İçeriğe Yönlendir

Krank Kasnagi Yalpalamasi

Mehmet Taner Kadak

Recommended Posts

Mehmet Taner Kadak

Sadece rolantide gelen takirti seklinde bir ses vardi motorda. Araci kayisi sokup calistirdigimda ses kesilde ve sesin gergiden geldigini kesfedip yeni gergi aldim. Ses 1 hafta boyunca hic gelmedi ardindan yeni aldigim gergi yolun ortasinda kitlendi ve kayis fazla gerildigi icin koptu. Ardindan eski gergiyi taktim ve krank kasnaginin yalpa yaptigini gordum, Bu yalpa benim yeni aldigim gergiyi bozmus olabilir mi yoksa gergiyi yan sanayi aldim ondan mi bozuldu. Bunu soruyorum cunku bu ses rolantide beni cileden cikartiyor. Yeni gergiyi orjinal alicam ama bu yalpalama yuzunden tekrar bozulacakmi kisa surede bunu merak ediyorum zira orjinal gerginin fiyati saglam.

Bu arada yalpa yapan kasnagi yan sanayi kasnakla degistim yalpalama kesilmemekle birlekte asiri derecede artti. Araci birde kasnaksiz calistirip krank yalpa yapiyormu diye inceledim. Emin olmamakla birlikte krankta herhangi bir balans kacikligi yok gibi. Suan eski kasnagi geri taktim. Acaba kasnagi takarken gerektigi kadar sikamadigim icin mi bu yalpama var yoksa gercekten kranktan mi geliyor bu yalpalama.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

MTK, sen gel buraya, Osman usta'lara katıl :)

Aralarına alırlarsa memnuniyetle katılırım :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kasnakta eğiklik var gibi anladım, rastlanan bir arızadır, saçtan imaldir, 1 defa yanlış takılırsa, yalpa yapmaya başlayabilir, değişmesi gerekir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

kasnakta eğiklik var gibi anladım, rastlanan bir arızadır, saçtan imaldir, 1 defa yanlış takılırsa, yalpa yapmaya başlayabilir, değişmesi gerekir.

Degistim yine yalpaliyor?

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
Degistim yine yalpaliyor?

Neyle değiştin? Yeni mi çıkma mı? Aynı kayışı geri mi taktın?

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Yukarida da yazmistim, Buradaki kaliteli markalardan olan DORMAN marka kasnakla degistim. Kayis yepisyeni fakat kasnak eskisinden daha cok yalpalamaya basladi. Gerekli torkla sikamadigim kesin acaba bu yuzdenmi yalpaliyor. Burada da rica edip kimseye siktiramiyorsun havali tabancayla. Bugun git yarin gelci hepsi.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bildiğim kadarıyla bunu takarken tam takman lazım, ufak bir hatalı yerleştirmede işi bitiyor, ayrıca paraya kıyıp orjinal kullanmalısın.

Diğer konuya gelince, onlara yaptrımazsan elbette kullandırmazlar, işini kendi görenleri sevmez bu ustalar, se ya tork anahtarı al yada mecburen gidip işi bilene taktır, yoksa bunu öğrenene kadar daha çok kasnak bozarsın.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Iyi de kasnagi yanlis takma ihtimali yokki. Shaak diye oturuyor yerine.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...