İçeriğe Yönlendir

Ankara Da Baskı Balata Değişimi

Cemalettin Asır

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Fiyat bencede normal, serviste bu parçaların üstüne değişim kiti diye bir şey uyduruyorlar, bir bakıyorsun işçilik piyasadan ucuz ama ne olduğu belli olmayan bu kit yüzünden fiyat 2 katına çıkmış, komple dalavera, birde istemediğim halde spreydi, cam suyuydu, motor temizleme spreyiydi kafalarını göre ekleme yapmıyorlarmı ifrit oluyorum gerçekten.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak

LUK orjinal parçası.Ancak sahte LUK lar da var piyasada...

Ayhan Abi kısa zamanda benimde baskı balata değişimi yapmam gerekiyor, Ankara'da ustayla görüştüm o da senin dediğin gibi piyasa da LUK'un çin malı bolca sahtesinin olduğunu, hatta aracın üzerinden çıkan bitmiş baskı balataları taşlayıp sıfır olarak satanlar olduğunu ve bunu anlamanının mümkün olmadığını söyledi. Bana verilen fiyat baskı-balata, bilya + işçilik dahil 480 TL. İşçilik için 120/130 lira alıyor. Yalnız şöyle bir durum var, usta parçayı kendi anlaşmalı çalıştığı yerden getirtiyor LUK marka 240 TL fiyatı var, aynı ürün fordburada.com ve diğer siteler ya da parçacılarda 170 Lira civarında.Ustaya parçaları ben alsam dedim, olur ama yukarıda söylediğim sebeplerden dolayı herhangi bir sorun olduğunda garanti vermem bir problem olduğunda yeniden işçilik ücreti alırım dedi, ürünü anlaşmalı oldukları yerden kendilerinin temin etmesi halinde ise orjinalliğine güvendiği için baskı balatadan kaynaklanan bir durum olduğunda işçilik parası almam dedi,Ürünün liste fiyatı normalde 240 TL gerçekten ama internet siteleri ve parçacılar indirimli 170'e kadar satıyor. Hangisine güvenmek gerek bu durumda?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Fordburada.com a güvenebilirsin..Tanımadığın yedek parça satan yerlerde sıkıntı olabilir.Bence fordburada.com dan al ustan taksın..Genel olarak baskı balata olayında zaten hep kullanıcı hatalıdır. :)

Yorum bağlantısı
Levent Güdü

Birkaç ay önce baskı balata, bilya, ön diskler, balatalar değişimi yapıldı.. İşçilik dahil 320 Tl vermiştim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Birkaç ay önce baskı balata, bilya, ön diskler, balatalar değişimi yapıldı.. İşçilik dahil 320 Tl vermiştim.

:s :s :s bu parçaların hurdası bile daha pahalı nerdeyse. sırası ile atıyorum: 150+50+50+30 40TL işçilik kalır, gerçekten inanılmaz kelepir bir rakam

+1

ilk tercih uygun rakamlı olur ise motocraft (fomoco) yok ise sachs

2 yılda 1 kere olur o uygun fiyat

Yorum bağlantısı
Levent Güdü

:s :s :s bu parçaların hurdası bile daha pahalı nerdeyse. sırası ile atıyorum: 150+50+50+30 40TL işçilik kalır, gerçekten inanılmaz kelepir bir rakam

Sizede özel mesaj da bahsettiğim gibi yıllardır aynı ustayı kullanıyoruz. Fiyatdan yana aklımda hiç bir şüphe yok ayrıca işçilik konusunda da aklımda soru işareti yok.

Yorum bağlantısı
Levent Güdü

Şüphe değil de, nefis bir rakammış.

Babamla az önce fiyatı teyit ettikde belki 20 tl farklı olabilir diyo. vebal altında da kalmayalım...

Yorum bağlantısı
Soner Bahadır
(düzenlendi)

herkese selam,ankaradan baskı balata seti almam gerekiyor nerden alabilirim fiyat nedir ve hangi marka ve hangi parçaları almam gerekiyor. bilgilerinizi bekliyorum

tarihinde Onur Berktaş tarafından düzenlendi
KONULAR BİRLEŞTİRİLDİ VE SLM = SELAM
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Erhan Kavlak

benımkıde baskı balata sıyırdı bılye sesıyle geldı bu sorun bu esnada luk marka ıle deıstırıldı ustamda saolsun termostatı kırdı toplam antıfız ılavesıyle bırlıkte 530tl verdım.kazıkmı yemısım bu durumda:((aracım 2,0st focus)

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

herkese selam,ankaradan baskı balata seti almam gerekiyor nerden alabilirim fiyat nedir ve hangi marka ve hangi parçaları almam gerekiyor. bilgilerinizi bekliyorum

Tek parça olarak satıyorlar mı bilmiyorum ama kazım karabekirde acl ford da luk marka değişim yaptırmıştım 9.ayda 430 tl 6 taksit bi şikayetimde olmadı.keçe körük falan değiştirmişlerdi.

Yorum bağlantısı
Semih Saner

sevgili form arkadasları geçtiğimiz hafta basımdan geçen bir olayı anlatacağım. 2004 ghia focusum var ve baskı balatanın bittiğini anladım rampa çıkarken 1. vitesten 2. vitese attığımda motor bağırıyor ama araç gitmiyordu.(açınca Perçinleri yemeye başladığını gördük) Ankara Tandoğandaki Ford Servisini aradım baskı balatayı kaça değiştiriyorsunuz diye ve bana 1.450.TL fiyat verdiler netten bir kaç ford özel servislerini tel ile aradım ve bence ankara'daki en iyi ford özel servisini buldum kanaatindeyim. Baskı-balata, hidrolik yağı, polen filtresi, fren ayarları, 2 adet sprey 340 tl ye maloldu.Bu sekilde bir sıkıntısı olan arkadaş olursa adres verebilirim ankara şaşmazda bir firma

firmanın adı nedir ?

aklımızda olsun,

Yorum bağlantısı
Soner Bahadır

Tek parça olarak satıyorlar mı bilmiyorum ama kazım karabekirde acl ford da luk marka değişim yaptırmıştım 9.ayda 430 tl 6 taksit bi şikayetimde olmadı.keçe körük falan değiştirmişlerdi.

cemal bey teşekkür ederim bilgileriniz için ankaraya yabancıyım ama orayı biliyorum jant almıştım oradan gidip konuşayım bakalım...

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Cafer Akyıldız

Bende Temmmuz (2011) ayında Çankırı'da baskı+balata+ bilya+ ıvır zıvır şeyler (sprey yağ vs. parçalar) 350 tl +150 tl işcilik 500 tl ye değiştirdim. Ford yedek parçacısından orjinali "luk" diye o parçalardan almıştım...Çıkan parçalarda markası luk tu (158000 km ilk değişim)....Bizim buralar normalde pahalıdır ama pekte pahalı gibi gelmedi...zannedersem 50 tl gibi bi fazlalık var oda önemli değil....

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Misafir

Aracinizin su anda durumuna bakmak lazim. Yokus asagi giderken bu kokunun gelmesi kaesilasilan bir durum degil ama oncesinden sorun olusmaya basladiysa son noktada yokus asagi koku gelmis tw olabilir.

Bazen debryaj zorlandiginda koku gelebilir anacak hemen degisim gerekmez. Basta da dedigim gibi aracinizin debriyaji bosa basmiyorsa, ramoa yukari devirle beraber uygun hizlanma sergiliyorsa, kalkislarda debriyajdan erken ayak cekildiginde stop etme egilimi devam ediyorsa hemen degisim gerekmeyebilir.

Bronzdan kasit nedir bilmiyorum ama aracinizdan cikan baski ve balataya gore orjinal parca tedarik edilmeli. Bu kasar islem yapilirken ve baski balata yenilenmisken bilya da yenilenirse bir sonraki baski balata degisimine kadar rahat edersiniz.

Triger degisimi de iscilik isteyen bir islemdir. Iscilik anlaminda indirim yaparlar ama hem baski balata hem de trigee degisimi zaten ustanin 5 saatini alacaktir. Bu acidan degerlendirildiginde cok buyyk bir indirim olmaz.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Misafir

Sonuc olarak debriyaj problemliymis. Balata tamamen biterse araciniz hareket edemez zaten. Su anda arac hareket edebiliyorsa son gucu ile sanayiye gidin bence. Baski balata sanayide iscilik dahil orjinal parca ile 500-600 tl civarinda olacaktir. Volantin egilmesi konusu dogrudur ama bu zaten son asamada degil uzun sure baski balatayi zorlayrak arac kullaniminda olur ki siz maalesef bu sekide kullanmisiniz. Yinede volant arizalarinda araciniz farkli tepkilererir ses ve sarsinti olarak. Sanirim bu problemler yok sizde. Zaten usta bir kontrol eder, torna ile giderilirse basit bir sekilde sorunu cozer.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Yunus Tuna

sevgili form arkadasları geçtiğimiz hafta basımdan geçen bir olayı anlatacağım. 2004 ghia focusum var ve baskı balatanın bittiğini anladım rampa çıkarken 1. vitesten 2. vitese attığımda motor bağırıyor ama araç gitmiyordu.(açınca Perçinleri yemeye başladığını gördük) Ankara Tandoğandaki Ford Servisini aradım baskı balatayı kaça değiştiriyorsunuz diye ve bana 1.450.TL fiyat verdiler netten bir kaç ford özel servislerini tel ile aradım ve bence ankara'daki en iyi ford özel servisini buldum kanaatindeyim. Baskı-balata, hidrolik yağı, polen filtresi, fren ayarları, 2 adet sprey 340 tl ye maloldu.Bu sekilde bir sıkıntısı olan arkadaş olursa adres verebilirim ankara şaşmazda bir firma

fiyat gerçekden iyimiş bana 400 tl bılyede değişirse 600 tl yı bulur dedi adres verebılırmısın bana.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Yunus Tuna

sevgili form arkadasları geçtiğimiz hafta basımdan geçen bir olayı anlatacağım. 2004 ghia focusum var ve baskı balatanın bittiğini anladım rampa çıkarken 1. vitesten 2. vitese attığımda motor bağırıyor ama araç gitmiyordu.(açınca Perçinleri yemeye başladığını gördük) Ankara Tandoğandaki Ford Servisini aradım baskı balatayı kaça değiştiriyorsunuz diye ve bana 1.450.TL fiyat verdiler netten bir kaç ford özel servislerini tel ile aradım ve bence ankara'daki en iyi ford özel servisini buldum kanaatindeyim. Baskı-balata, hidrolik yağı, polen filtresi, fren ayarları, 2 adet sprey 340 tl ye maloldu.Bu sekilde bir sıkıntısı olan arkadaş olursa adres verebilirim ankara şaşmazda bir firm2001

2001 focus Ghia hb var.2 gün önce şaşmazda baskı balata değişimi yaptırdım 500 tl para ödedım udak bir araştırma yaptıktan sonra burayı tercih ettim.fiyat uygun geldi.Debriyaj balatasını set halınde bılyelı olarak değiştirdim ve markası LUK 'dur.Cemalettın bey fıyat farkı çok var sizin takdırdığınız baskı balatanın markası nedir? bilyada var mıdır fiyat gerçekden cok ucuz çünkü zaten LUK debriyaj balatasını set halınde bılyelı olarak parçanın fiyatı 350 tl dir.150 lirada işçilik verdim.toplamda 500tl

Yorum bağlantısı
Ahmet Varol

Baskı balata bilyası toplam 360 tl  , 125 işçilik  485 tl  tutmuştu bütün parçaları kendim aldım luk marka , bilya değiştirmek istemedi ustalar ama ben aldım taktırdım çünkü bozulduğu zaman yine şanzıman inecek .

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mustafa Unsal

Baskı balatayı hafta sonu değiştirdim.. 300 malzeme şanzıman yağı dahil...

200 de işçilik aldı...

haa triger de değişti 200 malzmee ( V kayışı var , devirdaim yok)  200 işçilik aldı...

Şaşmazda erdoğan usata atiker...

Yorum bağlantısı
Kaan KAHRAMANER

Geçen Cuma araba yüklüyken bi dik yokuşa yavaş girmek zorunda kaldım. Çıkamadım. El freni çekip biraz zorlayım dedim yemedi, ama bir koku geldi baskı balata diye düşünüyorum. Aracı herhangi bir yokuşta durdurup 1. vitese takıyorum. Tık tık tık adım adım aşağıya iniyor. Dayıma söyledim. 1 hafta kullan dedi. Tam yemediyse düzelebilir eşitlenince dedi. Bu arada debriyaja fazla yüklenme dedi. Kavrama noktası üste yanaşırsa zaten biliyorum bitecek. Hafta sonuna kadar kullanıcam arabayı böyle. Bakalım düzelecek mi. Ancak bir ustaya telefonda sorduk adamın verdiği cevap kompresörden yapar motor değişecek 3000 tl masraf olur. Siz ne dersiniz? Kompresörden koku gelir mi? ACL servisten memnunum aslında ama dışarıdaki ustalara göre pahalı. Ama bi problem yaşadığımda al bak fatura diyip karşılarına çıkabiliyorum. (Daha hiç olmadı ama)

Ayrıca ACL'dekiler işi biliyor. Geçen cik cik sesi için gittim motor ilk çalıştığında gelen. V kayışı bilyaları yapar dediler hemen değiştirdiler. Kaç ustaya sordum yok triger yok bilmem ne değiştirdik çözememişlerdi. Şimdi motor çalışınca trigerden ses geliyor o da isininca geciyor. Onuda degistircem. ACL'den fiyat alıp. Triger seti Baskı balata debriyaj ve 15000 bakımı yaptırıcam. Eğer önereceğiniz biri varsa onada götürebilirim. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Geçen Cuma araba yüklüyken bi dik yokuşa yavaş girmek zorunda kaldım. Çıkamadım. El freni çekip biraz zorlayım dedim yemedi, ama bir koku geldi baskı balata diye düşünüyorum. Aracı herhangi bir yokuşta durdurup 1. vitese takıyorum. Tık tık tık adım adım aşağıya iniyor. Dayıma söyledim. 1 hafta kullan dedi. Tam yemediyse düzelebilir eşitlenince dedi. Bu arada debriyaja fazla yüklenme dedi. Kavrama noktası üste yanaşırsa zaten biliyorum bitecek. Hafta sonuna kadar kullanıcam arabayı böyle. Bakalım düzelecek mi. Ancak bir ustaya telefonda sorduk adamın verdiği cevap kompresörden yapar motor değişecek 3000 tl masraf olur. Siz ne dersiniz? Kompresörden koku gelir mi? ACL servisten memnunum aslında ama dışarıdaki ustalara göre pahalı. Ama bi problem yaşadığımda al bak fatura diyip karşılarına çıkabiliyorum. (Daha hiç olmadı ama)

Ayrıca ACL'dekiler işi biliyor. Geçen cik cik sesi için gittim motor ilk çalıştığında gelen. V kayışı bilyaları yapar dediler hemen değiştirdiler. Kaç ustaya sordum yok triger yok bilmem ne değiştirdik çözememişlerdi. Şimdi motor çalışınca trigerden ses geliyor o da isininca geciyor. Onuda degistircem. ACL'den fiyat alıp. Triger seti Baskı balata debriyaj ve 15000 bakımı yaptırıcam. Eğer önereceğiniz biri varsa onada götürebilirim.

Öner otoya bir uğrayın Tuncay beyin farkını görün bir daha başka yere zor gidersiniz.
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Yunus Tuna
(düzenlendi)

Kaan bey sizin anlattıklarınız tipik baskı balata bitmesi. Bilyesi ile 550 - 600 tl ye yaptırman gerekir.bende yaptırdım bende de aynı durum oluyordu.

Koray bey bu öner oto nerdeymiş

tarihinde Kerem Minaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

KAAN BEY SİZİN ANLATTIKLARINIZ TİPİK BASKI BALATA BİTMESİ. BİLYESİ İLE 550 - 600 TL YE YAPTIRMAN GEREKİR.BENDE YAPTIRDIM BENDE DE AYNI DURUM OLUYORDU.

KORAY BEY BU ÖNER OTO NERDEYMİŞ 

Merhaba Yunus Bey,

Mesajlarımızın tümünü büyük harf ile yazmıyoruz, imla kurallarına dikkat etmeye çalışıyoruz. Avatar (profil resmi) olarak ise yüzümüzün görüleceği bir fotoğraf kullanıyoruz.  ;)

Teşekkürler ,keyifli forumlar..  :flowers:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...