İçeriğe Yönlendir

Park Ampülü, Far Plastiğini Yakıyor

Yalçın Yurdakul

Recommended Posts

Yalçın Yurdakul

:lol2:

Ekteki resimde görüldüğü şekilde bir beyazlama oluşuyor. Daha önce sol far 3 kez, sağ far 1 kez değişti garantiden ama sol farda yine sıkıntı var. Tabi ki yine değişecek. Serviste, park ampülünün cevresindeki plastiği hafif yaktğını, farın içten dumanlandığını söyleniyor. Sonuç bu ama sebep ne? İlk 2 değişimde orijinalinde gelen Toshiba park ampülleri değiştirilmedi ama son seferinde onlar da değiştirilmişti. Arabaya biner binmez farları açarım, uzun yol ya da kısa yol farketmez, elim alışmış. Şimdilik farları kullanmamaktan başka çözüm yok :D

Sizce sebep ne olabilir?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

far plastiğinin kalitesiz olması... Parklara led ampül takın, ısınmasın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çağlar abi yazmış, bende kendi arabasında görmüştüm. İlteber led ile çözmüş durumu...

Yorum bağlantısı
Baran Ekici

Aynen ben de binince hemen farı açanlardanım, istanbuldan geldiklerinde iyi ki söylediler de ertesi günü hemen beyaz led ampulle değiştirdim.

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

ben fiestamın bütün lambaları led yaptım... hatta plakalık lambalarını söktüğümde dibinin kararmış olduğunu gördüm... tavsiyelere kulak verin led ile değiştirin... :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Takılan lambanın profili yüksek olabilir. Düşük profilli boyu kısa lamba arayın. Duy kısmını görmedim ama duyu geri çekmek de opsiyon. Olmadı led.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

3 far değişene kadar servisten bir kişinin led takılmasını tavsiye etmemesi beni epey şaşırttı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yalçın Yurdakul

İşin aslı 3-4 kez beyaz led taktım ama hep arıza verdi. Tak çıkar yapmak zor gelince orijinal ampüllerine dönmüştüm. Kaliteli led öneriniz var mı? Link de olursa bal kaymak :) Teşekkür ederim!

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Yalçın Yurdakul

Bu konuyla ilgili olarak park ampüllerinin "12 w" yerine "5w"lik ampüllerle değiştirilmesi emri gelmiş servislere. Bayramda 600 km yol yaptım ampüller farı yakmadı. Bu kadar basit bir şey için geç kalan bir uygulama...

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

eğer araçlarınızın garantisi devam ediyorsa ve böyle bir sorunuz varsa hiç düşünmeden yetkili servisin yolunu tutun ve değiştirin. Riske girmeden LED ile değiştirin.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Halil Yüksek

Aynı sorun bende de vardı. Servise gittim, inceledi, yazışmalar yaptı. Farı değiştirdi garantiden. Daha sonra aynı sorun yine belirmeye başladı. Yine gittim. 5w ampülü 3,5w ile değiştirdiler, düzeldi. Sorun kalmadı.

Yorum bağlantısı
Edip Aydın

evet kronik sorunlardan biri de bu park ampüllerinin farları yakması. 5 wattlık ampüller fazla ısındığı için farı yakıyor. otosandaki arkadaşlar zahmet edip araştırmadığı için haberleri yok ama 2wattlık ampül ya da led ampül ile sorun çözülüyor.

geçen gün bu sorun ile ilgili otosandan bir mühendis arkadaş geldi ve arkadaşın aracını inceledi. arkadaşın farları da bir sefer değişti, ikinci takımda yanınca şimdi 3. takımı arabaya taktılar. ancak 3. takım takılırken bile incelemeye gelen mühendisin bir çözüm ya da açıklama getirememesi çok inginçti. yüzlerce far değiştirmişler ama zahmet edip bir çözüm üretmemişler ya da üretmişlerse de mühendis bilmiyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Biraz inceledim bu far içlerini

1. park ampülünün oturduğu yuva gereğinden fazla sıkı

2. oturtmak için uzun ama ince bir plastik uzantı yapmışlar

3. yuva o kadar sıkı ki, bu uzantıya güç uygulayıp çevirincei uzantının kendisi esniyor

4. Dolayısı ile park ampulu yuvaya tam olarak oturmayabiliyor

5. Tam oturmayınca, hafif yamuk kalabiliyor ve tam yanındaki siyah iç kısma temas ediyor veya çok yaklaşıyor

6. Bu temas sonucu de iç siyah plastik erimeye başlıyor ve ön mikadaki puslu görünüm oluşuyor gibi.

Bu sorun makyajdan sonraki ilk model yılında yoktu, o farın park ampul montaj uznatısını, yenileri ile karşılaştırmak lazım

gibi bir his kapladı içim.

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Erhan Karaman

1. park ampülünün oturduğu yuva gereğinden fazla sıkı

2. oturtmak için uzun ama ince bir plastik uzantı yapmışlar

3. yuva o kadar sıkı ki, bu uzantıya güç uygulayıp çevirincei uzantının kendisi esniyor

4. Dolayısı ile park ampulu yuvaya tam olarak oturmayabiliyor

5. Tam oturmayınca, hafif yamuk kalabiliyor ve tam yanındaki siyah iç kısma temas ediyor veya çok yaklaşıyor

6. Bu temas sonucu de iç siyah plastik erimeye başlıyor ve ön mikadaki puslu görünüm oluşuyor gibi.

Bu sorun makyajdan sonraki ilk model yılında yoktu, o farın park ampul montaj uznatısını, yenileri ile karşılaştırmak lazım

ilk model yılından kasıt 2008-2009 yılı ise aynı sıkıntı malesef benim araçta da var.beyaz beyaz duruyor ilk mesajdaki resimdeki gibi.hatta biraz daha fazlası belkide.önceki sahibi sanırım parkları söktürmüş çözüm olarak :)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Serviste turuncu osram park taktırdım ama o da farın içinde sıkıntı yarattı karardı içerisi acaba böyle bir ürün kullansak nasıl olur? Görüntü olarak 6 tane led var içinde bu ledler ayrı ayrı mı verir ışığı kullanan varmı ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-z-tech-6-ledli-turuncu-renk-dipsiz-park-ampulu-56536335/detay/

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Farlarim sari degil osram beyaz ampul var uzun kisa da beyaz ampul var. Sahibindendeki turuncu led ampulu siparis verdim bugun elime gecicek taktiktan sonra paylasirim fotograflarini

Yorum bağlantısı
Özgür Turhan

Ben turuncu led ampul taktım amerikan park gibi olsun diye. Benim sağ far da hafif yandı tam yanmadan değiştirdim led ile şu anda sıkıntı yok en iyisi led kullanmak

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz

......

......

Ben aracımı 2008 yılı Mayıs ayında teslim aldım.

Bende de aynı sıkıntı var:

Yalnız benim park ampulü birinde patlamış ve baya kırılmıştı, Serviste değişti, 6 ay sonra bu buğulanmayı farkettim, diğer tarafta bu sıkıntı yok...

Motorum garantiden değişirken farı da söyledim, OTOSAN uzatılmış garantiye farları sokmuyor...

İçerden silmekle bu buğu gibi leke çıkıyor mu?

Yorum bağlantısı
Yalçın Yurdakul

Tamamen çıkmıyor, çok az bir iz kalıyor.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Erhan Karaman

içeriden silmek için nasıl bir yol izlediniz acaba?bende buradaki yazıları okuyunca sanayiye led taktırmaya gittiğimde sordum silebilir miyiz far camı nasıl çartılır diye,usta öndeki cam kısmın çıkartılamadığını söyledi.var mıdır bir püf noktası?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...