmiş?

çağlar bey ben aracı yeni almıştım aldığımda suyunu yağını kontrol etmiştim..tatile gideceğimde olacakya kaput açılmadı ..bende zorlamayayım fazla dedim (nasıl olsa 3-5 gün önce baktım diye)..arabada su kalmamış,susuz kullanmışım arabayı..(su olmadığından yada az olduğundan hararet göstergesi harareti göstermemesi normal dedi usta da)..

birde kapağı açınca usta gösterdi sanırm antifriz diye deniz suyu kullanılmış..oda tuzlu ve içinde görünmesede kumlu su kapaga zarar vermiş (bu sadece ustanın yorumu)

yani aldığımda zaten sorunluymuş sanırım araba..

Yorum bağlantısı
1- Ben önceden saf su kullanırdım... Artık çeşme suyu koyuyorum... Radyatöre de aynı şekilde...

2- o bidonda minimum ve maksimum çizgileri vardır.. Maksimum çizgisine kadar su olmalıdır.. Eksik ise su ile tamamlayın.. Evet, organik antifriz rengidir o..

radyatöre su ilave ederken kattığım su kadar antifriz de eklemem lazımmı acaba?

çok geçmiş olsun çok kötü bir durum nasıl deniz suyu koyarlar inanamıyorum yani bunu yapan insan olmaz... birde su olmasa mutlaka aracın uyarı vermesi lazım sensörler veya müşür bozuk olmasın ?ve 3- 5gün içinde su nasıl boşalır ?

ben de merak ettim

gerçekten bir uyarı vb sistemi yokmu aracçlarda

bu çok tehlikjeli bir durum değil mi?

Mutlaka bir uyarıcısı olmalı

km göstergesinde bir ikaz olmalı gibi geliyor bana?

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
çok geçmiş olsun çok kötü bir durum nasıl deniz suyu koyarlar inanamıyorum yani bunu yapan insan olmaz... birde su olmasa mutlaka aracın uyarı vermesi lazım sensörler veya müşür bozuk olmasın ?ve 3- 5gün içinde su nasıl boşalır ?

Araçlarda termostat ve müşür ün soğutma sistemindeki görevleri nedir tam olarak

termostat belli derecede fanın devreye girmesinimi sağlar?

yoksa soğutma suyunun geçeceği kanalı daraltıp genişletiyor mu?

hareret müşürü ile fan müşürü aynı şey mi acaba?

Focus aracaarda hararet göstergesi 60-120 derece arasında, eğer hararet müşürü bozuk olsa hep en soldamı durur ibre?

Yani müşür bozuk olup da kadranda 85 derece görebilir miyiz? Böyle bir ihtimal varmı? Çünkü gerçekten tehlikeli bir durumm varsa hararet acısından ve müşür bozuksa bize normal bir deger gosteriyor olabilir mi gösterge , mesela 85-90 derece arası gibi? Ben de tedirgin oldum bayağı.

tarihinde Lemi Sam tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir
Araçlarda termostat ve müşür ün soğutma sistemindeki görevleri nedir tam olarak

termostat belli derecede fanın devreye girmesinimi sağlar?

yoksa soğutma suyunun geçeceği kanalı daraltıp genişletiyor mu?

Yani müşür bozuk olup da kadranda 85 derece görebilir miyiz? Böyle bir ihtimal varmı?

maalesef var.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
çağlar bey ben aracı yeni almıştım aldığımda suyunu yağını kontrol etmiştim..tatile gideceğimde olacakya kaput açılmadı ..bende zorlamayayım fazla dedim (nasıl olsa 3-5 gün önce baktım diye)..arabada su kalmamış,susuz kullanmışım arabayı..(su olmadığından yada az olduğundan hararet göstergesi harareti göstermemesi normal dedi usta da)..

birde kapağı açınca usta gösterdi sanırm antifriz diye deniz suyu kullanılmış..oda tuzlu ve içinde görünmesede kumlu su kapaga zarar vermiş (bu sadece ustanın yorumu)

yani aldığımda zaten sorunluymuş sanırım araba..

Sanırım araçtaki kaçakları önlemek için satılan katkılardan koymuşlar ( eskiden pul biber döktükleri gibi )

Yani aracı aldığınızda sorunluymuş ; sadece bir süre gizlenmiş bence..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Karmaşıklık var.

1. Deniz suyunu kim kaybetmiş te radyatör bulmuş, suyun içinde görünen maddeler aluminyum oksit veya başka bir conta kalıntısı olabilir

2. Su azalınca hararet yapmış da, piyasanın %90 ustası gibi, bunu tamir eden de merak etmemiş

3. Şu anda masrafı yaptınız ama sebebi gidermediniz, sonuç olan conta hasarını giderdiniz, gözünüz motor suyunda, ibrede, motorun sesinde olsun derim.

Yorum bağlantısı
Karmaşıklık var.

1. Deniz suyunu kim kaybetmiş te radyatör bulmuş, suyun içinde görünen maddeler aluminyum oksit veya başka bir conta kalıntısı olabilir

2. Su azalınca hararet yapmış da, piyasanın %90 ustası gibi, bunu tamir eden de merak etmemiş

3. Şu anda masrafı yaptınız ama sebebi gidermediniz, sonuç olan conta hasarını giderdiniz, gözünüz motor suyunda, ibrede, motorun sesinde olsun derim.

Çağlar bey focuslarda su azaldıgında uyarı veren bir sistem varmı bildiğiniz benim aracım 2007 ghia?

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu
Çağlar bey focuslarda su azaldıgında uyarı veren bir sistem varmı bildiğiniz benim aracım 2007 ghia?

Bildiğim kadarıyla uyarı veren bir sistem yok.Sadece hararet göstergesi var.

Arkadaşın 2001 model focus hb aracında su kaybı meselesini kime götürdüyse çözememişler.Tabi aklına gelipte bana sormasına kadar 250 tl para harcamış.25 ty ye radyatör alt ve üst hortumlarını değiştirdiğimizde problem kalmadı.

Ford araç kullanan arkadaşların dikkatine, 7 yaşını tamamlamış araçlarınızın motor bölümünde bulunan hortumların tamamını değiştirmeye çalışın.Özellikle radyatör hortumlarını mutlak suretle değiştirin.Çok pahalı değil. Diğer bir durum ise kırmızı antifiriz.Araçlarınızın el kitabını kontrol ettiğinizde kullanılması gereken antifirizin kendi orjinal antifrizi yani kırmızı antifriz olması gerekiyor ki litre fiyatı 17 tl civarında. Yeni nesil motorlar su karışımı antfirizi kabul etmiyor tavsiyede edilmiyor.Standart bakımları sırasında 80.000 km de bir Direksiyon hidroliğinin ve fren hidroliğinin yenilenmesi gerekiyor. :):D

Yorum bağlantısı

Teşekkürler açıklamalrınız için

a.Araca su ilave ederken antifirizde koymak gerekirmi belli oranda?

b.Ayrıca radyatör ve radyatör suyu deposunu boşaltıp sıfırdan su koyarken antifiriz ne oranda koyulmalı, antifirz ve suyun tamamına yuzde 100 dersek antifriz oranı yuzde kac olmalıdır?

c.Belli zamanlarda radyatör suyunu tamamen boşaltmak ve yenilemek gerekir mi? Ya da ne kadar zamanda bir?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Teşekkürler açıklamalrınız için

a.Araca su ilave ederken antifirizde koymak gerekirmi belli oranda?

b.Ayrıca radyatör ve radyatör suyu deposunu boşaltıp sıfırdan su koyarken antifiriz ne oranda koyulmalı, antifirz ve suyun tamamına yuzde 100 dersek antifriz oranı yuzde kac olmalıdır?

c.Belli zamanlarda radyatör suyunu tamamen boşaltmak ve yenilemek gerekir mi? Ya da ne kadar zamanda bir?

Su eksilmiyorsa, 10 yıl her hangi bir ekleme yapmanıza gerek yok...

Su eksiliyorsa sebebini bulmalısınız.. Acil su eklemeniz gerekiyorsa, sadece su ekleyebilirsiniz..

Kışagirerken antifriz seviyesini ölçtürür, ekleme yapmanız gerekirse ekletirsiniz..

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram
Su eksilmiyorsa, 10 yıl her hangi bir ekleme yapmanıza gerek yok...

Su eksiliyorsa sebebini bulmalısınız.. Acil su eklemeniz gerekiyorsa, sadece su ekleyebilirsiniz..

Kışagirerken antifriz seviyesini ölçtürür, ekleme yapmanız gerekirse ekletirsiniz..

Peki yazın veya sıcak havalarda diyelim,antifirizi boşaltsak,

Hiç antifirizsiz kullansak bi zararı var mı? :lol2:

Kusura bakma Mehmet abi soru biraz saçma mı oldu ne :i-ih:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...