İçeriğe Yönlendir

Focus 3 Için Powershift Opsiyonu Geldi


Ali Özgen

Recommended Posts

Ali Özgen

Focus'a powershift opsiyonu gelmiş. Otomatik farkı 4400 TL. Bu vergi dilimi için bana biraz çok geldi. VW grubuna özenmişler diye düşündüm.

Hayal kırıklığı yaratan kısmı ise sadece 1.6 125 HP benzinli motor için gelmiş olması. Dizellerde bu opsiyon yok. Yakın vadede de gözükmüyor.

Teknik değerlere baktığımızda da 0-100 akselerasyonun manuele göre 0.8 sn arttığını görüyoruz. Diğer çift kavramalılarla karşılaştırıldığında hiç de başarılı değil. Yakıt tüketiminde teorik şehirdışı değer aynı kalırken şehirçi değerin 8.1'den 9.3 lt/100 km'ye yükselmesi de hoş olmamış. Otomatik şanzımanın esprisi zaten şehiriçi kullanımda.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Dizel Kuga'da Powershift var. Focus Mondeo ve C-Max'e de koyarlar diye düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Fatih Akbıyık
Dizel Kuga'da Powershift var. Focus Mondeo ve C-Max'e de koyarlar diye düşünüyorum...

Koymaya koyarlar da böyle performans düşüşü olursa çok da hoş değil sanırım. Dsg 0-100 hızlanmayı ve yakıtı düşürüyor bildiğim kadarıyla.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Powershift Ford 2,0 dizellerde ve 240 hp lik Mondeoda yetmez ecoboost 160 hp lik S60 ta kullanılmışta neden Focus ta ve sadece 125 lik modeline konulmuş.

Daha ilginç olanı Ford.de.com da focus 125 likte otomatik seçeneğide yok ;) Dediğiniz gibi Dsg vede Edc de özellikle şehir içi tüketim ve 0-100 katalog verileri düzden daha iyi değerlere sahip.Teoride buda çift kavrama değilmi?

Anladımsa arap olayım.

tarihinde M.Fatih Y tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar
(düzenlendi)

Şahsi fikrim, Powershift Tr şartlarında 2 sene geçirmeden, şikayetleri servis hizmetlerini geri dönüşleri görmeden almak cesaret ister :)

tarihinde Abdussamed Acar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

dsg kadar iddalı değil. bende bakım maliyeti sağlamlık ve konforunu merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol

Bu vites zaten birkaç senedir Volvo'larda kullanılmıyormuydu ? Servislerin bu konuda bilgi ve tecrübeleri vardır Volvo'lardan kaynaklı... :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

volvo powershifte geçen sene geçti galiba ama 1.6 benzinlilerde değil. 2.0 dizellerde ki zaten volvonuun ardı sıra ford da mondeo ve kugada o şanzımanı kullanmaya başladı.

kugada sürdüm 2.0 dizel powershift sürüşü güzel konforlu ama tüketime dikkat etmedim alıcı değilim diye :police:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...