İçeriğe Yönlendir

Sunroof Montajı?

Akif Özkan

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Benim anladığım şu:

Arabama sunroof taktıracağım. Tavanda sunroof takılacak yerde destek için profil falan var mıdır.. ? Kesilmesi sorun çıkarır mı ?

Soru bu ise..

Cevap şu.. Bence yok...

Yorum bağlantısı
Akif Özkan

Kalbimi okumuşsun Mehmet Abi:)

Şimdi biraz maliyet kısmına yoğunlaşıp geliyorum :p

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
(düzenlendi)
Kalbimi okumuşsun Mehmet Abi:)

Şimdi biraz maliyet kısmına yoğunlaşıp geliyorum :nazar:

"Araba pert sanırım" yada "Abi adamın arabanın tavanı boyalı galiba sunroof'u sonradan taktırmış" vb. sözlere hazırlıklı ol. "Tavan akma" konusunada aynen katılıyorum. Farı aç mercek tak, hız sabitleyici tak, hatta klimayı manuelden digitale çevir ama tavana dokunma. Bence.

tarihinde Murat Ersel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Adamın gözünü korkutmayın :nazar: Hem toledo'ya hemde starex'e sunroofu kendim takmıştım. montaj kurallarına riayet edince hiçbir şekilde sıkıntı çıkamaz. Ayrıca takılmadan evvel muhakkak resinlerini çekmek lazım bir çok noktadan ve resimleri çekerken yer ve mekan değişmesin, Resimler tarih-saat baskılı olsun.

Yorum bağlantısı
Ömer Meral

bence üstü komple aç, sonra brandayla bir ipe tuttur, üstü açılır kapanır araban olur... bence en kötü ihtimal bu işe karar verdiysen, daha önce defalarca bu işi yapmış bir servise danış :flowers:

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
Adamın gözünü korkutmayın :) Hem toledo'ya hemde starex'e sunroofu kendim takmıştım. montaj kurallarına riayet edince hiçbir şekilde sıkıntı çıkamaz. Ayrıca takılmadan evvel muhakkak resinlerini çekmek lazım bir çok noktadan ve resimleri çekerken yer ve mekan değişmesin, Resimler tarih-saat baskılı olsun.

Tecrübe ayrı bir olay. Olayı sen yapacaksan gözüm kapalı teslim ederim Abi. :flowers::rolleyes: :lol2:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Tecrübe ayrı bir olay. Olayı sen yapacaksan gözüm kapalı teslim ederim Abi. :flowers::rolleyes: :lol2:

Eyvallah Ersel..Hallederiz :moil:

Biraz gözü kara olmak lazım birazda dikkat :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Webasto marka sunrooflar oldukça kaliteli. Birde işini güzel yapan bir usta buldunuzmu hiç sorun yaşamadan kullanırsınız. Bence sunroof çok güzel olur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Şimdi biraz maliyet kısmına yoğunlaşıp geliyorum :flowers:

Atma hakkımı kullanıyorum.... 1500 lira...

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Atma hakkımı kullanıyorum.... 1500 lira...

Mekanik 600 tl,

elektrikli 900-1200 tl

gömme 2500-3500 tl

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
Eyvallah Ersel..Hallederiz :lol2:

Biraz gözü kara olmak lazım birazda dikkat :rolleyes:

Yanlız benimkine ikinci sunroofu açmak gerekiyor. Arkadakiler gökyüzünden mahrum kalmasın. :flowers:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Yanlız benimkine ikinci sunroofu açmak gerekiyor. Arkadakiler gökyüzünden mahrum kalmasın. :flowers:

Ersel çok kolay bir işlem yapılacak, Arka kısımda direk aralarındaki tavan sacı kesipilp Bursa'daki cam fabrikasına gönderilecek, aynı ölçüde cam olarak gelen parça kesik yere takılacak aracın cam tavanlı + sunrooflu olacak.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
Ersel çok kolay bir işlem yapılacak, Arka kısımda direk aralarındaki tavan sacı kesipilp Bursa'daki cam fabrikasına gönderilecek, aynı ölçüde cam olarak gelen parça kesik yere takılacak aracın cam tavanlı + sunrooflu olacak.

Kaşıntıya sokma abi beni. Zaten jant olayın hala çözemedim. Şaka bir tarafa konuyu açan arkadaşın aracı yanlış hatırlamıyorsam Astra H onlarda orjinal zaten cam tavan + sunroof değilmi? Eğer öyleyse bu çözümü daha iyi değerlendirmeli.

Yorum bağlantısı
Akif Özkan

Arac 07 focus hb.

Ben çıkma sunroof düşünmüştüm ama niye aksınki.Akarsa da kışları bi cam filmi çekerim sunroofun üstüne olur biter.korkutmayın gözümü:)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Arac 07 focus hb.

Ben çıkma sunroof düşünmüştüm ama niye aksınki.Akarsa da kışları bi cam filmi çekerim sunroofun üstüne olur biter.korkutmayın gözümü:)

Tek kelime, düzgün işte sorun çıkamaz. Rahat olun. İyi usta lazım size.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...

Ben de çok istiyordum sunroof ama x paket için artı 3500 tl çok geldi bana . Harici olarak açtırırım diyordum ama bugüne kadar pek memnun kalan duymadım. napalım kısmet değilmiş

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Ünal Ercan

sakın sunroofu olmayan bir araca sonradan taktırmaya kalkmayın. sadece fabrika çıkışı sunrooflu araçlara binmek lazım.

eski doğan şahin vs değilse aracınız tabiki ;)

sunroof olduğu zaman tavana ekstra güçlendirici bar koyuyorlar kaza anında hayatınızı kurtarması için

şöyle basit örnek vereyim

apartmanın altındaki galericinin binanın kolonlarını kesmesi gibi bir şey olur.

siz sunroof için yer açarsanız aracın çekme kopma dayanımı esnemesini enerji dağılımını vs kaza anındaki tepkisini değiştiriyorsunuz.

sunrooflu araçların tavanını daha sağlam yapıyorlar normalden...

yine de estetik olsun ben kaza yapmam hava atayım diyorsanız buyrun...

Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş

sakın sunroofu olmayan bir araca sonradan taktırmaya kalkmayın. sadece fabrika çıkışı sunrooflu araçlara binmek lazım.

eski doğan şahin vs değilse aracınız tabiki ;)

sunroof olduğu zaman tavana ekstra güçlendirici bar koyuyorlar kaza anında hayatınızı kurtarması için

şöyle basit örnek vereyim

apartmanın altındaki galericinin binanın kolonlarını kesmesi gibi bir şey olur.

siz sunroof için yer açarsanız aracın çekme kopma dayanımı esnemesini enerji dağılımını vs kaza anındaki tepkisini değiştiriyorsunuz.

sunrooflu araçların tavanını daha sağlam yapıyorlar normalden...

yine de estetik olsun ben kaza yapmam hava atayım diyorsanız buyrun...

Sözlerinize aynen katılıyorum. Benim mondeonun tavanını kaplatırken görmüştüm ve hayran kalmıştım.

XknD2.jpg

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Sonradan takılan sunroof'larda tavan desteği kesilmeden montaj gerçekleşebiliyor. Gömme sunroof'larda ise araca uyumlu kullanılıp kesilen tavan desteğine bağlantı yapılıp sunroof çerçevesinden destek alınıyor.

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Tek kelime, düzgün işte sorun çıkamaz. Rahat olun. İyi usta lazım size.

Servet Abim Demiş üstüne laf olmaz, Dağılalım :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sait İnam

arkadaslar bended 2010 focus var bende sunroof taktırmayı düşünüyorum fiyat bilgisi verirmisiniz

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...