Halil Yücel 6 Ağustos 2011 Paylaş 6 Ağustos 2011 Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 aydır x paket bir fiesta kullanıyorum. Araçtan genel olarak memnunum lakin vites geçişlerinde sorun yaşıyorum. Özellikte trafikte durma gereken yerlerde ve araba ilk çalıştığı zamanlarda 1. vitese zor geçiyor. Geri vites de ise geçtiğini zannediyorum ama caaard diye bir ses geliyor ve sonrasında geri vitese 2.3. denemede takabiliyorum. Debraja basıp çektiğimde geri vites yerine oturuyor. Servisi aradım, satış görevlisi de aynı aracı kullanıyor. Benim aracımda da aynı şekilde oldu sonrasında düzeldi dedi. 1500 km yaptım neredeyse vites geçişleri halen aynı. Fiestada genel durum bu şekilde mi. Üstadların yardımlarını bekliyorum. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 6 Ağustos 2011 Paylaş 6 Ağustos 2011 Her yeni alan aynı şeylerden şikayet ediyor ; birsüre sonra düzelecektir.. Siz arabaya araba size alışır zamanla Yorum bağlantısı
Abidin Akpınar 12 Ağustos 2011 Paylaş 12 Ağustos 2011 20000 km oldu ama hala arada bir yapmaya devam ediyor. ?? Yorum bağlantısı
Halil Yücel 15 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 15 Ağustos 2011 Yavaş yavaş alışmaya başladım kırmızıda ise boşa alıp debrajı pompalıyorum sonra yerine geçiyor 1. vites. Tırt diye bi ses ile birlikte. Geçmezse götürecem servise hemen her şeyde servise götürmekde istemiyorum Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 15 Ağustos 2011 Paylaş 15 Ağustos 2011 Debriyajın altına paspas falan sıkışıyor olabilir kontrol edin Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Ağustos 2011 Paylaş 15 Ağustos 2011 Geriye atmadan önce 2ye atın sonra geriye atın , rahatlıkla geçecektir. 3 Yorum bağlantısı
Cihangir Elbasan 15 Ağustos 2011 Paylaş 15 Ağustos 2011 araç tam durmuş olacak,debriaja basıp 2-3 sn bekleyeceksiniz.ben de aynı sorunu yaşamadım ama zamanla arabanın huyuna alıştım. Yorum bağlantısı
Devrim Sahin 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 bu sorunsanırım her fiesta sahibinde mevcut. ben servise gittim bana arabamsa spor şanzuman olduğunu ve önce vitesi boşa almamı daha sonra 1 vs. 5 e takmamı söylediler . ne iştir anlamadım ama bunları yapınca sorunsuz geçiyor vitesler Yorum bağlantısı
Engin Ünal 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 Geriye takacağınız zaman vites tam geçme noktasına geldiğinde ayağınızı debriyajdan hafif kaldırarak geçirin.Cartlamadan geçer , 1 vitesi bilmiyorum Yorum bağlantısı
Yener Yıldırım 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 Çok şükür bende böyle bir sıkıntı yok. Başka benim gibi olmayan var mı acaba Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 7 Şubat 2012 Paylaş 7 Şubat 2012 İlk seferde geri vitese geçtiği çok nadirdir benim aracın, vites düşürürken de bire zor geçer hep. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 7 Şubat 2012 Paylaş 7 Şubat 2012 vites düşürürken hemen her araç 1 e zor geçer Osman. 1 vitese ancak ya tam durma ve ya durma noktasına çok yakın anda geçmek lazım. Aynen dediğin gibi abi, benimki neredeyse durma anına yakın geçiyor. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 7 Şubat 2012 Paylaş 7 Şubat 2012 ve o anda çok rahat biçimde, yağ gibi akışkan geçmesi lazım. doğrumudur? Doğru abi, o an sıkıntı olmuyor ama biraz erken yaparsak zorlama oluyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Tunç 7 Şubat 2012 Paylaş 7 Şubat 2012 bendede aracı ilk aldığımda geri vitese geçmede aynı problem oluyordu şu an yok denecek kadar az. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Şubat 2012 Paylaş 7 Şubat 2012 O şanzımanlarda 1. vites ve geri viteste senkromeç yoktur.. Bu sebeple zor geçer.. Birinci vites için durmak yada durmaya yakın olmak gerekir.. Geri vites için debriyajı bırakıp tekrar basmak işe yarar.. 1 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 7 Şubat 2012 Paylaş 7 Şubat 2012 Yeni bir araçta vites geçme sorunları yaşamak berbat bişey olsa gerek.Deneme yanılma ile yada dededen kalma yöntemlerle vitese atmak. Demekki fordun eskisi ve özellikle de 2004 c max tdci olanı makbul Yorum bağlantısı
Rüzgar Mehmet Kaya 7 Şubat 2012 Paylaş 7 Şubat 2012 Benım aracımda da aynı sorun yaşanıyor.Ustama sordum bunların geri vitesinde sekromeç yoktur debriyaj kavramaz o yüzden dedi. Bunun için 1. vitese takıp ,boşa alıp tekrar geri vitese takarsanız sorun olmuyor. Bu fiestalar 7 sinde nasılsa 70 inde de aynı demekki. 1 Yorum bağlantısı
Şakir Koplay 10 Şubat 2012 Paylaş 10 Şubat 2012 bu geri vites sorunu sanırım fiestanın kronik hastalığı, aynı sorun benim arabada var. debriyajdan çekip tekrar basınca ve vitesi narin bir şekilde geçirince yerine oturuyor. Sert kullanmayın. artık el alışkanlığı oldu sorun yaşamadan vitesi geriye takmaya başladım Yorum bağlantısı
Emre Arıkan 3 Aralık 2012 Paylaş 3 Aralık 2012 bendede aynı sorun vardı. servisine sorduğumda üretimde düz dişli mi ne kullanmışlar ne bişiler saçmaladı ama sadece fiestanın değil ford'un genel sorunu sanırım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Aralık 2012 Paylaş 3 Aralık 2012 ford manuel şanzımanları, segmentlerinde referanstır, mesela forumu örnek alalım, diferansiyel dağıldı, şanzıman gövdesi yarıldı gibi 1 adet bile konu yoktur? geri vites avare bilyası düzdür, biraz kasabilir, bu doğru ama sorun çıkarmaz (kötü tesadüf hariç) 1 Yorum bağlantısı
Guest Coşkun Uçar 3 Aralık 2012 Paylaş 3 Aralık 2012 Benim vites geçişleriyle ilgili bi sorunum yok, bahsettiğiniz olay Hyundai Era'larda da vardı ama bir süre sonra geçiyordu sorun vites kutusunda imalattan kaynaklan çapaklar, zamanla temizleniyor bu sorunun kaynaklanma sebebi ise 1. vites de ve geri vitesde senkromeçin olmaması zamanla düzelecektir diye düşünüyorum... Yorum bağlantısı
Musa Durmuş 3 Aralık 2012 Paylaş 3 Aralık 2012 Birde servislerin söylediğine göre yeni fiestalarda vites geçişlerinden önce 3sn debriyaja basmak gerekiyormuş.Benim fiesta da 1500 km çok şükür böyle bir problemim yok. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Aralık 2012 Paylaş 3 Aralık 2012 şanzımqn içinde, çapak kalmaz, kalırsa 100 km ömrü kalır Yorum bağlantısı
Guest Coşkun Uçar 3 Aralık 2012 Paylaş 3 Aralık 2012 şanzımqn içinde, çapak kalmaz, kalırsa 100 km ömrü kalır Hocam çapak derken torna çapağı değil.....imalat esnasında dişlilerde senkromeçlerde kalan minik fazlalıklar, birbirlerine alışmaları anlamında... Yorum bağlantısı
Hüseyin Kasap 3 Aralık 2012 Paylaş 3 Aralık 2012 22000 kmde bendede oluyordu bazen tam durup geçirmek gerekiyor geri vitese..ancak 1.viteste hiç bu tür bir sıkıntı yaşamadım Yorum bağlantısı
Recommended Posts