İçeriğe Yönlendir

Focus I - Katalitik Konvektör Neden Boşaltılır, Boşaltmanın Araca Zararı Nedir?

Yusuf Coşgun

Recommended Posts

Yusuf Coşgun

Merhaba 1,6 2004 focus aldım,

Aracın kataletik konvektörü boşaltılmış zararı nedir araca

motor ikaz ışığını yakıyor servis öyle dedi,

Bunun için ne önerirsiniz servis 2,700 tl gibi bi fiyat verdi monifoltta kaynak varmış oda değişmesi gerek dediler

Yani kataletik konvektör+manifolt 2,700 tl birde sensör bozulmuşsa + 500 tl imiş

özel servis 500 tl artı işçilik 600 tl 700tl arası fiyat verdi,

Ben şimdi ne yapmalıyım,

Bildiğiniz güvenilir ford özel servis önerebilirmisiniz İstanbul avrupa yakası için,

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Tıkanmışsa eğer boşaltılıyor veya sökülüyor.Sizde iki sensör olduğu için aldatılması biraz zor bu yüzden katalitiği sökmemişlerdir.Ancak tahminimce sensörünüz bozuldu bu yüzden ışığınız yanıyordur.Katalitik konvertör'ün olmaması pek fazla kayıp yaratmaz.Alt devirlerde araç fark edilmeyecek kadar biraz cansız üst devirlerde de yine fark edilmeyecek kadar canlı olur.Havayı da eskisinden biraz daha fazla kirletir.Yakıta da etkisi hissedilmeyecek oranda olumsuz yönde olur.

Yorum bağlantısı
Yusuf Coşgun

peki ikaz ışığını söndüremezmiyiz serviste söndürdüler 400km sonra yine yandı,

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

orjinal manifolt geçen sene 750-800 lira yerlisi 250-300 lira civarıydı. kat için orjinali yine 900 lira yan sanayisi ise 300 civarı idi. arıza lambası niye yanıyor tam onu öğrenmek lazım. kat içi boşalttıldığı için yanıyor da olabilir sensör arızalı olduğu içinde. sensör fiyatları ise orjinali ön 150 arka 250 civarı :D

sizin sıkıntınız eğer egsoz sisteminde ise iyi bir egsozcu lazım size :) yada parçacı. gerisi için manifolt sökecek bir usta bulsanız yeter. ( ki egsozcu söker ) sensörlerin sıkıntısı neymiş arıza kodundan o anlaşılıyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

kaynak yapılıyor orjinal dışında egsoz sisteminin ek yerleri biraz farklı.

Yorum bağlantısı
Eyüp Duygun

Katalizörü geri taktırmak yerine oksijen sensörünüzün sağlamlığından eminseniz eğer iyi bir egzostcuya uğrayın.

Sensör ile katalizör yerine kaynatılan düz borunun arasına bir parça ile sensörün okuması gereken aralığa alıyorlar ve arıza ışığı yanmıyor..

Tabi ki kesin net sonuç değil yanmaması büyük ihtimal ama işlem tam anlamıyla olmayadabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Coşgun

Katalizörü geri taktırmak yerine oksijen sensörünüzün sağlamlığından eminseniz eğer iyi bir egzostcuya uğrayın.

Sensör ile katalizör yerine kaynatılan düz borunun arasına bir parça ile sensörün okuması gereken aralığa alıyorlar ve arıza ışığı yanmıyor..

Tabi ki kesin net sonuç değil yanmaması büyük ihtimal ama işlem tam anlamıyla olmayadabilir.

İyi Bir ekzostçu Bilmiyorum aslında 300 tlye taktıra bilirim madayalan marka iyi diyebiliyorum, ama bu işin eri bi usta bulmak lazım teşkilatlı,

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Emisyondan geçememe durumu söz konusu değil.Geçememe durumu olursa başka bir yere gidin.Orada da geçemezseniz başka bir yere.Mutlaka ama mutlaka birisi geçirir.Çünkü para almak için geçmiyorsa bile makineyi geçirecek hale getiriyorlar.Muayeneden geçemem diye endişeniz varsa ben kat olmadan iki defa geçtim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Coşgun

benim aslında sorununm eğer arabaya bi zararı yoksa ki yok muş,

Motor ışığının yanması bu çok canımı sıkıyo istanbulda bu işi hallede bilicek kandırıcı yada yöntem bilen bi usta var mı?

avrupa yakasında olursa süper olur

Yorum bağlantısı
Cem Boneval

Taktırmanız çevreye ve gelecek nesillere saygınız varsa gerekli, yoksa teknik olarak sorun olmaz ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Taktırmanız çevreye ve gelecek nesillere saygınız varsa gerekli, yoksa teknik olarak sorun olmaz ;)

Dediğiniz doğru ancak Mondeo için sordum dışarda 1500 tl serviste sormadım daha. Bizim araçlara gelene kadar bu çevreye zarar verecek o kadar çok etken varki. Heleki bizimkiler birde LPGLi ya dizel olsaydı onların çevreye verdiği zararı konuşmaya bile gerek yok :)

Saygılarımla.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Akan Belen

Bu katalitik bizim araçlarda nerede bosaltilip bosaltilmadigi nasıl anlaşılır bir yolu varmı bunu dışarıdan bakarak.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Dediğiniz doğru ancak Mondeo için sordum dışarda 1500 tl serviste sormadım daha. Bizim araçlara gelene kadar bu çevreye zarar verecek o kadar çok etken varki. Heleki bizimkiler birde LPGLi ya dizel olsaydı onların çevreye verdiği zararı konuşmaya bile gerek yok http://www.otoclubturkiye.com/forum/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/smile.png

Saygılarımla.

Mehmet hocam;

Mercedes Cls 350 cdi 169 gr

Mercedes Cls 350 181 gr (benzinli)

Yani aynı hacimde dizeli daha çevreci ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bu katalitik bizim araçlarda nerede bosaltilip bosaltilmadigi nasıl anlaşılır bir yolu varmı bunu dışarıdan bakarak.

anında egzos emisyonda anlaşılır.  CO2 yerine CO çıkıyor. Yahut 5 dakika koklarsınız. Eğer ölürseniz boşaltılmıştır. Bu ne len derseniz sağlamdır.

Dediğiniz doğru ancak Mondeo için sordum dışarda 1500 tl serviste sormadım daha. Bizim araçlara gelene kadar bu çevreye zarar verecek o kadar çok etken varki. Heleki bizimkiler birde LPGLi ya dizel olsaydı onların çevreye verdiği zararı konuşmaya bile gerek yok :)

Saygılarımla.

Alkolün gramı da yasak. Sizin bir duble etki edene kadar sokaktaki ayyaş ve tinercileri ele alalım demek gibi olur ki bence doğru olmaz.  

benim aslında sorununm eğer arabaya bi zararı yoksa ki yok muş,

Motor ışığının yanması bu çok canımı sıkıyo istanbulda bu işi hallede bilicek kandırıcı yada yöntem bilen bi usta var mı?

avrupa yakasında olursa süper olur

Araba mı önemli siz mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Sakalli

Dışarıdan bakıldığında hiçbir şekilde anlaşılmaz. Ancak egzoz emisyon ölçümlerindeki değerlerle anlaşılır. Aracın egzoz dumanı zaten gırtlağınızı yakar.  

İstanbuldaki arkadaşlar, katalizör temizliği için İkitelli Ağar Egzoz'a bir danışın. Orijinalleri pahalı gelirse, Universal katalizörlere yönelebilirsiniz.

Katalizörün içinin dökülüp düz boru gibi takılması yakıtı da arttıracaktır emisyonu da. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Turgay Yıldıran

merhaba 2001 mondeo sahibiyim benimde arıza işiğim yanıyor katalizörüm içi boşaltılmiş, işiği söndürmek için sensörüm değiştirirsem sorun cözülürmü. sensör yanıltıcıya gerek kalırmı engin tecrubelerineze yararlanmak istiyorum benzinde kullanımda'da arıza ışığını yokuyor yada hem sensörü değiştirip yanıtcıyıda eklettirmelimiyim saygılar..

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Fatih Mehmet Uslu

Benim 97 golf ün normalden çok fazla egzos sesi geliyor. Ama bu ses arka taraftan değil motora yakın yerden geliyor. Araç 306 bin km de. Bakmadım ama katalitik konvertörün içi boşaltılmış olabilirmi diye düşünüyorum. Çünkü bu km ye kadar tıkanmamış olması imkansız gibi. Sıfır kat alsam çok pahalı. Zaten lpgde kullanıyorum. Çevreye çok zararım olmasa gerek. Eğer içi boşaltılmışsa bu sesi azaltmanın yolu düz boru çektirmek mi yoksa buraya uygun küçük bir susuturucu mu taktırmak. Motora yakın yerde olduğundan içinde elyaf vs yanabilecek malzeme olmayan susturucular varmış galiba. Sonuç olarak ne önerirsiniz. Daha önceki araçlarımda kat ile uğraşmadım hiç. Araç 97 golf mk3 gti.

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu
1 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı:

Delik var muhtemel.

Ekzosda ufak tefek delikler vardı. Geçen hafta onları kapattırdım. Ama hissedilir bi sessizlik olmadı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...