İçeriğe Yönlendir

Yalova'Nın Öbür Fatihi. ( Lada Vega )

Hüseyin Matur

Recommended Posts

Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Her zaman Ford hep Ford Nereye kadar. Şimdi sizlere asıl canavarımı takdim edeyim. :rolleyes:2000 model 124.000 km.de. Lada vega 1.5i 8v.

Öyle durduğuna bakmayın; gidişi, duruşu, görüntüsü, sesi herşeyi ile çok sevdiğim değer verdiğim bir araçtır. Şubat 2009'dan beri bende bulunuyor, o zamanlar ladakulubu.com'daki arkadaşın birinden almıştım. Daha önce İzmit plakalı idi ve görüntüsü daha farklı idi. Pastası, cilası her zaman düzenli yapıldı, iç döşemeleri, lastikleri, jantları hepsini değiştirdim. Park sensörü, kol dayaması, yol bilgisayarı, jvc mp3 çalar ve kolonları, d2s xenon kiti, dandik merceğinin bi-xenon mercek ile değişip farların içinin karartılması, spor egzosu, spoileri, kapı içlerine suni deri döşemesi (el emeği) Rusya'dan ithal açık hava filtresi ve kiti, ferrrari kornası, koltuk döşemeleri, elektrikli ve ısıtmalı yan aynaları, merkezi kiliti, alarmı, app plakaları, kule gergisi ve daha aklıma gelmeyen bir çok şey. Hepsini bu aracı aldıktan sonra 6 ay içinde yaptım. Son 1 sene içinde neredeyse hiç bir şey yapmadım. Son zamanlarda malum tranST epey vaktimizi alıyor ve iş yoğunluğu da var. Sadece aracı alırken jantlarla beraber aldığım falken marka lastikleri memnun kalmadığım için (120 ile viraja firdiğimde ön lastikler kayma yapıyordu) michelin ile değiştirdim. Falken'leri daha 10.000 km. civarı kullanmıştım. Aynı virajlarda daha yüksek hızla michelin'ler zerre kayma yapmıyor. Şu an eksik gördüğüm ve bir an önce yapılmasını istediğim tek şey yan marşpiyeller. Onlar takılırsa içim rahat edecek. Bu şekilde yan taraf çok çirkin geliyor gözüme.

Aracı şu an sadece hafta sonları (bazen) kullanıyorum. Malum egzostan sebep biraz bağırıyor bebekler olduğu için pek ailecek binemiyorum daha çok yanlış başıma, kafama göre yani. :) Daha çok zevk için akşamları alıp Yalova'yı birbirine katıp geliyorum ve sonra da komşu sitenin otoparkına çekiyorum.

Şimdi gelelim fotolara, resimler oldukça taze. Yani konu açılmadan 1 saat önce çekildi.

Ljv13.jpg

FLWeU.jpg

btlN4.jpg

Q0C4j.jpg

Ir7vT.jpg

5NvkE.jpg

DnVtw.jpg

OUjJz.jpg

bYsjN.jpg

NVLZm.jpg

Etgpx.jpg

Z8GPM.jpg

XydxX.jpg

O6tpC.jpg

BPRH4.jpg

CFAs6.jpg

KGiqd.jpg

3O5vk.jpg

Ladalar güzel arabalar. Yani parasına göre gayet güzeller. Lada'yı kötüleyen adam, ya hayatında hiç lada'ya sahip olmamaıştır atıp tutuyordur, yada ekmeği yenmiş döküntü bir lada'ya sahip olmuştur arabanın tadını alamamıştır.

tarihinde Hüseyin Matur tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Bu resimler biraz eski, biraderin oğlunun sünnetinden. Tutturmuştu bu araba sünnet arabası olsun diye. Bağırıyor ya hoşuna gidiyordu keratanın.

NXh7f.jpg

NQIDP.jpg

Aracı aldıktan birkaç gün sonrası. Burada sadece park sensörü, koltuk döşemesi, kol dayama ve lastik - jant takılmıştı.

TYfZN.jpg

Kapı döşemelerinin orjinal hali bu şekilde idi.

D2VnT.jpg

Daha önce demiştim ben aynı zamanda ladacıyım diye. Bu da vega'dan önce, 2 sene boyunca bindiğim 1992 lada samaram. Bir kere tık demedi. :rolleyes: Şu an polis arkadaşta sorunsuz biniyor.

SoE3v.jpg

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

çok şekilliymiş be hocam..Yalnız plakadaki bantı çözemedim.. :rolleyes::)

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Hüseyin hakikaten anlattığın kadar varmış kardeş.

Allah kazasız belasız günlerde kullanmak nasip etsin.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)
çok şekilliymiş be hocam..Yalnız plakadaki bantı çözemedim.. :rolleyes::D

İlk 4 fotoda servisteydim malum ford servisinde. :) Ön plaka hafif kalkmıştı, silikonlayıp bir süreliğine bantladık.

Sonra servisten gün yüzüne çıkınca resimlerin devamını çektim. :rolleyes:

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
Maşallah :rolleyes: , hep binip nasıl gittiğini görmek istedim Lada'ların. Herkes çok iyi olduğunu söylüyor :D

Gel bir tur veririm. :D

Canavar gibi parıl parıl parıldıyor Maşallah :D

Parıldatan uygulamıştık ondan olabilir. ;)

Şaka bir yana bakılınca parlıyor gerçekten.

Maşallah hocam çok güzel olmuş elinize sağlık. Özellikle kapı döşemelerini çok beğendim. :):rolleyes::D

kapı döşemeleri tam bir günümü yaklaşık 16 saatimi almıştı.

Hüseyin hakikaten anlattığın kadar varmış kardeş.

Allah kazasız belasız günlerde kullanmak nasip etsin.

Hasta olunca işler değişiyor Murat abi. Sende biliyorsun ki bulaşıcı. ;)

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur

Maşallah tertemiz görünüyor :):rolleyes: iyi günlerde kazasız,belasız sürüşler.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Büyük, küçük ve orta diye 3 tane var. :D

Ama beni ilgilendiren kısımlar 1 ve 3. tabi.

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

Hocam iyi günlerde kullanın maşallah. araca çok değer verdiğiniz her yapılan değişimden belli oluyor..

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
:nazar: Bunda mercek yok mu diyecekken, o da ne neler varmış neler. Kazasız belasız kullanasın hocam.
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Maşallah :nazar: Hocam, ladayı nasıl bilirsiniz, eyi bilirik :nazar:

90 model samara vardı bende 9-10 sene bindim canavardı inanın.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
Maşallah, Allah kaza bela vermesin :angry:

Sağolun.

Amin cümlemize.

maşallah nazar değmesin :nazar: :nazar:

Sağol Cüneyt seninkinden iyi olmasın. ;)

sahibi kazasız belasız kullanırım umarım. lakin ben ladanın şu eski cipleri dışında hiç birini sevmedim oysa ki adam gibi bir kasa çıkarsalar çok satar çok itici geliyor bana bu araba

Lada şimdi renault ile bir ortaklık yaptı, nette araştırılınca görünüyor çok farlı modelleri var.

Hocam iyi günlerde kullanın maşallah. araca çok değer verdiğiniz her yapılan değişimden belli oluyor..

Neticede mal canın yongası derler, bakmak lazım milli sermaye sonuçta. :) Dimi ama..

Maşallah Mevlam kaza bela göstermesin... :nazar:

Tank gibi arabadır.

Sağolun. Evet bir söylem bile vardır, ladaların kaportasında tank sacı kullanılıyor diye. :p

:nazar:

Yenileri niye gelmiyorsa?

Yeni modeller gelecek diye bir duyum aldım ama ne derece doğrudur bilemiyorum. Çelik motor ladayı bırakınca işler değişti sanırım.

:nazar: Bunda mercek yok mu diyecekken, o da ne neler varmış neler. Kazasız belasız kullanasın hocam.

Mercek'te var herşeyde. :)

Mercek modifiyesinin resimlerini paylaşacağım ilerde kısmet olursa..

Maşallah :nazar: Hocam, ladayı nasıl bilirsiniz, eyi bilirik :rolleyes:

90 model samara vardı bende 9-10 sene bindim canavardı inanın.

Aynen öyle lokman abi. Temizine binipte memnun kalmayanı yok.

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Hüseyin Hocam ben başlığı senin açtığını görünce "Kaç tane Fatihi var bu Yalovanın" diye sormayı düşünmüştüm ama arkadaşlar sormuşlar.

Lada pek bildiğim bir araç değildir ama ilk defa bir Lada gözüme bu kadar güzel göründü. Güle güle kullan Hüseyin Hocam.

Uzun lafın kısası: Senin eline düşen araba çok şanslı arabadır. Senin elinin değdiği araba alınır hocam.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Lada :

Kabak lastikle buzda kuru asvalt'taki gibi gezer

Kışın kalorifer tam güç çalışsın, yarım saatte 1 kilo verdirir :angry:

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
Yolcu koltuğu yeter abi, baskı balatanı zamanından önce değiştirirsin yoksa :angry:

Balata bitme arefsinde zaten. :nazar: Senden önemlimi mana ile değiştiririm işte. :nazar:

Hüseyin Hocam ben başlığı senin açtığını görünce "Kaç tane Fatihi var bu Yalovanın" diye sormayı düşünmüştüm ama arkadaşlar sormuşlar.

Lada pek bildiğim bir araç değildir ama ilk defa bir Lada gözüme bu kadar güzel göründü. Güle güle kullan Hüseyin Hocam.

Uzun lafın kısası: Senin eline düşen araba çok şanslı arabadır. Senin elinin değdiği araba alınır hocam.

Sağol hocam iltifatların için ayrıca teşekkürler. Hepsi birer fatih. :nazar:

Lada :

Kabak lastikle buzda kuru asvalt'taki gibi gezer

Kışın kalorifer tam güç çalışsın, yarım saatte 1 kilo verdirir :nazar:

Sabah buz gibi havada çalıştır arabayı 2 km. yol git sonra aç kaloriferi içerisi hamama gibi.

Transitte Yalova turu yapıyorum anca ısınıyoruz. :nazar:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. :D

2. tanıdığım bir usta var, 66 jaguarı bile kabul ediyor, 2 araba kabul etmiyor tükkana: Lada / 205 gti :bravo:

3. benzinin tüm gücü ısıtmaya giderse ısınır tabii, verim havaya gidiyor

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

:D

Ben feci şekilde ısıttığını biliyorum, bildiğin konut tipi kalorifer var sanki. :bravo:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hocam güle güle kullan.

Arkada emniyet kemerlerini göremedim, muayene?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...