Levent Altuntaş 18 Aralık 2011 Paylaş 18 Aralık 2011 herkese selam. en nihayet temiz, beyaz, düz vites full bir mondeo buldum. tabiki V6. bakalım beni üzecekmi. diğer mondeolarım çok iyi idi. sizlerden öğrenmek, fikir almak istedğim bir iki konu var sevgili ford mondeo dostları... öncelikle aracın kapıların açık kapalı olduğunu gösteren bilgi ekranı tüm diğer 2000 mondeolar gibi yok. fordu kınıyorum. bu parçayı buldum. alsam takılırmı. arkada bir soket vs. varmı. hiç 2000 model mondeoya veya glx takan varmı. boşuna almayayım. dış tampon fiskiyeleri çalışıyor. ama kafalar yok tabi. sizde bulabilirmiyim. bildiğiniz yer varmı. ebayda bulamadım. birde başka arabaların bazıları uyar gibi geldi. alıp üstüney yapıştırsam ne olur. yoksa boya isteyen tamponu boyarken delikleri kapatmalımıyım. bu aracında yağı 5-30 değilmi. kaç litre acaba. ön takım vs. 2000 lerden çokmu farkllı. zira 2000 lerin herşeyi bulunuyor ama bu aracın nasıl? bildiğiniz güzel bir parçacı özellikle ankarada. zira merzifonda görevliyilm ama ağır bakımlarını ankarada yaptıracağım gerek olduğunda. araç 140 binde. zincirli.. bu zincirin bakımı nasıl. kaç binde... direksiyonu dier 2000 lere göre ağır geldi biraz bana. sizce bu motor ağırlığından mı. bi hidroliği değiştirip denemeyi düşünüyorum. belki biraz yumuşar. zira çoğu usta direksiyon ve fren hidroliklerini değiştirmekten erinip hep ekleme yapıyor. belki özelliği gitmiştir. bu canavaarın malesef tek kötü özelliğği tüpü. voltran marka. şidilik sorunsuz ama şüpheliyim. tavsiyeleriniz nedir. yokuş aşağı büyük bir rampadan inerken rampa bitiminde düzlükte sanki ön lastik davlumbaza çarptı. bana daha önceki sahibi 4 amortisor ve helezon değiştirdim dedi. acaba helezonlar 2000 lere mi ait. o zaman yaylanma bozuk oluyor ve vuruyor olabilir mi... helezon neden değişirki bu kadar erken. acaba yanlış mı hatırlıyor sahibi. yada km mi sahte... lastikler 2000 lerle aynı. ama sanki lastik çamurluk arası mesafe diğre mondilerimden daha az gibi... ne dersiniz. aradaki en iyi farkıl özellikle bu araçların ikisinide kullanan sayın çağlar bey siz çok iyi biliriniz diyorum. diğer ford severlerden de yardım ve görüşlerini bekliyorum. böyle özellikli ama yaşı olan bir aracı bakalım anadoluda yürütebilecek miyim. umarım beni üzmez. saygılar... Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 18 Aralık 2011 Paylaş 18 Aralık 2011 Aracınızı güle güle kullanın.. Araçla ilgili tecrübesi olanlar yanıtlayacaktır sorunlarınızı.. Arabam bölümünde fotoğraflarını yayınlayında ; v6 nın ihtişamlı görünüşüyle gözlerimiz bayram etsin.. Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 18 Aralık 2011 Paylaş 18 Aralık 2011 Aracınız hayırlı olsun Levent Bey, iyi günlerde kullanmanızı dilerim. mondeo konusunda tecrübeli arkadaşlar sorularınıza net cevaplar vereceklerdir. Yedek parça konusunda forum sponsorumuzla irtibata geçebilirsiniz. Forumda bölümü var. Ayrıca sahibinden de görmüştüm merzifondan bir arkadaş bulunamayan bir çok parçayı temin ediyordu. Yorum bağlantısı
Emre Cetin 18 Aralık 2011 Paylaş 18 Aralık 2011 Hayırlı olsun Levent abi biliyordum mondeo ya dönüş yapacağını Şu ara tatil gelsede Merzifona gelip bir tur atsam canavarla resimleri en kısa zamanda bekliyoruz . Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 18 Aralık 2011 Paylaş 18 Aralık 2011 Hayırlı uğurlu olsun. Resimleri de bekleriz. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Aralık 2011 Paylaş 18 Aralık 2011 Işıklı uyarı ekranının takılabileceğini sanmıyorum.. Yağ kapasitesi filtre ile birlikte 5.5 litre, yağı 5/30, Filtresi FL820. Far yıkama kapakları için çıkmacılara bakın... Bence voltranı hemen sökün... Yorum bağlantısı
Ali Eren 18 Aralık 2011 Paylaş 18 Aralık 2011 Arabanız hayırlı olsun. Arabam böümünde fotoğraflarını görmeyi bekliyoruz. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Aralık 2011 Paylaş 18 Aralık 2011 Hayırlı olsun, fotoğrafları da görmeyi isteriz Yorum bağlantısı
Yasin Karataş 18 Aralık 2011 Paylaş 18 Aralık 2011 Hayırlı olsun.Aracınızın fotoğraflarını heyecanla bekliyoruz. Yorum bağlantısı
Levent Altuntaş 18 Aralık 2011 Yazar Paylaş 18 Aralık 2011 Hayırlı olsun, fotoğrafları da görmeyi isteriz en kısa sürede koyacağım fotoları. tabi önce bi temizleyim tamponları boyatayım. inşallah beni hayal kırıklığına uğratmaz. zira parçasından korkuyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Aralık 2011 Paylaş 18 Aralık 2011 Araç hayal kırıklığı yaratacak bir araç değil. Bazı araçlara kötü bakılmış olsa bile nadir oldukları için kendinizi şanslı hissedebilirsiniz ancak bu şansı kötüye kullanmamak lazım. Mesela; Önceki sahibi bu araca Voltran marka tüp takarak araca verdiği önemi ortaya koymuş. Bu marka sanırım artık yok, nedeni de çıkardığı sorunlar. Mehmet Bey'in belirttiği üzere mümkün olduğunca çabuk aracın performansına uyum sağlayacak bir kitle değişim şart. Far yıkama fıskiyeleri biraz büyüktü diye hatırlıyorum. 2.0 motorlarında far yıkama olmadığından çıkmacıda da zor bulunacak parçalardan. Başka araçların fıskiyesi inşallah olur. Suyu basınçlı püskürtecek fıskiye içleri olması gerek bunun için. Zincir, kayışlardan çok daha uzun ömürlü olduğu için en son düşünülecekler arasında. YAy konusunu çok bilemiyorum ancak motorun ağırlığı dolayısı ile 2.0'lara göre daha basık duruyor olabilir. Anadolu şehirlerinde bu araçları idame ettirmek maalesef zor. Parça bulmak internet ve yaygın kargo ağıyla gayet kolay ama usta bulmak maalesef zor olanı. Bu aracı mümkün olduğunca ehil kişilerle muhattap edin. Direksiyon ile de çok oynamamak iyi olur kanaatindeyim. Ben de hangi aracı kullansam benim aracın direksiyonundan hafif derim. 1 ay aralıksız yeni aldığım aracı kullandıktan sonra, başka araçlara göre ağır geldiğini düşündüğüm Mondeo'nun direksiyonu tüy gibi hafif geldi. Zamanla alışırsınız, sorun ortadan kalkar. Aracınızı güle güle kullanın. Bu nadir araçla keyifli uzun yollar sizi bekliyor. Kırıkkale rampalarında yol yapışarak, en soldan yol almak çok zevkli olacaktır. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Levent Altuntaş 19 Aralık 2011 Yazar Paylaş 19 Aralık 2011 evet doslar bugün aracın noterini yapıp 450 km yol yaptım ve evime geldim. işte ilk izlenimlerim. aracın gücü süper. hiç kasmıyor ne rampa ne sollama. süper.. sanırım aracın sol amortisorü veya helezonu bozuk. zira yoldakı küçücük yamalarda bile güm diye ses yaptı. sadece sağ ön. esneme sıfır. direk gümlüyor. yarın göstericem. araç tam sağ veya tam sol yapıldığında sanki lastikler tampona veya davlumbaza sürtüyor. sanırım ya lastikler büyük ya da daha önceki sahibinin dediği gibi helezonlar değişti demişti. sanırım helezonlar orjinal değil. yarın baktıracağım. daha önce bu aracın ön takımının 2.0 ile aynı olduğu söylenmişti ama aynı fikirde değilim. motor ağır bence helezon ve amortisor daah sert olmalı. sanırım önceki sahibi parça bulamayıp 2.0 takmış olabilir. görücez bakalım araç 1.viteste kalkışta 6000 devir çeviriyor hem gaz hem benzinde ama sanki biraz kasıyor. öyle hissettim. ateşleme ve bujilere baktıracağım. kitapçağında buji kodu farklı. ama sanırım 2.0 buji takılmış motorcraft. sorun olur değilmi? 2.5 buji nerden bulunur. sesi tabiki 2.0 farklı ve güzel ama sanırım 3000 devirden sonra içeri aldığı ses tabiiki daha fazla.. sunroof çalışıyor ama sağlı sollu siyah kuşak metal parçalardan bazıları boşta ve oynuyor. sanırım iyi bir sunrof ustası lazım ankarada. varmı tanıdığı olan... acil ankarada bu araçtan anlayan iyi bir ford özel servis lazım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Aralık 2011 Paylaş 19 Aralık 2011 Yürüyen aksamı tüm mondeoklarda aynıdır, amortisör parça no farklı olabilir sadece. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 20 Aralık 2011 Paylaş 20 Aralık 2011 hayırlı uğurlu olsun. 2.5 mondeo bir başka olsa gerek. Allah kaza bela vermesin. Yorum bağlantısı
Levent Altuntaş 20 Aralık 2011 Yazar Paylaş 20 Aralık 2011 bugün önce rot balanscıya gittim. ön soldan gelen en ufak yaylanma veya cukura girince oluşan güm sese baktırdım. ön takım sağlam çıktı. ancak sanayide ki diğer mondeolarla görünce basıt bir test yaptım. ön ve arka lastikleri ile çamurluk arası 4 parmak. benimki 1 parmak bile değil. sonra başka bir mondeo geldi. o arkadaş ise tam tersi önün çok yüksek olmasından şikayetçi. ondaki aralık ise 6 parmak. bende bunun üzerine bakıyorum. orjinalı kaç santim diye. parçacı elimde yok ama tanesi 70 lira civarı dedi. ne dersiniz fiyat uygunmu. tabi 4 helezon değişmiken tahminimce amortisorler de değişir. bu arada sabah güzel çalışan aracım akşam iş çıkışı çalıştı ancak gaz yemedi. gaza basınca stop etmeey kalktı. ne yaptıysam fayda etmedi. benzin gaz aynı. 1 dakika sonra ise sorun geçti. ne oldu anlamadım. şimdi bidaha denedim sorun yok. sanırım rolantiyi düzenliyen sitemler bozuk. vites değişimlerinde de bi 2-3 saniye yüksek devirde (2000) takılı kalıyor. vitese takmaz beklersem 1000 düşüyor. yeni farkettim. zira vites değiştirirken kim bakarki devire.. ne dersiniz hangi sensörler bunlar. Yorum bağlantısı
Hakan Ulutaşlı 21 Aralık 2011 Paylaş 21 Aralık 2011 benim tüpte vogas. voltran ile aynı. ben durumum uygun olduğu zaman değiştirecem. fabrikası kapandığı için servisi yok. sizin bulunduğunuz bölgede sadece turhal da var. ben şu an mardindeyim. bu bölgede yok.samsunda da bulamamıştım servisini.! bence hemen değiştirin. kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Emre Cetin 21 Aralık 2011 Paylaş 21 Aralık 2011 bugün önce rot balanscıya gittim. ön soldan gelen en ufak yaylanma veya cukura girince oluşan güm sese baktırdım. ön takım sağlam çıktı. ancak sanayide ki diğer mondeolarla görünce basıt bir test yaptım. ön ve arka lastikleri ile çamurluk arası 4 parmak. benimki 1 parmak bile değil. sonra başka bir mondeo geldi. o arkadaş ise tam tersi önün çok yüksek olmasından şikayetçi. ondaki aralık ise 6 parmak. bende bunun üzerine bakıyorum. orjinalı kaç santim diye. parçacı elimde yok ama tanesi 70 lira civarı dedi. ne dersiniz fiyat uygunmu. tabi 4 helezon değişmiken tahminimce amortisorler de değişir. bu arada sabah güzel çalışan aracım akşam iş çıkışı çalıştı ancak gaz yemedi. gaza basınca stop etmeey kalktı. ne yaptıysam fayda etmedi. benzin gaz aynı. 1 dakika sonra ise sorun geçti. ne oldu anlamadım. şimdi bidaha denedim sorun yok. sanırım rolantiyi düzenliyen sitemler bozuk. vites değişimlerinde de bi 2-3 saniye yüksek devirde (2000) takılı kalıyor. vitese takmaz beklersem 1000 düşüyor. yeni farkettim. zira vites değiştirirken kim bakarki devire.. ne dersiniz hangi sensörler bunlar. Sen düşünmüşsündür gerçi ama MAF ı söküp bir temizleseydin abi spreyle . Yorum bağlantısı
Levent Altuntaş 24 Aralık 2011 Yazar Paylaş 24 Aralık 2011 evet dostlar araba şu an söküldü. sipariş ile gelen helezonlar da uymadı. tabiki kabahatı arabanın V6 olmasına bağladılar. ama neyseki sizlerden öğrendiğim (alt takımı aynı) bilgisi ile bir arkadaşın 2.0 mondisini getirdik ölçtük onada uymuyor. nerden buldularsa gelen helezonlar kalın geldi üst yuvalarına uymadı. eski sahibinide buldum bana spor helezonların almanyadan geldiğini söyledi. araştırıyoruz usta bulursa yenisi takılacak. gerçi bir sitede buldum yine ama bakalım. üstünden çıkanın üst genişliği 13.5 cm. gelenler 18 cm. herhalde bir üst mondininki. anlıyacağınız araba yatacak 1-2 gün. bakalım motordaki küçük sorunlar nolcak. şimdi gidiyorum yine akşam görüşmek üzere dostlar Yorum bağlantısı
Alphan Hazır 25 Aralık 2011 Paylaş 25 Aralık 2011 İşim dolayısıyla belli bir süre yurt dışında olduğum için özel mesajınıza ancak şimdi cevap verebildim , sanırım 15 gün kadar Türkiye'de olacağım telefon numaramı mesaj olarak attım arayın size her konuda detaylı bilgi vereyim , arkadaşlar bilir 2.5 V6 ilk sahibiydim 2001 model düz vitesti 5 ay önce yurtdışına sürekli gitmem gerektiği için sattım , size benden daha fazla yardımcı olabilecek biri yok sanırım V6 konusunda (Çağlar abi hariç) . güle güle kullanın tekrar isabetli bir karar vermişsiniz , sahibinden.com'da 2 tane ilk sahibinden Mondeo V6 tertemiz ilan verilmiş , bende heran tekrar alabilirim , sattığım adam aradı teşekkür etti , yurtdışından gelir gelmez aradım aynı fiyata geri alayım dedim vermedi ... Yorum bağlantısı
Levent Altuntaş 15 Ocak 2012 Yazar Paylaş 15 Ocak 2012 herkese tekrar merhaba 3 hafta aradan sonra mondim en nihayet yoluna girdi. - süspansiyon yükseltildi. vurma vs. yok. komple ön takım lastikleri takozları rot kolları ve frenler değişti. ses kesildi. yağ gibi - sadece yağ filtresini bulabildim. sırada hava filtresi var. bu bile sorun burda. dün baktım ateşleme bobini (eski sahibi değiştirdim demişti) motorcarft. ancak kablolar sanırım yan sanayi. üzerinde motorcraft yazmıyor. sadece 8mm gördüm. acaba incemi. gerçi ateşleme sorunu yaşamıyorum. o yüzden de ellemiyeceğim. ancak bujilerini de arıyorum. - sabah soğukta gaz yememede çözüldü. resetledim aracı aküyü sökerek. mehmet beyin aklı sağolsun. şimdilik saat gibi. 2 gündür benzinle biniyorum. süper. - tampon boyaları, pasta cila ve iç tavan döşemede de tamam. birazda bi cila ile deri bakımı yapıcam. çorum yolları gözükütlü. kalan küçük sorunlar: - ilk çalıştırmadan sonra ilk direksiyon sesinden sonra sanki hava salıyor gibi tısssssssss diye bir kereye mahsus bir ses geliyor. sıcak soğuk fark etmiyor. çalıştırdıktan sonraki ilk direksiyon hamlemde. acaba nedir. - altta resimde gösterdiğim kasnaklardan ses geliyor. sanırım değişmesi lazım. ama hem işçilğin burdaki zorluğu hemde parça sorunu beni korkutuyor. sanırım dinano kasnağı bu. ne dersiniz. - fren hidroliğin arkasından aşağıya westingouse doğru bakınca TCS beynini gördüm. orda küçücük bir hava hortumu boşta. acaba o nedir. - öndeki gri beyne giden bir gaz teli benzeri tel hafif hasarlı o ne acaba. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Ocak 2012 Paylaş 15 Ocak 2012 öndeki kutucuk vss sistemi, emme manifoldunda kapacaıkları açar kapar, beygirler oradan gelir, boşta hortum olmamamlı Yorum bağlantısı
Recommended Posts