İçeriğe Yönlendir

Araç İçi Kamera

Kaan Kepir

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Servet sesi ne yapacaksın, ben özellikle kapatıyorum, yoksa ağzımı bantla kapatmam lazım.

Netlik olarak gs 1000 daha net, o yüzden diyorum. ;)

Ses olsun abi. Sonra biplersin. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

801'leri şimdi aldım iki adet. Ses kaydı önemli değil, istersem kapatırım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

801'leri şimdi aldım iki adet. Ses kaydı önemli değil, istersem kapatırım.

Benimkinden önce gelirse yakarım o çini :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Emmi birde onunla uğraşmayalım. :)

Servet hayırlı olsun. ;)

Sağ olasın abim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Olcay Eyüboğlu

Olcay bey buyrun bu satıcıdan 3-4 kamera almışlığım var : http://www.e-prance.com/car-dvr/car-dvr-gps/gs6000-car-dvr-ambarella-a5s30-full-hd-with-gps-logger-g-sensor-super-night-vision.html

Siteye üye olup siparişi geçerken Internet Explorer güncel sürümü kullanın. Firefox yandex yada Chrome ile sorun çıkabiliyor. Paypal ödemesi mevcut.

Bu kameranın aynı sitede bir üst modeli var A7 olarak geçiyor işlemcisi. Bendeki A5 size linkini verdiğim model A7 ye fazladan para ödemeye gerek yok diye düşünüyorum şahsen çünkü gayet başarılı.

Olgu Bey GS6000 modelini e-Bay'dan alabileceğimiz bir link var mıdır? Bir arkadaşım vasıtasıyla alışverişi gerçekleştirecektim. Arkadaş e-Bay konusunda ısrarcı. İkna edebilirim gerçi  ama onunda gönlü olsun istiyorum.

http://www.ebay.com/itm/Original-GS6000-Car-Dvr-Camera-Ambarella-A5S30-GPS-Logger-Full-HD-1080P-30FPS-/111069926613?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19dc4894d5

Olgu Bey linkteki ürün ve satıcı sizin alışveriş yaptığınız kişi midir?

Yorum bağlantısı
Olcay Eyüboğlu

Evet doğrudur. Üründe doğru A5 chipset.

Sağolun. GS6000 ile 0801'i kıyaslama videonuzu izledim. Arka camda film yok değil mi? Bir de Servet Bey 0801'in sesi için iyi demiş. Ancak videoda GS6000'le arasında dağlar kadar fark var. Ben mi yanlış anladım acep. 

Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

Haklısınız arka camda film yok fakat 0801 çok güzel çekimler yapan bir kamera. Sadece hava çok kapalı olduğunda gs6000 yanında netliği düşük kalabiliyor. Ayrıca pratik ve ufak oluşu

sök tak rahatlığı, 135 derecelik geniş açısısı diğer kameranın yanında extra artıları. Bu dosyayı indirip izleyin isterseniz https://www.dropbox.com/s/umhfqyc8c5jiwbw/0801.rar

Ama ace player + güncel kodecleri makineye kurmalısınız net ve akışkan izlemek için. Araca takıp unutabileceğiniz bir kamera gs6000 sök tak yapmalısınız yoksa çalarlar kamerayı ben buradayım diyor ön camda :)

0801 miniyi iyice yukarı aynanın altına taktığınızda dışardan farketmesi imkansız derecesinde küçük. Ses kalitesi olarak başarısız fakat içerdeki konuşmaları fln rahat ve net bir şekilde kaydediyor. Verdiğim linkte rahatça anlayabilirsiniz komuşmaları tabi karşılaştırma videosunda arka camda takılı olduğu için hoperlörlere uzak kalıyor netlik daha da düşmüş sesteki. Tv için şarkı klip çekmeyeceksek ses iş görür :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

120 derecelik açı olayına değinirsek Araç kameralarında 120 derece standart olarak belirlenmiş gibi birşey. 

http://img266.imageshack.us/img266/2156/n8kw.jpg

Mini Extra 135 derecelik açısı ile çekim yaptığı alan olarak daha geniş bir açıya sahip. 15 derecelik fark neye yarar derseniz kırmızı ışıkta durduğunuzda iyice sıfır yanaşmaz iseniz yaya geçidine, kalkış yaparken lambanın ren renk yandığı kameraya girer. Neye yarar yeşilde kalktınız karşı taraf kırımızıda son saniye de geçti ( ki trafikte çok yapıyorlar ) kaza oldu. Kapı gibi ispat var yeşilde geçtiğinizin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Gülşen

Olgu Bey görüntülerden anladığım kadarıyla hemen hemen aynı bölgedeyiz, poligon hıfzıssıhha arasında genelde görüntüler, bende Akevler'deyim, ayrıca kamera konusunda bizleri oldukça net bilgi sahibi yaptınız bende hem kendime hem de babamın arabası için kamera düşünüyorum özellikle trafikteki yaşanabilen olumsuzluklardan ötürü, ancak yurtdışı sitelerden alışveriş tecrübem pek yok.

Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

Şu videonun açısı nedir?

Mert bey yani bildiğim üzere gs9000 de 120 derecelik bir açı var. Kamerayı ortaya değilde aracın sağ tarafına taktığı için arkadaş sol taraf biraz daha kapalı olmuş. Kamerayı mümkünse her zaman ortaya takmak en mantıklı yöntem.

Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

Olgu Bey görüntülerden anladığım kadarıyla hemen hemen aynı bölgedeyiz, poligon hıfzıssıhha arasında genelde görüntüler, bende Akevler'deyim, ayrıca kamera konusunda bizleri oldukça net bilgi sahibi yaptınız bende hem kendime hem de babamın arabası için kamera düşünüyorum özellikle trafikteki yaşanabilen olumsuzluklardan ötürü, ancak yurtdışı sitelerden alışveriş tecrübem pek yok.

Evet çok yakınız benim Dedem Akevlerde oturuyor, bende Poligondayım :)  Yurtdışı konusunda bilgilerimi kısaca paylaşmak isterim çoğu kişi tedirgin paramız gidermi vs. Ben gene anlatıyım eğer yapmazsanız iki izmirli buluşur hallederiz  ;)

1- Öncelikle güvenlik konusu Yurtdışı yurt içinden daha güvenli alışveriş neden mi ? http://www.firsatkovala.com/ adresinden eşim 15 tl ye 2 parça ürün almış adamlar ne telefonlara çıkıyorlar nede üründen haber var. Sonradan öğrendik dolandırıcılar http://www.sikayetvar.com/firma/detay/firsatkovalacom  yığınla şikayet var haklarında

Millet sanıyor ki kredi kartım ile alışveriş yaptım garantiyi banka veriyor yok öyle birşey. Müşteri hizmetlerini arayıp bir sorun bakalım bankanızın işte geçen ay kredi kartımla şu firmaya şu ödemeyi yaptım para iadesi istiyorum diye alacağınız tek cevap mahkeme olacak. O mahkemede muhatap bulabilirsen karşında 1.5-2 sene sürer avukatlık yol masrafları ile uğraş sonra vur kafanı  duvara Allah tan sadece 15 tl kaçtı bana bu siteden. Üşenmedim aradım bankamı aynı cevabı aldım. Ya millet visco yatak almış 6 taksit diyorki 3. taksidi ödedim hala gelen giden birşey yok  :(

2- Peki yurtdışı güvenli alışveriş nasıl olacak ? Doğru satıcıları ve doğru ödeme yöntemini kullanarak. 

3- Bu yöntem herkesin bildiği ve senelerdir kullandığı, Türkçe müşteri telefon desteği de olan Paypal'dır. Papal ne yapar ? Ödemeyi yaptıktan 45 gün içinde gelmeyen ürününüz yada gelen problemli ürününüz konusunda para iadesi almanızı sağlar. 

4- Paypal ücretlimi ? Hayır Extra ücret ödemiyorsunuz bu servisi kullanırken yada üye olurken. Tek olay belli bir oranı satıcıdan kesiyorlar. Ayrıca kur farkından size hafif bir fark geliyor ( 100 tl de 3-4 tl kadar ) o kadar.

5- Nasıl üye olup kullanıyoruz ? https://www.paypal.com/tr/webapps/mpp/home adresinden hesap açıyorsunuz. Bilgileri detaylı ve eksiksiz olarak doldurun. Özellikle adres bilgileriniz ve posta kodu fln çok önemli satın almalarda ürünler paypal adresinize gönderilir çoğunlukla. 

• Paypal'a Kredi Kartınızı da ekleyebilirsiniz fakat en güvenilir yöntem Sanal Kredi Kartı eklemektir.
  • Sanal Kredi kartınızı Paypal adresine eklemeden önce en az bir 7-8 Tl yükleme yapın bakiyesi olsun.
  • Daha sonra Sanal Kredi kartını eklerken hata verirse Kartınız Visa olsa Dahi Master seçeneğini seçip deneyin
  • Benim kartım Visa olmasına Rağmen Sanal Kredi kartını Eklerken Master seçmek zorunda kaldım.
  • Paypal Kartınızın doğruluğunu teyit etmek için karttan 7-8 tl yada daha azı bir para çeker ve 24 saat içinde o parayı size iade eder.
  • Para iadesi sizin Extreniz de doğrulama kodu oluşturur o doğrulama kodunu üyelik bilgilerinden aktif etmenizi ister.
  • Çoğu zaman illada doğrulama kodu girmeden Direkt olarak Sanal Kredi kartınızı paypal'a ekleyip 5 dakika içinde almak istediğiniz ürünü satın alabilirsiniz.
  • İşlemler uzun ve karışık görünse de toplamda 5-10 dakikada alışverişi tamamlayıp biten bir olay.

6- Paypal desteği olan bir web adresinden almak istediğiniz kamerayı satın alacaksınız. Örnek www.ebay.com yada şu an da benim bildiğim www.e-prance.com üye olmalısınız. Üye olurken ve satın alırken Internet Explorer son sürümü kullandığınızdan emin olun firefox yada chorome-yandex hata veriyor.

Normalde Türkiye'den internet üzerinden alışveriş yapabilen bir insan yurtdışından da çok kolay alışveriş olayını yapabilir. Zaten satın aldıktan sonra size takip numarası bildiriyorlar. O takip numarası 10-15 gün içinde PTT nin posta takibi ekranında görünmeye başlıyor. PTT kapıya kadar getiriyor. 

Gümrük olayı 75 Euro sınırı var. Tek kamera siparişinde hiç bir gümrük ödemedim satın alanlarda gümrük ödemediler tanıdıklarım. Bir kişi var arkadaş 700 tl lik bir cihaz aldı yüzde 10 vergi ödeyecek sanırım alacak ürünü 2-3 gün içinde. 

Bunun yanında Aliexpress.com adresinden de alışveriş çok daha basit. Onlarında sizi güvenceye aldıkları farklı bir koruma yöntemi var. Ürün gelmez ise vs. para iadesi alabildiğiniz. Üye olup adres bilgileri girip doğru satıcıdan Kredi kartınız yada sanal kredi kartınız ile direkt olarak ürünü alabilirsiniz. Farzı misal bu önermiş olduğum E-prance satıcısınında orda ilanları var aynı kamerayı orada da satıyorlar. Ben Paypal'a daha fazla güvendiğim için onu millete öneriyorum. Çünkü acemilik zamanlarımda satın aldığım dandik 39 $ lık ve bir çok üründe toplamda 100 $ dan fazla para iadesini gene PAypal sayesinde aldım.

Soru varsa çekinmeden sorun lütfen aklıma gelenleri yazdım tek tek.  :good1: 

Yorum bağlantısı
Atakan Ulusoy

0801'in Arkada olması sanırım 0801'in görüntü kalitesini biraz etkilemiş. ikisi yan yana olsa fark daha belirgin çıkabilir 

Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

Doğru öyle bir çekim yapayım tam gs6000 altına lastik vs birşeyle tutturup kayda sokarım 0801 i şarjı iyi dayanıyor güç vermeye gerek kalmaz :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

TEşekkürler Zafer Bey Dropbox üyeliğimi aldım hatta ilk denemem Gs6000 videosunu buraya yükledim :) Şimdi Bu kapasiteyi arkadaşlarımı üye yapıncamı arttırabiliyorum acaba ?

Gs6000 örnek çekim indirme linki :

https://www.dropbox.com/s/7p1p928ois6bjho/Gs6000%20iTracker%20%28%20Samoon%29%20Netlik.rar

Gerçekten müthiş görüntüler.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Olgu Erhan
(düzenlendi)

0801'in Arkada olması sanırım 0801'in görüntü kalitesini biraz etkilemiş. ikisi yan yana olsa fark daha belirgin çıkabilir

Atakan bey bu yöntemle çektiğim karşılaştırma yaptığım 2-3 video olacaktı jeton geç düştü şimdilik 1 adet karşılaştırmayı koyuyorum cepten bağlandığım için diğer linkleri vermem zor şu an

tarihinde Olgu Erhan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...