Çağlar Bayur 18 Aralık 2011 Paylaş 18 Aralık 2011 dirençler? uyumsuzluk? microsft ürünü gibi olmuş kaç para gidecekmiş tekrardan? Yorum bağlantısı
Recep Mura 18 Aralık 2011 Yazar Paylaş 18 Aralık 2011 ücreti konusunda hiç konuşmadım açıkçası bilmiyorum...evet ben de ilk duyduğumda çok şaşırdım yazılım vb. deyince ancak bu araçlarda beyinden vb. söz edilince onla alakalı bir şey sanırım durup dururken de böyle bir şeye ihtiyaç duyulması ilginç. o da çaresiz kaldı dolayısıyla belki ondan olabilir düşüncesinde... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Aralık 2011 Paylaş 18 Aralık 2011 Bir depo benzini bitirmeden hiç bir şey yapmayın bence.. Yorum bağlantısı
Recep Mura 18 Aralık 2011 Yazar Paylaş 18 Aralık 2011 inş. dediğiniz gibi sadece kurum yapışmasındandır yani uzun süre benzinle kullanıldıktan sonra düzelir inş. yoksa canımı çok sıkıyor bu durum depo şuan yarım dolu şu an bunu bitirip mi tekrar dolum yapayım yoksa şimdi tamamen doldurup son çizgiye kadar mı tüketeyim tavsiyeniz nedir? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Aralık 2011 Paylaş 18 Aralık 2011 Depoya konan bir kimyasal var, ve kullanım kılavzunda tam dolu depoya, tam dolumdan önce katılır diye yazılmıştır, tamamen yanlış bir karşım halinde depoda durmakta, ben olsam bu halde bırakmazdım. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 18 Aralık 2011 Paylaş 18 Aralık 2011 Ben olsam depoyu fullerim. (bu sayede kimyasalın etkisi azalmış olur). Depo bitinceye kadar sadece benzinle bu şekilde kullanırım... Depoya konan bir kimyasal var, ve kullanım kılavzunda tam dolu depoya, tam dolumdan önce katılır diye yazılmıştır, tamamen yanlış bir karşım halinde depoda durmakta, ben olsam bu halde bırakmazdım. Yorum bağlantısı
Recep Mura 19 Aralık 2011 Yazar Paylaş 19 Aralık 2011 Ben olsam depoyu fullerim. (bu sayede kimyasalın etkisi azalmış olur). Depo bitinceye kadar sadece benzinle bu şekilde kullanırım... Evet henüz depoyu fullemedim ama ama şuan sadece benzinde kullanmaya başladım acaba lpg kullanınca diyelim ki benzindeki katkıdan kaynaklanıyor bu lpgde de olumsuz etki yapar mı sonuçta lpge de de benzinde de dalgalanma oluyor... Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Aralık 2011 Paylaş 19 Aralık 2011 (düzenlendi) Off off bu eski tip kulaktan dolma bilgili, tornavidacılıktan yetişme ustaların yediği nanelere bir örnek daha, üzüldüm gerçekten, geçmiş olsun. Keşke demek hoşuma gitmiyor ama önce forumdan bilgi alsaydınız demek istiyorum. Öncelikle CC olayına gelelim, bu işte tek işe yarayan marka MotorVac firmasının ürettiği Carbon Clean isimli üründür, başka firmalarda bu ismi kullanır ama sizin bakmanız gereken Carbon Clean sözcüğü değil MotorVac firmasının adı olmalı, bunun dışında işe yarayan benimde kullandığım deterjan bazlı ve güvenilir olan (dizel için) Wurth ün ürünüdür, bundan sonra bu markaların dışında kullanmayın sakın, ayrıca CC işlemini düzenli olarak yaptırın, 150.000km. kadar hiç yapılmadıysa sakın yaptırmayın, enjektörleri değişmeniz gerekebilirmiş. Şunuda sakın unutmayın, sağlam ve bakımları düzenli yapılan motorlarda sakın yağ katkısı vs. ismli ürünlerde kullanmayın, kaliteli tam sentetik yağ kullanın ve sık değişin başka hiçbir şey gerekmez, normal şartlarda motorun ömrü neyse o kadar dayanacaktır. Arkadaşlarında dediği gibi depoyu hemen benzinle doldurup bitirin, hatta yağıda değişin, bor diye koydularıda hikaye markaymış, kaldıki gerçek bor power a bile hikaye gözüyle bakılıyor, o yüzden sağlam motorda koruyucu diye falanda sakın kullanmayın, hepsi boş iş, öyle yağın ömrünü falan arttırmazlar, zaten tam sentetik yağ üstün vasıflıdır, labratuvar ortmanında yağı bozan maddeler ayrıştırılmıştır, bu yağlara katacağınız her şey yapısını bozacak ve olumsuz etki yapacaktır. Bakım için malzemeleri kendiniz alın ve basit yağ hava filtresi gibi şeyleri sanayide falan yaptırın, daha karmaşık şeylerde bu işte uzmanlaşmış, isim yapmış yerleri tercih edin, hiçbiri yoksa artık mecburen servise gidiceksiniz. Tekrardan geçmiş olsun, inşallah masrafsız atlatırsınız bu durumu. 19 Aralık 2011 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Serkan Gümüşdağ 19 Aralık 2011 Paylaş 19 Aralık 2011 Geçmiş olsun motor katkısına dikkat etmenini tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Recep Mura 19 Aralık 2011 Yazar Paylaş 19 Aralık 2011 Off off bu eski tip kulaktan dolma bilgili, tornavidacılıktan yetişme ustaların yediği nanelere bir örnek daha, üzüldüm gerçekten, geçmiş olsun. Keşke demek hoşuma gitmiyor ama önce forumdan bilgi alsaydınız demek istiyorum. Öncelikle CC olayına gelelim, bu işte tek işe yarayan marka MotorVac firmasının ürettiği Carbon Clean isimli üründür, başka firmalarda bu ismi kullanır ama sizin bakmanız gereken Carbon Clean sözcüğü değil MotorVac firmasının adı olmalı, bunun dışında işe yarayan benimde kullandığım deterjan bazlı ve güvenilir olan (dizel için) Wurth ün ürünüdür, bundan sonra bu markaların dışında kullanmayın sakın, ayrıca CC işlemini düzenli olarak yaptırın, 150.000km. kadar hiç yapılmadıysa sakın yaptırmayın, enjektörleri değişmeniz gerekebilirmiş. Şunuda sakın unutmayın, sağlam ve bakımları düzenli yapılan motorlarda sakın yağ katkısı vs. ismli ürünlerde kullanmayın, kaliteli tam sentetik yağ kullanın ve sık değişin başka hiçbir şey gerekmez, normal şartlarda motorun ömrü neyse o kadar dayanacaktır. Arkadaşlarında dediği gibi depoyu hemen benzinle doldurup bitirin, hatta yağıda değişin, bor diye koydularıda hikaye markaymış, kaldıki gerçek bor power a bile hikaye gözüyle bakılıyor, o yüzden sağlam motorda koruyucu diye falanda sakın kullanmayın, hepsi boş iş, öyle yağın ömrünü falan arttırmazlar, zaten tam sentetik yağ üstün vasıflıdır, labratuvar ortmanında yağı bozan maddeler ayrıştırılmıştır, bu yağlara katacağınız her şey yapısını bozacak ve olumsuz etki yapacaktır. Bakım için malzemeleri kendiniz alın ve basit yağ hava filtresi gibi şeyleri sanayide falan yaptırın, daha karmaşık şeylerde bu işte uzmanlaşmış, isim yapmış yerleri tercih edin, hiçbiri yoksa artık mecburen servise gidiceksiniz. Tekrardan geçmiş olsun, inşallah masrafsız atlatırsınız bu durumu. verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, Benden önceki arkadaş hiç CC yaptırdı mı bilmiyorum ama araç daha 88 binde ve ustama da aracı aldıktan sonra ilk kez gittim bir arkadaşın tavsiyesiyle ben bakıma geldim yağ değişimi vb. için dedim oda başladı sökmeye vb. bana yapacaklarını hiç sormadı ben sonradan öğrendim yaptığı işlemler sorarak hatta bir ara sen bunları yapıyorsun ama masrafımız ne kadar oldu beni aşıyor gibi deyince hesap kitap yapmaya sonrasında sormaya başladı ama iş işten geçmiş oldu en son yağ için bor power koyayım mı diye sordu ben faydalı bir ürün mü kesinlikle faydalı hatta yağın ömrünü uzatır gibi şeyler dedi madem o zaman koy olan oldu madem tam olsun iyi olsun dedim...CC markasını tam hatırlmaıyorum ama yaılmıyorsam AutoMec diye birşey aklımda kalmış. Yağ için usta zaten 8000 km de gel diyor ki öyle gittim ac delco 5-30 yağ kullandı...hayırlısı artık aslında basit bir problem gibi duruyor ama burada arkadaşların yaptıkları yorumlardan açıkçası gözüm çok korktu...stop etmeyi her zaman yapmıyor bugün benzinde 40 km yapıldı stop etmedi ama devir saati hareketli tabiki hiç belli olmuyor bakalım birde rölanti valfini ustaya söyleyip temizleteyim ondanda olabilir miş ne olacak bakalım hayırlısı... Yorum bağlantısı
Recep Mura 19 Aralık 2011 Yazar Paylaş 19 Aralık 2011 Geçmiş olsun motor katkısına dikkat etmenini tavsiye ederim. Teşekkür ederim, bundan sonra tövbe zaten... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 20 Aralık 2011 Paylaş 20 Aralık 2011 Tekrar geçmiş olsun.Rolanti valfini de elbette temizletmekte fayda var. Yorum bağlantısı
Recep Mura 20 Aralık 2011 Yazar Paylaş 20 Aralık 2011 Tekrar geçmiş olsun.Rolanti valfini de elbette temizletmekte fayda var. Teşekkür ederim bakalım usta onu temizlemiş mi soracağım ona göre inş. bir faydası olur çünkü bu durum fazlasıyla sıktı beni artık 2 gündür aracı eşim kullanıyor artık benzinde kullanıyoruz dün sıkıntı olmamış bugünde sıkıntı yok dedi ama devir saati aşağı yönlü hareket halindeymiş ama en azından stop etmemiş...hayırlısı bakalım... Yorum bağlantısı
Hüseyin Aydın 20 Aralık 2011 Paylaş 20 Aralık 2011 selamlar öncelikle geçmiş olsun karter havalandırma hortumu var t şelkindedir.onun alt ucunun geçtiği yuvarlak valf var adını bilmiyorum gri renkte hortumu çekilce yuvasından çıkar onu bir temizlet veya bir arkasının ki ile geğiştir bir dene bu bence sıkıntı yaratan parça parçayı sallayınca içerisinde hareketli bir parça var havayı bir yöne gönderip dğer yöne çıkışı engelleyen bir valf bu rolanti valfi değil dediğim bunda vida yok hortuna takılıyor kolay gelsin Yorum bağlantısı
Recep Mura 21 Aralık 2011 Yazar Paylaş 21 Aralık 2011 selamlar öncelikle geçmiş olsun karter havalandırma hortumu var t şelkindedir.onun alt ucunun geçtiği yuvarlak valf var adını bilmiyorum gri renkte hortumu çekilce yuvasından çıkar onu bir temizlet veya bir arkasının ki ile geğiştir bir dene bu bence sıkıntı yaratan parça parçayı sallayınca içerisinde hareketli bir parça var havayı bir yöne gönderip dğer yöne çıkışı engelleyen bir valf bu rolanti valfi değil dediğim bunda vida yok hortuna takılıyor kolay gelsin Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim, en son forumda rölanti valfine baktır dediler daha önce gaz kelebeğini temizletmiştim değişen birşey olmadı ustayı arayıp rölanti valfini temizleyip temizlemediğini sordum temizledim dedi usta mekanik bir sıkıntı olmadığını düşünüyor, araçta elektronik bir sıkıntı olabileceğini düşünüyor elektronikçi bir arkadaşım var deyip onu aradı oda cihazı henüz kurmamış kurunca bakalım demiş ona baktıralım diyor bazen bu araçlara program yüklemek gerekebiliyor dedi...Acaba bahsettiğiniz parçanın resmi vb. var mıdır size zahmet olmazsa resimde gösterebilir misiniz? Benim yapabileceğim basit birşey ise dediğiniz gibi bir bakıp deneyeyim çünkü bana da aslında basit bir şeymiş gibi geliyor ama bulamadık, dediğim gibi daha önce böyle bir şikayetim yoktu bakımda birçok işlem yapıldı ondan sonra başgösterdi bilemiyorum belki de denk gelmiştir ama canımı sıkıyor rölnati dalgalanmasından ziyade zaman zaman stop etmesi sıkıntı oluşturuyor... Yorum bağlantısı
Recep Mura 21 Aralık 2011 Yazar Paylaş 21 Aralık 2011 Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim, en son forumda rölanti valfine baktır dediler daha önce gaz kelebeğini temizletmiştim değişen birşey olmadı ustayı arayıp rölanti valfini temizleyip temizlemediğini sordum temizledim dedi usta mekanik bir sıkıntı olmadığını düşünüyor, araçta elektronik bir sıkıntı olabileceğini düşünüyor elektronikçi bir arkadaşım var deyip onu aradı oda cihazı henüz kurmamış kurunca bakalım demiş ona baktıralım diyor bazen bu araçlara program yüklemek gerekebiliyor dedi...Acaba bahsettiğiniz parçanın resmi vb. var mıdır size zahmet olmazsa resimde gösterebilir misiniz? Benim yapabileceğim basit birşey ise dediğiniz gibi bir bakıp deneyeyim çünkü bana da aslında basit bir şeymiş gibi geliyor ama bulamadık, dediğim gibi daha önce böyle bir şikayetim yoktu bakımda birçok işlem yapıldı ondan sonra başgösterdi bilemiyorum belki de denk gelmiştir ama canımı sıkıyor rölnati dalgalanmasından ziyade zaman zaman stop etmesi sıkıntı oluşturuyor... Yorum bağlantısı
Mehmet Erduru 21 Aralık 2011 Paylaş 21 Aralık 2011 Geçmiş olsun hocam.. Öncelikle motor yağını ve filtrelerin değişimini cc işleminden önce mi yaptı yoksa sonra mı yaptı bu çok önemli? İkinci önemli husus ise zaten carbon clean yapılan bir motora bor power vs gibi katkı maddesi koymak yanlış bana göre bu tür ürünleri kullanmak yerine bakımları düzenli yapmak, kaliteli yağ ve orijinal parçalar kafidir.. Cc den sonra koyulan bor power zarar vermiş olabilir.. Carbon clean işleminden sonra motor bir müddet daha egsozdan kurum atabilir belki bunu engellemiş olabilir bor katkısı.. Ben eski arabama yetkili serviste carbon clean yaptırmıştım bakımla beraber gayet de sağlıklı olmuştu, usta işlem bittikten sonra biraz yüksek devirde kullanmak iyi olur kısa bir süre için demişti kalabilecek kurumun atılması için.. Geçmiş olsun tekrar, bu tür işlemleri daha ehil bir yerde yaptırın hatta bence yetkili serviste.. Yorum bağlantısı
Recep Mura 21 Aralık 2011 Yazar Paylaş 21 Aralık 2011 Geçmiş olsun hocam.. Öncelikle motor yağını ve filtrelerin değişimini cc işleminden önce mi yaptı yoksa sonra mı yaptı bu çok önemli? İkinci önemli husus ise zaten carbon clean yapılan bir motora bor power vs gibi katkı maddesi koymak yanlış bana göre bu tür ürünleri kullanmak yerine bakımları düzenli yapmak, kaliteli yağ ve orijinal parçalar kafidir.. Cc den sonra koyulan bor power zarar vermiş olabilir.. Carbon clean işleminden sonra motor bir müddet daha egsozdan kurum atabilir belki bunu engellemiş olabilir bor katkısı.. Ben eski arabama yetkili serviste carbon clean yaptırmıştım bakımla beraber gayet de sağlıklı olmuştu, usta işlem bittikten sonra biraz yüksek devirde kullanmak iyi olur kısa bir süre için demişti kalabilecek kurumun atılması için.. Geçmiş olsun tekrar, bu tür işlemleri daha ehil bir yerde yaptırın hatta bence yetkili serviste.. Teşekkür ederim, CC işlemi motor yağı ve filtrelerin değişiminden sonra yapıldı, gerek CC işlemini ve gerekse de katkı maddelerini ustam bana danışmadan koydu ve ben özellikle depoya onu neden koyduğunu sorduğumda bana CC ile yapılan temizliğe sürekli hale gelecek dedi...Bahsettiğiniz gibi içindeki pisliği zaman içerisinde atacaktır gibi birşey söylediğini hatırlıyorum ancak yüksek devirde kullan vb. demedi ama CC işlemi yapılırken 4000-5000 devirler arasında araç bayağı çalışmıştı...Açıkçası yetkili servise gitmediğime çok pişmanım zaten şu ana kadar yetkili servisteki masrafa yakın bir harcama yaptım ve bir çoğu da bana göre gereksiz yapıldı...Ama daha önce hiç yetkili servise gitmediğimden işlemlerin nasıl yürüdüğünü bilmediğimden ve genelde gereksiz yere değişimler yapıldığı ve çok ücret alındığı kanısıyla gitmedim ancak bu arıza için bile gitmeyi düşünüyorum veya bir dahaki bakıma gitmeyi planlıyorum acaba oradaki işleyiş nasıl bir dahaki normal bakım 100000 bakımı olmuş olacak ancak 68000 de triger değişti. Ne gibi değişimler yapılır ve ne gibi bir ücret tutar yaklaşık olarak... Yorum bağlantısı
Mehmet Erduru 21 Aralık 2011 Paylaş 21 Aralık 2011 Teşekkür ederim, CC işlemi motor yağı ve filtrelerin değişiminden sonra yapıldı, gerek CC işlemini ve gerekse de katkı maddelerini ustam bana danışmadan koydu ve ben özellikle depoya onu neden koyduğunu sorduğumda bana CC ile yapılan temizliğe sürekli hale gelecek dedi...Bahsettiğiniz gibi içindeki pisliği zaman içerisinde atacaktır gibi birşey söylediğini hatırlıyorum ancak yüksek devirde kullan vb. demedi ama CC işlemi yapılırken 4000-5000 devirler arasında araç bayağı çalışmıştı...Açıkçası yetkili servise gitmediğime çok pişmanım zaten şu ana kadar yetkili servisteki masrafa yakın bir harcama yaptım ve bir çoğu da bana göre gereksiz yapıldı...Ama daha önce hiç yetkili servise gitmediğimden işlemlerin nasıl yürüdüğünü bilmediğimden ve genelde gereksiz yere değişimler yapıldığı ve çok ücret alındığı kanısıyla gitmedim ancak bu arıza için bile gitmeyi düşünüyorum veya bir dahaki bakıma gitmeyi planlıyorum acaba oradaki işleyiş nasıl bir dahaki normal bakım 100000 bakımı olmuş olacak ancak 68000 de triger değişti. Ne gibi değişimler yapılır ve ne gibi bir ücret tutar yaklaşık olarak... Hocam sorunuzun cevabı burada bence, çünkü önce carbon clean yapılır sonrasında yağ ve filtreler değiştirilir, yetkili serviste benim önceki aracımda öyle yapılmıştı.. Yorum bağlantısı
Recep Mura 21 Aralık 2011 Yazar Paylaş 21 Aralık 2011 Hocam sorunuzun cevabı burada bence, çünkü önce carbon clean yapılır sonrasında yağ ve filtreler değiştirilir, yetkili serviste benim önceki aracımda öyle yapılmıştı.. Acaba bunun ne gibi zararı olabilir ustama gerek CC gerekse de katkı maddelerini sordum bunlar sebep olabilirler mi diye şimdiye kadar bir çok araca uguladım sıkıntı olmadı dedi... Yorum bağlantısı
Mehmet Erduru 22 Aralık 2011 Paylaş 22 Aralık 2011 (düzenlendi) Acaba bunun ne gibi zararı olabilir ustama gerek CC gerekse de katkı maddelerini sordum bunlar sebep olabilirler mi diye şimdiye kadar bir çok araca uguladım sıkıntı olmadı dedi... Hocam doğrusu önce carbon clean yapıp, eski yağı boşaltmak sonra yeni yağ koymaktır, ustanız nasıl böyle yaptı anlamadım.. Bence sorununuz büyük ihtimal buradan kaynaklanıyor.. Önce yeni yağı koyup sonra carbon clean yapmış, dolayısıyla pistonlarda kalabilecek kurum artığı yeni motor yağına veya bor power katkısına karışarak tıkanma vs yapmış olabilir.. Bence acilen şu an yapacağınız ilk iş motor yağınızı ve tüm filtreleri değiştirmek olmalı, farkı göreceksiniz... 22 Aralık 2011 tarihinde Mehmet Erduru tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recep Mura 22 Aralık 2011 Yazar Paylaş 22 Aralık 2011 selamlar öncelikle geçmiş olsun karter havalandırma hortumu var t şelkindedir.onun alt ucunun geçtiği yuvarlak valf var adını bilmiyorum gri renkte hortumu çekilce yuvasından çıkar onu bir temizlet veya bir arkasının ki ile geğiştir bir dene bu bence sıkıntı yaratan parça parçayı sallayınca içerisinde hareketli bir parça var havayı bir yöne gönderip dğer yöne çıkışı engelleyen bir valf bu rolanti valfi değil dediğim bunda vida yok hortuna takılıyor kolay gelsin Recep Mura, 21.12.2011 - 22:08 tarihinde yazmış: Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim, en son forumda rölanti valfine baktır dediler daha önce gaz kelebeğini temizletmiştim değişen birşey olmadı ustayı arayıp rölanti valfini temizleyip temizlemediğini sordum temizledim dedi usta mekanik bir sıkıntı olmadığını düşünüyor, araçta elektronik bir sıkıntı olabileceğini düşünüyor elektronikçi bir arkadaşım var deyip onu aradı oda cihazı henüz kurmamış kurunca bakalım demiş ona baktıralım diyor bazen bu araçlara program yüklemek gerekebiliyor dedi...Acaba bahsettiğiniz parçanın resmi vb. var mıdır size zahmet olmazsa resimde gösterebilir misiniz? Benim yapabileceğim basit birşey ise dediğiniz gibi bir bakıp deneyeyim çünkü bana da aslında basit bir şeymiş gibi geliyor ama bulamadık, dediğim gibi daha önce böyle bir şikayetim yoktu bakımda birçok işlem yapıldı ondan sonra başgösterdi bilemiyorum belki de denk gelmiştir ama canımı sıkıyor rölnati dalgalanmasından ziyade zaman zaman stop etmesi sıkıntı oluşturuyor... Yorum bağlantısı
Recep Mura 3 Mart 2012 Yazar Paylaş 3 Mart 2012 Arkadaşlar aracımda devir saati dalgalanması ve zaman zaman ani frenlerde stop etmesi şikayetiyle nihayet dün karar verip yetkili servise gittim durumu anlattım makineye bağlayıp bakalım dediler tabii ben yanlarında değildim sonra servis danışmanı geldi tamam dedi hego sensörü arıza vermiş arıza silindi işlem tamam yine yaparsa sensör değişmesi gerekir dedi aracı alıp çıktım baktım değişen hiçbir şey yok geri döndüm araca bakmadan değişmesi gerekir ne kadar dedim işçilik dahil 500-600 TL civarı dediler kesin sorun bundan mıdır dedim kalite kontrol ustası da vardı yanımda bilemiyoruz başka sebeplerde olabilir ama makine bu arızayı veriyor bunu değişiriz sonra bakarız diğerlerine dedi el insaf dedim...Yetkili serviste böyle yaparsa deneme yanılma sonuçta değişen parça 500-600 TL lik parça emin olmadan gereksiz yere neden değişsin...internette taradım bir kaç yedek parça sitesinde hego sensörü 150 TL civarı gözüküyor benim mi yanlışım var acaba bu kadar fark olabilir mi? acaba sorun gerçekten bundan kaynaklanabilir mi? tecrübeli arkadaşlar sizce ben ne yapmalıyım? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Mart 2012 Paylaş 3 Mart 2012 Test cihazındaki hata O2 sensörü ise, değişmeli denmesi normal, ilave sorun da varsa, problemin gitmemesi de normal, ancak çoğu zaman yoğun kurum birikiminde de hego sensör hatası verir cihaz, değişim sonrası gençleşen sensör dolayısı ile bir süre iyi gider, sonra yine sorun çıkmaya başlar. Ben olsam önce carbon clean yaptırır, 150 km kadar biraz yüksek devierde kullanırdım, tamir yöntemi değildir ama temizlik şart. Yorum bağlantısı
Recep Mura 3 Mart 2012 Yazar Paylaş 3 Mart 2012 (düzenlendi) Test cihazındaki hata O2 sensörü ise, değişmeli denmesi normal, ilave sorun da varsa, problemin gitmemesi de normal, ancak çoğu zaman yoğun kurum birikiminde de hego sensör hatası verir cihaz, değişim sonrası gençleşen sensör dolayısı ile bir süre iyi gider, sonra yine sorun çıkmaya başlar. Ben olsam önce carbon clean yaptırır, 150 km kadar biraz yüksek devierde kullanırdım, tamir yöntemi değildir ama temizlik şart. Çağlar Bey hatırlarsanız bu sayfanın başında bakımda neler yapıldığını yazmış sonrasında bu sıkıntının başgösterdiğini belirtmiştim yapılan işlemlerden biri ilk defa duyduğum Carbon Cleandı...Dediğim gibi sensör değişince kesin çözüm olur mu dedim hayır bilemiyoruz dediler bakacağız o değilse başka şeylere bakacağız dediler sonuçta değişecek parça masrafı onlara göre 600 TL bu nasıl anlayış anlam veremedim... Bana sözlü olarak Hugo veya Hego veya ego veya igo gibi bir şey dediler nette baktığımda en benzer hego karşıma çıktı fiyat olarak parçacılarda 150-200 TL gibi gözüküyor hemde orjinal diyor bu kadar fark olması normal midir? temizleme yapılabilir mi araç henüz 90binde...motor ikaz lambası şuan yanmıyor bir ara yanmış kendiliğinden sönmüştü... Gerçekten bu sensör devir dalgalanmasına veya ani frenlerde aracın stop etmesine sebep olabilir mi? 3 Mart 2012 tarihinde Recep Mura tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts