İçeriğe Yönlendir

İşlemci Yükseltme

Zafer Ayvacı

Recommended Posts

Armağan Pekatik
(düzenlendi)
Muhtemelen hiç SSD kullanmadığından Armağan :lol2:

Server'larda SSD çok pahalı bir teknoloji, hala SAS sunuluyor ancak 6gb hızına çıktılar. Tabi blade veya SAN'lerden bahsetmiyorum.

Misal, görsel iletişim tasarımcı arkadaşım, mecburi i7 işlemci kullanıyor ama render'da gigabayt'lık dosyalarla çalışıyor. İşlemcisi amenna ama diski bi değiştirdi, alet uçuşa geçti. Saatler süren render'ları artık 1 saatte bitiriyor.

Bunları yapmayan biri için bile Zafer'in paylaştığı SSD videosu son kullanıcı için bayağı başarılı bi örnekleme.

Çoğu zaman HDD'nin dar boğazına takılacak kadar büyük ara bellekte işlem yapmadım. Bu forumda kimsenin yaptığını zannetmiyorum. Senin verdiğin gb'lik render ise çok uç bir örnek bu forumu bırak Türkiye'de sayılı adamların yapacağı işler. Ben SSD sahibi olmadım ama kullandım. Öyle ahım şahım bi fark görmedim. 32 mb cache'lı 500gb hdd bana günlük işlemlerde aynı performansı veriyor kaldı ki vermese de ona bir notebook parası bayılacak kadar ihtiyaç görmüyorum.

Not: Aynı SSD serverlarda mirror olarak kullanılabiliyor.

2004'te p4 3.0E işlemci almıştım, bende daha 1 sene oldu değiştireli. Bence pc'de de artık parça değişim dönemi bitti. En fazla ekleme yapabiliyorsunuz.

Aynen İ serisi işlemciler ile C2D ve QC pinleri uymuyor. DDR2 ve DDR3 olayı da var. Aynı tas aynı hamam. Gene anakart değişcek. SATA III çıktı. Seve seve anakart, ram, cpu diye başalayacaksın sökmeye. Sanki dizüstü. Olanı at yenisini al daha iyi.

Atom da çok dandik canım. :lol2:

Atom mu hani şu yeni yetme nvidia'nın 1ghzlik çift çekirdekli işlemcisinin yarısı hızında olan :(

tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çoğu zaman HDD'nin dar boğazına takılacak kadar büyük ara bellekte işlem yapmadım. Bu forumda kimsenin yaptığını zannetmiyorum. Senin verdiğin gb'lik render ise çok uç bir örnek bu forumu bırak Türkiye'de sayılı adamların yapacağı işler. Ben SSD sahibi olmadım ama kullandım. Öyle ahım şahım bi fark görmedim. 32 mb cache'lı 500gb hdd bana günlük işlemlerde aynı performansı veriyor kaldı ki vermese de ona bir notebook parası bayılacak kadar ihtiyaç görmüyorum.

Not: Aynı SSD serverlarda mirror olarak kullanılabiliyor.

HDD'nin darboğazını windows'un açılışında, oyun dahi yüklerken / açarken anlıyorsun? Nası karşılaşamazsın? SSD'yi de HDD performansı veriyor diyen ilk kişi sen olmalısın? Explorer dahi açılırken, pdf okurken disk okuma hızı öne çıkar.

GB'lık render'ları her görsel iletişim tasarımcı öğrenci yapar. Şu an HD kamera ile kayıt yapsalar ortalama olarak 1saatlik kayıt 1gb'a denk gelebiliyor. 15dk'lık filmi çekmek için 4gb'tan kapı açıyorum :p

Aynı SSD'yi kesinlikle server'da kullanamazsın, server'lar SAS kullanır, girişleri sata'ya benzesede bir plastik çentik farkı ile SAS portu olduğunu görebilirsiniz.

sata-sas.jpg

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt

ben ssd kullandığım halde windows en düşük değeri ssd ye veriyor, Sani bey e sorayım neden olabilir; ssd ; ocz vertex2.... acaba biostan yada herhangi biryerden ayar yapılması gerek diye duymuştum doğrumudur? doğruysa nasıl ayar yapmak lazım?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Anakartınızda SATA mode AHCI'de mi? Değilse, bunu yapmanız için sistemi tekrardan kurmanız lazım. Performans tablonuzu bi alalım mümkünse.

Ayrıca FW update'lerini yaptınız mı?

Bir de nadiren eski üretim vertex2'lerin bazıları sorunluydu, pc'niz diski kaç gb görüyor?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Muhlis, sende de para bolmuş he. Bana da yollasana 1-2 ssd, biraderin pc'ye takarım :D

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt
(düzenlendi)

performans, tablosunu yüklemeye çalıştım, sata ahcide olmassa biraz daha bakınıyım, ocz nin sitesine falan...

11v040o.jpg

bende daha önce 10000 rpm lik wd raptor vardı oda bu puanı alıyordu yani :)

tarihinde U?ra? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

bu raptor'un puanı galiba.

Şu anki puanınız ne?

firmware güncellemelerini yaptınız mı?

Sistem bilginiz nedir?

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)
HDD'nin darboğazını windows'un açılışında, oyun dahi yüklerken / açarken anlıyorsun? Nası karşılaşamazsın? SSD'yi de HDD performansı veriyor diyen ilk kişi sen olmalısın? Explorer dahi açılırken, pdf okurken disk okuma hızı öne çıkar.

GB'lık render'ları her görsel iletişim tasarımcı öğrenci yapar. Şu an HD kamera ile kayıt yapsalar ortalama olarak 1saatlik kayıt 1gb'a denk gelebiliyor. 15dk'lık filmi çekmek için 4gb'tan kapı açıyorum :unsure2:

Aynı SSD'yi kesinlikle server'da kullanamazsın, server'lar SAS kullanır, girişleri sata'ya benzesede bir plastik çentik farkı ile SAS portu olduğunu görebilirsiniz.

sata-sas.jpg

GB render ile GB lık dosyanın render'ı aynı şey değil. Gb lik dosya renderlanırken RAM ve cache'den taranır. Render kaydedilirken HDD ye kaydedilir. Renderlama (işleme hızı) yazma hızından hiç büyük olmadı bende şu güne kadar. İşte dar boğaz budur. Bilgisayardan bir programı açmak hdd'nin boğazında çok nadir sıkışma yaratır. İşlem yapmak veri, okumak değil. Dediğiniz örnek pdf'de olabilir ama atıyorum 100mb lık bir pdf'e tıklayınca sıkıştırmanın açılıp ram'e aktarılması, hdd'den 100mb alınmasından daha yavaştır. Gene dar boğaza girmez.

Video'nun sıkıştırılmış/mamış formattan okunması render değilir. Kaldı ki kayıt eden cihaz SSD kullanmadığı halde yazabiliyor.

SSD ile HDD aynı performansı veriyor demiyorum. Performans farkını haketmiyen bir fiyatı var diyorum. Pdf, IE zaten hızlı açılıyor 50-100 salise için o paralar verilmez diyorum.

Normal SATA girişli Serverlar SSD ile mirror olabilir sana denk gelmemiş.

Armagan iddiali konusmussun, SSD ureten ve alanlar enayi mi ? :D , bende tum makinalarda var mesela, en enayi benim :D .

Enayi değilsiniz. Eğer internete girip, sörf yapıp, oyun oynamak için kullandığınız blgsye aldıysanız müsrifsiniz sadece.

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt
(düzenlendi)
bu raptor'un puanı galiba.

Şu anki puanınız ne?

firmware güncellemelerini yaptınız mı?

Sistem bilginiz nedir?

şu an ki puanım bu , onun için sorun olduğunu düşündümya . Firmware güncellemelerini bios için; anakart kendisi yapıyor ssd için ise herhangi bir şey bulamadım , aygıt yöneticisinden baktığımda ssd şu şekilde gözüküyor ;ocz vetex2 3.5 ata device. Sürücü özelliklerine baktığımda ise sürücünün microsoft tarafından sağlandığını ve 2006 tarihli olduğunu gördüm sürücü arattırıyorum ama yeni bir sürücü bulmuyor. Sistem özellikleri ise şöyle; İntel Core i7 960 /GIGABYTE X58A UD5/ GSKILL _Eco 8gb (4*2GB) 1600MHz DDR3 / Zotac Gtx 570 / 120 gb ocz Vertex2 3.5 SSD

tarihinde U?ra? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
şu an ki puanım bu , onun için sorun olduğunu düşündümya . Firmware güncellemelerini bios için; anakart kendisi yapıyor ssd için ise herhangi bir şey bulamadım , aygıt yöneticisinden baktığımda ssd şu şekilde gözüküyor ;ocz vetex2 3.5 ata device. Sürücü özelliklerine baktığımda ise sürücünün microsoft tarafından sağlandığını ve 2006 tarihli olduğunu gördüm sürücü arattırıyorum ama yeni bir sürücü bulmuyor. Sistem özellikleri ise şöyle; İntel Core i7 960 /GIGABYTE X58A UD5/ GSKILL _Eco 8gb (4*2GB) 1600MHz DDR3 / Zotac Gtx 570 / 120 gb ocz Vertex2 3.5 SSD

Sistemimiz neredeyse aynı, yukarıdaki linklerimin birinde vertex2 için FW upgrade linki verdim, oradan gerekli güncellemeyi yapmayı dener misiniz?

Her ihtimale karşılık yedeklerinizi almayı unutmayın lütfen.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
GB render ile GB lık dosyanın render'ı aynı şey değil. Gb lik dosya renderlanırken RAM ve cache'den taranır. Render kaydedilirken HDD ye kaydedilir. Renderlama (işleme hızı) yazma hızından hiç büyük olmadı bende şu güne kadar. İşte dar boğaz budur. Bilgisayardan bir programı açmak hdd'nin boğazında çok nadir sıkışma yaratır. İşlem yapmak veri, okumak değil. Dediğiniz örnek pdf'de olabilir ama atıyorum 100mb lık bir pdf'e tıklayınca sıkıştırmanın açılıp ram'e aktarılması, hdd'den 100mb alınmasından daha yavaştır. Gene dar boğaza girmez.

Video'nun sıkıştırılmış/mamış formattan okunması render değilir. Kaldı ki kayıt eden cihaz SSD kullanmadığı halde yazabiliyor.

SSD ile HDD aynı performansı veriyor demiyorum. Performans farkını haketmiyen bir fiyatı var diyorum. Pdf, IE zaten hızlı açılıyor 50-100 salise için o paralar verilmez diyorum.

Normal SATA girişli Serverlar SSD ile mirror olabilir sana denk gelmemiş.

Enayi değilsiniz. Eğer internete girip, sörf yapıp, oyun oynamak için kullandığınız blgsye aldıysanız müsrifsiniz sadece.

Armağan, ilk paragrafından inan bir şey anlamadım. Benim yazdığım tecrübelerimdir. Tümü karşılaştığım ve tecrübe ettiğim durumlardır. 100mb'lık pdf'i de açarken inan ram'den önce diske okur. Bu sebeple ssd ve hdd de dene, aradaki farkı anlarsın.

Render'ın ne olduğunu anlatmaya çalışmışsın diğer paragrafında ancak sinema-tv mezunuyum. Çok video render'ladım. Videonun okunması tabiiki render değil, sonuçta blu-ray filmleri de izliyoruz (ki okumaya denk geliyor) herhangi bir şey render'lanmıyor. Video'nun kesilip biçildikten sonra birleştirilmesinde yaptığı okuma ve yazma render işlemidir.

Normal sata girişli hiç bir cihaz benim için server değildir. Server'ın server olması için bazı faktörleri tamamlamış olması lazımdır. Bu sebeple hiç bir müşterime SNC değilde HP, DELL ve IBM satıyorum.

SSD ile HDD arasındaki performans farkına her son kullanıcı her gün şahit olabilir. Günde minimum 1 kez pc'lerini açıp kapatıyor herkes. Bu anda aradaki farkı herkes görebilir. Misal i7'li bilgisayarımda hdd'li sistemde windows'un hazır olma süresi 1.5dk iken (ki bu sürede ben wc'ye gidip işeyip geri dönüyordum) şimdi 20sn'de sistem hazır.

Dip not: HDD'nin o an ne kadar kullanıldığını görmek için windows7'de gagdet'lar mevcut. %'sel veri sağlayabiliyor. Ben SSD'imde bile bir çok defa %100 okuma ve yazmaya şahit oldum ki bu da sizin hdd'nin 10 kat daha hızlı işlem yaptığımı gösterir.

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
Armağan, ilk paragrafından inan bir şey anlamadım. Benim yazdığım tecrübelerimdir. Tümü karşılaştığım ve tecrübe ettiğim durumlardır. 100mb'lık pdf'i de açarken inan ram'den önce diske okur. Bu sebeple ssd ve hdd de dene, aradaki farkı anlarsın.

Render'ın ne olduğunu anlatmaya çalışmışsın diğer paragrafında ancak sinema-tv mezunuyum. Çok video render'ladım. Videonun okunması tabiiki render değil, sonuçta blu-ray filmleri de izliyoruz (ki okumaya denk geliyor) herhangi bir şey render'lanmıyor. Video'nun kesilip biçildikten sonra birleştirilmesinde yaptığı okuma ve yazma render işlemidir.

Normal sata girişli hiç bir cihaz benim için server değildir. Server'ın server olması için bazı faktörleri tamamlamış olması lazımdır. Bu sebeple hiç bir müşterime SNC değilde HP, DELL ve IBM satıyorum.

SSD ile HDD arasındaki performans farkına her son kullanıcı her gün şahit olabilir. Günde minimum 1 kez pc'lerini açıp kapatıyor herkes. Bu anda aradaki farkı herkes görebilir. Misal i7'li bilgisayarımda hdd'li sistemde windows'un hazır olma süresi 1.5dk iken (ki bu sürede ben wc'ye gidip işeyip geri dönüyordum) şimdi 20sn'de sistem hazır.

Dip not: HDD'nin o an ne kadar kullanıldığını görmek için windows7'de gagdet'lar mevcut. %'sel veri sağlayabiliyor. Ben SSD'imde bile bir çok defa %100 okuma ve yazmaya şahit oldum ki bu da sizin hdd'nin 10 kat daha hızlı işlem yaptığımı gösterir.

Abi boş ver be boşa kürek çekiyoruz. Konu da dağılıyor. Zafer agayı kızdırmayalım. Nacizane fikrim günlük işlemler için kullanacaksanız SSD almaya ya da işlemci değiştirmeye gerek olmadığıdır Zafer Bey.

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt

linkten ocz toolbox ı yükliyeceğim değil mi?, akşam deniyeyim.... teşekkürler :) işlemci 7,7 bellek 7,8 gırafik kart 7,9 ken ssd ye 7.2 yakışmıyor :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Evet yakışmamış :)

Vertex2 için o linkten toolbox'ı yükleyeceksiniz. Toolbox açıldığında DRIVERS'a bi defa tıklayıp sizin diski görmeniz lazım. Sonrasında TOOLS kısmından UPDATE FIRMWARE diyeceksiniz.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

30'luk SSD kaldı mı ya?

Benim için artık 2xxmb aşağı yazan okuyan disk disk değildir :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt
30'luk SSD kaldı mı ya?

Benim için artık 2xxmb aşağı yazan okuyan disk disk değildir :D

ssd yi ahci kurmamışım, ide kurmuşum, bu ne kadar performansı etkiler? okuduğum birkaç forumda aradaki performans farkının çokta fazla olmadığı yazıyordu ama tabii bu ne kadar doğru? SSD'yi yeniden IDE'den ahciye çeviremiyorum sanırım, zaten windows bu şekilde açılmıyor, ssd yi nasıl kuracağım diye sorayım baştan en iyisi ben :p

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Format atacaksınız mecburen dediğim gibi.

AHCI yi seçeceksiniz, ardından normal kurulum yapacaksınız.

AHCI ile IDE'nin farkı, 1.2 motor ile 2.0 motorun farkı gibidir :p Teoride AHCI 6gb hız sağlarken IDE 133mb hız ile anakartla iletişim kurar...

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)
Kalkip 1000 liralik SSD almiyorum Sani, gidip 30 veya 60 gb'lik aliyorum, 250 lira civari oluyor, zaten duzgun bi disk en az 150 lira. Isletim sistemi ile kullandigim 4-5 program ve ofis seti var onlari yukluyorum, o alana sigiyor zaten, boylece makul rakama guzel performans elde ediyorum.

Armagan, perfmon.exe kullandin mi hic ?

Performans göstercisi. Kullandım ama laf olsun diye. Benim bilgisayarım teklemiyor, donmuyor, ya da bi işlem için çok bekletmiyor. Yaa gerçekten anlamıyorum sizi. Bu kadar süratin eksikliğini duyacak ne yapıyorsunuz? Ben yukarıda bi mesajımda yazdım. Tasarım, Web tasarım ve Kodlama için sürekli onları kullanıyorum ve gerçekten hız eksikliğini duymuyorum.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
Format atacaksınız mecburen dediğim gibi.

AHCI yi seçeceksiniz, ardından normal kurulum yapacaksınız.

AHCI ile IDE'nin farkı, 1.2 motor ile 2.0 motorun farkı gibidir :nazar: Teoride AHCI 6gb hız sağlarken IDE 133mb hız ile anakartla iletişim kurar...

Yorumunu begendim güzel ifade etmişsin.

:nazar:

Pc tamircisi teknisyeniyim diyenlerin çogu xp de olsun win7 de olsun işi çabucak bitirmek için bu seçenegi hdd yani ide olarak seçer ve sata hdd nin gerçek hızını kullandırmazlar.Kullanıcıda zaten bilmez aradaki fark boyutunu300gb hddyi c diski olarak 40gb olarak bölen xp win7 kuran teknisyenler var artık siz düşünün.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

:nazar:

Pc tamircisi teknisyeniyim diyenlerin çogu xp de olsun win7 de olsun işi çabucak bitirmek için bu seçenegi hdd yani ide olarak seçer ve sata hdd nin gerçek hızını kullandırmazlar.Kullanıcıda zaten bilmez aradaki fark boyutunu300gb hddyi c diski olarak 40gb olarak bölen xp win7 kuran teknisyenler var artık siz düşünün.

Biz onlara kasap diyoruz. Kaçak et kesiyorlar :nazar:

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)
Kaynak kodunun acik hali 20 mb veya uzeri olan bir projeyi gnu c++ derleyicisi ile derle, o zaman anlarsin neden hiz eksikligi duyuyoruz :D .

Hiç yapmadığımız şey zaten. Genelde C# (frustrationlı) lakin dll kütüphaneleri eklenmiş hali ile daha büyük dosyaları derliyorum. Lakin uzun sürmüyor. Sizin zaman takıntınız var heralde. Ya da her debugda compile ettiğiniz için uzun sürüyor.:D Sonuçta compile dead line da yapılan bir şey

Akşam akşam bana bayağı bir İngilizce terim yazdırdınız.

:D

Abi öyle diyorsunda allahın cezası kurtarma birimi içinde gelen (artık notebook yanında cd vermiyorlar) notebooklar Windows u kurarken de 300GB hdd nin 250 sini C'ye 40 ini D'ye, 10unu Kendine ayırıyor. Hayır partitionları bozunca da kurtarma yapmıyor. Lisans anahtarı, driver uğraş dur. Bunlara ne demeli? Koskoca IBM, HP, Toshiba mühendislerinin kafası basmıyor mu acaba?

Allah sizi inandırsın Lenovo G550 aldık 250 nin 20sini D'ye ayırmış yav olacak şey değildir. Telefon ettim dedim "Siz böyle mi kullanıyorsunuz bilgisayarınızı" Cevap "Yazılım garantisi dışına çıkmamak için böyle kullanıyorum" Yani yanlış anlamayın kullanışlı olduğu için değil....

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Hiç yapmadığımız şey zaten. Genelde C# (frustrationlı) lakin dll kütüphaneleri eklenmiş hali ile daha büyük dosyaları derliyorum. Lakin uzun sürmüyor. Sizin zaman takıntınız var heralde. Ya da her debugda compile ettiğiniz için uzun sürüyor.:D Sonuçta compile dead line da yapılan bir şey

Akşam akşam bana bayağı bir İngilizce terim yazdırdınız.

Abi öyle diyorsunda allahın cezası kurtarma birimi içinde gelen (artık notebook yanında cd vermiyorlar) notebooklar Windows u kurarken de 300GB hdd nin 250 sini C'ye 40 ini D'ye, 10unu Kendine ayırıyor. Hayır partitionları bozunca da kurtarma yapmıyor. Lisans anahtarı, driver uğraş dur. Bunlara ne demeli? Koskoca IBM, HP, Toshiba mühendislerinin kafası basmıyor mu acaba?

Allah sizi inandırsın Lenovo G550 aldık 250 nin 20sini D'ye ayırmış yav olacak şey değildir. Telefon ettim dedim "Siz böyle mi kullanıyorsunuz bilgisayarınızı" Cevap "Yazılım garantisi dışına çıkmamak için böyle kullanıyorum" Yani yanlış anlamayın kullanışlı olduğu için değil....

Böyle bir şey yokki. Hiç bir donanım üretici hatta microsoft dahi yazılım garantisi vermez. Ayrıca son zamanlarda sürekli hp notebook satıyorum, recovery dışında geri kalanı ikiye bölüyor, öyle kullanıdırıyor. yani genelde 200'e 200 falan veriyor...

Sen hele bi SSD'li sistemde bi kaç gün işlerini gör, sonra bi daha konuşalım Armağan. O zaman, zaman takıntısını anlarsın :D

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)
Böyle bir şey yokki. Hiç bir donanım üretici hatta microsoft dahi yazılım garantisi vermez. Ayrıca son zamanlarda sürekli hp notebook satıyorum, recovery dışında geri kalanı ikiye bölüyor, öyle kullanıdırıyor. yani genelde 200'e 200 falan veriyor...

Sen hele bi SSD'li sistemde bi kaç gün işlerini gör, sonra bi daha konuşalım Armağan. O zaman, zaman takıntısını anlarsın :rolleyes:

Heralde şimdi şimdi kafaları çalıştı. 2009 'dan bu yana belki 10 tane tanışa notebook aldırdım. Çoğu Lenovo g serisi idi. Sanıyorum ondan. Sadece son aldırdığım Asus'da oranlı bir bölme vardı. Daha öncekilerde özellikte Lenovo'da oran yazdığımı gibiydi.

Ayrıca yazılım garantisi şöyle oluyor. Partitionlar bozulmadığı sürece zaten son kullanıcı recovery yapabiliyor. Fakat ben HDD yi farklı bir oranda bölersem recovery çalışmıyor. Son kullanıcı kurtarma yapamıyor. E cd si falan da yok. Mecbur onların beni ya da bir bilgisayarcı bulması gerekiyor format için. Diğer koşullarda sisteme müdahele edilmediği halde recoverysi çalışmayan bir bilgisayara teknik servis garanti vermek zorunda.

Ek olarak Sani kardeşim ısrarla kullandım diyorum. Hızlanıyor tabi ki ama bence gereksiz diyorum.

Yaa ne kadar muhalefet gördüm kendimi. Neden her yazdığımın zıttını yazıp açıklama zorunda bırakıyorsunuz beni yav :rolleyes:. Arkadaşlar 99'dan bu yana bilgisayarla yatıp kalkan bir adamım ben. Biz bu işlere Pascal'dan basicten geldik :D. Benim ilk blgs'm başlatma disketsiz açılmıyordu. Ciğerini bilirim ben bu aletlerin (abarttım, donanımdan mikro düzeyde haz etmem). Yeni yetme muamelesi yapmayın lütfen.

Yorum bağlantısı

Şu andaki makinalarda cd verilmiyor direk hdd recover yapıyor bazı markalarda cd var fakat oda sanırım iş olsun diye verilmiş.Hdd ki recover bölümüne ellemeden istediğin wini kurarsın sakıncası yok bence.Kaldıki sendeki cd li recover işlemine sahip niye üzüyorsunki kendini.Hdd ni biçimlendir kur diyeceğim ama lisans işi var denirse bu yaptıgına katlanmak zorundasın haliyle.

Şurası gerçekki şu yorumları yazan arkadaşlarımız bende dahil yıllarımız geçmiş bu meretler ile bu açık fakat hepimizin kullanım tarzı farklı olduguda açık ben her türlü parça ile kullandım bu meretleri bana win açılışı sayfa açılışı ölüm gibi gelirdi ama sabırlı olunca bu görmezden gelinebilir.Bu meretleri kullanmakta pisikoloji testi gibidir herkeste etkisi tesiri farklıdır.İsterseniz 1 yaşından beri içinde olun bence durum budur.Şu an Sani,Muhlis ve sen makinalarınıza kurabilirseniz Mac kurun sonra win tabanındaki hızı tartışın ne demek istediğimi anladınız değilmi.Boşverin ssd ydi sataydı bilmem neyi. :rolleyes::D:D:D

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Oktay abi, patronda macbook pro var, ssd kurmuş. HDD'li pc cessna, biz boeing 787 isek, kendisi falcon f16 :rolleyes:

Ama sistemci adama mac olmuyor işte :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...