İçeriğe Yönlendir

Tüketici Hakkı! Acil Yorumarınızı Bekliyorum

Taner Yoldaş

Recommended Posts

Taner Yoldaş

Merhabalar sevgili fordclubtr üyeleri, size danışmak istediğim bir husus var...

Aracım bu gün aynı arızayı 4. kez yaptı ( yakıt sistemine hava girdiği için çalışmıyor, bu sebeple daha önceki 3 kez servise gidişinde yakıt filtresi, yakıt pompası, yakıt enjektör pulları,enjektör gidiş dönüş orjini değişti, enjektör boruları değişti,üst kapak orjinleri değişti,triger seti değişti-bunlar garanti kapsamında oldu.) ve aracı bana teslim ettiklerinden 9 gün geçti ki yine aynı arıza ile karşılaştım.. Biraz önce çekici ile aracı servise götürdük, serviste yetkili kimse olmadığı için anahtarı bekçiye teslim ederek evime geldim ve ne derece sinirli olduğumu tahmin edebilirsiniz umarım.. Araç daha 14.070 km de...

Asıl sorum şu; bu durumda ben tüketici haklarına başvurarark Ford'a dava mı açmalıyım yoksa kuzu kuzu yine servisin bana diyeceklerine sessiz mi kalmalıyım :yildizlar: , ben eminim ki yine üç beş işlem yapıldığını yazan bir kağıt parçası , havası alınmış bir yakıt sistemiyle beni gönderecekler.. Siz değerli Ford kullanıcılarının yorumlarını bekliyorum..

Yorum bağlantısı

Öncelikle geçmiş olsun...yapılan işlemlerin tüm kaydı vardır araç geçmişinde, şase numaranız ile FORD TÜRKİYE'ye mail atın...

En geç 24 saatte size geri dönerler ve Ford Türkiye'den bir teknisyen gelir aracınızın olduğu servise ve tüm işlemleri o devir alır.

Yorum bağlantısı
Taner Yoldaş

Her seferinde çekiciyi Ford Euroservisten mi çağırmıştınız?

evet herseferinde euroservisten çağırdım ilk orası ile temasta bulundum

Öncelikle geçmiş olsun...yapılan işlemlerin tüm kaydı vardır araç geçmişinde, şase numaranız ile FORD TÜRKİYE'ye mail atın...

En geç 24 saatte size geri dönerler ve Ford Türkiye'den bir teknisyen gelir aracınızın olduğu servise ve tüm işlemleri o devir alır.

teşekkürler mail gönderimini yapacağım, peki aynı hatayı 4. kez vermesinden dolayı yeni araç talebinde bulunabilirmiyim?

Yorum bağlantısı

Bu çok zor bi ihtimaldir.

Arızayı mutlaka ana servisten gelecek olan kişi bulacak ve çözecektir.

Ama onlarda çözemezse zaten mutlaka bi düşünceleri olacaktır...

Çözülemeyecek arıza yoktur.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yetkili servislerde, zaman emek ve para harcanmış elemanlar istihdam edilmiştir, sonuca ulaşmakta güçlük çekilir ise, servis yardım talep edebilir, bu yardım şu demek değildir: tam takım hazır teknisyen gelerek arızayı kendileri aramazlar, takip edilen prosedür vardır. Aracın yürümesine mani olan ve üst üste tekrarlayan bu arıza yüzünden , değişim talebiniz için eliniz oldukça güçlü, ancak bu işlemler 2-3 günde sonuçlanmaz onu da şimdiden biliniz.

Siz yarın servise giderek iş emrini açtırın, ve fabrika incelemesi talebinizi de bu iş merine yazdırın, 2-3 gün içindeki ilerlemeye bağlı olarak 444FORD u arayabilirsiniz, ama şu an için erken ve yersiz olur.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Geçmiş olsun. İşin peşini bırakmayın. İnşallah değişim talebiniz olumlu sonuçlanır.

tarihinde Ali Satılmış tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Çağlar abi aynı arıza yüzünden 4 servise gidişi kaç kere daha gitmeli ki :nea:

41 kere söylersen olur derler, yolda kalmış daha ne olsun, eminim ki gereknler yapılacaktır, Ford bu konularda başarılıdır.

Yorum bağlantısı
Aşkın Barçın

Çok büyük şansızlık binlerce araç satılıyor, size denk gelmiş olması kötü. Ama işin peşini bırakmayın. Merkezi bilgilendirin çözüm muhakkak bulunacaktır.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Önce ford merkezle iletişime geçin çözüm için olmadı Tüketici mahkemesine ayıplı ürün olduğu hakkında dava açın yeni araç isteminde bulunun forumumuzda bu şekilde dava kazanan bir arkadaşımız olmuştu.

Yorum bağlantısı

Yetkili servislerde, zaman emek ve para harcanmış elemanlar istihdam edilmiştir, sonuca ulaşmakta güçlük çekilir ise, servis yardım talep edebilir, bu yardım şu demek değildir: tam takım hazır teknisyen gelerek arızayı kendileri aramazlar, takip edilen prosedür vardır. Aracın yürümesine mani olan ve üst üste tekrarlayan bu arıza yüzünden , değişim talebiniz için eliniz oldukça güçlü, ancak bu işlemler 2-3 günde sonuçlanmaz onu da şimdiden biliniz.

Siz yarın servise giderek iş emrini açtırın, ve fabrika incelemesi talebinizi de bu iş merine yazdırın, 2-3 gün içindeki ilerlemeye bağlı olarak 444FORD u arayabilirsiniz, ama şu an için erken ve yersiz olur.

bizde bu işlem uygulandı abi...

Direk fabrikanın baş teknisyeni gelip 2gün araçla uğraştı bizim atelye şefi ve bi teknisyenle drfalarca teste gidildi bilgisayara bağlandı Aklınıza gelebilecek herşey denendi Ve 2gün sonunda tespiti yapılıp ilgili parça siparişi verildi, ve arıza ortadan kalktı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

nasıl bir belirti ile ne arızası çıktı? Vesile ile fabrika başteknisyeni diye bir kadro yoktur, saha mühendisi olabilir, acil servis yetkilisi olabilir, eğitmeni olabilir.

Yorum bağlantısı
Taner Yoldaş

hepinize çok teşekkürler arkadaşlar , verdiğiniz bilgiler için gerçekten teşekkür ederim, yarın ola hayrola diyorum .. yarın bi servis müdürü ile görüştükten sonra izleyeceğim yolu belirleyeceğim, sonuçlara göre burdan sizleride bilgilerndiririm, ola ki böyle bi problemle karşılaşırsanız diye ..

Yorum bağlantısı
Taner Yoldaş
(düzenlendi)

http://www.tuketicih...task=view&id=67 bu linki inceleyin. Zor bir süreç olabilir tamir cihetine gidilmeli. :good1:

link açılmadı ya baya ugrastım ama hata da vermedi ama açılmadı link.

tmm düzeldi incelemedeyim . teşekkürler

tarihinde Taner Yoldaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Necat Ertan

TKHK m.13

GARANTİ BELGESİ

Madde 13 - (Değişik madde: 06/03/2003 - 4822 S.K./20. md.)

İmalatçı veya ithalatçılar ithal ettikleri veya ürettikleri sanayi malları için Bakanlıkça onaylı garanti belgesi düzenlemek zorundadır. Mala ilişkin faturanın tarih ve sayısını içeren garanti belgesinin tekemmül ettirilerek tüketiciye verilmesi sorumluluğu satıcı, bayi veya acenteye aittir. Garanti süresi malın teslim tarihinden itibaren başlar ve asgari iki yıldır. Ancak, özelliği nedeniyle bazı malların garanti şartları, Bakanlıkça başka bir ölçü birimi ile belirlenebilir.

Satıcı; garanti belgesi kapsamındaki malların, garanti süresi içerisinde arızalanması halinde malı işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin tamir ile yükümlüdür.

Tüketici onarım hakkını kullanmışsa, garanti süresi içerisinde sık arızalanması nedeniyle maldan yararlanamamanın süreklilik arz etmesi veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hallerinde, 4 üncü maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı bu talebi reddedemez. Tüketicinin bu talebinin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, bayi, acente, imalatçı-üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.

.............

Buradan hareketle hakkınızı arayacağınızı derhal Ford'a bildirin. Bir sonuç alamazsanız yasal yollara başvurmak gerekecek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Problemin çözülmesi lazım. Yanlış teşhis yapmışlar, birden çok parametre ile oynayınca iyice kaçırmışlar. Sakin olun aracınızı tamir ederler, aslında tamir de sayılmaz hatalı yeri değiştirir sıfır yaparlar.

Yorum bağlantısı
İbrahim Şafak

aynı olay benim aracın cd çaları il ilgili olmuştu.teybi söküp gönderdiler 4 sefer bozuldu 1.5 ayda en sonunda servis müdürüne ben sıfır teyp istiyorum dedim ondan öncede forda mail attım ki bence sizde forda mail atın servis pamuklar içinde taşıyor sizi vel hasıl kelam sıfr teyp geldi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Yoldaş

aracı 1 hafta sonra hiçbir arıza kodu bulamadıkları için bana bugün geri vermek istediler, biraz sonra almak için gideceğim bu sırada da dava sürecini bu gün başlatmak istiyordum aracı geri almam bu süreçte olumsuz öge teşkil eder mi? bir de araca bi yazılım yükleyeceklermiş arıza gidecekmiş ??? pek alaka kuramadım bu araca fabrikadan yazılm eksikliği ile mi çıkmış yani :p yazılımın gelmesi de 1-2 ay sürer dediler :s:SS: ne yapayım aracı alayım mı almayayaım mı ??

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

aracı 1 hafta sonra hiçbir arıza kodu bulamadıkları için bana bugün geri vermek istediler, biraz sonra almak için gideceğim bu sırada da dava sürecini bu gün başlatmak istiyordum aracı geri almam bu süreçte olumsuz öge teşkil eder mi? bir de araca bi yazılım yükleyeceklermiş arıza gidecekmiş ??? pek alaka kuramadım bu araca fabrikadan yazılm eksikliği ile mi çıkmış yani :p yazılımın gelmesi de 1-2 ay sürer dediler :s:SS: ne yapayım aracı alayım mı almayayaım mı ??

Aracın arızasının giderilmediğine dair belge düzenletip teslim alın bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...