Faruk Durmuş 5 Temmuz 2011 Paylaş 5 Temmuz 2011 Garantide bi problem olmuyor. Bende Kasım ayında focus 100 bg aldım. Araç bayiden doğru LPG için bayiye gitti. lpg yi taktırdım.BRC. Aracı alırken benimde korkum garantiydi. Sordum. Sadece gazın geçtiği yerlerde bi sorun olursa garanti kapsam dışı olur dedi. 9000 km oldu. Gayet memnunum. Bence düşünmeden taktırın. Size önerim simit tipi taktırın. Yedek lastik zaten bisiklet lastiği kadar bişey. ben 32 lik taktırdım çok küçük.pişman oldum. Size tavsiyem simittir.Bagajınız daralmaz... Yorum bağlantısı
Tahir İlter 5 Temmuz 2011 Paylaş 5 Temmuz 2011 Yeni Focus olduğuna göre biraz beklemekte fayda var diye düşünüyorum bildiğim kadarıyla motoru da yenilendi henüz kitler buna uygunmu yeni focuslara göre yazılım çıktımı bir araştırmak lazım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Temmuz 2011 Paylaş 5 Temmuz 2011 10.000km yıllık kullanım için kalem kağıt hesap makinesi ile güzel bir hesap yapın derim. Yorum bağlantısı
Faruk Durmuş 5 Temmuz 2011 Paylaş 5 Temmuz 2011 2500 kmde ki 100 ps focusuma atiker marka lpg kiti montajı yaptırdım şuan 4100 kmde gayet mennunum,kmde 380 kuruş yakarken şuan 210 kuruş yakıyor aracıma gönül rahatlığıyla biniyorum,tek dez avantajı benzinde iken ayda 300-400 km yol yaparken lpg montajından sonra iki ayda 1600 km yol yaptım kasım bey sizinki ne tip?? simitmi?? simit taktırmadığıma çok pişmanım. değiştirsem ruhsatta muayenede bi sorun çıkarmı?? Yorum bağlantısı
Faruk Durmuş 5 Temmuz 2011 Paylaş 5 Temmuz 2011 benim depoda simit,neden pişmansınız anlayamadım Tüp küçük 32 lik 27 alıyor en fazla. Git gel istasyona gir. Adamla kanka olacam. Simitler hem yer kaplamıyor hemde aldığı yakıt fazla en ideali diyelim. o yüzden. Yorum bağlantısı
Faruk Durmuş 5 Temmuz 2011 Paylaş 5 Temmuz 2011 bence hb bi araç için ideal tank simit,sedan için silindir olandır. Sadece tankını değiştirsem.Bana masrafı ne olur??? Yorum bağlantısı
Faruk Durmuş 5 Temmuz 2011 Paylaş 5 Temmuz 2011 en az 200 tl yi bulur.araç sedan mıydı? Araç HB Vedat bey.2011 comfort. 200 tl tank içinmi sadece???? Yorum bağlantısı
Faruk Durmuş 6 Temmuz 2011 Paylaş 6 Temmuz 2011 tamamen tahmin.işçilik dahil fiyat. memlekete gideyim.orda değiştirmeyi düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Eyüp Şentürk 6 Temmuz 2011 Paylaş 6 Temmuz 2011 arkadaşlar ben aksaray da ikamet ediyorum bu arada özür dilerim aracım yeni focus değil eski kasa focus 2011 galiba focus 2 yada 2,5 gangisi bilmiyorum. dediğim gibi aksaray da ikamet ediyorum aslen artvin liyim ve yılda 2 kez gidiyorum artvin e buda nerden baksanız 5000 klm yapıyor ayda bir yada 2 defa da adanaya gidiyorum buda 1000 km falan yapıyorum şehir içinde de aracımı fazla kullanmıyorum işim eve çok yakım 1 km falan zorunlu kalmadıkça araca binmiyorum. Yorum bağlantısı
İsmet Aydın 6 Temmuz 2011 Paylaş 6 Temmuz 2011 ---Dizel-benzinli fiyat farkı öyle "azıcık daha ver dizel al" denilebilecek meblağ değildir.---Lpg korkulacak kadar sorunlu değildir.Yeterki doğru düzgün montaj yapılsın. ---Lpg 2500 lira değildir.Brc focuslar için yaterli kalitede bir kittir.1400 tl ye taksitli olarak taktırılabilir. ---Şahsen dizelin rampadaki geçişleri hariç hiç bir durumda dizel özlemim olmadı. Fuat bey doğru söylüyor 109 luk dizel motorla nerdeyse 7000 tl fiyat farkı var brc takılsa 10 taksit 1400 ruhsata işletti 250 daha hepsi bukadar...toplam 1650 gibi bir rakam zaten araca tüp taktırdınızmı yılda nerden baksanız 10000 yerine 15 bin yaparsınız...Bu arada ben 2011 collection focusuma bayiden aldıktan bir hafta sonra tüpü taktırdım allaha şükür en ufak problem yok...hem arakadaş aracı almış ya keşke dizel alsaydın demenin ne manası var adam dizelmi benzinlimi alıyım demiyorki tüp hakkında fikrimizi soruyor...ben daha arabayı almadan tüp konusunda çok araştırdım benzinli aldım iyikide benzinli almışım o kadar para verip traktör gibi ses dinlemiyorum en azından ....arkadaşım aksaray ankaraya 200 km.git mocan otogaza taktır brc yi rahat rahat bin arabana ... Yorum bağlantısı
Eyüp Şentürk 6 Temmuz 2011 Paylaş 6 Temmuz 2011 ismet bey görüşleriniz için çok tşk ederim gerçekten çok akıcı ve güzel bir şekilde anlatmışsınız peki simit mi yoksa normal mi taktırayım kaçlık tavsiye edersiniz... Yorum bağlantısı
Şehit Mustafa Yaman 6 Temmuz 2011 Paylaş 6 Temmuz 2011 Simit olup olmamasına siz karar vereceksiniz. Ama kaçlık taktırayım derseniz büyük olsun. Sürekli lpg'ciye gitmek zorunda kalmazsınız. Yorum bağlantısı
Orhan Çimen 1 Ağustos 2011 Paylaş 1 Ağustos 2011 Mrb değerli forum takipçileri, Ben de 2011 nisan 1 çıkışlı comfort 100 bg hb focus II aracıma lpg taktıracağım. Alırken bana 200-3000 yol git öyle taktırt ki motorun is tutsun, arıza ışığı yanmasını engellesin dediler, ben de 2500 km ye kadar benzinli kullandım. Allah sizi inandırsın aracı kullandım mı bilmiyorum. Tamamı ankaranın yoğun trafiğinde kullandığım aracımı, öğretmen maaşıyla ayda 400-600 tl benzinle doyuramadım. İlk ay km de 75 kuruş tüketen kamyon comfort (ki benim acemilik payım da olmuştur) zamanla azaldı, şu anda şehir içi ekonomik kullanımla 43 kuruşa kadar düşürdüm. Bu süreçte sık sık depo delik mi diye baktım tabi:)) Abimin araç ayda 200 tl ile dünyayı gezerken ben 400 tl ile arabaya bindiğimi bile hatırlamıyorum. Konuya gelecek olursak, ben de lpg dönüşümü yaptırmak istiyorum. Servisten vazgeçmeyi düşünmüyorum. Biraz pahalı olsa bile. Simit ya da silindir tank olmasının fiyat farkı var mı? Galiba 50 lt lik simit tank taktırcağım. 1500 peşin fiyat verdiler telefonda. Simit ya da normal olmasının fiyatta farkı olup olmadığını sormadım. sizce var mı? Bir de gaz göstergesini nereye takıyorlar, far düğmesinin olduğu yere mi? Teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Akan Belen 1 Ağustos 2011 Paylaş 1 Ağustos 2011 Lpg taktırdığınızda yakıta verdiğiniz para azalmayabilir ama yaptığınız km artacaktır.Serviste taktırmak istemenizi anlayamadım açıkçası sonuçta her şekilde aracınız garantiden çıkacak.Eğer BRC tercih ederseniz zaten kendileri garanti veriyorlar.Fiyata bakarak brc fiyatı aldığınızı düşünüyorum.Simit tank isrtediğinizde 50 tl fark oluyor ama genelde bunu istemiyorlar.Gösterge ışıklarını istediğiniz yere taktırabilirsiniz bu size kalmış.Bu arada bende 4 ayda 13000 km yapmışım yuh diyorum kendime. Yorum bağlantısı
Nuri Güngör 1 Ağustos 2011 Paylaş 1 Ağustos 2011 Akan hocam bazı ford bayileri LPG yi kendileri takıp garantiden cıkarmıyorlar sanırım Orhan bey böyle birsey istiyor yalnız garanti sadece o bayi tarafından sağlanıyor bildiğim kadarıyla örneğin başka bir ilde başka bir bayide işiniz olursa aracınız yine garantiden cıkacaktır Yorum bağlantısı
Oğuzhan Taşgın 2 Ağustos 2011 Paylaş 2 Ağustos 2011 Benzine para veremiyeceksen binme arabaya ya az kullan ya da sat lpg ile öldürmeyin arabanın motorunu... Yorum bağlantısı
Oğuzhan Taşgın 2 Ağustos 2011 Paylaş 2 Ağustos 2011 Kimin motoru ölmüş LPG ile ? http://www.uzmantv.com/lpg-taktirilan-arac...omru-kisalir-mi dinle adam ne diyor Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 Ağustos 2011 Paylaş 2 Ağustos 2011 (düzenlendi) Benzine para veremiyeceksen binme arabaya ya az kullan ya da sat lpg ile öldürmeyin arabanın motorunu... Uzman Tv çok biliyor. Yıllardır LPG'li forkliftler hiç benzin desteği olmadan 100 binleri deviriyor ( kaldıki hep 1. vites 4000-5000 d.d. ) bişe olmuyor aynı sistem araçta olunca motor yiyor. Tamamen yalan dolan... İyi kalibre edilmiş, kaliteli lpg sistemi motora zerre zarar veremez. Kaldıki siboplar filan erir gibi nağmeler var, karter havalandırma yeteri kadar sibop yağlamayıda sağlıyor. Takın lpg'yi bakın keyfinize... Tek sıkıntı lpg'de katkılı olanlar. Kalorileri çok fazla. Kulllanılmaması iyi olur başka bişe olmaz. 2 Ağustos 2011 tarihinde Servet Ayd?n tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Bayram 2 Ağustos 2011 Paylaş 2 Ağustos 2011 Uzman Tv çok biliyor. Yıllardır LPG'li forkliftler hiç benzin desteği olmadan 100 binleri deviriyor ( kaldıki hep 1. vites 4000-5000 d.d. ) bişe olmuyor aynı sistem araçta olunca motor yiyor. Tamamen yalan dolan... İyi kalibre edilmiş, kaliteli lpg sistemi motora zerre zarar veremez. Kaldıki siboplar filan erir gibi nağmeler var, karter havalandırma yeteri kadar sibop yağlamayıda sağlıyor. Takın lpg'yi bakın keyfinize... Tek sıkıntı lpg'de katkılı olanlar. Kalorileri çok fazla. Kulllanılmaması iyi olur başka bişe olmaz. Aynen 5 sene lpg li binsen zaten sıfır motor kadar tasarruf edersin, Doğan şahinler yıllardır lpg li kullanılıyor,hepsi daş gibi :bravo: Yorum bağlantısı
Orhan Çimen 2 Ağustos 2011 Paylaş 2 Ağustos 2011 Ben tur otoya gittim tandoğanda, aracımı da oradan aldım zaten. Garanti bir kaç parça hariç devam ediyormuş. Galiba gazın geçtiği parçalar.Arabadan motordan pek anlamam. Yeni arabam oldu. Yavaş yavaş, sizlerin sayesinde bişeyler öğreniyoruz. Lpg BRC olacak, en uygunu ve bütçelisi o gibi geldi bana, ki ford motorla uyumu da çok iyi olduğu söyleniyor. Sonu 11 le biten my 11 di galiba takılacak olan brc markası. Motordaki kayıp % 1o dior uzman tv, kılavuzda kullanım ömrü 10 yıl diyor, bırakın da 9 olsun. Bu benzine verdiğim paraya değer. Dizel alın demek kolay, ama alırken (ki bunu bile 12 milyar borçlanarak aldım) 6.000 fark var. Ben 31,700 e aldım, dizel fiyatı 38.000 di yanlış hatırlamıyorsam. Tüpün de dizele göre avantajları olduğunu söylüyorlar. Örneğin dizel aracın bakımları daha pahallıymış. Sonuçta aldık arabayı. Yapacak bişey yok. Kışlık lastikleri alırken çelik jantlı alıyım diyorum. Bu konuda önerisi olan varsa şimdiden teşekkür ederim. (17 inç düşünüyorum, tabi maddi duruma da bakacağız:)). Ama önce lpg işini halledeyim...) Saygılar... Yorum bağlantısı
Eyüp Döngel 2 Ağustos 2011 Paylaş 2 Ağustos 2011 0,35 kuruş yakıyorsa bedavaya geziyorsunuz... 100 lük motor az yakıyor bendede aynısı var. Yorum bağlantısı
Orhan Çimen 8 Ağustos 2011 Paylaş 8 Ağustos 2011 100 lük motor az yakıyor bendede aynısı var. km de şehir içi ve dışı ne yakıyor sizin hb comfort hocam... Yorum bağlantısı
Tamer Ergen 9 Ağustos 2011 Paylaş 9 Ağustos 2011 Sorumu buradan sorayım. Aralık ayında aracımı sıfır olarak almıştım. Şu anda 5200 km'de. Kısmetse gelecek hafta YSF otogaz'da Zavoli kit taktıracağım. Taktırmadan önce herhangi bir bakım yaptırmam gerekir mi? Yorum bağlantısı
Eyüp Döngel 11 Ağustos 2011 Paylaş 11 Ağustos 2011 km de şehir içi ve dışı ne yakıyor sizin hb comfort hocam... 35 lt lpg ile tamamı şehir içi 400 km yol 35 lt gazla uzun yolda 460 km yol. Yorum bağlantısı
Recommended Posts