Ertan Çabuk 15 Eylül 2011 Paylaş 15 Eylül 2011 sayın ve kıymetli forumdaşlar tasarımını kendim yapacağım bir kaç parça aydınlatmalı aksesuar ile şerit led uygulaması yapacağım.((kablosuz) Gelelim sorulara 1. Malzeme listesi olarak şerit led kablo ve IR modul haricinde neler gerekir. 2. Malzmee seçiminde nlere dikkat etmeliyim 3. hangi malzemeleri tercih etmeliyim. Teşekkürler... Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 15 Eylül 2011 Paylaş 15 Eylül 2011 gelen voltajı hizaya sokmak için bir entegre vardı sabit 12v veren onun 5 ve likleri de vardı el altında olmasında fayda var... kesinlikle makaron ... Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 15 Eylül 2011 Yazar Paylaş 15 Eylül 2011 gelen voltajı hizaya sokmak için bir entegre vardı sabit 12v veren onun 5 ve likleri de vardı el altında olmasında fayda var...kesinlikle makaron ... o zaman bir adet te entegre ihtiyacımız olacak 12v sabitletmek için. şerit led, 12v sabitleyici entegre, IR modul, Yorum bağlantısı
Fatih Kasa 15 Eylül 2011 Paylaş 15 Eylül 2011 Amacınız ne tam olarak anlayamadım..Arabadamı evde mi kullanılacak.? Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 15 Eylül 2011 Yazar Paylaş 15 Eylül 2011 Amacınız ne tam olarak anlayamadım..Arabadamı evde mi kullanılacak.? Araçta kullanacağım. bu şerit led leri direk olarak bağlayabiliyormuyuz araçta Yorum bağlantısı
Misafir 15 Eylül 2011 Paylaş 15 Eylül 2011 Ir modül yani infrared modül ile voltaj taşıyamazsınız.Şerit ledleri radyo frekansı ilede çalıştırmanız mümkün değil.Cep telefonlarındaki gibi bişi diyorsanız öyle bir led yakma için transistörlü rf alıcısı yapmak lazımki bu sadece tek yaplmış bir entegredir.Kaldıki led Ir ile de çalışmaz. Bu şerit ledi sabit 12volt ve en az 20 miliamper akım haricinde bir şey ile çalıştıramazsınız.Kablosuz olmaz yani. Şöyle bir yol önerebilirim.Belkide bunu düşündünüz.Bu şerit lede bir 12volt akü bağlarsınız ve Ir modül veya rf modül desteğiyle ve mutlakaki role yardımıyla uzaktan açıp kapatabilirsiniz.Bundan başka yol bilmiyorum. Var isede şaşırmam doğrusu. Şerit ledlerin üzerinde 3 erli kısımlar olarak kesilme işareti vardır.Buralardan kesersin ve her kesişte uç bağlantısı noktası bulursunuz buralara artı ve eksi uçları ek yaparak kullanabilirsin yada tek olarakta 12 volta bağlarsın. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 15 Eylül 2011 Yazar Paylaş 15 Eylül 2011 Ir modül yani infrared modül ile voltaj taşıyamazsınız.Şerit ledleri radyo frekansı ilede çalıştırmanız mümkün değil.Cep telefonlarındaki gibi bişi diyorsanız öyle bir led yakma için transistörlü rf alıcısı yapmak lazımki bu sadece tek yaplmış bir entegredir.Kaldıki led Ir ile de çalışmaz.Bu şerit ledi sabit 12volt ve en az 20 miliamper akım haricinde bir şey ile çalıştıramazsınız.Kablosuz olmaz yani. Şöyle bir yol önerebilirim.Belkide bunu düşündünüz.Bu şerit lede bir 12volt akü bağlarsınız ve Ir modül veya rf modül desteğiyle ve mutlakaki role yardımıyla uzaktan açıp kapatabilirsiniz.Bundan başka yol bilmiyorum. Var isede şaşırmam doğrusu. Şerit ledlerin üzerinde 3 erli kısımlar olarak kesilme işareti vardır.Buralardan kesersin ve her kesişte uç bağlantısı noktası bulursunuz buralara artı ve eksi uçları ek yaparak kullanabilirsin yada tek olarakta 12 volta bağlarsın. şurdaki gibi düşünüyorum. ancak tek renk ve sadece açma kapama işlevi yeterli. bunun gibi on of işlevli bir kaç tane buldum ancak direk mi monte edilir yoksa ekstradan birşeyler gerekir mi bilmediğim için alamadım. ilk başta şerit led ucuna 12v alıp veririm bi de uzaktan kumanda bas ynsın bas sönsün diye düşünmüştüm. ancak elektronik konusunda cahil olmam nedeni ile araştırmalara bşlayınca bu kadar basit olmadığını gördüm yapmaya da kararlıyım. gerekirse bir kaç tane feda edebilirim de yukarıdaki gibi bir ürünü alsam ve tek renk bir şerit led e bağlasam çalışır mı yoksa arada başka parçalar da kullanmam gerekir mi? Yorum bağlantısı
Fatih Kasa 15 Eylül 2011 Paylaş 15 Eylül 2011 Oktay bey gerekli açıklamayı yapmış. kablosuz kontrol yapacaksanız hazır kitler satılmaktadır ancak bunun da 12 voltta çalışması gerekir, araba için yapacaksan kablosuz kumanda yapmak çok da gerekli değil diye düsünüyorum, Birde araçta oluşacak parazitler kablosuz alıcı vericiyi etkileyebilir. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 15 Eylül 2011 Yazar Paylaş 15 Eylül 2011 Oktay bey gerekli açıklamayı yapmış. kablosuz kontrol yapacaksanız hazır kitler satılmaktadır ancak bunun da 12 voltta çalışması gerekir, araba için yapacaksan kablosuz kumanda yapmak çok da gerekli değil diye düsünüyorum, Birde araçta oluşacak parazitler kablosuz alıcı vericiyi etkileyebilir. bu işlerden çok fazla anlamadığımı tekrar belirteyim ve sorumu sorayım. lazım olan 12v u nerden alabiliriz. mesela ön farlara gelen kablodan alsak ve bu şeritlere dağıtsak olur mu? Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 15 Eylül 2011 Yazar Paylaş 15 Eylül 2011 Kablosuz derken, açma kapama işlemi kablosuz yapılacak anladığım kadarıyla, elektriği kablosuz taşıma durumu yok yani.Abi, naçizane görüşüm, yazık etme Mondeoya. o benim gülüm onu melehatin gazinosuna çevirecem şaka bi yana ciddi bir iki tasarımım var el emeği göz nuru ona hazırlığım var bu aydınlatma işi de bunun bir parçası o nedenle. yoksa aracı delmeye kırmaya niyetim yok asla da yapmam dediğiniz gibi sadece aç kapa olacak kumandadan Yorum bağlantısı
Misafir 15 Eylül 2011 Paylaş 15 Eylül 2011 (düzenlendi) Linkteki ürün için her halukarda sabit kablolu bir 12 volt şart.Kumanda bölümü yanılmıyorsam sadece renk geçişleri için.Açma kapa belki vardır. 12 volt için en basit yer çakmak bölümüdür.Yada teyp girişindeki 12volttur.Daha kullanışlı bir 12 volt kablo ucu muhakkak vardır.Şuradan alabilirsin diyemem.Bu bölümlerde kullanılmayan soketler olabiliyor bunlardaki voltaj durumuna bakılmalı. Ön farlara ellemeyin oralarla uğraşmayın bence. Benim Mondeo'yu vereyim sana istediğini onda yap alışkın Kıyma bu mondiye bunları yapma derim ama illada yapacaksan çok dikkat et. 15 Eylül 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 16 Eylül 2011 Yazar Paylaş 16 Eylül 2011 (düzenlendi) Ahmet hocam,Bence herşeyi düşün,çünkü ertan abinin amacı,araç altı uzaktan kumandalı neon,ışıklı radyatör,ışıklı mondeo yazısı ve komple krom kaplı ön göğüs + direksiyon +1974 mondeoyu iki dirhem bir cekirdek yapacam. eskisine ahdim vardi olmadi ama bu sefer kafaya koydum. bu arada boyam gelmis aksam elimi boyamakla basladim ise Biliyorum, o yüzden de uyarmaya çalışıyorum. Evlenirken de cok uyari almisitim yapma diye ama dinlemedim simdi anladimki erkek adama bu dunyada cakilan en saglam kazikmis evlilik. Mondimi alirken de uyardilar dinlemedim. scorpioyu alirken uyardilar dinlemedim. boyle pis bir huyum var kafama takilan sey ya olacak ya olacak. yakinda fotolarim duser net e 16 Eylül 2011 tarihinde Ertan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 16 Eylül 2011 Yazar Paylaş 16 Eylül 2011 Linkteki ürün için her halukarda sabit kablolu bir 12 volt şart.Kumanda bölümü yanılmıyorsam sadece renk geçişleri için.Açma kapa belki vardır.12 volt için en basit yer çakmak bölümüdür.Yada teyp girişindeki 12volttur.Daha kullanışlı bir 12 volt kablo ucu muhakkak vardır.Şuradan alabilirsin diyemem.Bu bölümlerde kullanılmayan soketler olabiliyor bunlardaki voltaj durumuna bakılmalı. Ön farlara ellemeyin oralarla uğraşmayın bence. Benim Mondeo'yu vereyim sana istediğini onda yap alışkın Kıyma bu mondiye bunları yapma derim ama illada yapacaksan çok dikkat et. Ohalde oktay beyciğim yol haritamı şu şekilde çıkardım. yaklaşık 10m şerit led alınacak. bu ledler uygun yerlere ve aksesuarlara monte edildikten sonra toparlanarak araç el freni yanındaki zaten çıkmaya meyilli çakmak altından 12v ile beslenecek. istenirse bu 12v besleme önüne bir IR alıcı monte edilerek kumanda ile açma kapama işlemi yapılacak. Ya Bismillah Yorum bağlantısı
Misafir 16 Eylül 2011 Paylaş 16 Eylül 2011 Ir moduna bence hiç girmeyin.Kalite olmadıgı sürece hiç bir işe yaramaz ve minumum 30cm ile açık alanda 5 metre ve alıcıyı görmeden çalışmaz.Tavsiyem tavan lambasındaki kapı açılınca yanan şase hattından uç alın ve ledlerin şaseni onunla baglayın.Kapılar açılınca araç kilidi açılınca aktif olur ve çokda güzel olur.Yada bir on off anahtar takın.Araçlarda yüksek frekanslı bir rf modülü olmadıgı sürece sinyal ile bir işlem çok zordur.Motor frekansları etkiler. Led uygulamasları kişilerin ne tür baglantı ile yaptıkları forumda fazlası ile mevcuttur.Baglantı bollugu vardır begenin uygulayın. Birde tavsiyem ne yapmak istiyorsanız tek başlıkta yapın resimleyin derim konularınız çok dagıldı ve yapacaklarınızı merakla bekliyorum.Tek konuda paylaşın diye ricam olacak.Sizin kadar heyecanlıyım ortada bir Mondeo var çünki. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 16 Eylül 2011 Yazar Paylaş 16 Eylül 2011 Ir moduna bence hiç girmeyin.Kalite olmadıgı sürece hiç bir işe yaramaz ve minumum 30cm ile açık alanda 5 metre ve alıcıyı görmeden çalışmaz.Tavsiyem tavan lambasındaki kapı açılınca yanan şase hattından uç alın ve ledlerin şaseni onunla baglayın.Kapılar açılınca araç kilidi açılınca aktif olur ve çokda güzel olur.Yada bir on off anahtar takın.Araçlarda yüksek frekanslı bir rf modülü olmadıgı sürece sinyal ile bir işlem çok zordur.Motor frekansları etkiler.Led uygulamasları kişilerin ne tür baglantı ile yaptıkları forumda fazlası ile mevcuttur.Baglantı bollugu vardır begenin uygulayın. Birde tavsiyem ne yapmak istiyorsanız tek başlıkta yapın resimleyin derim konularınız çok dagıldı ve yapacaklarınızı merakla bekliyorum.Tek konuda paylaşın diye ricam olacak.Sizin kadar heyecanlıyım ortada bir Mondeo var çünki. Konu kirliliği yaratıığım için özür dilerim. ancak elimi eteğimi çekiyorum forumdan artık operasyona yönelip öyle döneceğim aslında kafamda aydınlatma hariç bi sürü şey var ondan değişik konular açtım aydınlatma ile alakası yok diye de konuları farklı başlıklarda açtım ancak yine de çevreye verdiğim zarardan ötürü özür dilerim :lol2: Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 16 Eylül 2011 Yazar Paylaş 16 Eylül 2011 (düzenlendi) Çevreye zarar değilde,konu çok icraat yok,bugüne kadar sadece domates resimleri gördük uygulama fotoğrafları isteriz artık,şu krom boyadan başlayalım mesela krom uygulamasını ilk elimde yaptım elimin resmini çekip koyabilirm foruma :lol2: o resimdeki domatesler için 7 ay uğraştım icraatler için ne kadar olur allah bilir 16 Eylül 2011 tarihinde Ertan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts