İçeriğe Yönlendir

Focus III - İnce Stepne

Fahri Alkaya

Recommended Posts

Kadir Cenk Çiftçi
Benim 2011 focus 2.5 mk hb de ince stepne var.Avrupa ülkeri için olanlardan olması da ne demek oluyor? :nazar:

Almanya ve diğer avrupa ülkeleri için üretinlen focus3lerde ince stepne varmış bazı modellerde de tamit takımı olduğunu söylediler.Ben hala normal boy stepneden yanayım bütün lastiklerim aynı olmalı evet stepne en yakın lastikçiye gitmek içindir ama dünyanın binbir türlü hali var

Yorum bağlantısı
Kadir Cenk Çiftçi
Belli bir süre sonra aracınızın lastikleri aşınacak ve bir patlama anında,eski lastiklerinizin yanına,yeni stepneyi takıp,hiçbirşey olmamış gibi yolunuza devam edeceksiniz,ıslak zeminde veya ani fren gereken bir durumda,lastiklerin biri yolu kavrayacak ve diğeri kavramayacak,artık sonucu ne olur kimse bilemez...Zaten ince stepne ile saattle 80 km ye kadar hız yapabilirsiniz,bana göre tüm araçlarda ince stepne olmalıki,sürücüde dikkatli bir şekilde,en yakın lastikçiye gitmesi gerektiğinin farkında olsun...Sizin düşünceniz farklıdır fakat stepneyle binlerce km yol yapan veya bu şekilde kaza yapan,onlarca sürücüyle karşılaştım ben...

Almaya niyeti olmayan ince stepne ilede aynı yolu yapar ki nitekim forumdaki bir arkadaşımız kendi arkadaşının nasıl araba kullandığından bahsetmiş.Herkesin fikrine saygı duymak lazım tabi ince stepnenin dediğiniz gibi iyi faktörüde var kötüsüde ben bahajım biraz büyüsün diye inceyi tercih etmezdim.Gecenin 1'inde otobanda patlayınca bana ders oldu 80 km ilede o yol bitmezdi.Sizde haklısınız hemen lastiği tamir ettirmek durumunda kalıyorsunuz.

Yalnız biz Türkiye'de arabaları niçin aldığımızı pek kavrayamıyoruz.Bagaj niçin lazım ne taşırım yük mü eşyamı yada çocuklu bir ailemiyiz tatile arabamızla mı gideriz bu soruları bence ilk önce kendimize sormalıyız sonra arabadan soğuyoruz ve küçük diyoruz.Arbanın dış güzelliğinden çok kullanım ve ihtiyaç özelliklerine göre araba almalıyız.

Yorum bağlantısı
İsmail Aydoğan

arkadaşlar bende bu ince stepneden arıyorum bulan ve yaptıran arkadaşlar var ise banada özel olarak bilgi verirlerse arkalarından bol bol duacı olurum ayrıca bagaj en az 120litre farkedecek üstteki pandizot 120 cmx 100 cmx 10 cm oda 120 litre eder matematiksel olarak tam karşılığı bu ölçtüm baktım araç direk bagaj 500 litreye çıkacak :unsure2: süperr

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mustafa Özkan

selam aracım 2011 focus hb stepne ince sizin aracınızda orjinal lastik ebatında demişsiniz neden farklı oluyor anlayamadım :flowers:

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

F2' nin ince stepnesi F3' e olacağını pek sanmıyorum. F3' ün tekerleği daha büyük.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Fatih Yıldırım010

150 m3:blink:

150 litre fark ediyormuş demek. Bir ara bi söylenti vardı otosan değiştirecek ince stepneyle diye ama. Herhalde şehir efsanesi olacak :)

Şehir efsanesi değil arkadaşlar. Benim yeni aldığım 2012 sedan dizel focus titanyum da ince stepne var. Yeni gelenlere bundan sonra ince stepne gelicek demişti satış görevlisi(ki bendeki ince).

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Kamil Özyurt

c-maxte ince ve kalın stepneye göre alt kısımda yer alan avadanlıklar farklı. ince lastik lastiğin durumuna göre 150-200 tl birşey.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Recep Ali Bodur

Focus 3 için ince stepne ebatını bilen var mı?

Yorum bağlantısı
Recep Ali Bodur

T125 90 16 diyenler var

125 80 13 diyenler var.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Selçuk Baş

Konuyu hortlatmış gibi oluyorum ama. Bu ince stepneyi alan ve kullanan var mıdır? Alan var ise ölçüsü ve temin ettiği yer hususunda bilgi verebilecek olan var mıdır? 

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
  • 2 ay sonra...
Semih Güney

F3 lerin stepnesi ince tip mi, yoksa normal lastiğinin ebatında mı? yukarıda yazılanlar az da olsa kafamı karıştırdı.

2011 modellerin hepsi ve 2012 modellerin bir kısmı tam boy yani orjinal lastik boyutunda, sonrası ince stepne
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bahattin Öztoklu

Ben otokoca sordum yok oyle bisey olmaz sizin arabaniza dediler 2011 focus 3 arabam

Yorum bağlantısı
Bahattin Öztoklu

Bende de normal kalin 205 55 16 lastikli var hic kullanilmadi, ince stepne kullanmak istemeyen varsa takaslayabilirim. Ustunde continental lastik var sifir kullanilmadi. Amacim bagaji derinlestirmek.

Ayni lastik bendede var cikardin koydum depoya. Yaklasik 4 aydir stepnesiz geziyorum bagaj rahatladi tavsiye ederim sende yap.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...