İçeriğe Yönlendir

Yalova'Nın Öbür Fatihi. ( Lada Vega )

Hüseyin Matur

Recommended Posts

Hüseyin Matur
(düzenlendi)
Maşşallah hocam :melek:

Erkan bunu beğendi..:D

Sağolasın. St ile kapışabilirim. :)

1. :D

2. tanıdığım bir usta var, 66 jaguarı bile kabul ediyor, 2 araba kabul etmiyor tükkana: Lada / 205 gti :rofl:

3. benzinin tüm gücü ısıtmaya giderse ısınır tabii, verim havaya gidiyor

1- Sağol Çağlar abi eksik olma.

2- Abi bu arabayı yapan sadece lada ustası olmalı. Ben Yalova'da kimseye elletmedim. Gerektiği zaman pendik'teki ustama gittim. Git gel 150 km. ama fazlasıyla değer.

3- Malum üstten egzantrikli motor abi, ne kadar ısınırsa o kadar az yakıyor. :)

:nazar:

Ben feci şekilde ısıttığını biliyorum, bildiğin konut tipi kalorifer var sanki. :)

Bir bacası eksik. :)

Güle güle kullan hocam. Ciddi ciddi bunu almaya geliyordum, parayı hazırlamıştım. Nasip değilmiş :)

Mevla daha güzelini nasip etti.

Ruhsatı olsaydı şimdi kapındaydı Sefa abi. Evet nasip değilmiş.

Allah kaza bela vermesin.

Teşekkür ederim. Cümlemize...

Hocam güle güle kullan.

Arkada emniyet kemerlerini göremedim, muayene?

Sağol Sani.

Kemer koltuğun altında. Muayeneye giderken çıkartıyorum. Döşemeyi delmek istemedim, hoş kullanılmıyor, takacağım diyen olsa hiç düşünmem delerim de. Döşemelerden sebep kemer gibi kolçağı da kullanamıyorum. Arka koltukta kolçakta var, açılınca araç 4 kişilik oluyor. Mis mis. :)

Çiftlikköyde mi bu araba şimdi. ?

Çiflikköy'e sınırda oturuyorum. Çiftlikköye giderken sol tarafta bulunan hastanenin karşısında 150 mt. içerde. Buralardaysanız bir gün çay-nargile içelim.

Bunda mercekli far yokmuydu ???

Evet farlar mercekli. Hatta yanıyorlardı. Farlar karartmalı ya pek belli olmamış.

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan
(düzenlendi)

Maşallah.Gerçekten çok temiz duruyor.İyi günlerde kazasız belasız cezasız kullanmanız dileğiyle.Keyifli sürüşler. :blink:

tarihinde Mustafa_ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Hocam iyi günlerde kazsız,cezasız,arızasız,zevk ile binmeni diliyorum. :f1::D:D:) :lol2:

Oldukca konforluymuş bu model.İlk defa benimde gözüme bir lada güzel göründü.Direksiyon güzel durmuş.Lastikteki yazı boyamasıda iyi olmuş.Hani bunun ledli resimleri :police::D

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
Hocam iyi günlerde kazsız,cezasız,arızasız,zevk ile binmeni diliyorum. :f1::rolleyes::nazar::nazar::nazar:

Oldukca konforluymuş bu model.İlk defa benimde gözüme bir lada güzel göründü.Direksiyon güzel durmuş.Lastikteki yazı boyamasıda iyi olmuş.Hani bunun ledli resimleri :police::D

Sağol Oktay abi eksik olma. Farların içinde şeritledler far audi style. Yetmezmi. :)

İlker haberim olmadan yapmış Allahtan gözükmüyor. Tamponun bir parçası önünü kapatıyor. Farlara çekilen ledleri hiç sevemedim. :rolleyes:

hayırlı olsun çok temiz ,güle güle kullanının..

Teşekkürler sağolun..

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Gördüğüm en diri, en temiz lada. Maşallah :nazar:

Sağolun. İltifatlarınız için ayrıca teşekkürler.

Ama araba öyle valla, aynı dediğiniz gibi. :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mutlu Kanter

Merhaba ;

ben iyi bilirim ladayı motorunu bi mercedes ile kapışırken yemiştim az yakar iyi kaçar :dance5:

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

maşallah canavar gibi duruyo..

bizim hiç ladamız olmadı :cray: ama sağlam araçlar olduğunu duyuyordum sürekli..

Allah hata kaza bela vermesin Hüseyin abi :nazar:

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Maşallah çok güzel.

Geçen seneye kadar dayımda 93 samara vardı. Acemiliğimi onda attım desem yeridir dayımın bütün uzun yol şöförlüğünü ben yapardım, hey gidi.

Lada dayı oğlunun nerdeyse diğer adı oldu. İbreyi biraz zorlamıştımda içi gitmişti canından çok arabaya bişey olacak diye korkmuştu :)

Geçen sene sattılar pişman oldular şimdi yine lada niyetindeler. Abi sen bi ara satıyordun bunu varmı hala niyetin. Varsa özelden bi görüşelim.

Yeni foruma daha alışamadım satılık konusunu bulamadım :)

31185110150391196144399.jpg

Yorum bağlantısı
Şaban Çolak
(düzenlendi)

Maşallah araban güzel Hüseyin hocam güle güle kullan, benım ilk göz agrımda 92 model samaraydı 2.5 sene bindim çok güzel araba arabanın ilk 3 vitesi çok atik ti 1. vites 60 km 2. vites 110 km 3. vites 150 km yapıyor 4 ve 5 vite motoru dinlendirme için basmadığın surece çok az yakıyor ilk kalkışları çok atak ama yanılmıyorsam 96 yılından sonra çıkardıkları enjeksiyonlu motorlar karbiratorlu motorlar kadar pek tutulmadı açıkcası sende bulunan vega kasada göruntu olarak pek hoşuma gitmiyor ama bu kasadan sonra çıkarmış olduğu kasa çok güzel o kasada abs hava yastığı bile mevcut doğru Çelik Motor bıraktıktan sonra pek pıyasası yok

tarihinde Şaban Çolak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Merhaba ;

ben iyi bilirim ladayı motorunu bi mercedes ile kapışırken yemiştim az yakar iyi kaçar :dance5:

Lada bu, dediğin gibi hakkını vereceksin. Ben canını çıkartıyorum. Bütün stresimi alıyor. Egzos sesi ırmak sesi gibi geliyor. :)

maşallah canavar gibi duruyo..

bizim hiç ladamız olmadı :cray: ama sağlam araçlar olduğunu duyuyordum sürekli..

Allah hata kaza bela vermesin Hüseyin abi :nazar:

Güzel dileklerin için teşekkür ederim. Lada sahibi olmak ayrıcalıktır. :)

Maşallah çok güzel.

Geçen seneye kadar dayımda 93 samara vardı. Acemiliğimi onda attım desem yeridir dayımın bütün uzun yol şöförlüğünü ben yapardım, hey gidi.

Lada dayı oğlunun nerdeyse diğer adı oldu. İbreyi biraz zorlamıştımda içi gitmişti canından çok arabaya bişey olacak diye korkmuştu :)

Geçen sene sattılar pişman oldular şimdi yine lada niyetindeler. Abi sen bi ara satıyordun bunu varmı hala niyetin. Varsa özelden bi görüşelim.

Yeni foruma daha alışamadım satılık konusunu bulamadım :)

Bir ara satmaya karar vermiştim ama şimdi vazgeçtim, yani sitede ilanı yok. :)

Ladasından memnun olupta ayrılan ve sonra tekrar ladasını aramayan adam görmedim desem yeridir. Yazdıklarınıza fazla fazla katılıyorum.

Maşallah araban güzel Hüseyin hocam güle güle kullan, benım ilk göz agrımda 92 model samaraydı 2.5 sene bindim çok güzel araba arabanın ilk 3 vitesi çok atik ti 1. vites 60 km 2. vites 110 km 3. vites 150 km yapıyor 4 ve 5 vite motoru dinlendirme için basmadığın surece çok az yakıyor ilk kalkışları çok atak ama yanılmıyorsam 96 yılından sonra çıkardıkları enjeksiyonlu motorlar karbiratorlu motorlar kadar pek tutulmadı açıkcası sende bulunan vega kasada göruntu olarak pek hoşuma gitmiyor ama bu kasadan sonra çıkarmış olduğu kasa çok güzel o kasada abs hava yastığı bile mevcut doğru Çelik Motor bıraktıktan sonra pek pıyasası yok

Sağolun. :flowers:

Lada samara'm varken bende vegalara sinir oluyordum hiç sevmiyordum, ama sonra gözüm alıştı değişiklik olsun dişye vegaya geçtim, şimdi çok hoşuma gidiyor.

Evet, karbüratörlüler biraz daha az masraflı ve oynamaya daha açık. Enjeksiyonun teknolojisi engelliyor bazı şeyleri, ama ben enjeksiyonlusunu seviyorum.

Çelik motor evet şu an Lada'yı bıraktı Tr'deki akibeti şu an belli değil. :( Reno ile ortaklıkları var aslında çok güzel modeller üretiyorlar.

tarihinde Hüseyin Matur tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Hüseyin Hocam 2 gündür arkadaşın Lada Vegası ile işe gidip geliyoruz. Biraz bakımsız heryerinden Mozart Senfoni Orkestrası gibi sesler geliyor. ama donanım olarak o yıllara göre üretilen birçok arabada olmayan özellikler var mesala orta konsolda hangi kapı açık kalmışsa o kapıyı gösteren sembol var. birde anlam veremediğim bir kaç sembol daha var arkadaşa sordum vallahi bende bilmiyorum dedi. o ışıklar sönmeden marşa basmıyorum dedi sadece :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Lada,larda ses illa oluyor. Özelliklerinden birisi hatta. :) El emeği ile yapılan uygulamalar ile bu sesler epey azaltılıyor. Ben mesela, ses izolasyonu için hiçbir şey yapmadım. Ama bizim lada kulübünden arkadaşlar var, epey uğraştılar sesleri neredeyse sıfıra indirdiler diyebilirim. Pendik'teki lada servisine (hemşehrim) tepeden tırnağa sesleri kesmek için izolasyon fiyatı sorduğumda mazleme + işçilik 1000 lira gibi bir fiyat vermişti. Torpido dahi aşağıya inecekti. Çok para değil aslında ama şu anlık gerek duymuyorum.

Evet son derecede teknolojik bir araba. Orta konsoldaki ampül işareti mesela, ampülün biri patlasın far yada stop yanmasın hemen ikaz veriyor. :)

O bahsettiğin aşağıdaki göstergedeki semboller kontağı açınca hepsi yanıyor ve sönmeden araç açlıştırılmıyor. Yani çalıştırılmaması daha iyi. Ben bekleyemiyorum basıyorum hemen marşa. :) Enjeksiyon sistemi ile alakalı bir durum. izahını biliyordum ama epeydir bakmadık unuttum. :p

yLgDa.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Evet ikisini denk getirmek epey zor, şans işi.

----------------------------

Arabayı aldım bir müddet sonra buna da mercek modifiyesi yapmıştık. Farlar mercekliydi fakat mercekler işe yaramazdı. O zaman ki kafam elimde h1 xenon ampülü var diye gidip valeo h1 mercek montajı yaptırmıştık. Ne var sanki, ver 100 lira daha al bir çift d2s ampül adam gibi kullan işte. Amatör düşünüyorduk o zamanlar. Nede olsa 2 sene geçti. Şimdi d2s mercek modifiyesi yaptırmadığıma bin pişmanım şimdi.

Orj. hali.

orju.jpg

El değmiş hali;

40559013.jpg

43136451.jpg

47647832.jpg

83310019.jpg

81220645.jpg

77038512.jpg

37395913.jpg

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Hocam ben bu konuyu görmemeişim nasıl olacak ? Ne zaman akıyoruz gecelere ;)

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Nasıl görmezssin yahu. Hemmen akalım. Derin sulara... :)

biraz toplayalım kendimizi de olmadı yılbaşına doğru uludağa çıkarız kayak yaparız olmaz mı ? Ben hiç kaymadım biliyor musun :(

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Maşallah, severim bu ladaları, içinde biraz fiat lık olsada... :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

biraz toplayalım kendimizi de olmadı yılbaşına doğru uludağa çıkarız kayak yaparız olmaz mı ? Ben hiç kaymadım biliyor musun :(

Offff. Ben kayak işini geçen sene keşfettim, bunca yıl kış aylarım boş geçmiş inan. :)

2 saatlik işin var.

Bursa'da organizasyonlar yapılıyor. 80 liraya, yol + yemek + kayak takımı + telesiyej'le yukarılara çıkmak için bilet.

Maşallah, severim bu ladaları, içinde biraz fiat lık olsada... :)

Her aracın havası var bunlarda. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...