İçeriğe Yönlendir

Mini Cooper D 1.6 (Mevcut En Az Yakan Araç)

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

e yani.. :)

Aslında şimdi vaziet sadece para değil gelişmiş ülkelerde ve durumu iyi olan kişiler arasında. Çevreyi en az kirleten, az yakan, küçük ufak tefek, bir mesaj veren araçlar da tercih edilebiliyor.

Param var diye çevreyi daha çok kirletmeye, fosil yakıtları daha çok tüketmeye hoş bakılmıyor.

Bir alman belgeselinde orman içi villa yapıyorlardı, ısıtma işinden ve geri dönüşümden bahsederken kadın (sahibi) şöyle dedi. belli ki zengindi.

"Eskiden herşeyi para sanırdık, şimdi ise çevre nedeniyle tasarruf yapıyoruz"

(bu programda çok etkilenmiştim, param var basarım yakarım diye düşünmüyordu bayan, ki emekli felan yaşlarındaydı parayı kazanmış artık harcama modundaydı..)

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Ada

Gerçi Mehmet abi yurtdışında bu fiyatla satılmadığı için burada Ford alır gibi alabiliyorlar..

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

İngiltere fiyatı alt versiyon klima felan dahil edilirse 50 bin tl ye geliyor. Bizde de 61?

Benim gördüğüm ve yaşadığım kadarı ile batılı ülkelerde her ne kadar fiyatlar düşük gibi görünse de vergisi şusu busu yine tutuyor. Ayrıca asıl önemli olan insanlar en ufak kuruşu hesap ediyorlar. Bizde daha duygusallık var ve bastırıp alıyoruz, arkasını düşünmüyoruz. Bizde gelir seviyesi değişken, yukarı gitme beklentisi var. Batılı ülkelerde ise ekonomi platoya ulaştığı için kazancınızın artması kolay değil. belirli uzun dönem taksitleriniz oluyor, bunlar çıktıktan sonra bir tek bakkala gidecek paranız kalıyor. Hele ingiltere o kadar kolay değil hayat. O standardı tutturmak için yine debeleniyor insanlar ve bizim alışık olmadığımız şekilde her kuruşun hesabını yapıyorlar uzun vadeli olarak.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Mini dedin mi Cooper S'ten başlar, JCW'de biter, gerisi biblo kanatimce, alana da mani olmam.

Ekonomi yapmak isteyen lumpenler için iyi seçenek tabi ama 3-5 daha cerip 184 Bg çılgın gibi koşsa daha iyi olur.

Bu arada ekonomi ve çevre bilinci yapan yaşlı zengin kadına bir tavsiye "Benden sonrası kıyamet"

İlk önce yankiler vazgeçsin vieyt'lerinden, biz zaten ülke olarak %80 oranında 1600 cc ve altı araç kullanıyoruz, tek farkımız araç parkımız yaşlı olduğu için k.dioksit salımımız olması gerekenden fazla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

21250 eurodan başlıyor.. (klimasız)

http://www.mini.de/m...tion/index.html

Bu arada şehir dışı harcaması 3.5 !!! kombine 3.8 !!!

Zylinder/Bauart/Ventile 4/Reihe/4 Hubraum 1598 [1995] cm³ Hub/Bohrung 83,6/78,0 [90/84] mm Nennleistung/Nenndrehzahl 82/112/4000 kW/PS/1/min Max. Drehmoment/Drehzahl 270/1750 – 2250 Nm/1/min Verdichtung/empfohlene Kraftstoffart 16,5/Diesel :1 FAHRLEISTUNG Höchstgeschwindigkeit 197 [192] km/h Beschleunigung 0 – 100 km/h 9,7 [10,1] s Elastizität 80 – 120 km/h (IV./V. Gang) 9,2 s VERBRAUCH Innerorts 4,2 [6,8] l/100 km Außerorts 3,5 [4,1] l/100 km Kombiniert 3,8 [5,1] l/100 km CO2-Emissionen kombiniert 99 [135] g/km Tankinhalt ca. 40 l Reichweite 1055 [785] km GEWICHT/VOLUMEN Leergewicht EU5¹ 1165 [1195] kg Zulässiges Gesamtgewicht 1540 [1570] kg Zuladung 450 kg Zulässige Achslast vorne/hinten 860/715 [890/715] kg Zulässige Anhängelast - Gepäckraumvolumen 160 – 680 l RÄDER Reifendimension vorne/hinten 175/65 R 15 84H Felgengröße 5,5 J x 15 LM

Mini dedin mi Cooper S'ten başlar, JCW'de biter, gerisi biblo kanatimce, alana da mani olmam.

Ekonomi yapmak isteyen lumpenler için iyi seçenek tabi ama 3-5 daha cerip 184 Bg çılgın gibi koşsa daha iyi olur.

Bu arada ekonomi ve çevre bilinci yapan yaşlı zengin kadına bir tavsiye "Benden sonrası kıyamet"

İlk önce yankiler vazgeçsin vieyt'lerinden, biz zaten ülke olarak %80 oranında 1600 cc ve altı araç kullanıyoruz, tek farkımız araç parkımız yaşlı olduğu için k.dioksit salımımız olması gerekenden fazla.

Çocuk var mı sende? Herkes kendi çapında düşünmeli. Çılgın kullanım için başka araba alırsın. Tabi Cooper S güzel ama hafta sonu arabası olarak alınabilir. Sen mesela turbo insignia aldın gayet güzel araba. Ama sürekli yalnız ya da iki kişi binilecekse ve park yeri sıkıntısı olmasın diyorsan neden bu düşünülmesin? 270 torku var yine memnun eder o ufacık olduğu için. 0-100 9.7 saniye 80-120 si 9.2 saniye. çok kötü değil yani. sürüş aynı sürüş. go-kart.

Üstelik farklı olmak, farklı görünmek isteyenler için insignia ya göre park yerinde çok daha değişik durur. Zevk meselesi tabi mesela ben cesaret edemem sanki. bekar olsam alırdım gibi geliyor.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Aslında şimdi vaziet sadece para değil gelişmiş ülkelerde ve durumu iyi olan kişiler arasında. Çevreyi en az kirleten, az yakan, küçük ufak tefek, bir mesaj veren araçlar da tercih edilebiliyor.

Bu msj veren araçların paşası Prius ile dalga geçen bir Southpark bölümü vardı, çok komikti :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Ada

İngiltere fiyatı alt versiyon klima felan dahil edilirse 50 bin tl ye geliyor. Bizde de 61?

Benim gördüğüm ve yaşadığım kadarı ile batılı ülkelerde her ne kadar fiyatlar düşük gibi görünse de vergisi şusu busu yine tutuyor. Ayrıca asıl önemli olan insanlar en ufak kuruşu hesap ediyorlar. Bizde daha duygusallık var ve bastırıp alıyoruz, arkasını düşünmüyoruz. Bizde gelir seviyesi değişken, yukarı gitme beklentisi var. Batılı ülkelerde ise ekonomi platoya ulaştığı için kazancınızın artması kolay değil. belirli uzun dönem taksitleriniz oluyor, bunlar çıktıktan sonra bir tek bakkala gidecek paranız kalıyor. Hele ingiltere o kadar kolay değil hayat. O standardı tutturmak için yine debeleniyor insanlar ve bizim alışık olmadığımız şekilde her kuruşun hesabını yapıyorlar uzun vadeli olarak.

Bilmez miyim halam ingilterede yaşıyor :) İngilizlerin bir atasözü var "ucuz alacak kadar zengin değilim" diye :) adamlar 30 sene borç ödüyorlar ama yinede iyisini almaya çalışıyorlar.. Biz sürekli bişeyleri değiştiriyoruz. yok bu evi satayım şunu alayım yok arabayı satayım şunu alayım gibi..

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bu msj veren araçların paşası Prius ile dalga geçen bir Southpark bölümü vardı, çok komikti :)

Onla dalga geçen "Jeremy Clarkson" aslında Top gear'de. seyretmediysen seyret.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Komşuda S olmayanı var, bence almaya değmez, bu geçen konuştuğumuz merso konusuna benziyor, merso olsun gitmesin ama merso sunuçta bu olayı gibi, marka alıyorsan tam alıcaksın, o kadar para vereceğim ama esas özelliği olmayacak, bu bana uymaz, bunları alacak durumdaysam ekonomi falan düşünmem, veyron alan ne düşünüyorsa onu düşünürüm.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
21250 eurodan başlıyor.. (klimasız) Çocuk var mı sende? Herkes kendi çapında düşünmeli. Çılgın kullanım için başka araba alırsın. Tabi Cooper S güzel ama hafta sonu arabası olarak alınabilir.

Var allahın izniyle de hocam zaten klasik Mini'nin çocuklu aile arabası ne dizeli olur ne benzinlisi, sadece Countryman'e rahat girer anakucağı. Zaten Mini tamamen bir obje, toplum içinde farkedilmek ve özel hisstemek için bir aksesuar. Ama ben daha çok müthis yol tutuş ve motor performansı ile ilgileniyorum fakat alsam kalıbıma ve yaşıma biraz komik kaçar. Üniversiteli genç arabası, kızlara daha çok yakışıyor. Bazen koca kadınları görüyorum içinde sapsarı saçları turuncu suratları ile 50'yi devirmiş ama hala gençlik havası sevdası içinde, o zaman acıyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

E tamam begenmediniz ne alacaz? Yerli araç mı? "TAYYIP SX" ?

Sonuç olarak haklısınız, zaten çok da satmıyor dolayısı ile.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
Onla dalga geçen "Jeremy Clarkson" aslında Top gear'de. seyretmediysen seyret.

Yok izlemedim hocam, akşama bakıyorum. Şu çevreye duyarlı araçları alan ve bu şekilde bak ben geleceğimize önem veren entellektüelim, sen kaba güçlü duyarsız kırsoun tarzı empozeye çok sinir oluyorum. Madem çevreye bu kadar duyarlılar, alsınlar ellerine birer filtre ineklerin kı.ına taksınlar, çünkü ineklerin karbon salımı çok fena.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

E tamam begenmediniz ne alacaz? Yerli araç mı? "TAYYIP SX" ?

Sonuç olarak haklısınız, zaten çok da satmıyor dolayısı ile.

Yok yakında SAABTr-SLXie alacağız :)

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
E tamam begenmediniz ne alacaz? Yerli araç mı? "TAYYIP SX" ? Sonuç olarak haklısınız, zaten çok da satmıyor dolayısı ile.

Yerli araba tamamen bir saçmalık ve şovenistlik. Yapılsa bile satmaz, Kia Hyundai yerinde saymaya başlasa 2012 yılı itibariyle bi onları en erken 2030 da falan yakalarız. Bu arada bir yerde okudum, üretilebilecek en yüksek yerlilik oranı %65-70 arası, %30-35 parça illa ithal veya menşeili olacak. (abs, airbag, enjektör, ecu, lastik). Zaten Avruada düzen bu şekilde.

Autocar'da bir yazı vardı, TR yerli üretim konvansiyonel araba ile zaman, vakit ve para kaybedeceğine, elekrik veya hydrojen teknolojilerine sahip araç üstüne gitmeli ve fark yaratma çabasında olmalı, hiç gidilmemiş veya yolun başında olunan teknoloji ve denemelere girmeleri. Otomobil denen meret 100 yılı aşkın zamandır zaten var

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

2030 da yakalamak fena iş değil. Öyle olacaksa o işe girilir. 2030 dediğin ne ki? elektrik konusu zaten öyle. Ama orada da kolay olmayan şeyler var. Bakalım niyetller herhalde. Onlar da biliyor olması lazım. Devlet araçları (polis/koruma/bakanlık/belediye/valilik vs) garanti verirse üretmeye değebilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Ne yaman bir çelişkidir doğayı düşünen kişinin ormana ev yapması...

ya adamların ülke zaten orman gibi. Balta girmemiş orma değil tabi yine şehrin kenarındadır. Taş atıp durmayın, buldunuz da mı yemediniz :)

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

2030 da yakalamak fena iş değil. Öyle olacaksa o işe girilir. 2030 dediğin ne ki? elektrik konusu zaten öyle. Ama orada da kolay olmayan şeyler var. Bakalım niyetller herhalde. Onlar da biliyor olması lazım. Devlet araçları (polis/koruma/bakanlık/belediye/valilik vs) garanti verirse üretmeye değebilir.

Yok hocam 2030 yakalamak dediğim, 2012 yılında yerinde saymaya başlarsa dedim. Yani bizim 2012 know-how'ı kendimizce bulmamız 2030 olur dedim. tabiki millet yerinde saymayacak ve gelişecek. Benim kuzenim Ford Otosan Gölcük'te Transit Connect'in plan proje ekibinde çalışmış bir İTÜ makina mühendisi, 4 mühendis T.connect'in benzin depo kapağını ve çamurluğunu projelendirmesi ve üretime hazır hale getirme süreci arasında geçen zaman 11 ay. Ve bize oldukça basit gelen benzin depo kapağı , iç bağlantı elemanları ve çamurluğun şase+diğer aksamlar ile olan entegrasyonu denemeleri ve testlerini kapsayan bir süre. bakınca çok basit 1 ayda yapılır gibi duruyor ama aklımıza gelmeyen binlerce detay var. Ve bunu arabanın geneline yacacak olursa, motor şase, elektrik elektronik yürüyen aksam aktarma vs vs çok büyük bilgi birikimi ve deneyim gerektiren bir süreç.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
(düzenlendi)

Devlet araçları (polis/koruma/bakanlık/belediye/valilik vs) garanti verirse üretmeye değebilir.

İstedikleri kadar garanti versinler o araba çok fazla sivilleşmez. Türk milletinin çeşit çeşit huyları var.

Ben üretilecek bir Türk malı arabanın Geely veya Proton'dan daha üst seviye ve dizaynda olacağını sanmıyorum.

Ya şirket arabası olur ucuz diye veya teşvik olursa, yada kamu aracı olur. Nasıl amerikada 2000-2007 crown victorialar ya taksi ya polis arabası oluyorsa ve kimliği de buysa, TR'de Türk malı arabada en fazla bu olur. Ben ve çevremdeki 1 allahın kulu almaz en azından :)

tarihinde Ali El&#246ver tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

1.6 atmosferik alıp çarşıda piyasa yapacaklar için güzel seçenek :p hiç olmazsa daha çok gezerler :)

yine mini one lerde de olursa bu motor bazı şirketler tercih edebiliri. türkcell de felan bi sürü şirket arabası var mininin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...