İçeriğe Yönlendir

Uzaktan Kumanda, Uzaktan Çalişmiyor

Guest Kurtuluş Öztürk

Recommended Posts

Guest Kurtuluş Öztürk

2007 Model Focus'um var, Uzaktan kumanda ile kapılar en fazla 3 metre uzaktan açabiliyorum. Daha uzağa gittiğim zaman kapılar açılmıyor veya kilitlenmiyor. Ankara da ve Çorum da servise götürdüm ancak kumanda pilinden veya tırnaklarından kaynaklanmıyor. Bana söylenen göğüsün altında alıcının soketi var. Soket ya bozulmuştur ya da gevşemiştir. Tamiratı için göğüs sökülecek ve bir gün serviste kalacak ve parası da 1500 TL civarında ancak soket yerinden çıkmış ise yine göğüs sökülecek araç serviste kalacak ve parası 150 TL civarında olacak deniyor.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Kumanda pilini değiştirip yeniden kodlayın ; bence düzelecektir.. soket problemi falan olsa hiç çalışmazdı diye düşünüyorum..

Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir

Kumanda pilini değiştirip yeniden kodlayın ; bence düzelecektir.. soket problemi falan olsa hiç çalışmazdı diye düşünüyorum..

+1

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Kumanda pilini çıkarın ve içine kontak temizleme spreyi sıkın, kuruduktan sonra pili bezle güzelce silin ve takın, bendede arada bir oluyor, bu işlemden sonra 70m. den almaya başlıyor kumanda :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

Kumanda pilini çıkarın ve içine kontak temizleme spreyi sıkın, kuruduktan sonra pili bezle güzelce silin ve takın, bendede arada bir oluyor, bu işlemden sonra 70m. den almaya başlıyor kumanda :)

70 metreden arabayı açınca belki siz 70 metreyi koşana kadar hırsızlar arabanın içindeki kıymetli eşyalarınızı cukka edebilirler. dikkatli olmakta fayda var.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

O uzaklıktan açmıyorum zaten, ne diye açayım, menzili test amaçlı, zaten arabada değerli hiçbirşey bulundurmam :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

O uzaklıktan açmıyorum zaten, ne diye açayım, menzili test amaçlı, zaten arabada değerli hiçbirşey bulundurmam :)

mesajlara cevap yazma hızında koşuyorsanız 700 metereden açasanız kimse birşey alamaz zaten. hocam daha bismillah yeni yazdıydım. hızınız için tebrik etmek lazım. :biggrin:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1500 TL :s , airbag falan mı değişecek :s , 150 TL de torpido sökme için komik, başka bir yere gösterin

Yorum bağlantısı
Alaattin Zeki

Yok artık daha neler 1500TL ye soketmi değişir bence siz servisi değiştirin. merkezi kilit beynini değiştirsinler, aynı fiyattır hiç olmazsa beyni yenilemiş olursunuz. büyük olasılıkla onlarda beynin değişim fiyatını söylemişlerdir size. ama ben olsam 1500 tl vermek yerine 3 metreden aracın kapılarını açmayı yeğlerdim doğrusu. başka bir sıkıntı yoksa tabiki...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Komutanım, önce siz benim dediğimi yapın, olmaz ise başka yere sorarsınız. :)

Yorum bağlantısı
Eyüp Aysundu
(düzenlendi)

selamlar,

benim kumandanın çekiminden bende memnun değilim sert basınca alıyor,

1-bende anlattığınız şekilde temizlesem düzelirmi size

2-kontak temizleme spreyi altta linktekiler oluyor sanırım (daha önce hiç duymamıştım:) ) kumandayı temizledikten sonra başka bir işime yararmı bu spreyle neler yapabilirim acaba :)

3-pili söktükten sonra kodlamadan bahsedilmiş bu nasıl oluyor fikrim yok bir sıkıntı yaşarmıyım acaba

sprey

http://urun.gittigid...978780#aciklama

http://urun.gittigid...400-ml-47984018

tarihinde Eyüp Aysundu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

İki üründe olur, hatta kipa da bile araba reyonunda dolu var, bu ürünü bu tür aksamda veya cızırdayan radyo ses düğmesinde, maf sensörünün temizliğinde, kısaca elektrik geçiren yada algılayan yerlerde kullanırsınız, yağı kiri buharlaştırır.

Pili çıkarınca programlamaya falan gerek yoktur, güvenle çıkarın ve silin, ben sadece anahtarı açıyorum, pili çıkarmadan üstüne ve tırnaklara sıkıyorum, kurutup takıyorum, zaten anında buharlaşan bir madde bu.

Yorum bağlantısı
Eyüp Aysundu

cevap için çok teşekkür ederim

bende hemen temizliyim o halde, faydasını görürüm umarım

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

70 metreden arabayı açınca belki siz 70 metreyi koşana kadar hırsızlar arabanın içindeki kıymetli eşyalarınızı cukka edebilirler. dikkatli olmakta fayda var.

Bende arada test ediyorum ama kapıları açmıyorum...Kilitleme tuşuna basınca dörtlü ikaz işıkları yanıp sönüyor..Ali beyde böyle kontrol ediyor olabilir, çünkü Fiesta kilit açarken örtlü ışıklarını yakmıyor..Tavan lambası da belli olmayabilir...:p

Bende pilden yana kullanıyorum oyumu, mümkünse taze bir pil olsun... :good1:

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Bende arada test ediyorum ama kapıları açmıyorum...Kilitleme tuşuna basınca dörtlü ikaz işıkları yanıp sönüyor..Ali beyde böyle kontrol ediyor olabilir, çünkü Fiesta kilit açarken örtlü ışıklarını yakmıyor..Tavan lambası da belli olmayabilir... :p

Bende pilden yana kullanıyorum oyumu, mümkünse taze bir pil olsun... :good1:

Açılırkende yanması lazım dörtlülerin; en azından benimki yakıyor :p

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Açarken sadece parkları yakıyor, 4 lüler sadece kitleyince, kitlemeye bastıktan sonra baktınız 4 lü yanmadı bu durumda kapılardan biri açık kalmış ve kilitleme olmamış oluyor, kapıyı kapatınca tekrar kitliyorsunuz, bagaj açıksa durum farklı, kapılar kitlenir fakat 4 lü yanmaz, siz durumu anlayıp bagajı kapatınca 4 lü yanar, tekrar kitleme için kumandaya basmaya gerek kalmaz, buda aklıma geldi yazayım dedim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mustafa Oz

arkadaşlar benim kumanda gayet iyiydi ama sanırım ben bozdum.bu akşam aracın yol bilgisayarını kurcalarken yabancı bir yazı altındada on, of seçnekleri yazıyordu.ben of tan on a çevirince kumanda hiç bir işlevini yapmaz hale geldi sanki pili bitmiş gibi.yedek anahtarıda aynı şekilde.aracım focus2 ghia böyle bir sorunla karşılaşan varmı. :(

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mustafa Bey, genelde forumun her köşesini okuruz.. Bu sebeple aynı sorunu bir den fazla yerde dile getirmenize gerek yok..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 8 yıl sonra...
Celalettin Süğürtin

Konu ile ilgili sonuç bildirimi yapılmamış. Uzaktan kumandası zayıf çeken arkadaş sorunu çözdü mü çözmedi mi? Çözdü ise önerilen yöntemlerle mi çözdü? Çok eskiden açılmış bir konu. Acaba hatırlayan var mı? Bu bilgiye ihtiyacim var. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Celalettin Süğürtin yazdı:

Konu ile ilgili sonuç bildirimi yapılmamış. Uzaktan kumandası zayıf çeken arkadaş sorunu çözdü mü çözmedi mi? Çözdü ise önerilen yöntemlerle mi çözdü? Çok eskiden açılmış bir konu. Acaba hatırlayan var mı? Bu bilgiye ihtiyacim var. Teşekkürler.

celal hocam ilk olarak Kaliteli pil alip deneyin. Bende cok ugrastim. Mesafe sorunu var diye..Ama en son kaliteli ve yeni uretim bir pil buldum. mesafe ciddi oranda artti.. 

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
celal hocam ilk olarak Kaliteli pil alip deneyin. Bende cok ugrastim. Mesafe sorunu var diye..Ama en son kaliteli ve yeni uretim bir pil buldum. mesafe ciddi oranda artti.. 
Duracell kaliteli biliyorum ama? e0d87f55662c9145d7d29b40b288715d.jpg
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...