İçeriğe Yönlendir

Lazerle Cam Karartma...

Erkut Uysal

Recommended Posts

Erkut Uysal

http://www.lazercam.com/index.html

fiestamın sürücü ve yolcu camlarını lazerle karartmak istiyorum bunu yapan bir firma ararken internette bu firmayı buldum... cam karartma için istanbulda tavsiye edebileceğiniz yer varmıdır bu arada bunuda sorayım... yanı sıra bu firmanın iddası camların ışığa göre kararması bunu ön camada uygulamak mümkün olabilir o zaman...

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş

yarın bi arıyım ögreneyim çu lazerla cam karartmayı adanadan

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
yarın bi arıyım ögreneyim çu lazerla cam karartmayı adanadan

çok iyi olur size zahmet...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
adana ilanına baktımda fiyat çok güzel lakin burada mevcut takılı cam mı karartılıyor yoksa karartılmış camlar mı takılıyor sıfırdan.

1.Rakam sembolik yazılmış

2. Camlar çıkıyor, işlem görüyor ve renklenmiş şekilde takılıyor

3. İlanda bilgide yanlışlık var, her renkli cam, film yok diye sıkıntısız olmaz, fabrikasyon renklendirilmiş camların üstünde bir kod vardır, bunlarda olmayacağı için, polis/tüyturk te sıkıntı çıkarsa komple yeni cam takımı almak zorunda kalırısnız !!!

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik

Bana da sıkıntı çıkar gibi geliyor. Sonuçta izin verilen sınırlardan daha karanlık bu dese yetkili bir merci nasıl bir belgeyle ıspat edebilirsiniz ki?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
1.Rakam sembolik yazılmış

2. Camlar çıkıyor, işlem görüyor ve renklenmiş şekilde takılıyor

3. İlanda bilgide yanlışlık var, her renkli cam, film yok diye sıkıntısız olmaz, fabrikasyon renklendirilmiş camların üstünde bir kod vardır, bunlarda olmayacağı için, polis/tüyturk te sıkıntı çıkarsa komple yeni cam takımı almak zorunda kalırısnız !!!

http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?...t&p=1182722

çok seneler evvel ilk duyduğumda renkli camla değişim ile aynı paraya geliyordu 500 liraya zıbarttan film yaptırmaktansa 500 e cam karartmak çok sayılmaz ama dediğim gibi renkli camın üstünde bir şey yazıyor renkli camdır manasında. muayenede çevirmede o arma ile yırtarız olmadı cama Türkiye yi çizen adam renkli cam arması da basar o ayrı konu

:)

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)
Bence filmden daha iyi...

Filmden daha iyi olduğu kesin ama filmi polis yassak deyince söküp çıkarabiliyorsun. Buna çözüm de yok. Tabi bi şekilde kanunda yeri var da ona göre yapılabiliyorsa onu bilemem. Gerçi ona bakarsan aracın confort ise marjpiyel de renkli cam da çelik jant da yasak. Tamamen polisin takdirine kalmış. Muayenede sorun çıkacağını sanmam.

tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen
(düzenlendi)

Yeni fiestalarda ilk başlarda camların renkli olmasıyla ilgili problemler çıkmıştı ve yasal olmasına rağmen çoğu kişi trafikte mağdur olmuştu.Yanlış hatırlamıyorsam Otosan Emniyet Genel Müdürlüğüyle yazışma yapmış ve sorunu çözmüştü. Aynı olay bu cam karartmada ortaya çıkarsa işi kim çözecek merak ettim doğrusu?

tarihinde Mahmut T tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

fiestamda bütün camlarda ( arka camlar ve ön camlarda dahil olmak üzere ) E 6 ibaresi mevcut bu konuyu servise danıştım arka camlardaki ibarenin aynısı ön camda da var ben bunlara film çeksem veya renkli cam yapsam herhangi bir sıkıntı çıkarmı dedim servis bilmediğini söyledi... bende zaten o ibareye istinaden bu işe kalkışmak istiyorum...

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
Çelik jant mı yasak?

Arabanın orjinalinde yapılmış her değişiklik ruhsata işlenmediği sürece yasak. Comfort çelik jant ise sen buna alaşımlı jant takamazsın. Takarsan ruhsata işletmen gerekir.

fiestamda bütün camlarda ( arka camlar ve ön camlarda dahil olmak üzere ) E 6 ibaresi mevcut bu konuyu servise danıştım arka camlardaki ibarenin aynısı ön camda da var ben bunlara film çeksem veya renkli cam yapsam herhangi bir sıkıntı çıkarmı dedim servis bilmediğini söyledi... bende zaten o ibareye istinaden bu işe kalkışmak istiyorum...

Cam filmi görüş dışında camın istenen şekilde parçalanmasını engellediği için de yasak. O sebepten filme izin verilmesi imkansız. Karartma da muamma.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Arabanın orjinalinde yapılmış her değişiklik ruhsata işlenmediği sürece yasak. Comfort çelik jant ise sen buna alaşımlı jant takamazsın. Takarsan ruhsata işletmen gerekir.

Ben ruhsatında jant takılı diye bir ibare yazan görmedim hiç; bu istekle ruhsat değiştirmek isteyenede pek iyi bakmazlar benden söylemesi :kihkih:

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
Ben ruhsatında jant takılı diye bir ibare yazan görmedim hiç; bu istekle ruhsat değiştirmek isteyenede pek iyi bakmazlar benden söylemesi :kihkih:

Araçtaki lastik ebatı değişikliği ve jant değişikliği (Sanıyorum tek başına jant işlenmiyor olabilir.)

Eksoz değişikliği

Sticker varsa çift renk değişikliği

Beygir gücü değişikliği

Seramik cam, filmli cam

Yakıt değişikliği (NO2 ve LPG aynı :p )

Tampon, fabrika çiziminden farklı gösterecek değişiklikler

Aklıma gelmeyen bir sürü şey uygun gösterilen bir makine mühendisine (proje çiziliyor gerekirse) onaylatılırıp gerekli yerlere gerekli harçlar yatırıldıktan sonra ruhsata işletilebiliyor diye biliyorum. Yoksa yassak :f1:

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)
Nerede yazıyor bunlar :kihkih:

biraz üstü kapalı geçmiş ama

http://www.uzmantv.com/aracta-yapilan-hang...sletmek-gerekir

kanun bulamadım aratma abi şimdi.

Ya allah aşkına adam yetkili kullandığı lafa bak: "modifiye yasal tadilat değil". Biri de çıkıp demiyor ki bu adama modifiye değişiklik demek. Başpolismiş bir de

tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

araçtaki en ufak değişikliği ruhsata işletme zorunluğu var. hatta ehliyet kursunda da söylenir :D pratikte aşırıya kaçanlar aracı bağlanma ceza vs o kuraldan oluyor :D bir ara sadece egsoz ucu var diye ceza kesenler vs duymuştum. :good1:

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
:D mercekli far dışında benim savunmam hazır ford bu modeli amerikadan ithal etmiş :good1: hepsi orjinal :D inanmazsan focıs zts yaz bak derim
Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
:good1: mercekli far dışında benim savunmam hazır ford bu modeli amerikadan ithal etmiş :unsure: hepsi orjinal :D inanmazsan focıs zts yaz bak derim

Tabi zaten ruhsatta da focus ZTS yazıyor. :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)
Tabi zaten ruhsatta da focus ZTS yazıyor. :D

:unknw: yazmıyor mu?

tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi

Lazerle karartmada camlar en koyu ton yani simsiyah olmadığı sürece trafikte de muayenede de sorun çıkmıyor. En koyu tonda ise problem yaşanabilir. Aşırıya kaçmamak gerek, aşırıya kaçıp da yasal sorunlar yaşandığında camları çöpe atmanız gerekmiyor, camlara yapılan karartma işleminin geri dönüşü var, tabi bunun da ekstra maliyeti var.

Cam filminde sorun olan filmin koyuluğu değil, açık ton bile olsa yasak, çünkü ilgili trafik kanununa göre renksiz ve şeffaf bile olsa cama film ve benzerini yapıştırmak yasak, ne kadar koyu ya da açık ton olduğu önemli değil.

Modifiye aşırıya kaçmadığı sürece sorun olmayabiliyor, ancak gene de uygulama yapan trafik memurlarının inisiyatifine kalıyorsunuz, merceksiz xenon için ceza yazan da olabiliyor, mercekliye ön far yıkama olmadığı ya da çalışmadığı için ceza yazmaya kalkan da, simsiyah filmli arabanın filmlerini umursamayan da olabiliyor, sadece arka cam koyu olunca ceza yazan da. Yapılan trafik uygulamasının yoğunlaştığı amaca göre tavır değişebiliyor...

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Serdal Soysal

Arkadaşlar bu konuda ne düşünüyorsunuz sanırım 2011 den beri bu teknoloji baya bi ilerlemiştir. Bildiğiniz bir yer var mı?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...