Guest Adem Mermer 9 Ocak 2012 Paylaş 9 Ocak 2012 Arkadaşlar iyi akşamlar.Bu gün motor sistem aırzası bende de oldu forumda tam bir cevap bulamadım. 2008 dizel Focus var.Motor sistem aırzası yazıyor. Bu uyarı çıktıktan sonra 2 km kadar gittim bir anormallik yoktu korkuyorum devam etmeye servise de gitmek istemiyorum ne tavsiye edersiniz bu arada Ankara' dayım.İyi bir özel servis tavsiye edecek olan var mı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ocak 2012 Paylaş 9 Ocak 2012 Arıza uyarısı vermiş, servise gidilmesi gerekli tek anda, neden gitmek istemiyorsunuz??? Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 13 Ocak 2012 Paylaş 13 Ocak 2012 Sürpriz!!! Bu gün öğleden sonra hastaneye gitmek için evden çıktım,kucağımda çoçuk var kumandaya bastım kapılar açılmadı tabii ben düzgün basamadım herhalde diye ikinci hamleyi yaptım tık yok Üst üste 4-5 defa denedim olmadı Neyse aracı garajdan iteleyerek çıkardık komşunun arabası ile takviye yapacağız bagajda akü takviye kabloları var ama bagaj açılmıyor bulduk uydur kaydır iki kablo arabayı çalıştırdık randevuya geç kalmayalım diye yola çıktık 100m gitmeden "Motor Sistem Hatası" ve "Hız Sınırlama Kipi" hatası var kontağı kapatamıyorum araç stop edecek;neyse yaklaşık 5-6km yolu rolanti hızında arıza lambaları yanar vaziyette iki defa stop ederek (gazdan ayağımı çekince) gittik.Hastanede işimiz bitti geri döneceğiz yine çalışmadı sağolsun vatandaşın birisi arabasını getirdi atlama kablolarınıda bu arada bagajdan almıştım takviye yapıp,doğruca Yeni bir Akü almak üzere yola koyulduk.Yeni aküyü taktık yola çıktık haydaa yine aynı arıza yakında ki Ford servisinin yolunu tuttuk servise girdim elemana durumu anlattım mesai bitimine 10dk.var ama yinede bir bakalım dediler [Arabada eşim ve 1 yaşında kızım var diye olsa gerek] Araç aşağıya alındı çalıştırıldı hata yok oldu test sürüşüne çıktık hiç birşey yok Döndük eve geldik. Mutlu'nun yeni 12V 50Ah'lik aküsünü eskiyi geri dönüşüme vererek 109/ 8 taksit olarak aldık. Dip Not:Bu arada sıkışınca İlk olarak Emmi'yi daha Sonra Çağlar bayur'u aradım fikirlerini almak için.Her ikisinede Teşekkür ediyorum yardımlarından dolayı. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 13 Ocak 2012 Paylaş 13 Ocak 2012 Geçmiş olsun abi; orjinal aküy görevini fazlasıyla yapmış zaten Koltukları içerden yatırıp bagaja ulaşılabilirdi .. Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 13 Ocak 2012 Paylaş 13 Ocak 2012 Teşekkürler Ersen. Evet akü görevini fazlasıyla yerine getirdi ama böyle olmamalıydı bir iki ay daha idare edebilirdi.Stepnenin içindeki boşluğa saklamıştım kabloları Sen benim bagajı bir görsen hiç teşebbüs bile etmezdin. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 13 Ocak 2012 Paylaş 13 Ocak 2012 Benim bagajda olduğunu bildiğin birşey bile bulunamıyo Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 13 Ocak 2012 Paylaş 13 Ocak 2012 Evet ama yukarıda ki bir çok arkadaşın sorununun kaynağının Akü olduğunu da bulmuş olduk. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Ocak 2012 Paylaş 13 Ocak 2012 ne kadar ters zaman varsa, akü o zaman biter Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Ocak 2012 Paylaş 13 Ocak 2012 Benim akü bir gece ansızın Kayseri'de Sivas Caddesinde bitmişti Abi geçmiş olsun, teşekkürlük bişey yapmadık.. İlk aklına gelmişiz aramışsın, ne güzel Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 13 Ocak 2012 Paylaş 13 Ocak 2012 ne kadar ters zaman varsa, akü o zaman biter Evet iki ayak bir pabuça ne kadar da güzel oluyormuş öğrendik. Benim akü bir gece ansızın Kayseri'de Sivas Caddesinde bitmişti Abi geçmiş olsun, teşekkürlük bişey yapmadık.. İlk aklına gelmişiz aramışsın, ne güzel Gereksiz olurmu içim rahatladı ama beyin ayvayı yedi diye benim beyinde ayvayı yemek üzereydi ki düzeldi. Sonuç:Yeni Aküyü aldıktan sonrada aynı arızanın tekrarlamasının nedeni akü voltajı tam (şarj durumu kontrol edildi 14,2V üretiyordu) ama üstünden çekilen güçten dolayı çökme yaptığı,yani akü tam dolu değildi,ben servise gidene kadar doldu ve herşey düzeldi diye yorumladım durumu. 1 Yorum bağlantısı
Adem Üzüm 13 Ocak 2012 Yazar Paylaş 13 Ocak 2012 (düzenlendi) Öncelikle çok geçmiş olsun Adnan Bey. Yalnız bir sorum olacak:Arıza meydana geldiğinde sizin devir göstergesi de önce dibe vurup sonra hafif titreme yapıyormuydu yoksa hiç kımıldama olmuyormuydu? Benim gösterge önce dibe vuruyor,sonra titriyor. 13 Ocak 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 13 Ocak 2012 Paylaş 13 Ocak 2012 Benim akü sıfırdı diye düşünüyorum yani hiç voltaj kalmamıştı üzerinde.Göstergelerde oynamayı bırakın bagaj kapağını bile açacak voltaj yoktu.Yolda giderken hafif rampa aşağı stop ettim belki düzelir diye sonra vurdurarak çalıştırdım bir iki saniye sonra Motor sistem arızası ve diğer arızayı verince gaz pedalına motor tepkisiz kalıyor araç gaz yemiyor debriyaja basıncada stop ediyordu. Yorum bağlantısı
Adem Üzüm 14 Ocak 2012 Yazar Paylaş 14 Ocak 2012 Benim akü sıfırdı diye düşünüyorum yani hiç voltaj kalmamıştı üzerinde.Göstergelerde oynamayı bırakın bagaj kapağını bile açacak voltaj yoktu.Yolda giderken hafif rampa aşağı stop ettim belki düzelir diye sonra vurdurarak çalıştırdım bir iki saniye sonra Motor sistem arızası ve diğer arızayı verince gaz pedalına motor tepkisiz kalıyor araç gaz yemiyor debriyaja basıncada stop ediyordu. Bendede benzer durum vardı ,birde ilk startta rölanti stabil değil, raks halindeydi. 1-2 sn geçmedende alarmları arka arkaya veriyordu. Yorum bağlantısı
Cihan Toparlak 19 Ocak 2012 Paylaş 19 Ocak 2012 bende çalıştırınca ibrelerin dibe vurması lambalarda azalma yada benzeri birşey olmuyor. ancak bazen farlar yanmıyor bazen bagajı açıyor. bazen ilk çalıştırmada motor sistem arızası yazıyor hız azaltıldı uyarısı veriyor. özellikle bu uyarıyı alırsam araç gaz eymiyor. acayip bişiler ben aküyü yükseltebildiğim kadar yükselteceğim. birde araçta xenon farlar var bakalım onları sökeceğim birde. aklıma bide altarnatör geliyor acaba aküyü şarj etmekte zorlanıyormu yada elektirik üretmekte. garip bişiler. en kısa zamanda size cevap verebilirim. Yorum bağlantısı
Adem Üzüm 23 Ocak 2012 Yazar Paylaş 23 Ocak 2012 Tekrar merhaba arkadaşlar,benimsorunum hala devam ediyor. Yalnız yeni birşey daha; direksiyon hidrolik pompasının üzerine bir müşür varmış,arızalı olabilirmiş... Yorum bağlantısı
Soner Bahadır 25 Ocak 2012 Paylaş 25 Ocak 2012 Lpg yok, KKTC deyim merhaba adem bey bende kktcde yim aracanızdaki sorun büyük ihtimalle benzinden kaynaklanan sorun ya gaz kelebeğinde pislik vardır yada tpp sensörü die bir parça var o arızalanmıştır bendede oldu aynısı çangarda temizlettim türkiyeye geldiğimde iyi benzinden dolayı tpp sensörü arızalandı garantiden degiştirdim. Yorum bağlantısı
Sami Sarıdayı 25 Ocak 2012 Paylaş 25 Ocak 2012 arabanızda elektrik kaçagı olabilir buda aküyü bosaltıyodur kaçak olup olamadıgını kontrol ettirmekte fayda var... Yorum bağlantısı
Adem Üzüm 6 Şubat 2012 Yazar Paylaş 6 Şubat 2012 En sonunda!!!!!!!!! Geçen haftasonu aracım aynı arızayı yine verdi ve bu sefer park yerine çekip ustaya haber verdim. Ustam geldi,marşa bastı ve ben yine rezil oldum.Sanki arıza araçta değilde bendeymiş gibi hiç sorunsuz çalıştı. Allah'tan tamirhaneye giderken yolda yine yapmış ve o an usta bilgisayarla kontrol etmiş. Sonuç: GAZ KELEBEĞİ POZİSYON MÜŞİRİ SAĞLAM FAKAT ELEKTRİK HATTINDA KISADEVRE... Ufak bir müdahaleyle kablolar değiştirildi,aracı yaklaşık 30 km her devirde kullandım. 0-180 e kadar sorun yok. Umarım bu sefer gerçekten bitmiştir. Yorum bağlantısı
Guest Özden SAYGILI 14 Mart 2012 Paylaş 14 Mart 2012 Bende de 2006 BRC sıralı sistem Focus Sedan Ghia var. "Motor Sistem Arızası" Ve "Hız Sınırlama Modu"uyarılarını veriyor. Daha önce götürdüm servise aküden dediler, akünün ömrüde az kalmıştı değiştiriyim dedim. Ama aynı arıza tekrar oratya çıkınca geçen hafta yine götürdüm buji kablolarını değiştirttim. Çünkü uzun araştırmalarım sonucu buji kablosunu söküp geri taktığımda hiç birşey olmamış gibi çalışıyor. Anında arıza gidiyor. Başka türlü ne yaparsan yap arıza gitmiyor bir müddet. Aracın tüm bakımları yapıldı. Okuduğum kadarıyla dizellerde de aynı sorun oluyo ve kızdırma bujisinden kaynaklanıyo, ancak LPG li araçlarda birçok yorum var ne yapmalıyız? Araç yakıt pompası ve MAF sensörü alarmları vermiş, bu arızalar siliniyor. Ancak birkaç gün sonra yine arızaları veriyor. Bunları da mı değiştirmeliyim. Gerekli gereksiz herşeyi değiştiriyorum galiba, öyle hissediyorum. Ne yapmalıyım ? Yorum bağlantısı
Oğuz Bilgehan 5 Mayıs 2012 Paylaş 5 Mayıs 2012 Adem bey sorunu çözdünüzmü aynı sorunlar bende de var. Tekrar merhaba arkadaşlar,benimsorunum hala devam ediyor. Yalnız yeni birşey daha; direksiyon hidrolik pompasının üzerine bir müşür varmış,arızalı olabilirmiş... sorun neymiş aynı sorun bende de var. Bende de 2006 BRC sıralı sistem Focus Sedan Ghia var. "Motor Sistem Arızası" Ve "Hız Sınırlama Modu"uyarılarını veriyor. Daha önce götürdüm servise aküden dediler, akünün ömrüde az kalmıştı değiştiriyim dedim. Ama aynı arıza tekrar oratya çıkınca geçen hafta yine götürdüm buji kablolarını değiştirttim. Çünkü uzun araştırmalarım sonucu buji kablosunu söküp geri taktığımda hiç birşey olmamış gibi çalışıyor. Anında arıza gidiyor. Başka türlü ne yaparsan yap arıza gitmiyor bir müddet. Aracın tüm bakımları yapıldı. Okuduğum kadarıyla dizellerde de aynı sorun oluyo ve kızdırma bujisinden kaynaklanıyo, ancak LPG li araçlarda birçok yorum var ne yapmalıyız? Araç yakıt pompası ve MAF sensörü alarmları vermiş, bu arızalar siliniyor. Ancak birkaç gün sonra yine arızaları veriyor. Bunları da mı değiştirmeliyim. Gerekli gereksiz herşeyi değiştiriyorum galiba, öyle hissediyorum. Ne yapmalıyım ? sorunu buldunuzmu bu süreye kadar bende de var şu sıralar. ne yapabilirim. Tekrar merhaba arkadaşlar,benimsorunum hala devam ediyor. Yalnız yeni birşey daha; direksiyon hidrolik pompasının üzerine bir müşür varmış,arızalı olabilirmiş... çözdünüzmü nasıl Yorum bağlantısı
Oğuz Bilgehan 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Arkadaşlar ve sayın yöneticiler. benim arabamda hız sınırlandırma kipi arızası veriyor. yaklaşık 1 yıldır bu sorunlar uğraşıyorum. Öncelikle ilk hata gaz kelebeği değişti daha sonra gaz pedalı değişti. daha sonra tp kaplosu atın uclu olarak değişti. ve en son olarakda beyin değişti. her bir değişimlerde araba bir kaç ay devam ediyıor ve aynı hata devam ediyor. şimdi soruyorum sizce neden. arabada lpg bağlı bir ara lpg devreden çıkardım bir sefer ondada yaptı ama genelde benzinde az yapıyor. tesisatıda kontrol ettirdim yok dediler bu konuda yardımlarınızı alabilirmiyim. ben Kocaelinmde oturuyorum Selamlar. Yorum bağlantısı
Adem Üzüm 1 Haziran 2012 Yazar Paylaş 1 Haziran 2012 Adem bey sorunu çözdünüzmü aynı sorunlar bende de var. sorun neymiş aynı sorun bende de var. sorunu buldunuzmu bu süreye kadar bende de var şu sıralar. ne yapabilirim. çözdünüzmü nasıl Yukarıda yazmıştım ama yine yazayım,benim arabada gaz kelebek sensörü soketinin bağlantı yerinde oksitlenme ve buna bağlı kısadevre varmış .Arıza sebebi oymuş dedi ustam.Ve hala arıza vermedi,ve dilerim bir dahada vermez. Yorum bağlantısı
Murat Hastürk 4 Haziran 2012 Paylaş 4 Haziran 2012 Yukarıdaki sorunlar bende de var. Arabam 2006 benzinli focus ghia. Yolda giderken kilometre ve devir saati aşağa düşüp tekrar çıkıyor. Sırasıyla "yakıtta su var", "motor ağrızası", hız sınırlaması" uyarıları çıkıyor. Bende kışın yapmıyor yazın başlıyor. 1,5 senedir böyle. Servis ve gittiğim bir eletrkiçi usta göstergeyi değiştirmeyi söylüyor. Yaklaşık 2000 TL gibib bir fiyat. Daha önce gaz ekelebeği garantiden değişti. Alternatör de 2-3 ay önce ağrızalanmıştı. Sanayide tamir ettirdim. Önerilerinizi rica ediyorum. Yorum bağlantısı
Ali Aydoğdu 17 Haziran 2012 Paylaş 17 Haziran 2012 Arkadaşlar Merhaba; 1. 15 gün önce 1.6 benzinli trend c max satın aldım. Araç çok temiz di ben ikinci sahibi oldum. 2. Aracı aldıktan 80 km. Sonra lpg dönüşümü taktirdim (Atiker obd II) 4 defa ariza ışığı yaktı montaj yapan yer 1000 km.de kalibre edilene kadar olur böyle şey dedi her gittiğimde arızayı sildiler ve gönderdiler. Son gidişimde Atiker genel merkezi arayarak şikayetçi oldum tekrar gittiğimde bir şey işaretlemeyi unutmuşuz bundan sonra sıkıntı yaşamazsınız dediler. 3. Daha sonra seyir halindeyken yol bilgisayarında " motor sistem arızası" yazdı ben yine lpg montajındandır diyip aracı montaj yaptığım yere götürdüm yarım gün onlarda kaldı bujileri değiştirip geri verdiler. 4. Ama motor sistem arızasını araç gene verdi devamlı gittiğim ustaya gittim sorunları anlattım "hava akişmetre"(potansiyemetre) gitmiş olabilir dediler bir problem olurumu dedim sıkıntı olmayacağını ama çekişte sorun yaşayacağımı söylediler. 5. Bir arkadaşım vv bora 1.6 aracında akişmetre sorunu yaşadığını ve balata spreyi ile temizleyerek konuyu çözdüğünü söyledi. Onunla beraber akişmetreyi balata spreyi ile temizledik. Çalıştırdık sıkıntı yok devir iyi. 6. Sonraki gün "hız sınırlama modu - motor sistem arızası" daha çabuk yandı araç hafif bir yokuşu bile zor çıktı. Sanayiye gittim bilgisayara bağladılar "gaz pedalı/gaz kelebeği sensoru pozisyon A arızası" çıktı. Ustalar söküp temizledi ama olmadı. Araca güç bindiğinde araç yeniden arizaya geçiyor. Ustalar cumartesi Ford ustası bir arkadaşlarının geleceğini parça parça deneyerek arızalı parçayı tespit edip değiştirelim dediler. Sonra bu sitedeki arkadaşlardan yardım istedim OSMAN USTA'yı önerdiler gittim, Osman Usta arızanın LPG'den kaynaklanabileceğini söyledi, LPG'yi devre dışı bıraktır bakalım dedi montaj yaptığım yere LPG'yi devre dışı bıraktırdım. 10 km sıkıntı yok sonra durum aynı. Tanıdık bir ustaya daha gittim elektirikçi bunu çözer dedi, elektirikçiye gittik elinde LAVATO takılı meganda bi sorun olduğunu 2 gündür bulamadığını söyledi oradan çıktık. Sonraki gün FORD YETKİLİ servise gittim GAZ KELEBEĞİ değişecek dediler (1718 tl.+kdv+işçilik). Son durum; NE YAPAYIM? A. LPG Montacı yapan ustaya gittim abi istiyorsan sökeyim taksitle paranı geri vereyim veya TEKNİK BİR RAPOR getir ben sebep olduysam bütün masraflarını ödeyeyim diyor. Samimiyetsiz BULMADIM. Adım gibi eminim benden kaynaklanmıyor diyor. BÖYLE BİR RAPOR VEREN YER VARMI YETKİLİ SERVİS LPG'den KAYNAKLANMIŞ AMA BİZ RAPOR VEREMEYİZ DİYOR. B. Ford Yetkili Servisten ayrılma bi ustaya daha gittik GAZ KELEBEĞİNİ değiştirelim emaneten biraz kullanın sıkıntı oradaysa alırsınız gaz kelebeğini takarız dedi. C. Aracı satın aldığım beyfendi ile görüştüm zaten aracı yetkili servis harici bi yere hiç götürmemiş ve böyle bir sıkıntıyla karşılaşmamış. Ç. ARTIK MİDEM BULANIYOR, YILLARCA Bİ ŞEYLER KENARA ATIP Bİ BİRİKİMLE BİŞEY ALIYORSUN ???? İŞTE BU KUSURA BAKMAYIM??? NE YAPMALIYIM SİZCE=???? Yorum bağlantısı
Recommended Posts