İçeriğe Yönlendir

System Volume Information Ve $Recycle.Bin Sorunu


Recep Mura

Recommended Posts

Recep Mura

Muhammed Bey, tekrar detaylı bir bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Durum aynen sizin dediğiniz gibi içim rahatladı şuan çünkü zaten flash belleklerdeki auturun virüslerinden ve dosyaların gözükmeme sıkıntısından sonra birde bilg. daoluşabilecek bir virüs beni çok zor durumda bırakacaktı. daha önce hiç bir notebook'a formatta atmadım recovery de yapmadım zaten elimde sadece 2 adetten oluşan recovery cdsi var nedende üzerinde kurulu vin 7 64 bit olmasına rağmen cd olarak 32 bit çıktı...

Toshiba service station sorunu ile ilgili olarak bu sefer bahsettiğiniz bölümü bulabildim acemilikten o bölüme giriş yapmamışım ama acemilikten olsa gerek gerek uygulama bölümünde gerekse sistem bölümünde kaynaklar için Toshiba Service Station adlı bir yazı göremedim acaba başka bir isimle geçebilir mesela sistem bölümünde Toshiba hizmet istasyonu adlı bilgi konulu bölümler var hatalı olanlar genelde servis control manager, atikmdag, application error, IS360service, SideBySide gibi şeyler var ama ben tabii çözemedim bu ifadeleri...birde bu programı kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyim olmazsa tümden kaldırayım bazı yerlerde bu uyarı ile birlikte zamanla mavi ekran çıkabiliyormuş o zaman sıkıntılı bir durum oluyormuş ben onun olmasından korktuğum için çözüm bulmaya çalışıyorum bu duruma...

Sizin söylediklerinizden anladığım kadarıyla gerek Norton internet securty, gerekse de Avast internet security normal antivirüs programları değil şu anda bilgisayarımda Norton internet securty, Avast internet security, malwarebytes, iobit malware, advenced system care 5 programlar var bunlardan yalnızca norton 3 ay lisanslı avast 1 aylık deneme diğerleride basit free kullanımlı ben ev kullanıcısıyım internetten ayda en fazla 1-2 kere alışveriş yaparım okulda kullandığımız flash belleklerden zaman zaman virüs bulaşma tehlikesi oluyor birde netten olursa oluyor bu anlamda bana hangi antivirüs ve trojen vb. için hangi programları kullanmamı önerirsiniz?

Şimdiden çok teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Recep Mura

antivirüs önerisi çok etik olmaz. çünkü antivirüs üreten her firma bu konuda iyi olduğu için program üretir. bu bağlamda herbirisi kendi içinde iyidir demek, daha doğru. ben sadece bildiğim iç ayrıntıları yazayım ve sonunda da kendi kullandığım programın ne olduğunu söyleyeyim.

öncelikle söyleyeceklerim, programların normal kurulumlarıyla elde edilenlerdir, aksi halde uzman kullanım moduyla bu programların çok farklı şekillerde de çalışması sağlanabilir.

norton, sisteme çok fazla yük bindirir, makineniz ortaüstü güçte bir makine değilse yavaşlama hissedersiniz. kaspersky, eset, fsecure -norton kadar olmasa da- ağır olmakla beraber makinede krallık ilan ederler, onlardan habersiz, onlardan izinsiz hiçbirsey yapamazsınız, herşeye burunlarını sokarlar. avast, panda, pccillin, avira, avg algılamada çok güçlü değillerdir, bazı çok hızlı hareket eden virüslerde kaçırdıkları olabilir. bitdefender, zonealarm, spyware doctor asıl alan olarak güvenlik duvarı ve solucan oldukları için virüslerde çok kabiliyetli değillerdir. bunlar bugüne kadar benim denediğim ve kullandığım ürünler. bunların haricinde de antivirüs programları mevcut(norman, ca_etrust, ashaampo, g_data vs.) ama deneme kısmetim olmadı. tabi bu arada senin sistemin 64 bit olduğu için bu saydıklarımın hangisini kullanmak istersen, onun da 64 bit olanını bulman lazım. :)

peki ben ne kullanıyorum? avira personal free edition. :) spyware programına ihtiyacım olmuyor, bu tip durumlarda genelde manuel olarak temizliyorum makineyi. bulaşan nesne, bazı bölümleri blokelerse de(mesela iexplorerin başlangıç sayfası yahut görev yöneticisi) bu tür durumlar için de ad-aware'nin kurmadan çalışabilen ücretsiz SE 1.06 versiyonu var onu kullanırım.

ancak size özellikle usb diskler için önerebileceğim bir program var, o da USB Disk Security. bu program usb yoluyla gelebilecek exe, com, bat formatlı virüs içerebilecek yahut tehlikeli yazılımların bilgisayarınıza bulaşmasını engelliyor. program aslında ne bir antivirüs ne de trojan bulucu. sadece usb diski taktığınız anda herşeyden önce devreye girerek, usb diskin otomatik çalışmasını engellemek suretiyle dediğim farmatlı dosyalar usb diskte mevcutsa bunları monitoründe listeliyor ve size silme opsiyonu tanıyor. ve bu sayede de bu tür dosyalar bilgisayarınıza bulaşmadan sizin elinizle silinmiş oluyor. ancak burada bir ayrıntı var. mesela siz exe formatlı bir program getirdiniz usb diskiniz ile ve bu programı bilgisayarınıza kurmak istiyorsunuz. bu durumda UDS monitöründe sizin getirdiğiniz program da görünecektir ve silme opsiyonu verecektir. bunlara dikkat edin, sonra usb diskteki kendi programınızı yanlışlıkla silmeyin yani. :) hasılı basit ama kullanışlı bir yazılımdır.

düzenleme: imla

Muhammed Bey, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Allah razı olsun beni ziyadesiyle aydınlattınız...

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

:flowers: benim için zevkti. makinanın kendisiyle uğraşmaktan öte, çözüm önerileri yazmak daha kolaymış. :)

Muhammed hocam konunun sonuna kadar okudum dedim inşallah bu klasörler için komple format atmamıştır diye :) Sen yazmışın ağzına sağlık...

Yorum bağlantısı
Recep Mura

o değil; format atmasını geçtim, format sonrası aynı dosyaları aynı şekilde görecek olması çok büyük hayal kırıklığı yaşatacaktı. bir de çoğu arkadaş sanırım olayın içeriğini yanlış anlamışlar ki; "başka yolun yok, at formatı gitsin" diye gaz veriyorlardı Recep kardeşime. neyse, ucuz atlattık... :)

Allah razı olsun Hakikaten öyle belki ben virüs olduğundan emin olduğum için o şekilde anlatınca arkadaşlar da direkt öyle anladı ama çok şükür gereksiz yere gereksiz yanlış boşuna işlemler yapmaktan kurtardınız beni birde şu okulda kullanıp sürekli virüs bulaşıp dosyalarımızı görünmez yapan usb bellek virüslerinden kurtulma çaresini de bulabilsek...

Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca

Bilgasayarı güvenli modda açın combo fix i çalıştırın düzelir.Bunu yaparken bulaşmadan sonra bilgisayar taktığınız ne var ise hepsi takılı olsun hafıza kartı flash bellek vs.

Evet, işe yarıyor. Çalıştığım dönemlerde çok kullandığım bir programdı ama şunu da ekliyim; DOS ortamında çalışan muhasebe programları yada benzer paket programlara, sanal disk oluşturduysanız eğer kullandığınız Deamon Tools programına ciddi zarar veriyor. Bilginiz olsun arkadaşlar. Bu program kesin çözüm değil tabi ama hiç olmazsa verilerinizi kurtarmak için yeterli güvenliği sağlayacak niteliktedir.

unetbootin yazılımının win versiyonunu indirin, bir de ubuntu nun iso'sunu indirin. unetbootin ile isoyu usb belleğinize yazdırın. Bu usb ile pc'nizi açın. İstediğiniz temizliği yapın. Ne format ne cart ne curt hiçbirşeye gerek yok. Bu usb belleği de elinizin altında devamlı tutun. Açılmayan windowslarda vs.' lerde dosyalarınızı kurtarmak için kullanabilirsiniz...

Olay budur. :bravo: Linux'un çözemediği sıkıntı yok neredeyse. En etkili çözüm yollarından bir tanesidir. Tam olarak bu programmıydı isim olarak hatırlamıyorum ama benzer uygulamayı benim bir arkadaşım yapıyordu, gerçekten çok işe yarıyor, üstelik Linux çekirdeğine sahip olduğu için harddiskinizde oluşan bir takım hataları da düzeltiyor. Teşekkür ederim tavsiye için.

Abi dediğim usb ile internete bağlan sudo apt-get install clamav* yaz enterla :p En babasından antivirüsün olsun. Sonra c d e f yuilmekam lerini tarat :p

Bu arada o combofix denilen yazılım gruplamasına kimse güvenmesin, rezil ötesi bir gruplama.

Abi, söylediğin doğru ama yine de işe yarıyor; Win XP kullandığım dönemlerde sadece bu programla yok ettiğim kötü yazılımlar sayesinde öyle zamanlar oldu ki format bile gerektirmeden kullanmaya devam ettim. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi bazı paket programlar üzerinde olumsuz etkileri var, göz önünde bulundurmak lazım.

http://www.ubuntu.co...ubuntu/download adresinden ubuntuyu indiriyoruz.

http://unetbootin.so...dows-latest.exe bu adresten de unetbootin'in en son sürümünü indiriyoruz.

Bunlar indiriledursun usb' mizi HP usb disk stroge format tool 'u indirip usb' mizi fat32 olarak formatlıyoruz.

Unetbootin_on_Ubuntu.png

Disk image'nin yanındaki tık' a dokunuyoruz :p Sonra karşısındaki "..." işaretinden indirdiğimiz ISO' yu buluyoruz ve seçiyoruz.

Type kısmında usb drive kısmına dokunmuyoruz. Drive kısmından da yazılacak usb belleğimizi seçip OK' e basıyoruz.

USB' miz hazır oluyor.

Hakan Abi, yazılım dersi veriyorsan hemen geliyorum Denizli'ye, unuttuğum bir dünya bilgi ve taktikler var, kurs ücreti nakit. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...