İçeriğe Yönlendir

Ford Teknik Bilgiler/Kullanım Klavuzları

Misafir

Recommended Posts

Giderek büyüyoruz, istatistiklere göre de ilgi ve alaka katlanarak artıyor. Yakın gelecekte Ford araştıranlar için ilk başvurulacak "kaynak" bir foruma doğru yol alıyoruz. Bugünden geleceğe bakarsak Ford marka araçların Teknik detaylarını içeren bir bölümümüz olmalı diye düşünüyorum. Mesela MK2'nin motor gücü konusunda bile kararsız kaldık. Yine örnek vermek gerekirse; İkinci el araştıran kullanıcının en çok yararlanmak istediği bilgi aracın fabrika verisi yakıt tüketimi olabilir. Tabi ki konular içinden okuyarak biz kullanıcıların bilgisinden istifade edebilir ancak teknik bir bilgi bankamız olsa çok daha iyi olacak.

Eski broşürleri biryerden bulabilsek de eklesek çok güzel olur. Pdf formatında yabancı deyimle owner manuals, yani kullanım klavuzu eksikliklerimiz var. Yeni araçların bir şekilde yüklenir ama eski araç sahiplerinin çoğunun araçlarında bu klavuzlar yok. Bir ara kişisel çabalarla klavuzlar eklendi veya linkler verildi ama forum üzerinden direk ulaşılabilir olmaları resmiyetimize de olumlu katkıda bulunur.

Elimdeki klavuzu pdf'e atsam fotokopi çekmiş gibi olacağı için, belki de Ford ile irtibata geçip orjinal pdf formatlarını bulma konusuna ciddi olarak eğilmek gerekiyor(tabi telif hakkı yoksa).

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu projeye yıllar önce başlamıştım...

Açılmış konular da var ama devamını getirmedik :(

Yorum bağlantısı

Bu projeye yıllar önce başlamıştım...

Açılmış konular da var ama devamını getirmedik :(

Biliyorum Mehmet Bey. Anlatmak istediğim de bu zaten. Kişisel girişimlerle bilgi toplama hem zor hem de hata riski var. Bunun yerine, modellere ait resmi verileri almanın yolu var mıdır acaba? Araçlar satılırken bayilerde katologları oluyor, bu katologlara ulaşılabilse çok yaratlı olur.

Saygılaırmla.

Yorum bağlantısı

Servis klavuzları da olursa daha iyi olur tabi. Benim dediğim aracın kullanma klavuzlarıydı. Teknik bilgiden kastım ise, bugün bir araç almak için baktığımız broşürlerin arka sayfasındaki ya da markaya ait websitesinden motor ve donanım bilgileri. Hem güncel, hem de geçmiş modeller için.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bilgi Kutusu bölümü bu amaçla var. Ancak sorun, bu konuya normalden fazla merakı olan birinin çıkıp bu projeyi üstlenmemiş olması. Bunun sonucunda da küçük girişimlerle ancak bu kadar olabildi.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Henry Ford demişki;

Hiç bir şey zor değildir, yalnız onu ufak parçalara bölmesini bilelim.

Konuya bütün olarak bakarsanız evet zor, göz kortutabilir ancak modeller tek tek yapıldığında iş kolaylaşır. Önce en çok kullanılan modellerden başlanacak. Örneğin Focus 1, Focus 2, ardından son 2 jenerasyon Fiesta'lar.. Ondan sonra Mondeo, Fusion, vs..

Terazi üstünde bir Kuga ile Focus'un veri toplama emeği aynı olabilir ama Focus kullanıcıları çok fazla olduğu için Focus'un emek değeri daha fazla. O yüzden önce en çok kullanılan modellerden başlamak aynı emek ile daha büyük yükten kurtarır.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Bilgi Kutusu bölümü bu amaçla var. Ancak sorun, bu konuya normalden fazla merakı olan birinin çıkıp bu projeyi üstlenmemiş olması. Bunun sonucunda da küçük girişimlerle ancak bu kadar olabildi.

Ekip kuralım gereken ne ise yapalım. emmi uğraşıyormuş onu da ekip başı yaparız bıyığı da var nasıl olsa :D

Yorum bağlantısı
Serhat Böcek
(düzenlendi)

Güzel olur özellikle eski araçların orijinal kullanım ve bakım kılavuzları,broşürler,kataloglar falan iyi bir bilgi bankası olur.Benim elinde de eski ford larla ilgili pdf olarak bir kaç kılavuz var.

tarihinde Serhat B&#246cek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ekip kuralım gereken ne ise yapalım. emmi uğraşıyormuş onu da ekip başı yaparız bıyığı da var nasıl olsa :D

Duydum ki senin vaktin çokmuş... yapman gereken sadece organizasyon şemasını hazırlamak...

Mesela, focus1 makyajsız kasa donanımlarını ben ezbere sayarım..

99-01 focuslar benim..

mk2 mondeolar evren bey ile benim.

mk3 mondeolar evren bey ile senin.

01-05 kasa focuslar mustafa tüfekçinin.

gibi..

Bu şekilde bir iş bölümü yapacaksın.. Kolay gelsin..

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
(düzenlendi)

Ben indirdim. İngilizce..

Burda'da var ama paralı. Sanırı daha iyi. Yaklaşık 500 mb ve 2002-2008 hepsi var. Diğer modellerde var. 100 adet fordun PDF'i mevcut.

http://www.vrepairma...com/part_988/rm

tarihinde Ayhan Şentürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
2002-2007 Fiesta Service Manual http://www.mediafire.com/?1icve9o841f13jr

Bunu bulup indirmem iyi oldu. Herşeyi A'dan Z'ye anlatmışlar.

Tüm parçaların nasıl söküldüğü, sıkarken kaç Nm tork ile sıkılması gerektiği, kazada hangi parcanın nerden kesilmesi, sökülmesi vs vs tüm detaylar mevcut. 2000 sayfanın üzerinde sayfa var :)

ekranalntss3s3.jpg

swsw.jpg

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

İngilizce mi bu? :)

Hakkaten almancaymış, işe bak şimdi farkettim... PDF süperdi, resimlerle idare etcez. :)

Yorum bağlantısı

Duydum ki senin vaktin çokmuş... yapman gereken sadece organizasyon şemasını hazırlamak...

99-01 focuslar benim..

gibi..

Göreve hazırım. Planlamayı yapıp işe koyulmak en güzeli. Çünki konu çok fazla.

• Teknik bilgiler
  • Donanım bilgileri
  • Kullanm Klavuzu
  • Servis Klavuzu

Teklifim, Ford'un internet sitesinden bu bilgilere ait başlıkları format olarak alalım. Standardizasyonu sağlayarak işe başlamalıyız. Mesela formattan kastım,

formatd.jpg

Bu bir nevi veritabanı oluşturmak gibi zor ve meşakatli bir iş. Gerektiğinde bayrak yarışı şekline bile dönebilir. Gönüllülük esas olmalı ki, kısa sürede doğru bilgilerle tüm modelleri için bu datayı oluşturabilelim. Teknik ve donanım bilgileri öncelikli olmak üzere bir yerden başlamalıyız. Keşke yukardaki formatta eski modellerin bilgilerine de ulaşabilsek. En azından güncel modellere ulaşabildiğimiz için bunları, modeller eskimeden siteye alabiliriz ve ilgili modelin ilk konu başlığında mesaj girişine kapalı olarak durabilir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Teklifim, Ford'un internet sitesinden bu bilgilere ait başlıkları format olarak alalım. Standardizasyonu sağlayarak işe başlamalıyız.

Kesinlikle olması gerekeni yazmışsın...

Önce Grafik şeklinde.. Excell de yapabiliriz... Sonra yayınlanacak hale görsel ögeler katarak getirebiliriz..

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Yapabileceğim bir iş olursa bende varım. 4 hafta sonra dönem bitiyor. 1 ay boşum.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

99-01 focuslar benim..

gibi..

Allah can sağılığı versin agam vakit dediğin nedir ki :D

ben şemayı çıkarır sna gönderirim.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Hakkaten almancaymış, işe bak şimdi farkettim... PDF süperdi, resimlerle idare etcez. :)

Almancada değil. İspanyolca :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...