İçeriğe Yönlendir

Focus 4000 Deviri Gecmiyor

Mehmet Taner Kadak

Recommended Posts

Mehmet Taner Kadak

Gecen lerde arkadasima 2.0 Zetec focus sedan aldik. 100k milde. Gayet temizdi fakat suan tam gazda araba 4000 deviri gecmiyor. Gaz kesiyormus gibi davraniyor 4000 devirden sonra. Gaza hafif hafif basarak 4000 deviri gecirebiliyorum ama tam gaz yapinca sapitiyor. Bu dediklerim arac vitesdeyken oluyor. Arac bostayken cok rahat 6500 e kadar cikiyor.

Aracin buji kablolari bobini yeni. Benimkilerlede degistik problem yok.

TPS yi benimkiyle degistik oda iyi durumda.

Motor ikaz isigi yada herhangi bir hata kodu yok.

Aku kutup baslarini sokerek beyni resetledim, degisen birsey yok

Gaza cok az basarak 4000 deviri geciyorda tam gazda neden gaz kesiyor arac cozemedim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

tam gazdan kastın ne ? pedalı sürüş esnasında tabana mı yapıştırmak ? peki tam gaz yapıp ayağını hafif geri çekince fark var mı ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Pedali dosemeye yapistirinca araba bayiliyor, boyle olunca max 4000 devire kadar cikiyor. Tam gaz degilde daha az basarsam gaza 4000 deviri gecirtebiliyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Bende benzin pompasi diye dusunuyorum ama arkadas iki farkli tamirciye goturmus ikiside sanziman demisler. (Otomatik vites)

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Gaza sonuna kadar basinca arac kitleniyor. Ama hafif hafif basarak 6000 devire kadar bile cikabiliyor. Bana otomatik sanzimanmis gibi gelmiyor bu mesele.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

aga kick down yapma durumu nasıl ? o kick down yapmasını ne sağlıyorsa onda sıkıntı var diye tapa gazda devri yükseltmiyor olabilir. 4000dd diyince aklıma geldi. bir alt vitese geçince 6000 dd civarına tekabül eden zamanlarda kick down yapmıyor şanzıman. o yüzden tapa gaz yaptığında devri 4000dd üstüne çıkarmama gibi bir hatası olabilir mi? :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Evet kisaca kick down yapamiyor. Ama tapa gaz yapinca alet hangi devirde olursa olsun devirlenmiyor 1-2 sn aptallasiyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Evet kisaca kick down yapamiyor. Ama tapa gaz yapinca alet hangi devirde olursa olsun devirlenmiyor 1-2 sn aptallasiyor.

aga kick downu neye göre yapıyor :p onu öğrenelim. bak ben de bilmiyom onu. ama sensör sıkıntısı bence.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Bugun arkadasla benzin pompasi ve filtresini arka koltugun ustunden yuvarlak bir delik acarak yani kisaca keserek degistik. Bosh marka kullandim ve komple kit olarak satin aldim. Sonuc alet calisiyor. Arkadasin arabayi gostermedigi yer kalmamis herkes sanziman demis. En son forda goturmus yeni yazilim atmislar yine olmamis. Netice olarak fordclup'in cevabi dogru cikti :)

http://youtu.be/JcJ9PvQhOQQ

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Alphan Yılmaz

krank mili sensörü yada eksantrik sensöründen de yapabilir

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...