İçeriğe Yönlendir

Peugeot Mu Ford Fiesta Mı


Akın Konuk

Recommended Posts

Akın Konuk

2004 2005 peugeot 206 hdi mi ford fiesta tdci mi alınmalı motor sürat konfor yol tutuşu yönünden.

Yorum bağlantısı
Necati Dur

Geçenlerde 206+ kullandım. Süspansiyonları daha yumuşak geldi Fiesta'dan bana göre.ama yol tutuşda Fiesta'nın yanına yanaşamaz. Göreceli tabi ama Bence Fiesta daha şık. Birde Fiesta'dan sonra bana biraz daha küçük geldi. Bence Kesinlikle Fiesta

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

206 yı şehir içinde kullanın; sonra aynı yollardan Fiesta ile geçin , kararınızı ozaman verin . Fiestayı bırakamazsınız..

En büyük farkı direksiyon hissinde göreceksiniz ;)

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)

Belki alıştın ondan böyle söylüyorsun diyeceksiniz ama; ne şu anki aracım ne de kullandığım diğer marka model araçlarda fordun direksiyon ve fren hissi zevkini yaşayamadım. Direksiyonlar hissiz frenler ayarsız gibi geliyor diğerlerinde. Fiestanın direksiyonunu ve fren dozlamasını aramıyor değilim.

tarihinde Yi?itcan Co?ar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

Her iki aracıda kullandın benzinli ve dizel dahil. her konuda fiestayı mantıklı buluyorum..

Yorum bağlantısı
Akın Konuk

bana hep 206 dizelin rampalardan daha seri ve virajlarda daha yola kapanan araç olduğunu söylerlerdi.ama herkes fiestacı 206 benzinliyi kullandım birde fiestayı denemek lazım

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Kesin fiesta tabi, şimdi fanatik diyecekler ama peco fiyat falan bu konuda geride, süsleme olarak güzel durabilirler ama ömür ve yolda gidiş olarak Fiesta birkaç adım öndedir.

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar
Katilmiyorum. Su ana kadar gordugum en hissiz direksyon ve en kotu fren su an kullandigim Fiesta'da. Elektrik takviyesi yapacagiz diye yol hissini bitirmisler direksyonda, o kadar hafif ve hissiz olmus ki, bir an oyuncak araba mi kullaniyorum su an diye dusunmekten kendimi alamadim, fren konusunda da dozaji cok basarisiz. Normalde sehir ici kullanimlar icin yapilan bir arabada frenin ilk basildigi anda tutusunun yuksek sonrasinin normal olmasi gerekir, ilk bolge resmen olu, ortaya gelindiginde fren tutmaya basliyor. Bu dozajlama duzgunse ben boyle sanatin icine... Ha peki neden kullaniyorum ? Yol tutusu konusunda tam bir Ford, arabanin hareketleri son derece tahmin edilebilir ve duzgun, orasi burasi oynamiyor, dokununca dagilacakmis hissi yok arabada (gerci dokunduk dokunmaz olaydik bir cita 400 lira :D ), bir de bu segmentte ben diger araclari test ettim, cok daha kotuler, en iyisi buydu :unsure2: .

Bahsi geçen model bir önceki kasası , fren ayarıda , direksiyon hisside gayet başarılı bu kasada.

206 muhtemelen daha yumuşak bir araçtır. Sağlamlık , dayanıklılık konularında fiesta daha iyi.

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol

Eğer 207 deseydiniz kesinlikle 207 derdim . Kardeşim 207 sahibi 16 hdi 90 ps'liklerden donanım olarak en üst donanım paketli , sadece cam tavan yok . Performans son derece başarılı , yol tutuş çok başarılı ,tüketim inanılmaz . Bir depo ile belki inanmıyanlar çıkacaktır ama tam 1310 km yol yaptık . Depo 50 lt. bu arada . Malzeme kalitesi ve işçilik bana göre Fiestadan daha başarılı . Şimdi diyeceksiniz neden bu kadar laf kalabalığı yapıp konuyu uzattın , Akın bey zaten 206'yı soruyor . Ne bilim işte daha önce 2 ay kadar kardeşimin aracını kullanmıştım ve çok hoşuma gitmişti bende paylaşayım dedim bu tecrübemi... :D:unsure2:

Yorum bağlantısı
Ferhat Genç

206 da kullandım Fiesta da. Fiesta, 206 dan biraz daha oturaklı ve sağlamlık hissi veren bir araç. Yol tutuşu Fiesta'nın 206 dan daha iyi. 206 biraz daha çıtı pıtı narin bir araç. Ben de tercihimi Fiesta dan yana kullanırdım.

Yorum bağlantısı
Akın Konuk
Katilmiyorum. Su ana kadar gordugum en hissiz direksyon ve en kotu fren su an kullandigim Fiesta'da. Elektrik takviyesi yapacagiz diye yol hissini bitirmisler direksyonda, o kadar hafif ve hissiz olmus ki, bir an oyuncak araba mi kullaniyorum su an diye dusunmekten kendimi alamadim, fren konusunda da dozaji cok basarisiz. Normalde sehir ici kullanimlar icin yapilan bir arabada frenin ilk basildigi anda tutusunun yuksek sonrasinin normal olmasi gerekir, ilk bolge resmen olu, ortaya gelindiginde fren tutmaya basliyor. Bu dozajlama duzgunse ben boyle sanatin icine... Ha peki neden kullaniyorum ? Yol tutusu konusunda tam bir Ford, arabanin hareketleri son derece tahmin edilebilir ve duzgun, orasi burasi oynamiyor, dokununca dagilacakmis hissi yok arabada (gerci dokunduk dokunmaz olaydik bir cita 400 lira :s ), bir de bu segmentte ben diger araclari test ettim, cok daha kotuler, en iyisi buydu :).

fiestanında parçası amma pahalıymış demekki bir motor yaptırsak yandık

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar
fiestanında parçası amma pahalıymış demekki bir motor yaptırsak yandık

Ben yaptırdım o kadarda pahalı değilmiş. :D

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)
Katilmiyorum. Su ana kadar gordugum en hissiz direksyon ve en kotu fren su an kullandigim Fiesta'da. Elektrik takviyesi yapacagiz diye yol hissini bitirmisler direksyonda, o kadar hafif ve hissiz olmus ki, bir an oyuncak araba mi kullaniyorum su an diye dusunmekten kendimi alamadim, fren konusunda da dozaji cok basarisiz. Normalde sehir ici kullanimlar icin yapilan bir arabada frenin ilk basildigi anda tutusunun yuksek sonrasinin normal olmasi gerekir, ilk bolge resmen olu, ortaya gelindiginde fren tutmaya basliyor. Bu dozajlama duzgunse ben boyle sanatin icine... Ha peki neden kullaniyorum ? Yol tutusu konusunda tam bir Ford, arabanin hareketleri son derece tahmin edilebilir ve duzgun, orasi burasi oynamiyor, dokununca dagilacakmis hissi yok arabada (gerci dokunduk dokunmaz olaydik bir cita 400 lira :s ), bir de bu segmentte ben diger araclari test ettim, cok daha kotuler, en iyisi buydu :D.

Yeni modelleri farklı olabilir bilmiyorum hiç kullanma şansım olmadı henüz, ama diğer kullandığım bütün araçlara göre kıyasladığımda 2005 fiestamın direksiyon ve fren ayarı neredeyse mükemmeldi diyebilirm. İllaki daha iyiler olabilir ama bu kalite ve bu sınıf düzeyinde yok.

Fiesta kullanıyorum, 206 da kullandım.

206 nın artıları :

1-Daha sessiz,

2-Donanım olarak daha şık,

3-Ne yapsanız yakışıyor.

Fiestanın artıları :

1-Yol tutuşu kesinlikle daha iyi

2-İç hacmi daha geniş, arka koltuklarda oturunca pejoya dizler deyiyor.

3-Bagajı pejoya göre daha kullanışlı.

4-Önemsiz geleblir ama orjinal hoparlörleri inletiyor arabayı :police:

Yakıt olarak ikiside çok cimriler.

206'sı olan bir arkadaşım benim fiestaya bindiğinde sen buna set mi yaptırdın diye sormuştu hiç unutmam :thank_you2:

tarihinde Yi?itcan Co?ar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Sağlamlık olarak Ford, konfor olarak Peugeot...

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci

bu konuya en iyi cevabi ben verebilirim galiba bende ikiside mevcut

206 nin degisik modelleri var ve hepside birbirinden farkli hdi xt xs xsi quicksilver gti rc

donanim olarak bazi modelleri fiestadan fazla donanima sahip elektronik donanimi biraz fazla ikide bir ariza lambasi yakiyor isletmesi daha kucuk bagaji daha kucuk euroncap crash test ine gore fiestaya gore daha zayif

ovunmek gibi olmasin :bambam: bendeki 206 hdi 110bg sport serisi olup 2000 adet uretilmistir 6 hava yatigi abs esp her bi seyi tamdir surus zevki yol tutusu yalitim olarak fiestanin kat kat ustunde :good1: tadinda birakalim

fietaya gelince plastik aksami cok zayif bagaji genis suspansiyonu cok yumsak virajlarda sovrulacakmis hissi veriyor manevrasi 206 dan iyi 206 nin enjektorleri boshe fiestaninkiler simens kronin problemleri assa yukari ayni parca olarak ayni parcalari kullaniyorlar fiyat olarak hangisi ucuzsa parcayi ordan alabilirsin

benim dusuncem durumun musait ise 1.6 tdci fiesta sonucta 90 bg satarken zorlanmazsin yakiti 1.4 ile ayni diyebilirim secim senin kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Burak Karahan

peugeot 'un en kötü aracı dahi kemiklidir . iyi kaçar ancak viraj , konfor konusunda birşey diyemem . ford ayrı bir dünya fiesta ayrı bir hükümet ! :bambam: fiestanın + sı 206 tan cok cok daha fazla ..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...