Harun Şen 6 Ekim 2011 Paylaş 6 Ekim 2011 2002 yılından beri 97 model GLX mondeo kullanmaktayım. Gayet de memnunum. (LPG) yok. bu aracın 136 beygir gücünde olduğunu biliyordum. Kısa zaman önce beyin ile ilgili bir arıza tespit ettik ve arıza işi bilen bir arkadaşımız tarafından tamir edilerek giderildi. Beyin arızası olanlar için bu arkadaşı önerebilirim. Bu tamirat esnasında bir şeyi öğrenmiş oldum. Mondeo daki gerçek gücün 185 beygir olduğu, yol şartları, yakıt artışı, hızlı aşınma şartları göz önünde tutularak, beyinin talimatı ile 136 beygir gücünün kullandırıldığı söyleniyor. Konu ile ilgili olarak uzman arkadaşların görüşünü bilmek isterim. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 6 Ekim 2011 Paylaş 6 Ekim 2011 Atmosferik olarak o aracı 185 hp yapmak çok çok zor. Yani kim dediyse bol keseden üfürmüş. Ancak Emisyon ve yakıt değerleri için üretebileceğinin altında beygir gücü ürettiği doğrudur. Hemen hemen tüm araçlarda böyledir. (son nesil araçlar hariç) Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Ekim 2011 Paylaş 6 Ekim 2011 Yok aslında uçaktı, türbülansa girmesin diye kanatları çıkartıldı Talimat, artır, eksilt, yoktur böyle şeyler. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 6 Ekim 2011 Paylaş 6 Ekim 2011 Yok aslında uçaktı, türbülansa girmesin diye kanatları çıkartıldı Talimat, artır, eksilt, yoktur böyle şeyler. Bazı araçlar(ya da onları kullananlar) kanatsız da uçabilir abi öyle deme. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 7 Ekim 2011 Paylaş 7 Ekim 2011 2.5 V6 177 mi 174hp mi neydi sanırım onunla karıştırmış usta. Üyelerimizden Can Uzunefenin eski aracı mk2 mondeo 202hp olarak dyno verisi vermiş zamanında. yapınca olur tabiiki Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Ekim 2011 Paylaş 7 Ekim 2011 Yapıca olur tabiki.. Servet'de suyla çalıştırıyor motoru ama 3 ayda her yeri pas tutuyor... Yorum bağlantısı
Harun Şen 7 Ekim 2011 Yazar Paylaş 7 Ekim 2011 Harun Bey, mondeo kaç beygir bilmem de, bunu söylediğini duyduktan sonra, sizden o ustanın ismini kimse istemez sanırım. :lol2: usta dediğim yıllarca ford servisinde çalışmış olan ve mondeo dahil ford araclarını ezberlemişler. Ben bilmem ifade onların. Ancak, ustanın adresini kimse istemez derken neyi kastettiniz anlayamadım. Benim aracım ilk çalışma gayet güzel çalışıp 5 saniye sonra iki silindir çalışmaya başlaıyor ve çekiş yapmıyordu. Enjektörlerin başındaki tapetleri temizlettirdim, hava akışlarını, bujileri, ateşleme bobinini kontrol ettirdim hiçbirşey değişmedi. Bu bahsettiğim ustam bu kontrollerden sonra arızanın beyinde olacağını söyledi. Netice olarak beyin tamiratını, çiplerini tespit eden vatandaş işi çözmüş oldu. Şu an hiçbir sorun yok. Beyin tarafından motora ve sisteme verilen güç ve performansın yüzde yüzünü kullanıyor. Aracı denemek isteyen, test etmek isteyen varsa ve usta arıyorsa Bafra şehir merkezinde oturuyorum. telefon numaramı da 0532 5238018 20 yıllık ford kullanıcısıyım. 1.6 taunus, 1,6 taunus S, 2.0 taunus GTS ve 2002 den bu yana da mondeo kullanıcısıyım. Yok aslında uçaktı, türbülansa girmesin diye kanatları çıkartıldı :lol2: Talimat, artır, eksilt, yoktur böyle şeyler. aracın beyni devre dışı bırakıldığında yapması gereken tüm işlemleri yapıyorsa siz haklısınız. Ya çalışmazsa. Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 11 Ekim 2011 Paylaş 11 Ekim 2011 Teknik olarak imkansız birşey bu. Bahsi geçen güçlere aracı ulaştırmak belli bir maliyet ile ek performans parçaları kullanarak mümkün. Ancak atmosferik motoru sadece yazılım ile bu güçlere ulaştıramaz ustanız. Ortada bir yanlış anlaşılma olduğu gayet açık. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 11 Ekim 2011 Paylaş 11 Ekim 2011 orjinal beyin ile çpk bişi olmazda başka beyinle mekanik pek bir şey değişmeden beygir artışı olur. orjinal beyin evet motoru tam kapasite kullandırmıyor. zaten bu chipcilerin yaptığı şey de o. fabrikanın bazı çekinceler yüzünden ( motor ömrü emisyon kullanım şartı)tam kapasite çalıştırmadığı moturu bazı değerlerle oynayarak teknik verisinini üstünde performans ile çalıştırıyorlar. mesela o tip beyinde entegre değişiyor chip diye. şimdiki araçlar gibi ecüye bilgisayarla direk bağlanmıyor. hatta daha eski motorlarda mekanik değişimler sonrası için satılan stage 1 satage 2 diye ecü entegreleri bolca var dingilizlerin kullandığı http://www.ebay.co.uk/itm/VW-MK2-GOLF-GTI-...=item35ad52d330 http://www.ebay.co.uk/itm/Volvo-850-2-0T-S...=item27be3ddf7b gibi gibi Yorum bağlantısı
Harun Şen 11 Ekim 2011 Yazar Paylaş 11 Ekim 2011 Diye belirtmişsiniz.Ustanın aracın gücü ile söylediklerine ithafen, şaka yollu bir cümleydi benimkisi. Ama yine de Mondeoyu ezberlemiş bir ustanın, böyle bir cümle kurmasını yadırgadım. Belki arkadaşların bahsettiği gibi, V6 mondeo ile karıştırmış olabilir. Ya da o anki konuşma sırasında yanlış anlaşılmıştır. Yapmayın arkadaşlar beni ve ustamı enayi yerine koyuyorsunuz. Bu olayı bir daha izah edip başka da yazmayacağım. Gerekirse üyelikten de ayrılacağım. Karşınızda 50yaşında olan ve 6 yaşından itibaren araçlarla yetişen biri var. 15 yıl serviste çalışan bir usta ise size göre tamiratını yaptığı aracın markasını, modelini, motorunu bilmiyor, tesadüfen yapmış oluyor öylemi? Kısaca söylenen şu; araç motoru 185 hp üretebilecek güce göre imal edilmiş diyor. (bir üyemize ait aynı motor 202 hp üretmiş) Tabi ki bu gücü kullanabilmek için ilave beyin, chip, tuninig işlemleri yapılmalı bunu bilemeyecek kadar cahil değiliz herhalde yani. Kaba davrandı isem özür dilerim. Site kurallarını, moderatörlüğü de iyi bilirim. Bsın ve yaın içinden biriyim. Site yöneticiliği, moderatörlük, köşe yazarlığı, yerel tv proğramcılığı yapan, bulunduğum ilçede gazeteciler derneği bşk. yardımcılığım var. Yüksek okul mezunuyum. Bu vesile ile aslında kendimi de tanıtmış oldum. Sitede devam veya devam etmeme açısından bu kadar detaylı bilginin yeterli olduğunu düşünüyorum. Tüm üyelere saygılarımla. Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 11 Ekim 2011 Paylaş 11 Ekim 2011 Ustanız şunu söylemiş olabilir mi ? '' Bu motor modifiye edilerek 185 bg güç üretecek kapasiteye getirilebilir ve bu güç ile sorunsuz çalışabilir. '' Yorum bağlantısı
Emre Olgum 11 Ekim 2011 Paylaş 11 Ekim 2011 harun bey kusura bakmayın ama sizin ilk yazdığınız mesajla son yazdığınız mesaj çok farklı şeyler ifade ediyor ilk mesajınızda mondeo nun aslında 185 beygirlik bir güce sahip olduğunu ve bu gücün çeşitli etkenlere bağlı olarak 136 beygirinin kullanıldığını yazmışsınız ama son mesajınızda ise mondeo nun 136 beygir güce sahip olduğunu ama yapılan çeşitli işlemlerle 185 beygire çıkarabileceğini ve motorun buna müsait olarak yapıldığını belirtmişsiniz bu iki mesaj birbirinden çok farklı ilk mesajdan belirli bir potansiyel gücün tamamının kullanılmadığı ikinci mesajdan ise belirli etkenlerle potansiyel gücün üstüne çıkılacağı anlamları çıkıyor Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 11 Ekim 2011 Paylaş 11 Ekim 2011 harun bey kusura bakmayın ama sizin ilk yazdığınız mesajla son yazdığınız mesaj çok farklı şeyler ifade ediyorilk mesajınızda mondeo nun aslında 185 beygirlik bir güce sahip olduğunu ve bu gücün çeşitli etkenlere bağlı olarak 136 beygirinin kullanıldığını yazmışsınız ama son mesajınızda ise mondeo nun 136 beygir güce sahip olduğunu ama yapılan çeşitli işlemlerle 185 beygire çıkarabileceğini ve motorun buna müsait olarak yapıldığını belirtmişsiniz bu iki mesaj birbirinden çok farklı ilk mesajdan belirli bir potansiyel gücün tamamının kullanılmadığı ikinci mesajdan ise belirli etkenlerle potansiyel gücün üstüne çıkılacağı anlamları çıkıyor +1 Ayrıca 97 mondeo 130hp 136 zaten değil Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 11 Ekim 2011 Paylaş 11 Ekim 2011 Yanlış anlaşılma olduğu açık, ancak ustalar herşeyi bilemeyebiliyorlar, bir keresinde benzin pompası değişimi yapacak olan sanayideki ustam birkaç dakika benzin deposunu aradıktan sonra benim 2000 model focusun yerli üretim olduğu konusunda beni ikna etmeye çalıştı, ispanya üretimi dedim o yerli dedi, uğraşıp başımı ağrıttığıma değmedi. canınızı sıkmayın, her beygir sahibine göre kişner diyelim tatlıya bağlayalım. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 11 Ekim 2011 Paylaş 11 Ekim 2011 +1 Ayrıca 97 mondeo 130hp 136 zaten değil 97ler 136 olması lazım. focus I üretime girene kadar mondeolar 136 Focus I 2.0 üretimi ile mondeolardaki motor da ortak 130 ps Yorum bağlantısı
Harun Şen 11 Ekim 2011 Yazar Paylaş 11 Ekim 2011 +1 Ayrıca 97 mondeo 130hp 136 zaten değil 97 mondeo 136 hp İspanya yapımı. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 11 Ekim 2011 Paylaş 11 Ekim 2011 97ler 136 olması lazım. focus I üretime girene kadar mondeolar 136 Focus I 2.0 üretimi ile mondeolardaki motor da ortak 130 ps 97 mondeo 136 hp İspanya yapımı. Ünlü forum düşünürü Çağlar Bayur derki : Tüm yuvarlak kasa mondeolar 130hp yani mk2, bir önceki kasa mk1 ler 136hp Şansen 97 mondeo glx sahibiyim motorun üzerinde 2.0lt 130ps yazmaktadır Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 11 Ekim 2011 Paylaş 11 Ekim 2011 tüm yuvarlark kasalar diye geneleyemiyoruz :lol2: ilk çıkanlar 136 Emmi ye sormak lazım tekrardan. çünkü motor parçalarında yıla göre farklılıklar var mkII de Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 12 Ekim 2011 Paylaş 12 Ekim 2011 tüm yuvarlark kasalar diye geneleyemiyoruz ilk çıkanlar 136 Emmi ye sormak lazım tekrardan. çünkü motor parçalarında yıla göre farklılıklar var mkII de işte bizdeki ilk çıkandan etis ten baktığıma göre 96 yılının 10. ayında çıkmış üretim bandından. Varsa 136hp mk2 kasa mondeo resmini koysun merakla bekliyorum öğrenmek iyidir Yorum bağlantısı
Misafir 15 Ekim 2011 Paylaş 15 Ekim 2011 işte bizdeki ilk çıkandan etis ten baktığıma göre 96 yılının 10. ayında çıkmış üretim bandından. Varsa 136hp mk2 kasa mondeo resmini koysun merakla bekliyorum öğrenmek iyidir 99 yılına kadar 136bg. 99-2001 arası 130bg. Ghialar için. Glx'in motor gücü değişik olmaması lazım. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 16 Ekim 2011 Paylaş 16 Ekim 2011 99 yılına kadar 136bg. 99-2001 arası 130bg. Ghialar için. Glx'in motor gücü değişik olmaması lazım. Saygılarımla. 97 model GLX mondeo motor resimleri MK2 kasada 136beygir aracı olan var ise buraya resmini koyarsa çok mutlu olurum. Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 16 Ekim 2011 Paylaş 16 Ekim 2011 Yanlış anlaşılmasın ustalara akıl vermek değil niyetim sadece örnek olması amacıyla 1999 model mondeo motoru Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Ekim 2011 Paylaş 16 Ekim 2011 EECV beyinlidir bunlar, yalnız 2 tipi vardır, birisinde ateşleme modülü dışardadıri beyinde değildir (beyin ısınmadığı için çok azrıza yapan bu tiptir) 136 Ps tir, sonra egzıs emisyonu gereği 130 Ps e düşmüştür. Bu 6 Ps lik fark kullanımda hissedilmez denebilir (ilk gaza basma hariç) Emmi nin ki gibi yumurta (arkalı) Mondeolar 130 Ps tir, bendeki kılıç/sülün/yakışıklı/maço gibi bagajı olanlar 136 Ps Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 16 Ekim 2011 Paylaş 16 Ekim 2011 EECV beyinlidir bunlar, yalnız 2 tipi vardır, birisinde ateşleme modülü dışardadıri beyinde değildir (beyin ısınmadığı için çok azrıza yapan bu tiptir) 136 Ps tir, sonra egzıs emisyonu gereği 130 Ps e düşmüştür. Bu 6 Ps lik fark kullanımda hissedilmez denebilir (ilk gaza basma hariç) Emmi nin ki gibi yumurta (arkalı) Mondeolar 130 Ps tir, bendeki kılıç/sülün/yakışıklı/maço gibi bagajı olanlar 136 Ps Yani mk2 de 136hp var mıdır ? Ayrıca senin ki 136hp ise abi bir ara test edelim bizim pederinki ile Kendisi punto savar olur Yorum bağlantısı
Recommended Posts