İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - Buji Bölümünde Sürekli Su Oluyor

Hakan Yıldız

Recommended Posts

Serdar Çilesiz

Aracım Focus 2006 lpg li, aracımın performansı düştü, bayırlarda zorlanıyordu. Gösterdim tamircime, bujiler değişecek dedi. Bujilerin takıldığı yerler suyla doluydu, değiştirdik.

Bir iki hafta sonra yine kontrol ettik yine suyla dolu. Vaktim olmadığı için haftaya tekrar gideceğim ama usta net bir şey diyemedi. Açıp bakacaz dedi.

Acaba ne olabilir?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. silindir üst kapağında sorun olabilir,

2. su fiskiyelirinden veya kaput altında kalan ızgaradaki lastikten içeri su sısızyor olabilir

bu süre zarfında yağmur yağdı mı veya araba dıştan yıkandı mı?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Aracım Focus 2006 lpg li, aracımın performansı düştü, bayırlarda zorlanıyordu. Gösterdim tamircime, bujiler değişecek dedi. Bujilerin takıldığı yerler suyla doluydu, değiştirdik.

Bir iki hafta sonra yine kontrol ettik yine suyla dolu. Vaktim olmadığı için haftaya tekrar gideceğim ama usta net bir şey diyemedi. Açıp bakacaz dedi.

Acaba ne olabilir?

Serdar Bey merhaba. Forumumuza hoşgeldiniz. Konunuz daha önce açılıp tartışıldığı için sizin konunuzu eski konuyla birleştirdim. Buradan devam edelim.

Keyifli forumlar.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Mustafa Öz

SORUN KESİNLİKLE SU FISKİYELERİNDE OLUŞAN KAÇAK.BENİMKİ ÇÖZÜLDÜ.

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Fatih Kose

aynı sorunu ben dün yaşadım arac tekledi götürdüm sanayiye usta söktü buji kablolarını şıpır şıpır su akıyor çıkartınca , kuruladı yuvaları ve kabloları ,buji kablolarının bitanesi bozulmuş dedi ve takım halinde satıldığı için tüm kabloları değiştirdi bir daha sorun olursa gel tapaları değiştircez dedi ve 90 lira istedi ,ayağımız alışsın dedim 80 lira verdim ayrıldım.  benim sorunum sanırım tapalardan değil de yağmurdan diye düşünüyorum çünkü çok yağmurda kalmıştı araç biyerlerden sızıp girdi diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Aytaç Dursun

Arkadaşlar bugun araba pazarina gittim honda civic te olur demisti kardesim baktim sozde full arabaydi elagance modeli 2007 arabanin kaplari ince dikiz karartma yok ses sistemi sifir arkada perdeler yok yani anlyacaginiz araba cok bos geldi gercekten ford kaliteliymis ufak detaylarda sakliymis ford ve bunu yazmamin sebebi forda kim alistiysa sanirim ayni klasmandaki tum araclar bos gelicek ancak daha ust siniflara bakmasi lazim benim gibi :))

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Ali Akar26

ben de bujilerde su sorunu yaşamıştım, aracım 2006 focus, ilk gittiğim tamirci bana tapaların çürüdüğünü ve değişmesi gerektiğini söylemişti, ancak ben ikna olmadım ve araştırma yaptım, sonuç olarak bujilere giren suyun cam yıkama fıskiyesinin oradan girdiğini tespit ettim, araçta gaz yememe ve tekleme sorunu vardı, hatta 2 ay içerisinde bujilerden biri patlamıştı. cam yıkama fıskiyelerini değiştirdim, focus 2,5 için olan altında contası bulunan ve yelpaze şeklinde su püskürten memeden taktım, çıkan su fıskiye memelerinin altında lastik conta yok ve yağmur veya yıkama suları buradan motora giriyor ve tam bujilerin oraya damlıyor, bujilere su girme sorunu çözüldü, daha sonra su yüzünden çürüyen bujileri ve buji kablolarını değiştirdim, motor kendine geldi, çekişi arttı ve bütün düzensizlikler ortadan kalktı, hatta ateşleme bobininin de buji kabloları ile değiştirilmesi tavsiye ediliyor ancak ilk etapta sorun düzeldiği için gerek duymadım. maliyet ise şu şekilde oldu; su fıskiye memeleri: 25 TL, 4 buji 30 TL, 4 buji kablosu:125 TL. bütün parçalar orijinal takıldı. belki sizinki de söyle bir sorun olabilir. denemenizi tavsiye ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Alpay Baybaş

Arkadaşlar iyi akşamlar; bugün yolda giderken araç tekleme yapmaya başladı hemen ustamın yanına gittim ;usta buji haznesini açınca içerisinin su ile dolu olduğunu gördüm çok şaşırdım ayrıca bujiler küflenmiş ve çatlamış; sağolsun usta hazneyi hava ile güzelce temizledi bujileri değiştirdi ancak bu suyun motordan gelmiş olabileceğini eğer öyle ise içerisinde bulunan kapağın sökülüp değişmesi gerektiğini söyledi; çıkan suya baktım ama cam suyumu antifirizmi anlayamadım çok paslanmıştı, kapak söktüren ve tamir ettiren arkadaşlar var ise bu işlem risklimi yoksa basit bir işlem mi bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olur ise memnun olurum selamlar.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Arkadaşlar iyi akşamlar; bugün yolda giderken araç tekleme yapmaya başladı hemen ustamın yanına gittim ;usta buji haznesini açınca içerisinin su ile dolu olduğunu gördüm çok şaşırdım ayrıca bujiler küflenmiş ve çatlamış; sağolsun usta hazneyi hava ile güzelce temizledi bujileri değiştirdi ancak bu suyun motordan gelmiş olabileceğini eğer öyle ise içerisinde bulunan kapağın sökülüp değişmesi gerektiğini söyledi; çıkan suya baktım ama cam suyumu antifirizmi anlayamadım çok paslanmıştı, kapak söktüren ve tamir ettiren arkadaşlar var ise bu işlem risklimi yoksa basit bir işlem mi bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olur ise memnun olurum selamlar.

Önce silecek memeleri izole edilsin. İşlem basit ancak maliyetli sonuçta.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Servet Özdemir

Merhaba.. konuyu hortlattım ama benimde benzer bir sorunum var. Aracımın lpg filtresini değiştirmek için sanayiye gittiğimde su deposunda hiç su kalmadığını farkettim ve hatta ufaktan duman çıkmaya başlamıştı. Su doldurup ustamın yolunu tuttum bu arada alttan şarıl şarıl su akıyordu. Bujilere baktığımızda içinde su içinde olduğunu farkettik usta motor su tapalarının çürüdüğünü söyledi gerçekten de çıkardığında öyleydi değiştik onları bujileri kuruttu motor arıza ışığı yanıyordu ama bir gün sonra söndü. Şimdi sıkıntım araçta rolanti dengesizliği başladı daha öncede az da olsa vardı ama daha da belirginleşti ve motor arıza ışığı tekrardan yanmaya başladı. Size sorum su buji ve kablolar su yediği için mi bu sıkıntıyı yaşamaya başladım. Ustam bujı ve kablolarının birkaç ay götüreceğini su yediği için oksitleneceğini söylemişti. Sorunum buji ve kabloları değişince çözülür mü?

Yorum bağlantısı
Servet Özdemir

değişin zaten değişin. muhtemlen ateşleme de zayıfladı

Evet abi yarın sabah ilk işim o  görünüyor, iyi geceler.

Yorum bağlantısı
Servet Özdemir

Bugun bujileri ve buji kablolarını değiştirdim arada olan tekleme ve rolanti bozukluğu şimdilik gitti. Arıza ışığı yanmaya devam ediyordu oda akşam kendiliğinden söndü 150 TL verdim ustaya. Şimdilik sorun yok gözüküyor..

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Emin Ergül

mrb bende yaklaşık 3 aydır aynı sorunla uğraşıyorum (sorun su fıskıyeleri değil baktrıldı) bujilerin arasında bulunan 2 su tapasından soldaki su sızdırıyor ve bujiler ve kablolar nemlenip ıslanıyor  buda arabada tekleme performans düşüklüğü yapıyor araç 70.000 km de orjinal su tapası takıldı 5 gün sonra sızdırdı yine , tornadan prinç tapa yapıldı ısınınca genleşip sızdırma yapmıyormuş oda 10 gün dayandı son olarak aynı usta şapkalı tapa diye tarif ettiği tapa yaptı oda 1 ay dayandı blok çatlakmı diye bakıldı sorun yok ama bu tapa bir türlü dikiş tutumuyor şimdide üs blok sökülüp içten bakılmalı falan dio ustalar oda yarım mototr indirmekle eşdeğermiş bir tapa için bukadar uğraşmak çok canımı sıktı küçücük tapa için morotun yarım sökülecek olması çok canımı sıkıyor oldukça da masraflı diolar bi öneri sunabilecek arkadaş varmı başına böyle bişi gelen çözüm bulan şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...