İçeriğe Yönlendir

2011 Focus Sony Teyp Sesi Aniden Kısılıyor

Özcan Verimli

Recommended Posts

Özcan Verimli

Merhabalar;

2011 focusumun teyibinin sesi sürekli olmasada belirli zamanlarda aniden kısılıyor, tam olarak çözemediğim durum; sidi yada empe3 modundayken değil sadece radyo modunda oluyor. Örneğin radyoyu açıyorum hemen ardından radyo frekansını değiştirdiğimde bazen ses sıfıra yakın duruma geliyor (bahsettiğim ses kısılması, ses düzeyinin alçaltılması gibi değil daha çok hoparlörlerin kablo soketini tam oturtmadığınızda uzaktan bir yerlerden ince bir müzik sesi gelir ya o durumdaki gibi, sonrasında soketi tam takarsınız ses bir anda normale döner, bende benzer şekilde sidi moduna geçtiğimde hemen ses normale dönüyor. Radyo frekansları arasında gezinmeye devam edince düzelmiyor. Çoğunlukla direksiyondan kontrol ederken yapıyor bu sorunu (genelde direksiyondan kumanda ettiğimden midir yoksa oraylada bir bağlantısı olabilir mi bilmiyorum?) Benzer sorunla karşılaşan var mı ya da fikri olan?

Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner

Peki araç hızlanınca yada hareket edince yükseliyor mu?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

AF / TA hepsini off yapın, kanlların hepsini tekrar hafızaya kaydedin.

Yorum bağlantısı
Özcan Verimli
Peki araç hızlanınca yada hareket edince yükseliyor mu?

Araç hareket halindeyken yada hzlı sayılabilecek durumlarda da yaptı . Hızdan bağımsız görünüyor.

Yarın deneyeceğim bunu, bir sürede takip edeyim sürekli yapmıyor nitekim.

Yorum bağlantısı
Özcan Verimli

Fuar için yola çıktım bugün, biraz uğraştım teyple ve radyo modunda iken aynı sorunu yaptı, AF/TA ne varsa açmışız:) kapattım hepsini menüleri yardımıyla. Sonrasında da frekanslar arasında gezmeden hafızadaki 10 frekansta teker teker basılı tutarak tekrar kaydettim aynı istasyonları. Şimdi izleme modundayım, frekansları değiştirerek mi kaydetseydim diye aklıma takıldı, öyle mi yapsaydım ne dersiniz? Çağlar bey dediklerinizi yaptıktan sonra da kurcaladım ve kullandım gün boyu yapmadı, emin olmak için takibe devam.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

değiştirmeden tekrar hafızaya almak yeterli. Avc 7 yapın, hızlnadıkça ses de artsın.

Yorum bağlantısı
Özcan Verimli
değiştirmeden tekrar hafızaya almak yeterli. Avc 7 yapın, hızlnadıkça ses de artsın.

Zaman zaman 4-5 bin devirlerde araç kullanan biri olarak AVC yi aktif duruma getirdiğimde ses azalt/arttır yapmaktan yoruluyorum:) Birşeyi merak ediyorum çok denemedim bunu, AVC hız yada aracın devrine göre artış varsa sesi arttırıyor sanırım, tersi durumda da bir kontrol söz konusu mu? :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

AVC: Automatic Voice Control, sürate göre teybin sesinin artırır, bu sırada ekranda birşey görmezsiniz, aşırı bir artırma da olmasa da çevre seslerini bastırır, kesinlikle açın, seviyesi zevke kalmış 3-7 arası istediğinz seviyeye ayarlayın. 3 en az fark, 7 en çok fark.

Yorum bağlantısı
Özcan Verimli
AVC: Automatic Voice Control, sürate göre teybin sesinin artırır, bu sırada ekranda birşey görmezsiniz, aşırı bir artırma da olmasa da çevre seslerini bastırır, kesinlikle açın, seviyesi zevke kalmış 3-7 arası istediğinz seviyeye ayarlayın. 3 en az fark, 7 en çok fark.

AVC 7 de de 3 te de denedim, aracı ben kullanırken çok arttırıyor sesi, elle sürekli uygun düzeye getirmek zorunda kaldım o yüzden devre dışında şu an.

-Bugünde gün boyu radyo ve teyple haşır neşir oldum ve halen sesin gitmesi olayıyla karşılaşmadım bakalım.

Yorum bağlantısı
Özcan Verimli
Fuar için yola çıktım bugün, biraz uğraştım teyple ve radyo modunda iken aynı sorunu yaptı, AF/TA ne varsa açmışız:) kapattım hepsini menüleri yardımıyla. Sonrasında da frekanslar arasında gezmeden hafızadaki 10 frekansta teker teker basılı tutarak tekrar kaydettim aynı istasyonları. Şimdi izleme modundayım, frekansları değiştirerek mi kaydetseydim diye aklıma takıldı, öyle mi yapsaydım ne dersiniz? Çağlar bey dediklerinizi yaptıktan sonra da kurcaladım ve kullandım gün boyu yapmadı, emin olmak için takibe devam.

Bir haftadır ısrarla denememe rağmen sesi kıstıramadım, :) takipteyim :)

Yorum bağlantısı
Özcan Verimli
(düzenlendi)
Merhabalar;

2011 focusumun teyibinin sesi sürekli olmasada belirli zamanlarda aniden kısılıyor, tam olarak çözemediğim durum; sidi yada empe3 modundayken değil sadece radyo modunda oluyor. Örneğin radyoyu açıyorum hemen ardından radyo frekansını değiştirdiğimde bazen ses sıfıra yakın duruma geliyor (bahsettiğim ses kısılması, ses düzeyinin alçaltılması gibi değil daha çok hoparlörlerin kablo soketini tam oturtmadığınızda uzaktan bir yerlerden ince bir müzik sesi gelir ya o durumdaki gibi, sonrasında soketi tam takarsınız ses bir anda normale döner, bende benzer şekilde sidi moduna geçtiğimde hemen ses normale dönüyor. Radyo frekansları arasında gezinmeye devam edince düzelmiyor. Çoğunlukla direksiyondan kontrol ederken yapıyor bu sorunu (genelde direksiyondan kumanda ettiğimden midir yoksa oraylada bir bağlantısı olabilir mi bilmiyorum?) Benzer sorunla karşılaşan var mı ya da fikri olan?

Geçmiş olsun diyelim o zaman.

Takip 2 haftayı doldurduğuna göre sorunumuz çözüldü çok şükür diyeyim. ''Vesile ile'' teşekkürü sona bırakıyorum, alıntılarla süreci anlatmaya çalıştım kısaca bir daha özetlenirse; teyibimin sesi radyo frekansları arasında gezinirken aniden kesiliyordu, Çağlar beyin önerisiyle (AF / TA hepsini off yapın, kanalların hepsini tekrar hafızaya kaydedin.) AF / TA ne varsa kapattım, radyo frekanslarını tekrar kaydettim ve sorun çözüldü, umarım başkalarına da faydası dokunur.

Sona geldik sanırım, zaman zamanda olsa ses gittiğinde canımı sıkan bu durumdan beni kurtaran sayın Bayur' a, ilgisini eksik etmeyen sayın Arslaner' e ve aracı kurum Fordclubtr' ye sonsuz teşekkürler.

Düzenleme sebebi: Şükür yerine şülür yazılması.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Hadi geçmiş olsun. Keyifli müzikler. (ne demekse) :good1:

Yorum bağlantısı
Özcan Verimli
Hadi geçmiş olsun. Keyifli müzikler. (ne demekse) :rolleyes:

Sağolun Çağlar beyin sayesinde. Keyifli müzik denince akla, hemen onun adı gelir... :)

Yorum bağlantısı
Özcan Verimli

Çözüldüğünü düşündüğüm sorunum tekerrür etti bu akşam :) Bir adım öteye götürdüm, yine radyo modunda yaptı ve ses gittiğinde sesi arttırmayı azaltmayı denedim, ses artıyor (normal düzeydeki gibi değil tabiki çok kısık/cızırtılı gibi), frekanslar arasında gezinmeye devam edince aynen sorun devam ediyor, sidi yada empe 3 moduna geçince direkt düzeliyor. Nedendir?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Armağan Pekatik
(düzenlendi)

Özcan Bey konuyla alakalı değil ama size başka türlü yardımcı olayım. Empe3 diye bir şey yoktur. MP3 diye bir şey vardır. Mepe üç diye okunur.

MP3 yazısını empi üç, empe üç, empi three, empi drei diye okumayınız.

tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

servise başvurma zamanı gelmiş, biraz uzun sirebilir, sabırlı olun şimdiden.

Yorum bağlantısı
Özcan Verimli
Bence sat pejo al hiç bi sorun olmadan kullan.

Ah şu Fransızlar :)

Yorum bağlantısı
Özcan Verimli
servise başvurma zamanı gelmiş, biraz uzun sirebilir, sabırlı olun şimdiden.

Son olaydan sonra bugüne hiç tekrarlamadı ne hikmetse, yinede haklı görünüyorsunuz servis konusunda, kaçınılmaz sonum olacak sanırım. İstanbul Avrupa yakasında özellikle bu ve geri vitesten zaman zaman atma/geçmeme konularınıda danışabileceğim doğru yada tavsiye edebileceğiniz servis hangisidir görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim?

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Bahri Tepegöz

Son olaydan sonra bugüne hiç tekrarlamadı ne hikmetse, yinede haklı görünüyorsunuz servis konusunda, kaçınılmaz sonum olacak sanırım. İstanbul Avrupa yakasında özellikle bu ve geri vitesten zaman zaman atma/geçmeme konularınıda danışabileceğim doğru yada tavsiye edebileceğiniz servis hangisidir görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim?

Merhaba

Genelde bu sorun Teyp in Radyo Tüneri Vardır ve ondan kaynaklanır. Servise Yada Teyp Tamiri yapan yerlere göstermeniz iyi olur

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Arif Arslan

yeni konu açmak istemedim.

bulunduğum yerde radyo çekmiyor. Mp3 transsimiter ın frekansını 2008 focus aracımın radyosu bulamıyor. Müzik dinleyememekten kafayı yiyecem. Radyoda elle frekans girme mevcut mudur? Bilen varsa çok makbule geçer.. 

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Yukarı aşağı tuşları manuel arama yapıyor olması lazım...Veya menü tuşuna ilk basışta manuel aramaya geçer.. 

Yorum bağlantısı
Arif Arslan
(düzenlendi)

Yukarı aşağı tuşları manuel arama yapıyor olması lazım...Veya menü tuşuna ilk basışta manuel aramaya geçer.. 

teşekkürler... hemen deniyorum..

sonuç olumlu: teşekkür ediyorum..

tarihinde Arif Arslan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...