İçeriğe Yönlendir

Core 2 Duo Ile Dual Core Farkları Nelerdir?


Zafer Ayvacı

Recommended Posts

Zafer Ayvacı

Konu gayet net :) Core 2 Duo işlemci ile Dual Core işlemcilerin farkları nelerdir? Özellikle Dual Core'un sanal çift çekirdek olduğu, C2D'nin gerçek çift çekirdek olduğu söylenmiş. Ayrıca sanal çekirdeğin benim de teee yıllar öncesinden hatırladığım kadarıyla HyperThreading olduğu, Dual Core'un da gerçek çift çekirdek olduğu yazılı forumlar var.

Dual Core'un 32bit, (x86), Core 2 Duo'nun 64bit (x64) olduğu söylenmiş. Ama bunu bizzat çürüttüm, Dual Core işlemci kullanıyorum (e6500) 64 bit Win 7 işletim sistemi kullanıyorum.

Konuya vakıf üstatlardan bilgi alabilir miyiz?

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Ben anladım..:) Nerelerdesin be Zafer'im özlettin kendini.Nöbeti çok aksatıyorsun karışmam sonra...:)

Nerede olacak aha bunlarla uğraşıyor göbeğimi çatlattı bugün.Yarın mesai var bir hafta görünmez artık :lol2:

Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca
(düzenlendi)
Konu gayet net :D Core 2 Duo işlemci ile Dual Core işlemcilerin farkları nelerdir? Özellikle Dual Core'un sanal çift çekirdek olduğu, C2D'nin gerçek çift çekirdek olduğu söylenmiş. Ayrıca sanal çekirdeğin benim de teee yıllar öncesinden hatırladığım kadarıyla HyperThreading olduğu, Dual Core'un da gerçek çift çekirdek olduğu yazılı forumlar var.

Dual Core'un 32bit, (x86), Core 2 Duo'nun 64bit (x64) olduğu söylenmiş. Ama bunu bizzat çürüttüm, Dual Core işlemci kullanıyorum (e6500) 64 bit Win 7 işletim sistemi kullanıyorum.

Konuya vakıf üstatlardan bilgi alabilir miyiz?

Çok profesyonel değilim bu konularda ama elimden geldiğince açıklamaya çalışayım; Core 2 Duo gerçekten de çift çekirdekli olarak çalışır, şöyle ki;

2.0 Ghz x 2 mantığındadır ve x86 (32 bit) x64 diye ayrım yoktur, bilgisayarınıza istediğinizi yükleyebilirsiniz.

Dual Core yani Pentium D hayali çift çekirdekli olarak çalışmaktadır yani 2.0 Ghz x 1 olarak çalışır, tek gibi görünür ama sanal bir çekirdek yapısıyla bilgisayara gönderilen komutlar bu sanal çekirdeğin de yardımıyla işlem yükünü orantılı olarak dağıtır, olay budur bence, dediğiniz gibi başka da bir esprisi yok. Yine istediğiniz şekilde işletim sistemi yükleyebilirsiniz. Bunlar sadece performansı belirleyen ölçütlerdir ve işlemcinin çalışma prensibiyle alakalıdır. İtiraf etmeliyim ki, Dual Core işlemciler gerçekten de azımsanmayak kadar güzel çalışıyor ve gerçek çift çekirdekliyi aratmıyor (tabiki tam uyumlu bir sistemle). Çift çekirdeğe zaten sözümüz yok, adı üzerinde çift çekirdek. :) Mesela çift çekirdeklilerde tam verim almak istiyorsanız yüksek saat hızına sahip ram bellekler kullanmanız gerekir. Anakartınız atıyorum 800 Mhz destekliyorsa ram olarak da 800'lük olanlardan tercih etmeniz tam anlamıyla yararlı olacaktır, aksi halde ucuza gelsin, 667 olsun derseniz de çok performans beklemeyin. Gerçi durum Dual Core'larda da aynıdır.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
en problemli serisi Murat abi bence alınmaz o laptop

Ne gibi problemler yaratıyor

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ufak tefek farklılıklarla genel bilgiler verilmiş. Bana laf kalmamış :)

Murat bey, dv5000 ve dv6000 serileri ısınmaları ve chip yakmaları ile ünlüdür. Tavsiye etmem.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...