İçeriğe Yönlendir

Arabamın Anahtarını Kaybettim

Abdurrahim Çelebi

Recommended Posts

Abdurrahim Çelebi
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar

2004 model Focus'umun anahtarı evimin yakınlarında yürürken cebimden düşmüş ne yapabilirim. Kumandalı anahtarı tekrar nederden yaptırabilirim ?

tarihinde Adnan tarafından düzenlendi
?mla.chat dili kullanmay?n.
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kumandalı anahtarı yeniden yaptırmak kolay da,

O düşürdüğünüz anahtarı bulan kişi doğru durmazsa ne olacak...

Bence kilit şifreleri değiştirilmeli..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Kaskonuz varsa bildirin değişim yaptırın.Allah korusun aracınız çalınacak olursa anahtarı kaybettiğiniz için kasko ödemede yapmayabilir.

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay

+1

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

Anahtar bulunana kadar yada şifre değişene kadar aracın çalınma riski ortada maalesef..

karakola sorun belki bulan kişi teslim etmiştir.

Yorum bağlantısı
Abdurrahim Çelebi

Teşekkürler kilit şifresini nasıl değiştirebilirim

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

kumanda tanımlama şifresini değiştirmek kolay, aracınızın kullanım kılavuzu duruyorsa orada ayrıntılı anlatılıyor. ancak şifreyi değiştirmek için 2 anahtar gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
tşkler kilit şifresini nasıl değiştirebilirim
kumanda tanımlama şifresini değiştirmek kolay, aracınızın kullanım kılavuzu duruyorsa orada ayrıntılı anlatılıyor. ancak şifreyi değiştirmek için 2 anahtar gerekiyor.

Benim anlatmaya çalıştığım mekanik şifredir...

Yani anahtarı soktuğunda kapıyı açmaz hale getirmek gerekir..

Servise gidilirse, tüm kilitler değişir, Anahtarcı, kilidi açıp mekanik olarak şifreleri değiştirip yeniden dizebilir..

Yorum bağlantısı
Abdurrahim Çelebi

peki kumandayı tekrar nerden yaptırabilirim servisten mi ,bir de maliyeti ne kadardır

Yorum bağlantısı
Abdurrahim Çelebi

konyada kumandalı anahtar yaptırabileceğim bi yer var mı

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Abdurrahim Çelebi

150 liraya konyada karatay sanayisinde ensar anahtara yaptırdım

Yorum bağlantısı
Kadir Cenk Çiftçi

Konunun üzerinden yaklaşık 1 ay geçmiş başka arkadaşların başına gelirse diye bilgi amaçlı söyleyeyim ruhsatla birlikte yetkili servise gidiyorsunuz durumu bildiriyorsunuz servis sipariş verecek yaklaşık 10-15 gün içinde kumandalı yeni anahtarınız geliyor.Servis program yüklemesi yapıyor kaybettiğiniz kumandayla araba bir daha açılamaz yeni şifre belirleniyor ancak kaybettiğiniz kumandanın ucundaki anahtar aracınızı açabilir ancak kayçalıştıramaz anahtarın bulunmasından şüphe ediyorsanız tüm kilit sistemini değiştirmek durumundasınız buda baya maliyetli.Kasko açısından kayıp anaktarı hemen serviste yaptırmalısınız kumanda sistemi iptal edilmeli Allah korusun araç kayıp olan anahtarla veya başka nedenle çalınırsa kasko yedek anahtarıda istiyor bilginiz olsu böyle bir durumda polise kaybettiğinize dair bilgi vermelisiniz.

Bende nisan gibi kaybetmiştim xray cihazından geçerken elinde cebinde ne var çıkarttırıyorlar ya orda sanırım arkamdan gelen yada önümdeki şahıs bilmeden benim anahtarı almış bende farkında değildim.gittim servise yeni anahtar için sipariş verdim benim yedek anahtarda kumandalı onunda programını değiştirdiler.Es kaza kayıp olan anahtarla araç çalınmasın diye.

Yorum bağlantısı
Ergin Ertuğrul
(düzenlendi)

Abi mutlaka defalarca bakmışsındır ama bana kalırsa yoldaki dükkanlara ( varsa ) tek tek sor. Bulan insanın -ki bence mutlaka birinin gözüne çarpmıştır okadar kötü niyetli biri olma ihtimali pek yüksek değil bence. Yol üzerindeki ağaçların dallarına falan bak. Çevredeki apartmanların girişlerine anahtarının kaybolduğu ile ilgili yazı as.

3 sene kadar önce yolda bir araç anahtarı buldum ( bir ağacın dalına asılmış şekilde ) aldım yanıma napacam diye düşünürken apartmanın girişinde bir ilan gözüme çarptı bir abimiz anahtarını kaybetmiş anahtarını tarif etmiş ve altına telefon numarasını yazmış. Kendisiyle irtibata geçtim 1 saat kadar sonra elinde 1 kutu baklavayla gelmişti.

Buna benzer bir durum olabilme ihtimaline karşın bir dene derim.

Başlığın açılış tarihine dikkat etmedim. fakat yorumum bilgi amaçlı kullanılabilir ;)

tarihinde Ergin Ertu?rul tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mehmet Ozyurek

Aracı servise çektir, kilit işini halletsinler.. Emniyete git yeni ruhsat al..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

benim aracında yedek anahtarı yok yeniden yaptırmak gerekirmi kaskodan çıkartsam ne olur?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

benim aracında yedek anahtarı yok yeniden yaptırmak gerekirmi kaskodan çıkartsam ne olur?

60 liralık anahtar için kaskoyu bozdurmayın...

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Yeni konu açmaktansa buradan devam etmek istedim.

Aklıma bir soru takıldı. Diyelim ki, aracın hem anahtarını hem de ruhsatını kaybettik. Araç otoparkta öylece duruyor ve karşılıklı bakışmaktan başka hiçbir şey yapamıyoruz. Böyle bir durumda izlenmesi gereken yol nedir?

Sefa abi sanırım polise haber vermek ve durumu anlatmak gerekiyor.Araç kimin üstüne ise trafik şubeden sorgulandığında kimlik bilgilerine ulaşılıyordur.Bu şekilde araç sahibi ortaya çıkar ve tutanakla servis gerekeni yapar diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

60 liralık anahtar için kaskoyu bozdurmayın...

ozaman değmez bozdurmaya abi

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Uğur Gül

2006 model focus 2 kumandali anahtari kaybettim yedek anahtar da yok.servisi aradim Ford nazer anahtar filan 1600 TL dedi bide yuva sorun cikartirsa onunda maliyeti varmis birde çekici ile goturcekmisim.sadece ruhsattan yapamiyolarmi acil yardim

2006 focus 2 kumandali anahtari kaybettik evden cikmiyor yedek anahtar da mevcut değil.servisi aradim Ford nazer 1600 lira fiyat verdi birde yuvada değişebilir dedi ayrıca çekici ile goturcekmisim servise.sadece ruhsattan yapamazlarmi yemi anahtar ? Acil yardim

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

2006 model focus 2 kumandali anahtari kaybettim yedek anahtar da yok.servisi aradim Ford nazer anahtar filan 1600 TL dedi bide yuva sorun cikartirsa onunda maliyeti varmis birde çekici ile goturcekmisim.sadece ruhsattan yapamiyolarmi acil yardim

2006 focus 2 kumandali anahtari kaybettik evden cikmiyor yedek anahtar da mevcut değil.servisi aradim Ford nazer 1600 lira fiyat verdi birde yuvada değişebilir dedi ayrıca çekici ile goturcekmisim servise.sadece ruhsattan yapamazlarmi yemi anahtar ? Acil yardim

Bir anahtarcı bulun... 

100 lira civarına halledersiniz.. 

Kaybolan anahtarı da immobilizerdan silerler.. 

Kapıları da açamasın bulan istiyorsanız, o zaman tüm kilitleri değiştirmek gerekir ve söylenen rakam doğru olur.. 

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Anahtarcı kolayca açar arabayı ancak yeniden anahtar üretmek kopyalamaktan daha pahalıdır, keşke önceden yedek yaptırsaydınız.. O zaman en fazla 150 lira maliyetiniz olurdu..

Yorum bağlantısı
Uğur Gül

Bulan acamasin değil şuan en az maliyetle arabayi calistirmam lazim

Söylemek istedigim daha önce anahtar yaptirdim ama kumandasiz yani arabayi calistirmiyor sadece kaputu açarken kullanıyorum normal anahtarcinin yaptigini okuyacakmi yani mars basarmi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...