İçeriğe Yönlendir

Yeni Fiesta Torpido Kapağı

Koray Kahraman

Recommended Posts

Koray Kahraman

Merhaba, arkadaşlar. Sizden Yeni Fiesta araçların torpido kapağının nasıl çıkarıldığına dair fikir istiyorum. Bunu istememin sebebi şu; sanırım bazı kablolar torpidonun arkasından geçiyormuş ve hafif gevşek kaldığında da plastik parçalara çarpıp ses çıkarıyormuş. Bulunduğum şehirde servis olmadığı için her zaman servise gitme imkanım yok ve kendim kabloları sıkılamak istiyorum. Ne diyorsunuz? Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
İbrahim Şafak

torpido kapağı sökülmezki torpidoyu komple indirirsin aşağıaya kenarlarda takılan tırnaklar var onları içeriye doğru bükerek rahatlıkla indirirsin aşağıya

Yorum bağlantısı
Koray Kahraman

torpido kapağı sökülmezki torpidoyu komple indirirsin aşağıaya kenarlarda takılan tırnaklar var onları içeriye doğru bükerek rahatlıkla indirirsin aşağıya

Belki yanlış yeri ifade ediyor olabilirim ama asıl sormak istediğim yer şurası; hani eşya vs koymak için kapaklı bölme var ya sağ yolcu tarafında, orasından bahsediyorum. Siz de mi oray bahsediyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Yasin Çelik
(düzenlendi)

Altında plastik saplama şeklinde iki adet parça var onlar çıkartılınca sökülmüş olur ,Ayrıca arkasındaki kablo vs ler için üst yanlar ı içeri kastır iseniz kapak taban döçemesine kadar eğilir :)

tarihinde Yasin_Çelik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Koray Kahraman
(düzenlendi)

Acaba bahsettiğiniz yerdeki plastik saplamalar burada mı? mavi çizgili yer mi?

tarihinde Koray Kahraman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yasin Çelik

Acaba bahsettiğiniz yerdeki plastik saplamalar burada mı? mavi çizgili yer mi?

Evet o bölgede menteşe görevi gören bir parça altına bakar iseniz görünecektir

Yorum bağlantısı
İbrahim Şafak

o kadar derine inmesine gerek varmıki.. bence torpidoyu aç torpidoya yanlardan bastırarak tırnakları cıkardınmı torpido dışarda her türlü kabloyuda görürsün orada bnm ne işe yaradıgını merak ettiğim kabloda orada yasin bey: ))

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Anladığım kadarıyla eskiler gibi yeni fiestalarda ; 2 saniyelik iş ;) Kitapçıkta gösteriyordur nasıl yapılacağını ;)

Yorum bağlantısı
Koray Kahraman

Tırnakları bastırıp da çıkarınca hemen o bahsettiğim kablolar gözüküyor mu yoksa kablolara ulaşmak biraz zor mu?

Yorum bağlantısı
İbrahim Şafak

torpidoyu aç içini boşalt resimde beyaz oklarla gösterdiğim yerden içeriye dogru 2 taraflı bastır torpido 180 derece acılacaktır istediğin yere bak

eğer araban titanyumsa :)) sarı ile gösterdiğim yerdeki lambanın resmini çekip yollarmısın nereden alıyor elektiriği die soracaktım

Yorum bağlantısı
Koray Kahraman

torpidoyu aç içini boşalt resimde beyaz oklarla gösterdiğim yerden içeriye dogru 2 taraflı bastır torpido 180 derece acılacaktır istediğin yere bak

eğer araban titanyumsa :)) sarı ile gösterdiğim yerdeki lambanın resmini çekip yollarmısın nereden alıyor elektiriği die soracaktım

Evet aracım titanium. bu beyaz oklar torpido kapağının içinde mi yoksa dışında mı? Tabili fotoğrafını çeker gösteririm. Fakat bu işlerin hepsini ancak h.sonu yapabileceğimi bildirmek isterim.

Yorum bağlantısı
İbrahim Şafak

Evet aracım titanium. bu beyaz oklar torpido kapağının içinde mi yoksa dışında mı? Tabili fotoğrafını çeker gösteririm. Fakat bu işlerin hepsini ancak h.sonu yapabileceğimi bildirmek isterim.

tamam koray ben ben sizde güzel bi fot o bekliyorum çünkü bnm aracımdada torpidonun sağ üst köşesine giren bi soket var ford çekmiştir tesisatı die düşünüyorum o kırmızı ambiyans için sizde o uzun lamba gibi neyse artık o onu söküp fotosunu çekerseniz memnun olurum...bu arada sigortalarda orada torpidonun arkadasında aracın kullanım klavuzunda yazıyordu heralde nasıl acıldıgı

Yorum bağlantısı
Koray Kahraman

İbrahim Bey, demişsiniz ya; beyaz oklara bastırın diye. Bu beyaz oklar torpidonun dışındaki yerde mi yoksa içerdeki yer de mi?

Yorum bağlantısı
İbrahim Şafak

İbrahim Bey, demişsiniz ya; beyaz oklara bastırın diye. Bu beyaz oklar torpidonun dışındaki yerde mi yoksa içerdeki yer de mi?

İÇİNDE KORAY BEY TORPİDOYU Bİ AÇIN KENARLARDA HERŞEYİ GÖRECEKSİNİZ

Yorum bağlantısı
Koray Kahraman

İÇİNDE KORAY BEY TORPİDOYU Bİ AÇIN KENARLARDA HERŞEYİ GÖRECEKSİNİZ

Dün akşam açıp bakayım dedim ama torpido kapağının kendi kenarlarını bastıracağım gibi algıladım. çünkü 2 taraflı içeri doğru eğip de çıkarabileceğim yer yok gibi.

Yorum bağlantısı
Yasin Çelik
(düzenlendi)

Çok teşekkürler. yeterli bir bilgi ve açıklama. Fakat sanki kırılacak gibi hissettim, o yüzden dokunmamıştım.

Rica ederim ,Bu arada kırılmaz zaten 1-2 cm. esnettiğinizde o tırnaklardan kurtulur.

tarihinde Yasin_Çelik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İbrahim Şafak

Çok teşekkürler. yeterli bir bilgi ve açıklama. Fakat sanki kırılacak gibi hissettim, o yüzden dokunmamıştım.

korkmadana gerek yok zaten ucunda lastik bi parça var o..

yasin bey bu torpido sizinkimi yaa bizimki tam tersi şekil olarak iç kısmı sağ üst köşede siyah bişey varsanırım oda şartel yeri torpido aydınlanması için

Yorum bağlantısı
Yasin Çelik

Ben internetten gösterme amaçlı bu fotoğrafı koydum :) Araç ingilterede olduğundan sağdan direksiyonlu ve torpido normal olarak solda

Yorum bağlantısı
Koray Kahraman

Ben internetten gösterme amaçlı bu fotoğrafı koydum :) Araç ingilterede olduğundan sağdan direksiyonlu ve torpido normal olarak solda

Ben de bir terslik var diyordum zaten :)

Yorum bağlantısı
Koray Kahraman

Arkadaşlar, dün torpido kapağını açmayı başardım ve arkaya baktım, baya bir kablo var fakat bu kalbolar o kadar sabit duruyor ki, seyir halindeyken herhangi bir yere çarpıp da ses çıkarabilecek gibi durmuyor. Yine de, hani olur ya elektronik aletlerin içine konulduğu süngerimsi kağıt benzeri bir malzeme vardır, onunla kabloları sarayım dedim ve sardım. Fakat sanki eğreti oldu diye düşündüm ve söktüm. Sonra ise torpido kapağının o kablolara bakan tarafını komple o bahsettiğim süngerimsi kağıtla kapladım ve çift taraflı bantla yapıştırdım. Umarım bir daha ses yapmaz. Sadece araç dururken, hafif darbelerle araç içine vurdum ve torpidonun kapağında bulunan kilit mekanizmasından "cızırtı" geldiğini farkettim, o sesi nasıl giderebilirim? Emniyet kemeri tarafından gelen sesleri ortadan kaldırabilmek için de; kemer tokasının üstünde plastik bir kapak tarzı birşey var ya, onun içini açtım ve süngerimsi kağıt ile dolgu yaptım, umarım oranın da sesi kesilmiştir. Ne dersiniz?

Torpidonun içindeki fotoğraf çekeceğim yere gelince oranın fotoğrafını bir türlü çekemedim, çünkü çok ar bir yer ve flaş patlatınca heryer bembeyaz oluyor, flaşsız da karanlık çıkıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...