İçeriğe Yönlendir

Yalova'Nın Öbür Fatihi. ( Lada Vega )

Hüseyin Matur

Recommended Posts

Hüseyin Matur

:nazar: Hocam allah kaza bela versin maşallahh araban güzel. :nazar:

Sağolasın Ahmet. :flowers:

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
İnsignia tokatlasın yeter. :) Gün sonunda ise pendik'ten ayrılıp, İstanbul'daki arkadaşlarla buluşup, hava alanı kapamayı düşünüyoruz.. :ninja:

Matur Hodjam, bak içinden geçerim senin Lada'nın :p

Niye bana sataşıyorsun durduk yere, 2. Süha Çakmaktaş mı olmak istiyorsun :i-ih:

Tamam cumartesi gecesi havaalını yolunda seninde ifadeni alacağım, bakalım yaptığın çip senin 35 araba yerine 34 arabamı fark yemeni sağlayacak ?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Matur Hodjam, bak içinden geçerim senin Lada'nın :p

Niye bana sataşıyorsun durduk yere, 2. Süha Çakmaktaş mı olmak istiyorsun :i-ih:

Tamam cumartesi gecesi havaalını yolunda seninde ifadeni alacağım, bakalım yaptığın çip senin 35 araba yerine 34 arabamı fark yemeni sağlayacak ?

4 araba de bari be. 34 çok oldu. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Sana sataşmıyorum ki canım ben, şu an geçilemeyen bir tek sen varsın ya hani, gözümü direk sana diktim, o anlamda şeyettim di. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Hüseyin bey sizin arabaya ilave babamdakinin motoruda eklersek 90 + 78 = 168 hp miz olur. Opel e göre de kilo olarak fit olacağımız için geçeriz diye düşünüyorum :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Valla öyle. Doğru söze ne denir. :)

Aracın bakım ve cip işleminden sonrakidurumunu epey merak etmiyor değilim. yarış yapmak falan değil amacımız tabiki ama neler başarabildiğini görmek içinde airport kapamadan olmuyor tabi. :seytan:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

3 maryt günü araç bakıma girdi, araç yapılırken sağolsun Servet abi geldi, focus ampül değişiminden daha az zaman zarfında farları söktük dooğru servet abinin dergaha vardık. Farlar zamanında 25 liraya alınmış oldukça kalitesiz dandik farlardı. Daha önce değişen merceklerden (h1) hiç memnun değildik. Bu vesile ile bi-xenon mercek monte etmeye karar verdik. daha doğrusu Servet abi verdi. :)

Farların camlarını açmaya uğraşmadık, zira far camının tanesi 6 lira. :D Zaten 1 çift cam hazırdı önceden temin etmiştim. Camı çerçeveyi indirdik aşağıya, başladık farı dağıtmaya, epey uğraşıdan sonra ortaya güzel bir şey çıktı. Yapım aşaması fotosu birkaç tane var, şu an buşunduğum bilgisayardan ekleme yapamıyorum. Son hali ile artık merceklerimiz h1 değil yeni nesil hella bi-xenon taşş gibi d2s.

Emeklerin ve misafirperverliğin için çok teşekkürler Servet abi. :flowers::nazar:

Bundan sonra her hafta yasin'ler benden. :)

-------------------------------

Çip işi şu an için bazı nedenlerden dolayı olmadı. Yetişmedi diyelim, o akşam olmayınca da bende askıya aldım. Evdeki bulaşık makinasına çip yaptırmak gerekmiş ama. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
3 maryt günü araç bakıma girdi, araç yapılırken sağolsun Servet abi geldi, focus ampül değişiminden daha az zaman zarfında farları söktük dooğru servet abinin dergaha vardık. Farlar zamanında 25 liraya alınmış oldukça kalitesiz dandik farlardı. Daha önce değişen merceklerden (h1) hiç memnun değildik. Bu vesile ile bi-xenon mercek monte etmeye karar verdik. daha doğrusu Servet abi verdi. :) Farların camlarını açmaya uğraşmadık, zira far camının tanesi 6 lira. :D Zaten 1 çift cam hazırdı önceden temin etmiştim. Camı çerçeveyi indirdik aşağıya, başladık farı dağıtmaya, epey uğraşıdan sonra ortaya güzel bir şey çıktı. Yapım aşaması fotosu birkaç tane var, şu an buşunduğum bilgisayardan ekleme yapamıyorum. Son hali ile artık merceklerimiz h1 değil yeni nesil hella bi-xenon taşş gibi d2s. Emeklerin ve misafirperverliğin için çok teşekkürler Servet abi. :flowers::nazar: Bundan sonra her hafta yasin'ler benden. :)

Hesap numaramı vereyim

Garanti bankası 0900 999 333 :biggrin:

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Hesap numaramı vereyim

Garanti bankası 0900 999 333 :biggrin:

Mesaj attım abi. Ben önce davrandım. :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Hocam iyi günlerde kullan.En iyisini yapmışsın bırak chiplerle uğraşmayı geceni gündüz yap işte böyle.Lada böyle daha çok iç yakar emin ol. :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Hocam iyi günlerde kullan.En iyisini yapmışsın bırak chiplerle uğraşmayı geceni gündüz yap işte böyle.Lada böyle daha çok iç yakar emin ol. :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

Çok sağol Oktay abi. Şu an idareten 3000k taktık, kısmetse yarın 4300k gelecek. Bu 3000k tamam yağmur çamurda çok iyi ama, akşam arabadan indim hala heryer sarı sarı. :)

-------------

Dünden bir kare. O kadar az yakıyor ki, buharla çalışıyor. :)

9H2iD.jpg

tarihinde Hüseyin Matur tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Sayın hocam nasıl inceleme işlemi öyle. :biggrin:

Farlar güzel olmuş.Bence 3000k dursun derim dehşet görünüyor. :good1::nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Hüseyin Hocam'ın çok tecrübeli bir sürücü olduğunu gördüm. İlk defa oturduğu Aveo'yu benden düzgün kullandı. Anında algıladı aracın boyutlarını, ilk defa kullandığı aracı dar sokaklarda iğne deliğinden geçirdi ve kırk yıldır kullanıyormuş da dilinden çok iyi anlıyormuş gibi tam optimasyonda kullandı. Daha iyi bir sürüş olamazdı, yolcu koltuğunda çok konforlu hissettim kendimi.

Sağ koltukta beni lafa tutarken analiz yapıyordun demeeek. :)

farlar, missssss

Yapan kişi ve yapılan mekan mübaarek olunca ortaya böyle hayırlı farlar çıktı. :)

Video için çok sağol Murat. Aracın doğru düzgün videosu yoktu. :nazar:

Sayın hocam nasıl inceleme işlemi öyle. :biggrin:

Farlar güzel olmuş.Bence 3000k dursun derim dehşet görünüyor. :good1::nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

Abi Videonun devamı olsa, bildiğin secdeye vardık, radyatörden su aktı biraz, nereden geliyor diye bakmak için. :)

3000k evet güzel duruyor, ama 2 akşam üstüste kullandım İst'dan Yalova'ya geldim, epey yordu beni.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Bu araçta bizim Vega'nın makyajlısı Lada Priora. Son 3 yıldır piyasada ama Tr'ye ancak gelebildi. :)

VHtxY.jpg

tajQa.jpg

EedUv.jpg

dZrUN.jpg

URpr7.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Priora geldi mi?

Evet geldi.

XtlRB.jpg

Paz5X.jpg

ao5Z4.jpg

XdvJK.jpg

I1nue.jpg

5qRc6.jpg

En dolusu 1.6 16v 27.000 civarı.

Bence fiyat yüksek, 23.000 gibi bekliyorduk açıkçası..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Bi-xenon farlarımızın duvar çizgisi;

Duvar çizgisinde özellikle sol tarafta bir gariplik var, sanırım sebebi ampül. Çünkü ampüller biraz sıkıntılı idi elimizde başka ampül olmadığı için idareten bunları taktık. Şu an için far ayarı şart..

4300k ampülleri takınca tekrar çekim yapacağım.

6tMBd.jpg

G0Vmh.jpg

Bu da yeni trend'im. :)

XyTxz.jpg

Farlarda bulunan eski h1 merceği sökmeden haliyle yeni merceği takamazdık dimi. Aşağıdaki resimde; Soldaki merceği (son hali ile bir merceğe benzemiyor ya) Servet abi, sağdakini ise ben çıkardım. :)

mxAHB.jpg

opQ5D.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Senin lada her yönden bence daha yakışıklı yeniler hoş gelmedi gözüme piysadakilerle aynı tip.Kalitesi nedir ayrı konu.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Senin lada her yönden bence daha yakışıklı yeniler hoş gelmedi gözüme piysadakilerle aynı tip.Kalitesi nedir ayrı konu.

O kadar çok güzel araba var ki piyasada, bunların pek albenisi yok evet, çok uygun fiyata verecekleri ki anca o zaman gözümüze hoş gelsin. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Lada samara'ya turbo montajı. Kendin pişir kendin ye sanki. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Supra hikaye kaldı yanında be. :)

Video yukarıda çıkmamış;

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Polisaj makinası buldum, hafta sonu 2 arkadaş araca cila yapacağız, aracın rengine göre ne önerirsiniz?

p1010312j.jpg

lOdOS.jpg

Y2W5P.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

bugüne kadar hiç cila yaptırmadım Hocam biliyonmu sen. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...