İçeriğe Yönlendir

Geri Vites Ve 1. Vites Sorunu

Halil Yücel

Recommended Posts

Halil Yücel

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 aydır x paket bir fiesta kullanıyorum. Araçtan genel olarak memnunum lakin vites geçişlerinde sorun yaşıyorum. Özellikte trafikte durma gereken yerlerde ve araba ilk çalıştığı zamanlarda 1. vitese zor geçiyor. Geri vites de ise geçtiğini zannediyorum ama caaard diye bir ses geliyor ve sonrasında geri vitese 2.3. denemede takabiliyorum. Debraja basıp çektiğimde geri vites yerine oturuyor. Servisi aradım, satış görevlisi de aynı aracı kullanıyor. Benim aracımda da aynı şekilde oldu sonrasında düzeldi dedi. 1500 km yaptım neredeyse vites geçişleri halen aynı. Fiestada genel durum bu şekilde mi. Üstadların yardımlarını bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Her yeni alan aynı şeylerden şikayet ediyor ; birsüre sonra düzelecektir.. Siz arabaya araba size alışır zamanla :)

Yorum bağlantısı
Halil Yücel

Yavaş yavaş alışmaya başladım kırmızıda ise boşa alıp debrajı pompalıyorum sonra yerine geçiyor 1. vites. Tırt diye bi ses ile birlikte. Geçmezse götürecem servise hemen her şeyde servise götürmekde istemiyorum :nazar:

Yorum bağlantısı
Cihangir Elbasan

araç tam durmuş olacak,debriaja basıp 2-3 sn bekleyeceksiniz.ben de aynı sorunu yaşamadım ama zamanla arabanın huyuna alıştım.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Devrim Sahin

bu sorunsanırım her fiesta sahibinde mevcut. ben servise gittim bana arabamsa spor şanzuman olduğunu ve önce vitesi boşa almamı daha sonra 1 vs. 5 e takmamı söylediler . ne iştir anlamadım ama bunları yapınca sorunsuz geçiyor vitesler

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

Geriye takacağınız zaman vites tam geçme noktasına geldiğinde ayağınızı debriyajdan hafif kaldırarak geçirin.Cartlamadan geçer , 1 vitesi bilmiyorum :)

Yorum bağlantısı
Yener Yıldırım

Çok şükür bende böyle bir sıkıntı yok. Başka benim gibi olmayan var mı acaba :unsure2:

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

İlk seferde geri vitese geçtiği çok nadirdir benim aracın, vites düşürürken de bire zor geçer hep.

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

vites düşürürken hemen her araç 1 e zor geçer Osman. 1 vitese ancak ya tam durma ve ya durma noktasına çok yakın anda geçmek lazım.

Aynen dediğin gibi abi, benimki neredeyse durma anına yakın geçiyor.

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

ve o anda çok rahat biçimde, yağ gibi akışkan geçmesi lazım. doğrumudur?

Doğru abi, o an sıkıntı olmuyor ama biraz erken yaparsak zorlama oluyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Tunç

bendede aracı ilk aldığımda geri vitese geçmede aynı problem oluyordu şu an yok denecek kadar az.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

O şanzımanlarda 1. vites ve geri viteste senkromeç yoktur.. Bu sebeple zor geçer.. Birinci vites için durmak yada durmaya yakın olmak gerekir.. Geri vites için debriyajı bırakıp tekrar basmak işe yarar..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Yeni bir araçta vites geçme sorunları yaşamak berbat bişey olsa gerek.Deneme yanılma ile yada dededen kalma yöntemlerle vitese atmak.

Demekki fordun eskisi ve özellikle de 2004 c max tdci olanı makbul :yes:

Yorum bağlantısı
Rüzgar Mehmet Kaya

Benım aracımda da aynı sorun yaşanıyor.Ustama sordum

bunların geri vitesinde sekromeç yoktur debriyaj kavramaz o yüzden dedi. :bravo:

Bunun için 1. vitese takıp ,boşa alıp tekrar geri vitese takarsanız sorun olmuyor.

Bu fiestalar 7 sinde nasılsa 70 inde de aynı demekki. :angry:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şakir Koplay

bu geri vites sorunu sanırım fiestanın kronik hastalığı, aynı sorun benim arabada var. debriyajdan çekip tekrar basınca ve vitesi narin bir şekilde geçirince yerine oturuyor. Sert kullanmayın. artık el alışkanlığı oldu sorun yaşamadan vitesi geriye takmaya başladım

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Emre Arıkan

bendede aynı sorun vardı. servisine sorduğumda üretimde düz dişli mi ne kullanmışlar ne :) bişiler saçmaladı ama sadece fiestanın değil ford'un genel sorunu sanırım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ford manuel şanzımanları, segmentlerinde referanstır, mesela forumu örnek alalım, diferansiyel dağıldı, şanzıman gövdesi yarıldı gibi 1 adet bile konu yoktur? geri vites avare bilyası düzdür, biraz kasabilir, bu doğru ama sorun çıkarmaz (kötü tesadüf hariç)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Coşkun Uçar

Benim vites geçişleriyle ilgili bi sorunum yok, bahsettiğiniz olay Hyundai Era'larda da vardı ama bir süre sonra geçiyordu sorun vites kutusunda imalattan kaynaklan çapaklar, zamanla temizleniyor bu sorunun kaynaklanma sebebi ise 1. vites de ve geri vitesde senkromeçin olmaması zamanla düzelecektir diye düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Musa Durmuş

Birde servislerin söylediğine göre yeni fiestalarda vites geçişlerinden önce 3sn debriyaja basmak gerekiyormuş.Benim fiesta da 1500 km çok şükür böyle bir problemim yok.

Yorum bağlantısı
Guest Coşkun Uçar

şanzımqn içinde, çapak kalmaz, kalırsa 100 km ömrü kalır

Hocam çapak derken torna çapağı değil...:)..imalat esnasında dişlilerde senkromeçlerde kalan minik fazlalıklar, birbirlerine alışmaları anlamında...

Yorum bağlantısı
Hüseyin Kasap

22000 kmde bendede oluyordu bazen tam durup geçirmek gerekiyor geri vitese..ancak 1.viteste hiç bu tür bir sıkıntı yaşamadım

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...