İçeriğe Yönlendir

Ankara Da Baskı Balata Değişimi

Cemalettin Asır

Recommended Posts

Cemalettin Asır

sevgili form arkadasları geçtiğimiz hafta basımdan geçen bir olayı anlatacağım. 2004 ghia focusum var ve baskı balatanın bittiğini anladım rampa çıkarken 1. vitesten 2. vitese attığımda motor bağırıyor ama araç gitmiyordu.(açınca Perçinleri yemeye başladığını gördük) Ankara Tandoğandaki Ford Servisini aradım baskı balatayı kaça değiştiriyorsunuz diye ve bana 1.450.TL fiyat verdiler netten bir kaç ford özel servislerini tel ile aradım ve bence ankara'daki en iyi ford özel servisini buldum kanaatindeyim. Baskı-balata, hidrolik yağı, polen filtresi, fren ayarları, 2 adet sprey 340 tl ye maloldu.Bu sekilde bir sıkıntısı olan arkadaş olursa adres verebilirim ankara şaşmazda bir firma

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Fiyat çok iyiymiş. Baskı balata değişiminde sadece işçilik bile 150-200 TL dir.

sevgili form arkadasları geçtiğimiz hafta basımdan geçen bir olayı anlatacağım. 2004 ghia focusum var ve baskı balatanın bittiğini anladım rampa çıkarken 1. vitesten 2. vitese attığımda motor bağırıyor ama araç gitmiyordu.(açınca Perçinleri yemeye başladığını gördük) Ankara Tandoğandaki Ford Servisini aradım baskı balatayı kaça değiştiriyorsunuz diye ve bana 1.450.TL fiyat verdiler netten bir kaç ford özel servislerini tel ile aradım ve bence ankara'daki en iyi ford özel servisini buldum kanaatindeyim. Baskı-balata, hidrolik yağı, polen filtresi, fren ayarları, 2 adet sprey 340 tl ye maloldu.Bu sekilde bir sıkıntısı olan arkadaş olursa adres verebilirim ankara şaşmazda bir firma

Yorum bağlantısı
Cemalettin Asır

hayır kullanılan marka luk ve su an arabamda hiç bir sıkıntı yok yalnız bende bilya değişimine gerek duymadılar eğer oda gerekli ise 100 tl ek ilave baskı balata,bilya, hidrolik yağı3 lt ve işçilik 400 tl demişlerdi ama bilyaya gerek kalmayınca 300 e düştü ve dediğim gibi luk marka

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bilya da mutlaka değişmeliydi..Neden derseniz ; Şuanda sorun olmayabilir ancak 3-5 ay sonra ses yapmaya da başlayabilir.Bu işlem için tekrar şanzıman sökülmesi gerekli.Yani zamanı gelmişken değişim yapılmalıydı...Ustanız uyanık davranmış..İlerde sizden tekrar işçilik parası alacak.Oysaki siz 80-90 tl verip bilyada alsaydınız değişim dört dörtlük olmuş olacaktı.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Cemalettin Asır

Bilya da mutlaka değişmeliydi..Neden derseniz ; Şuanda sorun olmayabilir ancak 3-5 ay sonra ses yapmaya da başlayabilir.Bu işlem için tekrar şanzıman sökülmesi gerekli.Yani zamanı gelmişken değişim yapılmalıydı...Ustanız uyanık davranmış..İlerde sizden tekrar işçilik parası alacak.Oysaki siz 80-90 tl verip bilyada alsaydınız değişim dört dörtlük olmuş olacaktı.

evet sizde haklısınız ama şayet dediğiniz gibi bir sorun çıkarsa emin olun işçilik ödemem o konuda çok sıkı pazarlık yaptım bilya için şayet bana yakın zamanda sıkıntı çıkartırsa ücretsiz değiştirtteceğimi söyledim onlarda yok abi gerek yok şu an için dediler. Bakalım zaman ne gösterecek

yan sanayi ürünleri o fiyata bulman çok normal ama servisin verdiği fiyatta çok pahalı olur her zaman. benim önerim servisten çıkmış bu işin erbabı ustalar var onlarla görüşülüp orjinal parçayı 650-700 civarında taktırmanız.

bir kaç tanıdığım ustaya sordum ve değiştiremeyeceklerini söylediler sonra tesadüfen bu servisi buldum ve gidip yaptırdım usta eski ustalardan almanyada ford fabrikasında felan çalışmış yani benim hoşuma gitti doğrusu ve arabada da bir sıkıntı yok her şey normal şuan

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Bu baskı balata bilya sisteminde en iyi hangi marka arkadaşlar? Valeo diyorlar doğru mu?

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bu baskı balata bilya sisteminde en iyi hangi marka arkadaşlar? Valeo diyorlar doğru mu?

İlave olarak araç modeli bazında marka değişiyor mu? Kimi mondeo için luk iyi derken, kimi de sachs iyi diyor.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Orjinali LUK...

Abi üstünden çıkanla luk arasında fark oluyor nedense yedek parçacı orjinali ve luk diye iki çeşidini göstermişti luk biraz daha ince basit gibi duruyordu orjinal dediği motocraft tı galiba markasını hatırlamıyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Motorcraft baalatnın üstünde, üretici markası olarak sachs basılı, ancak Luk bu kasalar için de balata üretmekte.

Yorum bağlantısı
Guest Hasan Ekici

Şuan zaten baskı-balata fiyatı orjinal luk için 150, eğer bilya değişirse orjinal bilya 100 lira. 100 lirada işçilik alınsa fiyatınız normal, aynı rakama bende değiştirmiştim.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Motorcraft baalatnın üstünde, üretici markası olarak sachs basılı, ancak Luk bu kasalar için de balata üretmekte.

Çağlar Bey benim araca ne alıyım? Luk/sachs

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Benim 2005 model conford aracımda bilyayı değiştirmemiştim.Ama 1 yıl sonra ses yapmaya başlamıştı.Keşke onuda değiştirseydiniz.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Şuan zaten baskı-balata fiyatı orjinal luk için 150, eğer bilya değişirse orjinal bilya 100 lira. 100 lirada işçilik alınsa fiyatınız normal, aynı rakama bende değiştirmiştim.

Evet fiyat normal..çok uygun falan değil..

Yorum bağlantısı
Cemalettin Asır

Evet fiyat normal..çok uygun falan değil..

hocam piyasayı çok iyi bilmiyorum ama servislerden 1400 tl fiyat aldıktan sonra 340 tl yi yolda bulmuşum gibi sevindim ve sevincimi sizlerle paylaşmak istedim sadece

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

hocam piyasayı çok iyi bilmiyorum ama servislerden 1400 tl fiyat aldıktan sonra 340 tl yi yolda bulmuşum gibi sevindim ve sevincimi sizlerle paylaşmak istedim sadece

Elbette yetkili servislere göre bedava..Ancak zaten özel servislerde fiyat aşağı yukarı aynı.Bu işlem için en çok 400 tl verilir zaten.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Kendi arabama Sachs takardım, öyle de yapmışlığım sıkça vardır.

+1

ilk tercih uygun rakamlı olur ise motocraft (fomoco) yok ise sachs

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...