Volkan Doğrular 24 Ekim 2011 Paylaş 24 Ekim 2011 İlteber 'den alacağım 17" St jantlar gelmeden yay olayınada çözüm bulmamız gerekiyor . Vogtland ve ya. Eibach markalardan hangisini tercih etmeliyim , hangisini önerirsiniz ? 3,5 cm olanından alacağım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ekim 2011 Paylaş 24 Ekim 2011 Eibach 3.5 cm i kim üretiyor? Üreticinin (Eibach ) sitesinde böyle bir yay yok. Piyasada 3.5 dediklerini biliyorum ama maalesef üreticide böyle bir alçaltma mesafesi yok. Yorum bağlantısı
Akan Belen 24 Ekim 2011 Paylaş 24 Ekim 2011 Alla alla merak ettim şimdi bunu benimde aklımda olan bir yaydı bu 3.5 Eibach.Bilenler yazın bakalım nedir ne değildir Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ekim 2011 Paylaş 24 Ekim 2011 Taze hadise, bir müşterimiz kırmızı Eibach almış geldi (Seat LEon) , satıcı 3.5 cm demiş, olmaz daha fazla iner dedim, üretici böyle diyor dedim, taktık, kullanamadı geri söktük, araba yerle bir olmuştu. Eibach diyor ki: 2 tip yay imal ettim 1. Prokit: siyah renkli 40 mm. ye kadar alçaltır, normal kullanım için uygundur 2. Sportlin: kırmızı renkli, 50 mm ye kadar alçaltır, ralli zevkini yaşamak için (kısaca) Yani tam bir alçalma mesafesi yok, kadar ibaresi vardır. Yay değişimi görsellik de sağlar, ama ben olsam önce amortisörü değiştirirdim, teknik adamım.... Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 24 Ekim 2011 Paylaş 24 Ekim 2011 Volkan Çağlar abi Senin kafanı karıştırıyor sen git Vogtland bulamadın Einbach 3.5cm al aradığın özelliklere kavuşursun Not: Piyasada Einbach Prokit daha rahat bulabilirsin. ayrıca Dolar ve Euro'nun artmasından dolayı geçen sene 300-350tl arası aldığımız bu ürünler şuan 500tl civarlarına alınabiliyor. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 24 Ekim 2011 Paylaş 24 Ekim 2011 Eibach Prokıt kardeşim tak geç.....Aracın dizel olsaydı voglant derdim ama dizel değil ferçi oda piyasada yok... Araç benzinli...Voglant eşit düşürmez.. düşürür Erkanım Düşürür daha geçen hafta düşürdük... Yorum bağlantısı
Emir Dedeoğlu 24 Ekim 2011 Paylaş 24 Ekim 2011 Araç benzinli Eibach güzel olur...Voglant eşit düşürmez.. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 24 Ekim 2011 Paylaş 24 Ekim 2011 Ne zaman düşürdün benzinli aracımı...Eibach iyidir kardeşim kendin test ettin yumuşak voglant gibi sert değil.. evet vogtland benzinli focusu eşitte düştü yeterki diesel yayı vermesinler. piyasada bu hata çok yapılıyor Kasım Çınar'a yaptıkları gibi önler diesel arkalar benzinli yayı çıktı. benzinli focus'ta Einbach a lafım yok ama diesel'de einbach tam bir facia oluyor Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 25 Ekim 2011 Paylaş 25 Ekim 2011 bu öle bir soru ki zevklere münahasır, örneğin bazı erkekler sarışın kadın sever bazıları esmer gibi biz diri kadın severiz vogtland kullanırız sert olsun isteriz, bazıları yumuşak balık eti kadın sever eibach kullanır. Yorum bağlantısı
Cem Boneval 25 Ekim 2011 Paylaş 25 Ekim 2011 (düzenlendi) Bence amortisörsüz yay peynirsiz simide benzer, doyarsın ama doğru dürüst tad alamazsın... Çağlar Üstad'a katılıyorum, tezim o ki bir takım turuncu (STR.T) veya sarı (Sport) Koni amortisörle yay değiştirmeden düz amörtisörle artı ne marka yay koyarsanız koyun elde edeceğinizden daha iyi yol tutuş ve konfor elde edersiniz, ne eksik kalır: Görsellik, araç yeri süpürmez...! Bizler maalesef görselliğe işlevsellikten daha fazla önem verdiğimiz için değişiklik arzularımız da bu yönde oluyor. Ha tabii Koni takıma bir de uygun yay takarsanız o zaman tadından yenmez. Daha fazla bilgi için: http://www.koni.com/index.php?id=254&L=0 Mesela http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-akse...54825825/detay/? veya http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-akse...55638076/detay/? 25 Ekim 2011 tarihinde Cem Boneval tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 25 Ekim 2011 Paylaş 25 Ekim 2011 işlem amortisöre kadar gidecekse, ben de konilere veya diğer blisteine felan onca para vermem. Gider amortisörlerimi %30 sertleştiririm olay biter Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 25 Ekim 2011 Paylaş 25 Ekim 2011 bu öle bir soru ki zevklere münahasır, örneğin bazı erkekler sarışın kadın sever bazıları esmer gibi biz diri kadın severiz vogtland kullanırız sert olsun isteriz, bazıları yumuşak balık eti kadın sever eibach kullanır. Arabada fani olmak demek herhalde böyle bişey. Yorum bağlantısı
Melih Özlem 25 Ekim 2011 Paylaş 25 Ekim 2011 Düşünürseniz 4 cm apex yay var. Gayet güzel düşürüyor. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 25 Ekim 2011 Paylaş 25 Ekim 2011 Düşünürseniz 4 cm apex yay var. Gayet güzel düşürüyor. Ah keşke bunlar lada vega'ya olsa.. Yorum bağlantısı
Melih Özlem 25 Ekim 2011 Paylaş 25 Ekim 2011 Ah keşke bunlar lada vega'ya olsa.. Honda Jazzımda 3.5cm kullanmıştım. Gayet memnundum. Ne çok sertti ne de çok yumuşak ortasıydı. Yorum bağlantısı
Cem Boneval 25 Ekim 2011 Paylaş 25 Ekim 2011 işlem amortisöre kadar gidecekse, ben de konilere veya diğer blisteine felan onca para vermem. Gider amortisörlerimi %30 sertleştiririm olay biter Keşke o kadar kolay olsa... Ayrıca işlem amörtisöre kadar gitmeyecek, esas oradan başlayacak! Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Ekim 2011 Paylaş 25 Ekim 2011 bu öle bir soru ki zevklere münahasır, örneğinbazı erkekler sarışın kadın sever bazıları esmer gibi biz diri kadın severiz vogtland kullanırız sert olsun isteriz, bazıları yumuşak balık eti kadın sever eibach kullanır. Sana 1x1 aspirin öneriyorum.. Yoksa sapıtacaksın Yorum bağlantısı
Melih Özlem 25 Ekim 2011 Paylaş 25 Ekim 2011 Sana 1x1 aspirin öneriyorum.. Yoksa sapıtacaksın hahaha Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 25 Ekim 2011 Paylaş 25 Ekim 2011 Keşke o kadar kolay olsa...Ayrıca işlem amörtisöre kadar gitmeyecek, esas oradan başlayacak! Hocam şuanda sadece yay takılacak diye okuyorum ben Sertleşmiş amortisör güzel olmaz mı diyorsunuz ? Yorum bağlantısı
Akan Belen 25 Ekim 2011 Paylaş 25 Ekim 2011 Bu konu nasıl çözümlenecek merak ediyorum valla.Hani şimdi yay alıyorum desem ne alacağımı anlamadım desem yeridir valla Yorum bağlantısı
Cem Boneval 25 Ekim 2011 Paylaş 25 Ekim 2011 (düzenlendi) Hocam şuanda sadece yay takılacak diye okuyorum ben Sertleşmiş amortisör güzel olmaz mı diyorsunuz ? Öyle görmek istediğin için herhalde... İlk mesajımda da belirttim, amaç aracın yüksekliğini düşürmek ise yay dışında çare yok. Onda da olabildiğince yumuşak yayları seçmekte yarar var. Yoksa düzensiz yollarda bile hoplamaya başlar araç ve standart amortisörler bu hoplamalar karşısında bakakalır. Bu arada sözüm meclisten dışarı, ancak piyasada kesik yaylı gezen hoplak Şahin'leri gördükçe bu konuda çok titiz davranmadığımızı daha iyi anlıyorum. Amaç yol tutuşu düzeltmekse o zaman spor/sert amortisör daha etkili, maliyeti daha yüksek bile olsa. Ben önceliği bu yüzden amortisöre veriyorum. Ve spor/sert amortisörde de Koni ve Bilstein gibi bildik markalardan şaşmazdım diyorum. Yol tutuşu hangisi niye daha fazla etkiler konusu ise ancak özel istek üzerine irdelenir... 25 Ekim 2011 tarihinde Cem Boneval tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 25 Ekim 2011 Paylaş 25 Ekim 2011 Öyle görmek istediğin için herhalde... İlk mesajımda da belirttim, amaç aracın yüksekliğini düşürmek ise yay dışında çare yok. Onda da olabildiğince yumuşak yayları seçmekte yarar var. Yoksa düzensiz yollarda bile hoplamaya başlar araç ve standart amortisörler bu hoplamalar karşısında bakakalır. Bu arada sözüm meclisten dışarı, ancak piyasada kesik yaylı gezen hoplak Şahin'leri gördükçe bu konuda çok titiz davranmadığımızı daha iyi anlıyorum. Amaç yol tutuşu düzeltmekse o zaman spor/sert amortisör daha etkili, maliyeti daha yüksek bile olsa. Ben önceliği bu yüzden amortisöre veriyorum. Ve spor/sert amortisörde de Koni ve Bilstein gibi bildik markalardan şaşmazdım diyorum. Yol tutuşu hangisi niye daha fazla etkiler konusu ise ancak özel istek üzerine irdelenir... Forum olarak bu konuda son derece duyarlıyız. Şahsen yaylarını kestiren kimseyi tanımıyorum forum üzerinde samimiyet kurduğum. Yay kesme, soğuk press vb.. işlemlere karşıyız. Bende konileri oldukça çok seven bir insandım lakin ne zaman sertleştirilmiş amortisör olayını öğrendim/test ettim o zaman olayı anladım. Focus aracıma 1400TL para veripte koni almam. 200TL verip sertleştirme yaptırırım diye düşünüyorum. Vogtland 30mm Spor yaya sahip olan focusun, standart yaylı haline göre yol tutuş hakimiyeti ve savrulması bariz şekilde düzelmiştir. Aslında test etmek istediğiniz mantıkta güzeldir. Anladığım üzere demek istiyorsunuz ki 1) standart araca sadece spor amortisör takıp test edelim 2) standart araca sadece spor 30mm yay takıp test edelim bu işlemlerden hangisi daha işe yarar ? Yorum bağlantısı
Cem Boneval 25 Ekim 2011 Paylaş 25 Ekim 2011 (düzenlendi) Forum olarak bu konuda son derece duyarlıyız. Farkındayım, zaten onun için sözüm meclisten dışarı dedim 1) standart araca sadece spor amortisör takıp test edelim2) standart araca sadece spor 30mm yay takıp test edelim Aynen öyle diyorum. Tabii test koşullarını da iyi belirlemek lazım, düzgün yüzeyli bir virajı alıp dönüş hızına bakacak olursak yay ağırlık noktası değişimlerini daha iyi kontrol ettiğinden avantajlı çıkabilir. Ancak değişik yol koşullarını içeren bir parkur denersek amortisör özellikle tepki salınımlarını kontrol altına alarak ve yola tutunmayı iyileştirerek kendini gösterir diye düşünüyorum. Tabii böyle bir testi pratikte nasıl gerçekleştirebiliriz sorusunun cevabı benim girişimsel yeteneklerimi aşar. Amortisörleri sertleştirme konusuna gelince ben atölye çalışmaları ile belli bir başarı elde edilse bile bunu trafiğe çıkacak bir araç için yeterli güvenilirlikte bulmuyorum... 25 Ekim 2011 tarihinde Cem Boneval tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Ekim 2011 Paylaş 25 Ekim 2011 Bu konu nasıl çözümlenecek merak ediyorum valla.Hani şimdi yay alıyorum desem ne alacağımı anlamadım desem yeridir valla Yayı satanlar, kutunun üstünde / üretici sitesinde yazmasına rağmen, doğru bilgi yerine, müşterinin hoşuna gidecek söylemlerinde ısrar ettikçe bu konuda kafa çok karışır. Cem üstada ilave yapayım, Koni vb. amortisör + standart yay en mantıklı (meblağsal) çözümdür. Yol tutuşta sadece viraj/gidiş yoktur, frenler ne olacak, amortisörün bir görevi de fren anında devreye girer. Zamanında ben de sertleştidim kullandım, ama sadece sertlik değil, amortisörün çalışma prensibi de farklı Konide, sönümlerken aynı zamanda ters yönde de kuvvet uyguluyor, Sefa KoniStrt montajı yaptırdı, amortisör kucağımızda iken çalışma şeklinin değişikliğini gözlemledik. ŞAhsen 400 Tl me 400 daha ilave eder KoniStrt alırdım, yollar zaten berbat. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 25 Ekim 2011 Paylaş 25 Ekim 2011 Yayı satanlar, kutunun üstünde / üretici sitesinde yazmasına rağmen, doğru bilgi yerine, müşterinin hoşuna gidecek söylemlerinde ısrar ettikçe bu konuda kafa çok karışır.Cem üstada ilave yapayım, Koni vb. amortisör + standart yay en mantıklı (meblağsal) çözümdür. Yol tutuşta sadece viraj/gidiş yoktur, frenler ne olacak, amortisörün bir görevi de fren anında devreye girer. Zamanında ben de sertleştidim kullandım, ama sadece sertlik değil, amortisörün çalışma prensibi de farklı Konide, sönümlerken aynı zamanda ters yönde de kuvvet uyguluyor, Sefa KoniStrt montajı yaptırdı, amortisör kucağımızda iken çalışma şeklinin değişikliğini gözlemledik. ŞAhsen 400 Tl me 400 daha ilave eder KoniStrt alırdım, yollar zaten berbat. Çağlar abi bir aracında da yay kullandığını görsek Frenlemeyi test edecek o kadar çok aracımız var net bir sonuca ulaşırız. Keşke birileri koni alsada standart aracına test etsek olay netlik kazansa bizde öğrensek. Hemde alıcak kişiyide tanır gibiyiz 44 plakalı titanium u var ama x değil sanıırm. Yorum bağlantısı
Recommended Posts