İçeriğe Yönlendir

Koltuk Gıcırtısına çare Bulan Varmı ?

Gökhan Yalçıntaş

Recommended Posts

Gökhan Yalçıntaş

Arabamın ön şöfor koltuğu sarsıntı halinde gıcırtı sesi çıkıyor. ve koltukta boşluk var .

Söktüm baktım kızakların içindeki plastik kırılmış sebebi ondanmış . Oto aksesuarcıdan çıtalar arasına takılan parlak şeritlerden aldım ve kızaklara plastiklerin yerine gelen kısmına taktım , kesildi ama en fazla plastik şerit 1 ay dayandı.

Gıcırtı için plastiklerin yerine gelebilecek parça bula bilen varmı ? Cevaplarınızı bekliyorum .

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Henüz bulabileni duymadım, kırılmaya müsait bir parçadır, sıkça kırılır boşluk yapar ses yapar.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Yalçın Bayrakçı

Aynı sorun bende de var. Umarım bi çare bulan olur...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Gökhan Yalçıntaş

Aynı sorun bende de var. Umarım bi çare bulan olur...

Umarım arabanın hiçbir yerinden ses gelmeyipte , Tek koltuğun gıcırdaması sıkntı olyor.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Kırılmasını bilmiyorum da sesin çözümü basit. Müzik. Anlaşıldığı gibi benimki de ses yapıyor ama son 1 ay içinde kardeşimle direksiyon alıştırması yaptık. O oturduğunda sürekli öne çekiyor, ben de geri. Ondan sonra ses yapmaya başladı. Önceleri nadir duyardım ama şimdi her frende ya da dönüşte mutlaka duyuyorum. Havalar iyi olsa ben de sökmeyi planlıyorum ama görünüş seneye kaldı gibi. Eğer çözerseniz yardım almak isterim.

Yorum bağlantısı
Eray Eski

arabalar sessiz olunca en kucuk ses bile insani rahatsiz ediyor.. bu gicirti benim arabamda da var.

Yorum bağlantısı
Coşkun Filiz

Bende de bir gıcırtı vardı. giderindedim sevise (Elektirkli olduğundan ben ellemek istemedim. ) periyodik bakım için bıraktığımda uğraştılar. (servis müdürü tanıdıktı yoksa bakarlarmıydı bilmem) çözdüler ama 100 TL de işçilik parça parası verdim. Birde bendeki focus ama koltuk ford koltuğu sonuçta rayların bitimindeki plastikler sürekli düşüyor. Küçücük bir yerden yapıştırılmış zamanla atıyor. Düşenleri yapıştırmadım bir zararı varmıdır?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Gökhan Yalçıntaş

Koltuğun yükseklik ayarını aşağıya indirdim . eskisine göre hiçsesi çıkmıyor. Geçici olsada paratikçözüm :)

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

gıcırtı sesini WD halleder..tıkırtı sesini çözmesi zor olabilir ve uğraştırır..

Yorum bağlantısı
Gökhan Yalçıntaş

gıcırtı sesini WD halleder..tıkırtı sesini çözmesi zor olabilir ve uğraştırır..

Plastiğini bula bilsem söküp yapacamda , malesef oraya uygun sert ve sağlam plastik civarda bulamadım .

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Hasan Nazif Yılmaz

focus 2011 sw aracımda sürücü koltuğunda özellikle setlerden geçerken ve sağa sola dönüşlerde gıcırtı sesi var! Bunun çözümü var mı?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Benim şoför koltuğundan da gıcırtı geliyor.Çözümü ayarlarla oynamak sanırım.o zaman epey azalıyor..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Gökhan Yalçıntaş

Ben benim koltuğu söktüm :  Plastiklerin epsi kırık değildi birtanesi kırıktı ama sorun ondan değilmiş.,  Sorun : (benimki elektrikli olmayan koltuk)  yüksekli kısmının koltutun arka tarafında boru kısmı genişlemiş kaynakla doldurtum  gıcırtı kesildi :)   umarım sizinkide böyle basit sorundur.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...