İçeriğe Yönlendir

Iç Tavan Lambası Yanma Sorunu

İnan Erbil Sefer

Recommended Posts

İnan Erbil Sefer

geçen gün ledleri değiştirdim fakat daha öncede kapı açıldıgında iç lambalar yanmıyor bıraz arıstırdım kafama takılan su oldu kapılardan gelen kabloda +12 görüyorum normal açılan lambada - ve +12 voltlar gelıyor kapı moduna gelınce - voltajın ayagına + 12 geliyor ve lambanın bacaklarında +12 +12 oluyo ve dogal olarak lamba yanmıyo far açık konum uyarısıda calısmıyo arabada yardım beklıyorum yorumlardanda belkı çıkar bıseyler

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kapıdan şasi gelmiyor...

Ampulün iki bacağında ölçtüğünüz +12 aslında şasinin olmadığını gösteriyor.. O anda ampul seri bir direnç gibi işlev görüp elektriği geçiriyor..

Peki hiç bir kapıdan yanmıyor mu ?

Yorum bağlantısı
İnan Erbil Sefer
Kapıdan şasi gelmiyor...

Ampulün iki bacağında ölçtüğünüz +12 aslında şasinin olmadığını gösteriyor.. O anda ampul seri bir direnç gibi işlev görüp elektriği geçiriyor..

Peki hiç bir kapıdan yanmıyor mu ?

mehmet abim kapıların hıc bırınde o işlev calışmıyo far açık uyarısıda vermıyo

+12 okuduğunuz sahte cereyandır, ampül takılı iken ölçüm yapın.

çağlar abicim ampul takamam cunku led döşedim oraya komple artık ölçümü ordan yapayım bı ölçeyim yinede

mehmet abim kapıların hıc bırınde o işlev calışmıyo far açık uyarısıda vermıyo

çağlar abicim ampul takamam cunku led döşedim oraya komple artık ölçümü ordan yapayım bı ölçeyim yinede

Yorum bağlantısı
İnan Erbil Sefer
Orjinaline dön bakalım her şey düzgün çalışacaak mı ?

bu sorun orjınaldede vardı abı neden olabılır acaba gecenlerde izmirde açılan yeni ford izkarda sorayım dedım cevap gelmedı sonrada dedıler gel bı bakalım ne kadar olur dedım 300-400 gibi bi fiyat sölendi

Yorum bağlantısı
İnan Erbil Sefer
Tesiastı incelemek lazım. Bence modül arızasıdır...

saol abi yanı dıyorsunkı USTAnınELLERinE bırak uzun zaman oldu sabri ustayla görüsmeyeli bi ugruyayım

Yorum bağlantısı
Amaç Keskin
saol abi yanı dıyorsunkı USTAnınELLERinE bırak uzun zaman oldu sabri ustayla görüsmeyeli bi ugruyayım

banadea uğra len, özledik

Yorum bağlantısı
geçen gün ledleri değiştirdim fakat daha öncede kapı açıldıgında iç lambalar yanmıyor bıraz arıstırdım kafama takılan su oldu kapılardan gelen kabloda +12 görüyorum normal açılan lambada - ve +12 voltlar gelıyor kapı moduna gelınce - voltajın ayagına + 12 geliyor ve lambanın bacaklarında +12 +12 oluyo ve dogal olarak lamba yanmıyo far açık konum uyarısıda calısmıyo arabada yardım beklıyorum yorumlardanda belkı çıkar bıseyler

Tavan lambasında sürekli sabit 12 volt mevcuttur.Bununla uğraşma.Eksi uç anahtarlama yapılmış olup kilitler açıldığında yada kapı açıldıgında eksi uç devreye giriyor.Tavan lambasını sabit yakma konumunda direk araç şasesi anahtarlanıyor.Kapı açık modunda ise zaman devresinden eksi uç anahtarlanıyor.Bu devreyi kontrol edin.Voltaj ölçümünü ise anahtarı kapı moduna alın Sabit şaseden timer şasene geçiş oluyor ve ölçü aletinin eksi ucunu duyudaki eksi uca tutun bu uç ampulün geniş bölümü değilde uçkısımdaki lehimli kısmına gelen yere tutun eksi uç orası oluyor ampul gövdesi artı uç oluyor kapıyı aç ve voltajı kontrol et.Bu bölüme ait yanılmıyorsam ayrı bir sigorta bulunmakta ona bakın.Kapılardaki 1 swich takılı kalır ise bu sorunuda yapar diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Geçen gün parkların sigortasını attırdım kendi hatamla ilginç olan sol ve sağ parkın sigortası sağlamdı ama parklar yanmıyordu, aracın tesisatınamı zarar verdim korkusu ile elektirikçiye gittim tek tek bütün sigortaları konturol etti atan bi sigorta vardı onu değiştirdi çalıştı parklar ama ilgiç olan o sigorta parkla alakalı değildi...

Benzer bi durum sizdede olabilir, elektirikciye gidip sigortaların hepsini bi konturol ettirin...

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Yusuf Akdaş

Merhaba, bizde 2005 75 ps connect var. Kapı açılınca yanan lambalar son 1 aydır yanmıyor kapıları kontrol ettiğimde switchleri göremedim. yardımcı olabilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Yusuf Akdaş

4 kapıyı da gezip dolaştım ama buna benzer hiç bir yerde switch bulamadım, kendimi beceriksiz hissetmekle meşgulüm şu an :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

4 kapıyı da gezip dolaştım ama buna benzer hiç bir yerde switch bulamadım, kendimi beceriksiz hissetmekle meşgulüm şu an :)

Sizin switch'ler kapı kilidinin içinde olabilir.

Yorum bağlantısı
Yusuf Akdaş

Müsait bi zamanda kapı iç döşemesini bi alayım aşağı. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...