Mehmet Ozyurek 6 Ağustos 2011 Paylaş 6 Ağustos 2011 Abi hortum falan yok orada. Orayı da mı söktün len Tahliyeyi neyle yapıyor Mehmet ? Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 6 Ağustos 2011 Paylaş 6 Ağustos 2011 Orayı da mı söktün len Tahliyeyi neyle yapıyor Mehmet ? Bunuda soktum Dedidigim gibi kalorifer radyatorunu ve klima radyatorunu kapatan en alttaki kapagin kendi ait bir formu var ve ucunda da yine kapaga birlesik borusu var. Bunlarin hepsi bir butun kapak. Kisaca mevcut su borudan degilde iceriden catlamis kapaktan siziyor. Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 7 Ağustos 2011 Paylaş 7 Ağustos 2011 Herhalde anlattığın gibi bir durum var . Çünki kontrol esnasında torpidonun altına yatıp yukarılara doğru baya bi ( Fener yardımı ile ) ellerini sokup bişeylere baktılar , sonra göğsü komple sökmemiz gerekiyor , biyerleri slikonlayıp tekrar topluyacaz falan gibi bişeyler söylemişlerdi ... Benim tüm çekincem , göğüsü tekrar topladıktan sonra hiç ses gelmeyen bu bölgeden sinir bozucu seslerin peydahlanma riski... Ne yapacağımı şaşırdım , bu şekilde kullanmaya devam etsek ne tür problemlerle ( Paspasım kauçuk , dolayısı ile ıslak kaldı koku yaptı derdi yok ) karşılaşırım onuda bilmiyorum ... merhaba fırat bey oncelikle geçmiş olsun.Sökülüp takıldıktan sonra ses yapar diye endişe etmeyin yapmıyor benim aracında kalörüfer peteği değişti bende 2 ay endişe yaptım pastırma kokusu çektim sonra yetkili serviste usta endişemin yersiz olduğunu ön gögüs kısmının komple çıktığını (metalin üzerinde.o metalde sekmanlı değil vidalanıyomuş) ve takıldığını kesinlikle ses yapmayacağını söyledi yaptırdım şükür ses falan yok.Sizi çok iyi anlıyorum inşallah sökülmeden giderilecek bir problemdir ama öyle değilsede ses yapar falan diye kafaya takmayın benim araçta tık ses yok. Yorum bağlantısı
Fırat Şenol 7 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 7 Ağustos 2011 merhaba fırat bey oncelikle geçmiş olsun.Sökülüp takıldıktan sonra ses yapar diye endişe etmeyin yapmıyor benim aracında kalörüfer peteği değişti bende 2 ay endişe yaptım pastırma kokusu çektim sonra yetkili serviste usta endişemin yersiz olduğunu ön gögüs kısmının komple çıktığını (metalin üzerinde.o metalde sekmanlı değil vidalanıyomuş) ve takıldığını kesinlikle ses yapmayacağını söyledi yaptırdım şükür ses falan yok.Sizi çok iyi anlıyorum inşallah sökülmeden giderilecek bir problemdir ama öyle değilsede ses yapar falan diye kafaya takmayın benim araçta tık ses yok.Bunu öğrendiğim iyi oldu . Gerçi enteresan olarak son 3 gündür sızdırma yapmıyor ama eğer tekrar edecek olursa bu sefer götürüp söktürteceğim . Buarada unutmadan sorayım , herkes bu ön göğüsün sökülüp taktırma işinin çok tuzlu olduğunu söylüyor . Size ne kadara mal oldu bu yaptırdığınız işlem Cemal bey ?... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Ağustos 2011 Paylaş 7 Ağustos 2011 Olay tuzluluktan ziyade... Söküp takınca ortaya çıkacak seslerdir.. Ama zordur ve tuzludur tabiki.. Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 8 Ağustos 2011 Paylaş 8 Ağustos 2011 Bunu öğrendiğim iyi oldu . Gerçi enteresan olarak son 3 gündür sızdırma yapmıyor ama eğer tekrar edecek olursa bu sefer götürüp söktürteceğim . Buarada unutmadan sorayım , herkes bu ön göğüsün sökülüp taktırma işinin çok tuzlu olduğunu söylüyor . Size ne kadara mal oldu bu yaptırdığınız işlem Cemal bey ?... 2009 aralık yada 2010 ocak ayında kayseride yetkili serviste yaptırmıştım fakat bana tam ücret uygulamadılar,sebebi daha önce faturaya yansıttıkları parçayı takmamaları ve benim bunu farketmem.Söküp kalörüfer peteğini takma antifiriz ekleme iç dış temizleme 109 tl yada 115 tl gibi birşey vermiştim yani 120 tl değildi.dışarıda (özel servis-elektrikçilerde)sadece söküp takmaya 145-180-200 tl gibi rakamlar almıştım.Umarım sorun gider, gitmezse kesinlikle özel serviste yaptırma yada ses yapmama garantisi iste garanti veremeyen insan zaten gögüs bölümünün nasıl sökülüp takıldığını bilmiyor demektir bana göre.Servisteki usta garanti verdi düşündüğümüz gibi olmadığını bir bütün halinde çıkartıldığını söylemişti ve öyle oldu ses falan yok.Ben bir kış pastırma kokusunu koklaya koklaya bindim cesaret edemedim gıcırdayacak tak tuk ses yapacak diye. Arabayı su geldiği zamanlarda yıkattınız mı polen filtresinin oradan su aldığı zamanda sağ alt taraftan su gelme problemi oluyor gibi hatırlıyorum. Yorum bağlantısı
Fırat Şenol 9 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2011 Arabayı su geldiği zamanlarda yıkattınız mı polen filtresinin oradan su aldığı zamanda sağ alt taraftan su gelme problemi oluyor gibi hatırlıyorum.Polen filtresinden kaynaklandığını düşünmüyorum . Filtre geçen yaz değişmişdi . Öyle olsa ozamandan buzamana kadar belki 50 kez yıkanmıştır araba hiç su falan gelmedi . Sadece klima çalışırken su gelmeye başlıyor . Oda zaten 5 gündür kesti , artık gelmiyor . Bakalım tekrar edecek olursa dediğiniz gibi alıp götüreceğim servise... Yorum bağlantısı
Fırat Şenol 11 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 11 Ağustos 2011 (düzenlendi) Arabayı su geldiği zamanlarda yıkattınız mı polen filtresinin oradan su aldığı zamanda sağ alt taraftan su gelme problemi oluyor gibi hatırlıyorum.Dün benzin aldıktan sonra arabaya su tuttutrdum ve ne oldu bilin bakalım ? Yolcu tarafı torpido altından paspasa ince ince su süzülüyor . Aynı klima çalışırken olduğu gibi . Yalnız şöyle ilginç bir durum var ; Daha önce klima çalışırken meydana gelen bu sızıntı artık klima çalışırken gelmiyor fakat araç yıkandığı zaman gelmeye başladı . Şimdi problem polen filtresinden kaynaklanıyor sonucunamı varmam gerekiyor , anlamadımki... Hayır zamanında hatalı montaj yapılmış olsa bu zamana kadar ( 1.5 yıl ) bu sızıntı problemini defalarca tekrarlamış olması gerekmezmeydi ? 11 Ağustos 2011 tarihinde F?rat ?enol tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 11 Ağustos 2011 Paylaş 11 Ağustos 2011 bir miktar su tahliye oluyor. ama çer çöp polenin orda biriknce ve üstüne aşırı su tutulunca polen kısmına filite ıslanıyor ıslandıktan sonrada havalandırmadan su sızdırıyor. ön cam bakalitiyle cam arasında az da olsa aralık var mı yani polen bantı sağlam mı? benim cam bakaliti aralıktı bir ara filitre değişirken kanırttıkları için ben su girecek ordan diye çok bekledim koca kış bir damla su girmedi. yazında filitreyi polen bantını değiştim rahatladım Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 11 Ağustos 2011 Paylaş 11 Ağustos 2011 Dün benzin aldıktan sonra arabaya su tuttutrdum ve ne oldu bilin bakalım ? Yolcu tarafı torpido altından paspasa ince ince su süzülüyor . Aynı klima çalışırken olduğu gibi . Yalnız şöyle ilginç bir durum var ; Daha önce klima çalışırken meydana gelen bu sızıntı artık klima çalışırken gelmiyor fakat araç yıkandığı zaman gelmeye başladı . Şimdi problem polen filtresinden kaynaklanıyor sonucunamı varmam gerekiyor , anlamadımki... Hayır zamanında hatalı montaj yapılmış olsa bu zamana kadar ( 1.5 yıl ) bu sızıntı problemini defalarca tekrarlamış olması gerekmezmeydi ? geçmiş olsun tahmin ettiğim gibi polen filtresi.(dir umarım) Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 21 Aralık 2011 Paylaş 21 Aralık 2011 bingo Fırat abinni araba artık bizde o yüzden sıkıtısıda bize transfer oldu. arabanın camları sürekli buğu yapıyordu araçta belirlenemeyen bir nem vardı sonra aklıma geldi ve yolcu kısmını kontrol ettim. paspasta ve halısında bir ıslaklık vs yok. ama şase nosunun ordan elimi sokunca alttaki keçe nemli konu yazın açılmış ama araç kurumadığı için mi nemlidir yoksa bu sıkıntı devam mı ediyor? başka ne gibi sıkıntılara yol açar bu nem? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 21 Aralık 2011 Paylaş 21 Aralık 2011 bu klima suyu döşemenin altından mı sızıyor döşemenin üstüne mi sızıyor? Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 21 Aralık 2011 Paylaş 21 Aralık 2011 Silecegin altindaki plastige siyah silikonu bas bakalim bide oyle takip et. Bazen o kapak kapanmis gibi dursada yine su aliyor iceri. Yorum bağlantısı
Fırat Şenol 22 Aralık 2011 Yazar Paylaş 22 Aralık 2011 Sileceğin altıdaki plastik slikonlanirsa polen filtresi nasıl değisecek bír daha ? Problem yaratmaz mı değişim esnasında ?... Yorum bağlantısı
Fırat Şenol 22 Aralık 2011 Yazar Paylaş 22 Aralık 2011 Yanlış hatırlamıyorsam halı dóşemenin üstüne olması lazım Mustafa . Bu arada camın buğusunu kesmek için klimanın Ac tuşuna bir kere bas , buğu çözüldükten sonra tekrar aynı düğmeye basarak normal kalorífer moduna geçebilirsin . Yarin akşamüstü aram seni , detaylı konusuruz ... Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 22 Aralık 2011 Paylaş 22 Aralık 2011 Onun icin silikon sikin dedim. Gerektiginde yine sokulebilir. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 22 Aralık 2011 Paylaş 22 Aralık 2011 Sileceğin altıdaki plastik slikonlanirsa polen filtresi nasıl değisecek bír daha ? Problem yaratmaz mı değişim esnasında ?... Her defasında silikon yenileniyor... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 22 Aralık 2011 Paylaş 22 Aralık 2011 cama slikon basacak bir durum yok. poen bantı var çünkü cam ile kapağın arasında boşluk olmaması için. benim kafa ma takılan halının altındaki keçe ve karasördeki nem yada ıslaklık. Önceki su sızmasının eseri mi yoksa yeni bir sızma mı var. halıda yada gramda gram su nem vs yok. halının altına elimi daldırınca izalosyon keçesinde sıkıntı var. bu su sızmaları direk halıya mı sızarak oluyor yoksa altta su biriktikçe su halıya kadar mı çıkıyor şimdilik onu öğrenmem lazım. havalar soğuk olduğüu için kurutmak zor. fön makinası ile bi ara döşemenin alyına sıcak hava tutayım diyorum. Cam buğusunu çözmek için tuşa basınca direk klima devreye girdiği için buğunun çözülmesinde sıkıntı yok ama eğer klima su szıdırıyorsa yine alttan alttan nem yapıyordur. o yüzden camlar çok çabuk buğulanıyor gibi. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 22 Aralık 2011 Paylaş 22 Aralık 2011 Araç içinde ıslaklık varsa zaten camların buğulanması çok normal.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 22 Aralık 2011 Paylaş 22 Aralık 2011 araçta görünürde gram ıslaklık yoktu işte ben döşemenin altına el atana kadar. Yorum bağlantısı
Fırat Şenol 23 Aralık 2011 Yazar Paylaş 23 Aralık 2011 Ben ıslaklık şikayeti ile servise gittiğimde yapılan kontrol esnasında torpidonun ön gögüs ile birleşme yerine yakın bir noktadan damla damla paspasa doğru bir akıtma vardı . Yani içeriden keçeden değilde direkt paspasa doğru damlatıyordu Mustafa . Bugün saat 17-17:15 gibi filan aradım seni ama telefonun kapalıydı... Yorum bağlantısı
Semih Keskin 9 Temmuz 2021 Paylaş 9 Temmuz 2021 2017 Fiesta 1.25 aracım var. Bu günlerde eşimle uzun yola çıktık. Klima açık devam ederken yola, uzun kmler sonrası yolcu kısmındaki eşimin ayağına su damladı. Klimadan dedik ama tabi ki kabul edilecek bir durum değil. Derken bir uzun km sonrası bir damla daha... Dedim bir araştırayım. Var mı buna benzer bir sorunu çözen ya da tecrübe eden. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 9 Temmuz 2021 Paylaş 9 Temmuz 2021 2017 Fiesta 1.25 aracım var. Bu günlerde eşimle uzun yola çıktık. Klima açık devam ederken yola, uzun kmler sonrası yolcu kısmındaki eşimin ayağına su damladı. Klimadan dedik ama tabi ki kabul edilecek bir durum değil. Derken bir uzun km sonrası bir damla daha... Dedim bir araştırayım. Var mı buna benzer bir sorunu çözen ya da tecrübe eden. Klima kazanı su tahliyesi tıkalı muhtemelen. Veya filtre vs değişimi sonrası filtre konan yer tam kapanmadı Yorum bağlantısı
Semih Keskin 9 Temmuz 2021 Paylaş 9 Temmuz 2021 Servet Aydın yazdı: Semih Keskin yazdı: 2017 Fiesta 1.25 aracım var. Bu günlerde eşimle uzun yola çıktık. Klima açık devam ederken yola, uzun kmler sonrası yolcu kısmındaki eşimin ayağına su damladı. Klimadan dedik ama tabi ki kabul edilecek bir durum değil. Derken bir uzun km sonrası bir damla daha... Dedim bir araştırayım. Var mı buna benzer bir sorunu çözen ya da tecrübe eden. Klima kazanı su tahliyesi tıkalı muhtemelen. Veya filtre vs değişimi sonrası filtre konan yer tam kapanmadı Teşekkürler yanıt için. İki gündür kampta yatışta araç. Yola devam edeceğiz yarın. Tek damla şeklinde, 100-200 km arası yol gidince bir damla damlıyor. Süngeri vs kontrol etmedim konsolun altındaki. Uzun yol yapınca ilk damlamada o kısmı kontrol edeceğim. Şayet su tahliyesi tıkalı ise ya da filtre konan yer tam kapanmadıysa, her iki ihtimal için de benim yola çıkmadan kontrol edebileceğim bir çözüm var mı? Varsa en azından filtre konan yer kontrolünü tarif edebilir misiniz? Aracı alalı 1 ay henüz olmak üzere. Bilmiyorum pek bir şey. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Temmuz 2021 Paylaş 9 Temmuz 2021 Tahliye tıkalıdır. Nemli bölgelere gelince daha da artacaktır. Yorum bağlantısı
Recommended Posts