İçeriğe Yönlendir

Sol Ön Taraftan Gelen Ses Için Lütfen Yardım....

Sami Özcan

Recommended Posts

Sami Özcan

aracımda yaklaşık 2 yıldır bulunamayan bir tık sesi var.Ses sol taraftan ayaklarımın altından geliyor.ne zaman ve nerde yapacağı belli olmayan bir tak sesi.sanki biri arabanın altından çekiçle vurup kaçıyor.forumu okuyorum ama kesin bi çözüm bulamadım.lütfen yardım edin..

2000 F1 gia...Değişen parçalar:sol sağ akis , tablalar, amartisörler hatda denge çubuğu..Ankarada ve böyle bi sorunla karşılaşan olduysa paylaşırsanız sevinirim...Saygılarımla

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

egsoz altındaki ısı kalkanlarının perçinlerini kontrol edin. amortisörler değişti ama amortisöer takozu denen küçük parçalar var karasör kısmında o değişti mi?

Yorum bağlantısı
Sami Özcan

evet amartisörler takım halinde değişdi.kuleler filan.ses tam ayaklarımın altından gelio sanki denge çubuğu yukarı vurur gibi ama vurması imkansız sanırım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

he önden geliyorsa fren pedal breketinden olabilir. metal bir tık sesi. onunla ilgili servis bülteni var. Focus I zamanında serviste ustalık yapmış birini bulun o hemen halleder. pull koyuyorlar ve gresle yağlıyorlarmış zamanında benim usta söktü onu. sinir bir sestir. kaza anında fren pedalınnı kırılmasını sağlayan bir parça sökmek sakat aslında

Yorum bağlantısı
Sami Özcan

sinir bozsa yine iyi delirtecek artık beni.tak tak başka ses yok :((

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

sesin kaynağını biliyorsam kafaya takmıyorum :p ama kayağını bulana kadar çok sinir bozuyor

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Bijonların sıkılıklarını kontrol ettininz mi ?

Yorum bağlantısı
Sami Özcan

ö.dilerim 2 seneden bahsettim.tabi ki 4 takım değişim oldu.bijonlarda sorun yok...

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Ben dert etmiyorum o sesi Allah korusun kaza anında fren pedalının kaval kemiğimi veya ayak bileğimi parçalamasından iyidir.Hem ayırca F1 bu sesi bitmez şimdi o sesi keserim başka ses duymaya başlarım uğraş dur işin yoksa iyi böyle :D

Yorum bağlantısı
Sami Özcan

sizdedmi var bu ses...valla ben ne olursa olsun artık o tak sesini duymak istemiyorum.

Yorum bağlantısı
Aytaç Bulgay

Bu sorun bende de vardı ve çok basit bir şekilde hallediliyor. Benim fren değil debriyaj pedalından geliyormuş ustam sadece ford tamir eden eski ustalardan aracata sesi duyar duymaz anlamış ve 10 dk. içerisinde çözmüştü. Arkadaşların dedikleri gibi galiba pul değişimi oldu direksiyonun alt tarafında dilerseniz ÖM atın telefonunu vereyim size Şaşmaz da.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

bende debraj olmadığı için fren dedim :p debraj pedalınınordanda gelebilir :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bahsettiğiniz sesin sürekli geliyor olmaması lazım ? yani günde en çok 1-2 defa mı duyuyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Atila Yavuz

Bahsettiğiniz ses sattığım 2001 model focusumda da vardı.Direksiyonun arka tarafında bir yerde pul değişimiyle çözüldü,orjinal pulun yerine daha geniş bir pul takıldı ve ses kesildi.

Ustayı direkt o bölgeye yönlendirin bence.

Yorum bağlantısı
Sami Özcan

Sürekli derken hergün hatta araba her yürüyüşünde mutlaka var bu tıkırti.dedimya düz yolda da geliyor çukurlu yolda da .

Aytaç bey mesaj yazdım özelden .tesekkurler

Yorum bağlantısı
Aytaç Bulgay

Evet aynı sorun sıkıntı olan bir durum değil çözümü çok basit. Önce bende korkmuştum ama anlayan olursa basir usta her arabaan anlayan tipdense ben sorduğumda Z rotlarda motor kulagına kadar aman neler neler dediler.

Ah bide rölanti düzensizliğini çözebilseydim. Sıfır Rölanti Valfi aldım geçen hafta yine aynen devam çıldıracam sinirden usta çözecek te baya uğraşamsı gerekiyor. Önce senteden başlamak istiyor sonra hava sensörü felan bi yığın iş bakalım ya böyle devam edecez yada ????

Ayrıca sinir bozan kime gitsem ya focusların çoğunda var takma kafana kullan böyle diyorlar.

Yorum bağlantısı
Serkan Özcan

Arkadaşlar benim focun 2006 model tiptronik aracımdada aynı sorun var.Alttan sol taraftan biri balyoz ile vuruyormuş gibi bir ses geliyor. amartisörler ile başladım değişime,akis başı dediler elletmedim. Lütfen çözümlerinizi bekliyorum. Usta varsa yapan telefon alabilirim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...