Tuncay Doğrul 28 Nisan 2010 Paylaş 28 Nisan 2010 BRC yi forumlarda okuduğum kadarıyla istedim.Zavoli ye yönelmemi sanayide görüştüğüm usta sağladı.Benim için en önemli etken brc nin enjektörlerinin daha sesli çalışması oldu.Zaten araç 10 numara gürültülü.ford bu konuda kaliteyi tavan yapmış sağolsun.Birde enjektör sesi duyarsam ertesi gün araç satışta yani.Ayrıca konuştuğum kişilerin Zavoli nin daha kaliteli olduğu fikrini vermesi ve montaj yapılan yer hakkında verilen referanslar etkili oldu.Hiç pişman değilim.Artık ne araç alsam zavoli bağlarım.İyi montaj da bence hepsi iyidir ama teknik bilgim yok ne yazık ki.Taktıracağınız yerden arıza ışığı yakmaması konusunda garanti isteyin ve çok geç kalmayın bir an önce arabaya binmenin tadını çıkarın derim teşekkür ederim bilgiler için haftaya inşallah lpg leneceğim Yorum bağlantısı
Kemal Tunçer 28 Nisan 2010 Yazar Paylaş 28 Nisan 2010 rica ederim yardımcı olabildiğime sevindim.izmir deyseniz dediğim yere mutlaka uğrayın en azından fikir olur.Telefon bile açsanız size teknik bilgi anlamında yardımcı olurlar en azından.Sonucu ve yakıt tüketimini iletirseniz bizde bilgilenmiş oluruz.iyi sürüşler. Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı 28 Nisan 2010 Paylaş 28 Nisan 2010 aslında çok değil haklısınız.ama bu değeri yakalamak arabayı keyifsiz kullanarak mümkün.ısrarla altını çiziyorum sorun benzin fiyatlarında.Motordan anladığınıza göre fikirlerinize değer veririm mustaFa bey.benim söylediğim benim gibi anlamadığı halde yorum ve espri yapan arkadaşlar oluyo bazen onun içindi.marka ve kit önerilerinizi bekliyorum.bu araçtan bir tek bende mi var yardım bekliyorum arkadaşlar Lpg kullanmadım 1yıllık aracıma da düşünmezdim(garantisi yok mu bu aracın''ford spot mu yapmaya başladı ''lpg garanti bozmuyor mu?) bir yana; yukarıda dediğiniz arkadaşlar bu forumda yok... aracınızı güle güle kullanın. Yorum bağlantısı
Tuncay Doğrul 28 Nisan 2010 Paylaş 28 Nisan 2010 Lpg kullanmadım 1yıllık aracıma da düşünmezdim(garantisi yok mu bu aracın''ford spot mu yapmaya başladı ''lpg garanti bozmuyor mu?)bir yana; yukarıda dediğiniz arkadaşlar bu forumda yok... aracınızı güle güle kullanın. Bu forumda olmayan neymiş??? Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı 28 Nisan 2010 Paylaş 28 Nisan 2010 bu forumda olmayan şey; sadece ihtiyacı olduğunda girip te , aman arkadaşlar yardım lütfen ama bilmeyenler konuşmasın diyipte karşısındakileri tanımadan kırıcı sözler söyleyen ve gereksiz agresiflik yapan arkadaşlar.. ben 2 yılda burdayım paylaşım ve samimi bir arkadaşlık dışında birşey görmedim.(tabi yönetiminde bu konuda çok hassas olduğu aşikar..) ayrıca siz neden alındınız anlamadım??? Yorum bağlantısı
Tuncay Doğrul 28 Nisan 2010 Paylaş 28 Nisan 2010 bu forumda olmayan şey;sadece ihtiyacı olduğunda girip te , aman arkadaşlar yardım lütfen ama bilmeyenler konuşmasın diyipte karşısındakileri tanımadan kırıcı sözler söyleyen ve gereksiz agresiflik yapan arkadaşlar.. ben 2 yılda burdayım paylaşım ve samimi bir arkadaşlık dışında birşey görmedim.(tabi yönetiminde bu konuda çok hassas olduğu aşikar..) ayrıca siz neden alındınız anlamadım??? alınma yok arkadaşım 100 hp focus bendede var ona istinaden yazdım. Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı 28 Nisan 2010 Paylaş 28 Nisan 2010 Estagfrullah Tuncay Bey,alınma yok ama burası bambaşka bir forum...merak edip başka ford forumlarını arattırma bile yapmıyorum.bazen bu tarz; ''yazıyorsanız düzgün yazın,bilmeyenler parmak kaldırmasın''şeklinde olunca insan üzülüyor,çünkü burda o tip insan yok. herkes paylaşma ve yardımlaşma derdinde.. tekrar belirtmek isterim bir sorun bir alınma yok sizde aracınızı güzel günlerde kullanın inşallah. Yorum bağlantısı
Kemal Tunçer 28 Nisan 2010 Yazar Paylaş 28 Nisan 2010 Lpg kullanmadım 1yıllık aracıma da düşünmezdim(garantisi yok mu bu aracın''ford spot mu yapmaya başladı ''lpg garanti bozmuyor mu?)bir yana; yukarıda dediğiniz arkadaşlar bu forumda yok... aracınızı güle güle kullanın. sevgili arkadaşım bu konu eski bir konu tuncay bey araştırma yaparken açtığımız başlık sayesinde kendine fikir bulmuş değerlendiriyor.Üzerinden çok geçti konunun.gerekli bilgiler verildi uzman arkadaşlar tarafından ve kapandı.Yazılana gelince bu tür arkadaşlar her forumda var.sanal kişilikleri ayıklayamazsınız.Araştırma yaptığım dönemde her yerde motorun ne olduğunu bilmeden atıp tutan bir sürü insanla karşılaştım.Bu forum daha düzgün bir yere benziyordu.Konu da anlamsız cevaplar ve yığılmalar olmasın diye öyle bir şey yazmış sonra da alınması gerekmediği halde alınan arkadaşlara açıklama yapmıştım.dikkat ederseniz konu sayfalarca değil üstelik her yazıda çok değerli fikirler var.Okuyana yardımcı olabiliyor.Ben bu foruma ihtiyacım olduğunda yazdım çok fazla da takip edemiyorum iş yoğunluğu sebebiyle.Araştırdığım dönemde bile bir arkadaşımdan takip etmesini rica etmiştim.Bunda da bir eksiklik görmüyorum.Herkes sürekli bilgisayar başında vakit geçirmiyor sonuçta.Önemli olan bu mesleği yapan ve bu işlerden anlayan,forumlarda da insanlara yardımcı olan değerli arkadaşların fikrini alabilmekti.Benim de vaktimin çoğunu harcadığım arada uğrayana işini görebilmesi için yardımcı olduğum yerler vardır işiniz olursa belki uğrarsınız bu çok doğal.Örneğin siz toyota ile ilgili forumlara sürekli yazıyor musunuz?Bir arkadaşınız rica etse ya da 1 kerelik bir işniz olsa araştırıp geçersiniz bu kadar basit.Bunu bir üstatlık gibi bir üstünlük gibi gösterip konuyu kirletmenin bir anlamı yok.Hiçbir forumda 100 beygir motorla ilgili tek kelime yok bu forum hariç.Benim gibi arada uğrayanlar sayesinde çeşitlilik çoğalır.Her zaman uğrayanın her yerde her forumda konuşulan konuları da olur zenginlik yaratan konularıda.Arada uğrayan sorusuna cevap bulamazsa benim gibi bir başlık açar bu da foruma renk katar bu açıdan da foruma zenginlik kattığımı düşünüyorum.Tuncay bey araştırırken kaç yerde bu konuyu bulabilmiş söylesin.Gereksiz sanal polemikler yaratıp kirlilik yaratmayalım lütfen. Yorum bağlantısı
Kemal Tunçer 28 Nisan 2010 Yazar Paylaş 28 Nisan 2010 Lpg kullanmadım 1yıllık aracıma da düşünmezdim(garantisi yok mu bu aracın''ford spot mu yapmaya başladı ''lpg garanti bozmuyor mu?)bir yana; yukarıda dediğiniz arkadaşlar bu forumda yok... aracınızı güle güle kullanın. Lpg kullanıyorum 1 yıllık değil 3 aylıkken taktım arabaya LPg yi.Artık fabrikadan çıkarken takıyorlar.Bakınız petrol fiyatları yine kıpırdamaya başlıyor.4 TL ye yaklaştı.Benzin 3.75 e dayanmadan önce 30 kuruş yakıtla bende değmez diyordum.Eğer benzinli bir Ford unuz yoksa yada maddi gücünüz benzin pompasına bakmam işim olmaz modundaysa tabi ki düşünmezsiniz.Aracın yaşı ile Lpg nin herhangi bir orantısı yoktur.İlk lpg çıktığı zamanlar motora oldukça zarar veriyordu.Şimdi ise LPG nin motor verdiği zararın eskiye nazaran çok az olduğunu duydum(Altını çiziyorum bilmiyorum duydum) Ama ben bunun çok önemli olmadığını düşünüyorum.Eski arabalar daha sağlam yapıya ve sistemlere sahipti üstelik trafik kazası vs durumlar daha azdı.Artık arabalar çok hızlı yıpranıyor.Ben şu an bindiğim Ford'un 400bin km yi göreceğine asla inanmıyorum.O kadar kaliteli bir araba değil.O yüzden motor 350 bin yada 400 bin km ömürlü olmuş çok fark etmez.Günümüzde keşke herşey örneğin Amerika da ki gibi olsa kimse lpg nedir bilmese.Depoyu 75 TL ye doldurup 600 km gidebildiğinizi düşünün o zaman hepsi boş olur ama benim gibi ayda 1000 km üzeri yapıyorsanız şehir içi Lpg ye yada diesel e mahkumsunuz demektir. Garanti konusuna gelince motor bloğu LPg aksamı sebebiyle tamamen garanti dışıdır.Lpg den kaynaklı arızalar garantiye dahil edilmez.(1 yaşına gelmeyen araba da mümkünse bu arızayı yapmasın)Diğer kısımların tamamı garanti kapsamına girer.Bu söylediğim yasal olan değil sürekli gittiğiniz ve aranızın iyi olduğu servisteki kuraldır.Normal koşullarda garanti dışıdır tabi.Servise sormakta fayda var. Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı 29 Nisan 2010 Paylaş 29 Nisan 2010 Kemal Bey merhaba. sizi çok iyi anlıyorum.uzun uzun bilgilendirmeleriniz içinde teşekkür ediyorum.tercih tabi ki sizindir lpg ve Ford konusunda. dün Tuncay Bey bizi yanlış anlamış( yada biz anlatamamışız) sorun yok. sizede aracınızla birlikte uzun,kazasız belasız sürüşler dilerim. Yorum bağlantısı
Ömer Meral 7 Haziran 2011 Paylaş 7 Haziran 2011 arkadaşlar merhaba, forumu didik didik ettim. Şu lpg konusunda açıkcası ne yapacağıma karar vermedim. Aracım 2011 focus comfort hb. Henüz garantili olduğu için lpg konusunda kararsızım. Şu an yol bilgisayarımda ortalama hızım 34 Km , yakıtım saatte ortalama 8.4 lt olarak görülüyor. Depoyu fulldediğimde, 550 km sonra ışığım yandı. Tabi 1 depoyu fullemekte 180-190 tl yi buluyor. Değerlerim normal gibi duruyor ama tasarruf için lpg şu an mantıklı mı değil mi karar veremedim... Yorum bağlantısı
Akan Belen 7 Haziran 2011 Paylaş 7 Haziran 2011 Bunun hesabını siz yapacaksınız aslında.Yıllık kaç km yaptığınız asıl önemli konuların başında geliyor.Benzine verdiğiniz para size dokunuyormu bütçe meselesi sonuçta.Lpg taktırıpta pek sıkıntı yaşayan duymadım forumda iyi usta iyi kit sıkıntısız kullanım.Bununla ilgili çok konu var forumda Yorum bağlantısı
Şehit Mustafa Yaman 7 Haziran 2011 Paylaş 7 Haziran 2011 Hiç beklemeyin hemen taktırın. Sonra keyfini sürün. Yorum bağlantısı
Ömer Meral 8 Haziran 2011 Paylaş 8 Haziran 2011 arkadaşlar önerileriniz için teşekkürler. şimdi ford servisi ile görüştüm. servis zaten direk taktırma diyor bugüne kadar taktır diyen herhangi bir servis görmedim. ancak şöyle bir ayrıntı var, servis ısrarla aracınıza lpg taktırırsanız garanti dışında kalacaktır diyor. bunu hayır kalmaz diyen servis yalan söyler. çünkü sizlerde biliyorsunuz ki servisler garanti kapsamında bir hata düzeltilecek ise, önce araç sahibinde kusur aramaya çalışıyorlar, en ufak bir pürüzdede bu garanti kapsamına girmez diyorlar. açıkcası bu beni biraz korkuttu. eski aracımıda sıfır almıştım, aldıktan 6-7 ay sonra motoru ile ilgili ciddi maliyetli bir sorun yaşadım. garanti kapsamında halettiler. benzin hesabını çok fazla bilmem açıkcası. size şöyle bir ayrıntı söylemek isterim, bu aracı almadan önce dizel citroen c3 kullanıcısıydım. 2008 model aracımı 2011 mart da satıp focus aldım. sattığımda aracım 26 bin km deydi. Şimdi bakıyorum insanlar 1 senede zaten bu yolu yapıyor. Ben 3 senede bu rakama ulaşmışım. şu an bu aracıma mart ayından beri biniyorum. Henüz 2000 km yi yeni gördüm. Tabi bu biraz araba yeni diye kullanmaktan da oldu. sanırım bu lpg işi biraz şansa bağlı. bir taraf hiç sorun yaşamadım diyor, bir taraf ise aracın durması, zor gitmesi vs gibi problemler yaşıyor. Yorum bağlantısı
Serkan Toygar 8 Haziran 2011 Paylaş 8 Haziran 2011 kaliteli kit kalite usta sorun yaşamazsın eğer benim 2011 AT FOCUS COMFORT HB 4.500 KM DE TAKTIRdım ilk başlarda ayar aşamasında sıkıntı oldu ondan sonra herhangi bir sıkıntı olmadı allaha çok şükür şimdi 8.200 km de 3 ayda 3.700 km yapmışım tabi bu yazın iki katına çıkar birde araba tasarruflu yaktığı için daha çok dolaşıyorsun bu var Yorum bağlantısı
Nuri Güngör 8 Haziran 2011 Paylaş 8 Haziran 2011 Bende 2011 otomatik var 13000 km de 2000 km önce Atiker taktırdım en son 38 lt lpg ile 400 km yol yaptım 270 km sehirlerarası 130 km sehir içi ortalama 9,5lt/100 km sanırım otomastik araç için fena degil Yorum bağlantısı
Murat Doğan 11 Haziran 2011 Paylaş 11 Haziran 2011 Arkadaşlar peki 2011 focus comfort için brc'nin manifot delinen mi,yoksa pipolu olanımı taktırmak gerekir? Yorum bağlantısı
Metehan Türk 12 Haziran 2011 Paylaş 12 Haziran 2011 Vallahi bu benzin fiyatları yüzünden bende lpg düşünüyorum ama diğer taraftan da servislerin garantiyle ilgili yapacakları kıllıkları düşününce vazgeçiyorum.Ben e aracı Şubat ayında aldım 2400 km yol yapmışım.Lpg bana ne kadar gerekir diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Şehit Mustafa Yaman 12 Haziran 2011 Paylaş 12 Haziran 2011 Vallahi bu benzin fiyatları yüzünden bende lpg düşünüyorum ama diğer taraftan da servislerin garantiyle ilgili yapacakları kıllıkları düşününce vazgeçiyorum.Ben e aracı Şubat ayında aldım 2400 km yol yapmışım.Lpg bana ne kadar gerekir diye düşünüyorum. Buna karar verecek olan sizsiniz. Bütçenizi sarsmıyorsa benzinde devam edin. Yorum bağlantısı
Ömer Meral 16 Haziran 2011 Paylaş 16 Haziran 2011 Vallahi bu benzin fiyatları yüzünden bende lpg düşünüyorum ama diğer taraftan da servislerin garantiyle ilgili yapacakları kıllıkları düşününce vazgeçiyorum.Ben e aracı Şubat ayında aldım 2400 km yol yapmışım.Lpg bana ne kadar gerekir diye düşünüyorum. aynen bende karmaşa içerisindeyim. lpg li araçla avm lerin otoparkına bile giremiyoruz. antalyada olan bilir, yazın burda alışveriş yapmak için avmler dışında seçenek yoktur, 50 derece sıcaktada kapalı otoparka girmek şart. bunu bile düşünür oldum. ama bi yandanda benzin fiyatları yoruyor bütçeyi. oof of.. Yorum bağlantısı
Eyüp Şentürk 5 Temmuz 2011 Paylaş 5 Temmuz 2011 slm arkadaşlar yeni focus kullanıcısıyım 2011 model focus 1,6 100 bg comfort focus aldım benzinli. 3 gün önce yaklaşık 1100 km yol yaptım ve km de 0,35 krş yaktı. benzin fiyatlarını düşündükçe tüp taktırmayı düşünüyorum ama sıfır olduğu için kıyamıyorum bide garanti kapsamına koymuyor ford. sizce ne yapmalıyım yılda 10.000 km yapabilecek kadar da yol geziyorum tavsiyelerin,izi bekliyorum tşkler.... Yorum bağlantısı
Yıldıray Demirkıran 5 Temmuz 2011 Paylaş 5 Temmuz 2011 slm arkadaşlar yeni focus kullanıcısıyım 2011 model focus 1,6 100 bg comfort focus aldım benzinli. 3 gün önce yaklaşık 1100 km yol yaptım ve km de 0,35 krş yaktı. benzin fiyatlarını düşündükçe tüp taktırmayı düşünüyorum ama sıfır olduğu için kıyamıyorum bide garanti kapsamına koymuyor ford. sizce ne yapmalıyım yılda 10.000 km yapabilecek kadar da yol geziyorum tavsiyelerin,izi bekliyorum tşkler.... Neden 1500 tl gibi bi fark verip, aracı garanti kapsamının dışına atarak tüp taktırmayı düşünüyorsunuz da biraz daha fark verip dizel araç almayı neden düşünmüyorsunuz? Bana göre yazık günahtır o araca lpg taktırmak. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 5 Temmuz 2011 Paylaş 5 Temmuz 2011 slm arkadaşlar yeni focus kullanıcısıyım 2011 model focus 1,6 100 bg comfort focus aldım benzinli. 3 gün önce yaklaşık 1100 km yol yaptım ve km de 0,35 krş yaktı. benzin fiyatlarını düşündükçe tüp taktırmayı düşünüyorum ama sıfır olduğu için kıyamıyorum bide garanti kapsamına koymuyor ford. sizce ne yapmalıyım yılda 10.000 km yapabilecek kadar da yol geziyorum tavsiyelerin,izi bekliyorum tşkler.... 0,35 kuruş yakıyorsa bedavaya geziyorsunuz... Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 5 Temmuz 2011 Paylaş 5 Temmuz 2011 0,35 kuruş yakıyorsa bedavaya geziyorsunuz... Şehirdışı tüketim büyük ihtimalle.. Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir 5 Temmuz 2011 Paylaş 5 Temmuz 2011 0,35*10.000km = 3.500TL Lpg takılırsa yılda 1.000TL civarında tasarrufunuz olur. İyi bir kite 2.000-2.500TL verirsiniz. Yani 2,5 senede lpg dönüşüm masrafınızı çıkarırsınız. Mevcut verilerle diyebiliriz ki; aracınıza 5-6 seneden daha uzun süre binecekseniz bu dönüşümü yaptığınıza değecektir. Daha erken değiştirmeyi düşünürseniz, bu haliyle kalmasında fayda var. Hesap ortada, karar sizin. Yorum bağlantısı
Recommended Posts