İçeriğe Yönlendir

2009 Trend X,Sorunlarım

Misafir

Recommended Posts

Öncelikle herkese selamlar. Kaç gündür foruma üye olmaya çalışıyorum ama ismimi yanlış yazdığım için sanırım bir türlü onaylanmadı. Sonunda başardım. :)

2009 trend x aracımla artık bende aranızdayım. Merak ettiğim bir kaç soruyu sizlere sormak istiyorum.

1. Aracı trend x modeli diye özellikle araştırıp öyle aldım. 115 beygirlik diye. Arabayı Kütahya'dan aldım ve satıcıya özellikle trend x modeli mi diye sordum evet dedi. Defalarca sordum 115 beygir mi diye... Gel gelelim aracı almaya gittim ama ruhsatta sadece trend hb yazıyor ve kaç beygir olduğu yazmıyor.

Aracın özelliklerine gelince; Dijital klima, hız sabitleyici, far-yağmur sensörü,sis farı, arka camlar manuel, 4 airbag, deri direksiyon. Çelik jant ve park sensörü sonradan takılmış. Ön ve arka kol dayama yok. Araba beni pek tatmin etmedi. 2005 model meriva bile gaza basınca bir şahlanıyordu. Bu araba biraz geç hızlanıyor. Aracın yol tutuşu ve hatasız olması ayrıca sıfır gibi durmasının yanında fiyatıda beni cezbetti. 500 tl pazarlık için yeni meriva almamıştım. Bu araba trend x değil derseniz valla hemen satılığa çıkarıcağım.

2. Kontağı ilk çevirdiğimde araba çalıştırmadan ön konsoldan elektrik kaçağı gibi ses geliyor. Sanırım sistem çalıştığı için normal olması lazım. Arabanın içine aldığı sesi sormuyorum bile, fordların zaten ses sorunu olduğunu 3 arkadaşımdan biliyorum. Ama bu kadar olduğunu tahmin etmiyordum. Daha lastik basıncını kontrol etmedim. Yarın servise bakıma götürüceğim. Lastikler 15 inç michelin.

3. Araba ilk çalışırken çok güçlü gibi çalışıyor sanırım rölanti biraz yüksek 1000 in üzerinde. Isındıktan sonra bu normal gibi. Motor dizel motor gibi ses çıkarıyor.

Sonuç olarak fiyat/performans aralığında iyi gibi. Motor biraz sağır gibi. Arabayı bayan kullanmış, bilseydim almazdım :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Hayırlı olsun, motor fotoğrafı olsa kaç Ps olduğunu söylerdik, ruhsatta da yazar genelde?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)

Araç 100 ps comfort+konfor paketi bence otosanın getirdiği fiyat -perfromans olarak en güzel FII tek sıkıntı arka camlar manuel.Büyük ihtimal sahibinden de bu aracı gördüm :) jantları felan çok tanıdık :D

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

kontak esnasındaki kapakçık sesi otomatik klimanın sesi.

hiç gerek yo kresme :D size söylüyorum araç trend değil. comfort+komfor paketi ( dijital klima hız sabitleme kararan dikiz aynası sis farı vs... )

illa aracın ne olduğunu özelliklerini merak ediyorsanız.

http://www.etis.ford.com/vehicleRegSelector.do;jsessionid=9296EECD4C948C45043CAC7674C98C84.eccvas511

burdaki vın girişi yazan yere aracın şase nosunu yazın. özelliklerini görürsünüz.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Bu araçlar geçenlerde konusu geçmişti sanırım forumda değilmi.Donanım olarak oldukça yüksekti sanırım yanlışmı hatırlıyorum.Dijital klima falan vardı sanki

Yorum bağlantısı

aga trend yazıyo ruhsatta, nasıl comfort olur...

mta, mca, stil trend x kafam karıştı yorumlardan forumdaki...

Bu araçlar geçenlerde konusu geçmişti sanırım forumda değilmi.Donanım olarak oldukça yüksekti sanırım yanlışmı hatırlıyorum.Dijital klima falan vardı sanki

Evet dijital klima var...

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Hımm tamam o zaman.Zamanında az sayıda gelen araçlardan bunlar.Siz yazılana takılmayın.Sorması ayıp kaça mal oldu aracınız

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

WFO mu yazdınız WF0 mı başına özelden şase nosunu atarsanız bakarım.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

29,750 ye aldım tüp işli değil.

tarihinde Necati Öner tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

işte araç 100ps motorlu comfort.

bence lpg için 115 likten 10 kat daha iyi. iyi bir kitle dertsiz tasasız binilir.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

tescil hatası.

aracın faturası varsa oraya bakmak lazım. o araç ötv indirimi olduğunda otosan araç satmak için forddan araç talep edince ukranya yada rusya için üretilmiş araçların tr piyasasına gelmesiyle gelen harip bir donanımdı. dediğim gibi 1-2 detaylı ile titanyum donanıma ulaşacak bir araç :D motoru 100 ps duratec ama alengirli olmadığı için tam lpg takmalık.

sizin trend x dediğiniz ise düz trend versiyondan farkı hız sabitleme sistemi ön sis farı ve dizayn teneke jantlar. 100 ps motor düz vites olarak FII.5 ile zaten gelmiyordu. bu comfort donanımı otosan neyse sonradan keşfetti ve 100 ps focuslarda geldi. hatta otosan listesinde 100 ps titanyum düz vitesler de vardı ama canlısını daha görmedim. büyük ihtimal 2. ele düşerlerse onlarda 115 lik diye satılır :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
:) konuştuğunuz kişiyi tekrar bulun telefonda trend -comfort-titanyum ayrımını yapsın bende yorum yazmıyayım artık :)
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

M.Ersel çevik'in ablasına ait olan araçla aynı özelliklere sahip aracınız. Onun ruhsatında Trend Comford olarak geçiyormuş ve araç 100hp. Rusya ve ukranya pazarına sınulan araçlardan.

bir bakın

http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?/topic/225225-06-by-1492-yi-takdimimdir-canim-ablamin-arabasi/page__hl__%2Bablam%C4%B1n+%2Barabas%C4%B1__fromsearch__1

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

115hp sadece ghia ve titanium serilerinde oluyor diye biliyorum

FII.5 trendlerde de 115 var.

Mesela Emre Akyolun eski arabası 115 di

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

sıkıntıyı çözdüm. 2009 kasko değer listesinde bu araç gözükmüyor. yani comfort diye gözükümüyor. çünkü yukarda da yazmıştım. bu araçlar ötv indirimi gelen araçlar. otosan bunları trend diye gösterip comfort diye sattı büyük ihtimal. 2010 da comfort olarak gözüküyorlar.sebebi tip onay belgesi gibi bir durum var ithal etmeden önce model yılı geldiğinde alınıyor. ön grülmeyen bir durum odluğu için bu arabalar zaten karambole getirilidi.

sizin aracın aynısından alacaktık. ve çok net hatırlıyorum. tipi vardı birinde otomatik klima ve kararan ayna yoktu. hız sabitleme vs vardı o comfort diye satılıyordu. birde sizin araba gibi olanlar vardı yani kararan ayna dijital klima şeklinde onlarda comfort komfor paket diye satılıyordu.

Yorum bağlantısı
Mahmut Kızıl

Trend X donanımda sis farı, hız sabitleyici yağmur sensörü otomatik far olmaz ama arka camlar otomatiktir. Trend X lerde 16'' comfort ve trendlerde 15'' jant olur. Sizinki muhtemelen trend yada comfort. Arka camın manuel olmasından hariç trend x ten daha iyi bir seçim sizinki. Merivadan kötü kalkması ise sizin araca özgü bir sorun olabilir.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

zaten netteki o dönem fiyat listelerine bakınca bu durum ortada :D düz vites 100 ps focus listede yok o yüzden comfort diye donanımda otosan fiyat listesinde yok :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

comfort donanımı resmi olarak otosan sitesinde kasım 2009 gibi gözüküyor :D sizin aracınız büyük ihtimal nisan sonrası ağustos öncesi tescil edildi. doğru mudur?

akşam akşam iyi uğraş oldu cansıkıntısından :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...