İçeriğe Yönlendir

Focus III - İnce Stepne

Fahri Alkaya

Recommended Posts

Fahri Alkaya
(düzenlendi)

Yeni aracıma 16 jant ince stepne arıyorum. Amacım bagajı daha da genişletmek.

(Türkiye'ye gelenlerde orjinal lastik gelmesi sebebi ile bagajdan 150 m3 yakın kaybımız bulunuyor.)

tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi
Daha dikkatli yaz?n l
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
Yeni aracım a 16 jant ince stepne arıyorum. Amacım bagajı daha da genişletmek.

(Türkiye ye gelenler de orjinal jastik gelmesi sebebi iel bagaj dan 150 m3 yakın kaybımız bulunuyor)

Araştırın. Focus 2,5 ince stepnesi uyuyorsa tanıdığım bir ford çıkma parça satan yerde var. 150TL demişti fiyatını.

Yorum bağlantısı
Fatih Ardıç

eger aracınızda özellik olarak donanımlı ise ince teker takılmıyor onun için normal ebatta tekerle geliyor

Yorum bağlantısı
Çağdaş Hatırnaz
Yeni aracıma 16 jant ince stepne arıyorum. Amacım bagajı daha da genişletmek.

(Türkiye'ye gelenlerde orjinal lastik gelmesi sebebi ile bagajdan 150 m3 yakın kaybımız bulunuyor.)

150 m3:bravo:

150 litre fark ediyormuş demek. Bir ara bi söylenti vardı otosan değiştirecek ince stepneyle diye ama. Herhalde şehir efsanesi olacak :)

Yorum bağlantısı
Kadir Cenk Çiftçi

Ford çalışanlarının dediğine göre Avrupa ülkeleri için olanlarda ince stepne varmış.Ben açıkçası normal ebatlarda olmasından daha memnunun nedeni kia aracımda otobanda lastik değiştirmek zorunda kaldım ince stepne ile uzun yolculuk hiç güvenli değil gece saat 1'de lastikçi bulma şansımda çok az hemde otobanda olması.

Yorum bağlantısı
Metehan Türk
Ford çalışanlarının dediğine göre Avrupa ülkeleri için olanlarda ince stepne varmış.Ben açıkçası normal ebatlarda olmasından daha memnunun nedeni kia aracımda otobanda lastik değiştirmek zorunda kaldım ince stepne ile uzun yolculuk hiç güvenli değil gece saat 1'de lastikçi bulma şansımda çok az hemde otobanda olması.

Benim 2011 focus 2.5 mk hb de ince stepne var.Avrupa ülkeri için olanlardan olması da ne demek oluyor? :nazar:

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
150 m3:(

150 litre fark ediyormuş demek. Bir ara bi söylenti vardı otosan değiştirecek ince stepneyle diye ama. Herhalde şehir efsanesi olacak :)

mondeo için bu oldu diye biliyorum 2007 de gelen yeni kasalar tam boy daha sonra ince stepneye geçildi diye biliyorum.

Benim 2011 focus 2.5 mk hb de ince stepne var.Avrupa ülkeri için olanlardan olması da ne demek oluyor? :nazar:

avrupada tam boy stepne için fazla para vermeniz gerekiyor. standart değil orada.

mondeo ve FII için olan ince stepneler sizin aracınıza sorunsuz olur.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Arkadaşım aracı konusunda görüp görebileceğiniz en vurdum duymaz adamdır. 1 seneye yakın ince stepne ile kullandı arabasını :nazar: O patlamasa onu da değiştirmeye niyeti yoktu.

Bir örneği daha, farı patlak diye sislerini açıp polise yakalanınca "önümü göremiyorum yeni patladı" deyip sıyrılabiliyor. Diğeri patlayana kadar devam tabiiki :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

ince stepne ile serviste gezen focuslar görmüştüm dıştan bakınca çok riskli duruyor :nazar: ben ince stepneyle gezemem. iş tam boy stepne de taşımıyorum patlasa ya yol yardımı ararım heralde yada söker lastikçiye giderim :)

Yorum bağlantısı
Metehan Şahin
Arkadaşım aracı konusunda görüp görebileceğiniz en vurdum duymaz adamdır. 1 seneye yakın ince stepne ile kullandı arabasını :) O patlamasa onu da değiştirmeye niyeti yoktu.

Bir örneği daha, farı patlak diye sislerini açıp polise yakalanınca "önümü göremiyorum yeni patladı" deyip sıyrılabiliyor. Diğeri patlayana kadar devam tabiiki :D

Allahım sen bizi koru. Amin. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Allahım sen bizi koru. Amin. :rolleyes:

Daha neler var.

İçeriden arka kapılar açılmıyormuş, yine 1 seneye yakın böyle bindi. Ne zamanki ben bindim (artık siniri üst noktadaydı servise gidecekti) "tık" açıldı. Çocuk kilidi sağolsun :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bence hemen bir ince stepne bulun ve takın, bmw bile ince stepne kullanıyor, teknik sıkıntı falan olmaz, focusların ince stepnesini alın gitsin, zaten bu takılıyken yavaş gidecek ve en kısa zamanda orjinal lastiği yaptırıp geri takacaksınız, o yüzden ince olmasının hiçbiiir önemi yada riski yok.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
avrupada tam boy stepne için fazla para vermeniz gerekiyor. standart değil orada.

:good1: Tam boy stepne opsiyon donanım, artı donanım olarak geçiyor. Sonuçta tam boy teker daha pahalı. :good1:

Yorum bağlantısı
Murat Kavuk

Hesapta bir yanlışlık var. Focus 3'de ince stepne ile, hb'de 39 litre, sedanda 49 litre kazanımınız olur (kaynak, Almanya focus 3 kataloğu). Tamir kiti opsiyonu da var. Onunla yaklaşık 100 litrelik bir kazancınız olabiliyor..

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
(düzenlendi)

Az önce Ford yetkili servise uğradım.

Bu ince stepne ile ilgili herhangi bir donanıma arıza verirmi diye sordum.

Şu ana kadar 18 araca ince stepne takmışlar. Donanımada herhangi bir sıkıntısı olmadığını söylediler.

Bence uygun bir ince stepne araştırmaya başlayabilirsiniz.

Şunu belirteyim; Kazancınız 150m3 olmayacak.

edit=imla

tarihinde Murat Ersel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

Yeni ithal edilen ESP'li araçların tümünde artık normal jant ölçüsünde stepne olma mecburiyeti var diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

stepne ile giderken eğer riskli hareket yapılackasa evet tam boy takılsa daha iyi :p stepne dediğin lastikciye kadar gidilip sökülen bir şey. zaten üzerinde hız sınırlaması yazıyor.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
Yeni tihal edilen ESP'li araçların tümünde artık normal jant ölçüsünde stepne olma mecburiyeti var diye biliyorum.

80km yi aşamayacağın için ESP ye ihtiyaç yok.

Tüv'e bir danışmalı mecburiyet varmı diye?

Yetkili servis aracın lastik ve jantlarına takılı herhangibir okuyucu yok dedi. Lastik basınç kontrolü olan araçlarda sıkıntı olabiliyormuş sanırım.

Gerçi öyle olsa Seat Leon larda hem ESP var hem lastik basınç kontrolü var stepneleri ince idi. (Tsi lara bakmadım)

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol
stepne dediğin lastikciye kadar gidilip sökülen bir şey
Sani'nin arkadaşı gibi bir zihniyete sahip olmayan normal sürücüler için geçerli bu durum Mustafa ... :lol2: :lol2: :lol2:
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
Sani'nin arkadaşı gibi bir zihniyete sahip olmayan normal sürücüler için geçerli bu durum Mustafa ... :lol2: :lol2: :lol2:

Allahtan piyasada az mikterda bu tip sürücüler.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Allahtan piyasada az mikterda bu tip sürücüler.

Arkadaş yetiyor zaten geri kalanlara :D

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
Arkadaş yetiyor zaten geri kalanlara :lol2:

Haklısın, "bir çürük elma tüm çuvalı bozar" derler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...