İçeriğe Yönlendir

Hararet Yapan Arabamın Masrafı

Ömer Demir

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
Peki yazın veya sıcak havalarda diyelim,antifirizi boşaltsak,

Hiç antifirizsiz kullansak bi zararı var mı? :)

Kusura bakma Mehmet abi soru biraz saçma mı oldu ne :D

Yok saçma değil.. Güzel bir soru... Öncelikle böyle güzel bir soru sorduğun ve bana cevaplama fırsatı verdiğin için teşekkür ediyorum... :p

Neyse lafı uzatmayım :D

Su krozyona sebep olan bir elementtir... (inşallah elementtir ama krozyon kesin :) )

Bu sebeple antifriz ile karıştırarak krozyonu önlemek gerekir...

Yani.. olay sadece soğukla savaş değildir...

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram
Yok saçma değil.. Güzel bir soru... Öncelikle böyle güzel bir soru sorduğun ve bana cevaplama fırsatı verdiğin için teşekkür ediyorum... :p

Neyse lafı uzatmayım :D

Su krozyona sebep olan bir elementtir... (inşallah elementtir ama krozyon kesin :) )

Yani.. olay sadece soğukla savaş değildir...

:)

Ben devamlı su ekleyip antifirizi seyreltiyorum,

İyi yapıyor muyum,takdir ettin mi abi :D

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Abi solungaçlar tıkanır öyle sen seyreltme antifrizi :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bunu yapmak istiyorsan, bir seferde yap, niye uğraşıp duruyorsun ki.. :D

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram
(düzenlendi)
Bunu yapmak istiyorsan, bir seferde yap, niye uğraşıp duruyorsun ki.. :)

Yedek su haznesi 10-15 günde yaklaşık 2-3 cm. su eksiltiyor,bu yüzden yapıyorum,kışın yapmıyorum tabi...

Şimdi Mehmet abi kaçıran hortumu kontrol et,devirdaime bak,lifte kaldır,haznede delik vardır falan diyeceksin...gene de diyebilirsin :D

Bunların hepsini yaptım,ama bulamadım,zararı olur mu?

tarihinde Fatih Bayram tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

orjinal su-antifiriz karışımları var. ben olsam ki ben ben olduğum zamanlarda öyle yaparım :) sadece onu kullanın.

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram
orjinal su-antifiriz karışımları var. ben olsam ki ben ben olduğum zamanlarda öyle yaparım :D sadece onu kullanın.

Haa onu da yapıyorum,yazmayı unutmuşum,

Ayıp oldu şimdi Mehmet abiye :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Yedek su haznesi 10-15 günde yaklaşık 2-3 cm. su eksiltiyor,bu yüzden yapıyorum,kışın yapmıyorum tabi...

kaçıran hortumu kontrol et, devirdaime bak, lifte kaldır, haznede delik vardır.

Bunları yapıpta sorunlu bölgeyi bulamadıysan, patlayana kadar eklemeye devam et... Bir gün bir yerden patlak verecektir..

Ancak... 3 sefer su eklersen bir sefer antifriz ekle...

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram

Bunları yapıpta sorunlu bölgeyi bulamadıysan, patlayana kadar eklemeye devam et... Bir gün bir yerden patlak verecektir..

teşekkürler abi...

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

:) Element abi, su, ateş, hava, toprak, tahta. :(

Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir

bunlara gerek yok abi , aküyü çekip taksın problem biter :(:):)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
bunlara gerek yok abi , aküyü çekip taksın problem biter :) :) :)

Yapamaz.. korkuyor... :(

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
:lol2:

Biraz kafam karıştı

Şöyleki

1.Şimdi antifiriz başka bir yerden su başka bir yerdenmi konuyor radyatöre, her 2 side aynı yerden konmuyor mu?

2.Antifiriz ve su oranı ne olmalı?

Diyelimki başlangıcta radyatör tamamen boşken biz antifiriz ve su koyduk.Belli bir oran olustu. Sonra radyatör suyu su eksildikce su koyarsak bu oran değiiyor, oranı korumak adına biraz da antifiriz koymak lazımmı?

3.Antifiriz standart mıdır? 2007 Focus icin mesela ne kullanmak lazım, buna dikkat edilmeli mi?

4. Merak ettiğim için soruyorum, antifriz ile beraber motora ne kadar litre su konur, ihtiyaç nedir bilen var mı acaba?

Komik olcak belki ama yedek su haznesi denilen şey beyaz bidon değil mi?

tarihinde Lemi Sam tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Bayram
Biraz kafam karıştı

Şöyleki

1.Şimdi antifiriz başka bir yerden su başka bir yerdenmi konuyor radyatöre, her 2 side aynı yerden konmuyor mu?

2.Antifiriz ve su oranı ne olmalı?

Diyelimki başlangıcta radyatör tamamen boşken biz antifiriz ve su koyduk.Belli bir oran olustu. Sonra radyatör suyu su eksildikce su koyarsak bu oran değiiyor, oranı korumak adına biraz da antifiriz koymak lazımmı?

3.Antifiriz standart mıdır? 2007 Focus icin mesela ne kullanmak lazım, buna dikkat edilmeli mi?

4. Merak ettiğim için soruyorum, antifriz ile beraber motora ne kadar litre su konur, ihtiyaç nedir bilen var mı acaba?

Komik olcak belki ama yedek su haznesi denilen şey beyaz bidon değil mi?

Lemi bey,

Ben yedek su deposuna su ilave ediyorum...

Henüz radyatörü kurcalayacak kadar cesaretim yok :p

Su da ,antifiriz de ikisini de yedek su bölümüne koyuyorum,azaldığını gözlemlersem tabi...

Bunun belli dereceleri var,bunu aletle ölçüp,ona göre antifiriz ilave ediyorlar...

Benim arabada solda beyaz bidon(yedek su deposu)

Lemi bey siz de pek anlamıyorsunuz herhalde,en iyisi herhangi bir ustadan birebir gösterilerek yardım alın :p

Yanlışlıkla beyaz bidon diye yağın içine antifiriz-su falan koyarsınız,sıkıntı olur... :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Lemi Bey, tanışma bölümünde kendinizi tanıtmamışsınız... Bunu yaparsanız mutlu oluruz...

İstanbul'da hangi semttesiniz.. ?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

İki tane parmak kalınlığında hortum takılı olan ve araba çalışırken bu hortumlardan gelen suyu görebileceğiniz bidon genleşme kabıdır...:p Tavsiyem doğrudan antifiriz doldurun ve eksiliyorsa arabayı işi bilen birine kontrol ettirin...Kapalı devredir, eksilmesi hayra alamet değildir..Kontrollleri hep soğukken yaparsanız genleşme farkı sizi yanıltmaz.. :p

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram
onceki fiestamda ayni sorun vardi..termostatdan kaciriyormus..termostat ve contasi degistikten sonra sorun kalmadi..

:nazar:

Teşekkürler,baktırmak lazım...

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Su kaçırma sorunları çoğunlukla lpg montajından kaynaklı oluyor.Bir de sakın musluk suyu koymayın termostat kireç bağlıyor ve bozuluyor.Önceki aracımda akşam kontrol ettim sorun yok sabah 250 metre gittim ve araba ötmeye başladı ve stop.baktım su kalmamış.doldurdum devam ettim ve servisin yolunu tuttum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...