İçeriğe Yönlendir

2010 Ford Focus Comfort Hb Hangi Marka Lpg Tavsiye Edersiniz

Kemal Tunçer

Recommended Posts

Kemal Tunçer

Arkadaşlar sitede bulamadım varsa kusura bakmayın.Benim aracımın farklı bir yönü var.100 hp motor manuel vites var.Yanılmıyorsam Ukrayna'dan gelen comfort paketli araçlardan.Motorun özelliklerini bilmiyorum.Lpg tartışmalarını okuyunca hepten kafam karıştı.Daha önceki aracım japon du ve atiker sorunsuz kullandım.Ama fordu uzun yıllar kullanmak istiyorum sağlıklı bir kit bağlatmak isterim.Lütfen bu konuda uzman arkadaşlar ve aynı araca lpg taktıran varsa fikirlerini paylaşabilirler mi?Eski araçlardaki deneyimler ve uzman olmayan kişilerin falanca kişilerden duydukları yorumlar kafamızı daha da çok karıştırıyor.Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Kemal Tunçer

Motoru bilmiyorum usta. O kadar anlamam. Tek bildiğim burdaki standart araçlardan farklı olması. 100 hp lik motor bir yerlerinde yazar mı? Şuan 100 km de 8.7 lt yakıyor. Zamlardan önce çok sorun etmiyordum ama artık 30-31 krş civarına geldi km de yakıt. Bu da oldukça yüksek.

Yorum bağlantısı
Misafir

Lt değerlerine bakıldığında çok da fazla gözükmüyor. Özellikle 115 hp titanium sahiplerinin 9-10 lt den fazla yakıt miktarını öğrenince tabi. 30 kuruş focus gibi bir araç için çok da yüksek bir değer değil. 1.2 Albea bile hiç basmadan ş.içinde 27 kuruş yakarken özellikle, tercih sizin tabi yakıt ağır geliyorsa en mantıklısı LPG uygulamak olacaktır.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Motor klasik Zetec Se değil mi ?

Duratec. :D Ama zetec se nin gelişmişi gibi

motoru bilmiyorum usta.o kadar anlamam.tek bildiğim burdaki standart araçlardan farklı olması.100 hp lik motor.bi yerlerinde yazarmı?şu an ara. 100 km de 8.7 lt yakıyor.zamlardan önce çok sorun etmiyordum ama artık 30-31 krş civarına geldi km de yakıt.bu da oldukça yüksek.

O motor ve şanzıman yeni bir şey değil. Fordun 2005 ve sonrasında ( Focus II ilk çıktığında trendlerde de kullanıldı.) kullandığı, otosanın makyaj sonrasında italatını durdurduğu ama ötv indirimi ile araç yokluğunda başka ülkeler için üretilmiş olanları getirdiği ve piyasada tutulduğunu görünce diğer trendlere nazaran daha ucuz olduğu için tekrar ithal ettiği bir araç. Yani çok değişik bir motora yada şanzımana sahip değil. Tek farkı adı ve içindeki tek tük donanım farkı.

He lpg işine gelince yorum yapacaklar arasında değilim size göre :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Duratec. :) Ama zetec se nin gelişmişi gibi

Evet.. başlıkta da yazdığı gibi 2009 muş araç... :D

Yorum bağlantısı
Kemal Tunçer

aslında çok değil haklısınız.ama bu değeri yakalamak arabayı keyifsiz kullanarak mümkün.ısrarla altını çiziyorum sorun benzin fiyatlarında.Motordan anladığınıza göre fikirlerinize değer veririm mustaFa bey.benim söylediğim benim gibi anlamadığı halde yorum ve espri yapan arkadaşlar oluyo bazen onun içindi.marka ve kit önerilerinizi bekliyorum.:D

bu araçtan bir tek bende mi var yardım bekliyorum arkadaşlar :)

Yorum bağlantısı
Semih Özkan

30-31 kuruş ne güzel bir değerdir... Ben 40 altını göremiyorum ti-vct ile...

Yorum bağlantısı
Kemal Tunçer
Valla açık söyleyeyim, bu tarz agresif yazım tarzınızla çok beklersiniz.

Uzman değilim ama daha önceden 100bg'lik focusa lpg taktırdım. Birçok taksicinin ve sizin aracın aynısından olan arkadaşımın taktırdığı gibi. 100bg'lik focus motoru lpg konusunda oldukça etkin bir motordur. Sıkıntı çıkarmaz. Kit olarak teleflex-prinsten tutun atikere kadar çok türlü kit takılmıştır. Tavsiyem iyi usta bulmanız. İzmir'de zavoli sağlam tercih olur.

hakan bey burada bir açıklama yapmak istiyorum.ben daha önce japon araba kullandım.hatta isim vereyim mazda3.son derece performans aldım atiker ile.ama fordu tercih ettim hem yerli olsun memleketim kazansın hem parça derdi olmasın vs gibi.konuyu dağıtmak istemem yeri burası değil.fakat focus u ve bu farklı olan versiyonu hiç tanımıyorum.onlarca forum gezdim.Ford kullandığından şüphe edeceğiniz okuyucuya hiç bir fikir vermeyen yazılar okudum.inanın yarısı laf olsun diye yazılmış yazılar.yarım saat okuyun bi fikir dahi vermez.bunlar forumlarda kirlilikten öteye gitmez ve forumun kalitesini düşürür.benim uzman yada kullanandan kastım bu.Agresif olduğunu düşünmüyorum.Araçtan kullanan yada yakın çevresinde kullanılan arkadaşlar varsa yada alanında uzman fikir belirtsinler ki bizden sonra arama motorlarında bu konuyu okuyan da faydalansın hemde forumumuzun diğerlerinden farkı olsun.O nedenle yazmıştım.Eğer kimsenin bu motorla ilgili fikri yoksa anlayışla karşılarım.Verdiğiniz fikir bana çok yardımcı oldu.Teşekkür ederim.Bu motorun çeşitli markalarla sorunsuz çalıştığını söylemişsiniz.Benimde aradığım bu yani gerçek tecrübe.umarım anlatabilmişimdir.İzmir de yim şu an zavoli ile brc arasında düşünüyorum.4-5 yıl önce brc kullandım ve çok sesli olduğundan şikayetçiydim.Arada geçen sürede ne aşama alındı onu da bilmiyorum.Atiker eski aracımda sorunsuzdu.Atiker bile düşünüyorum ama atiker den çok emin değilim.atikerin sorun çıkarmayacağından bu motorda emin olsam yine bağlatırım.Dedim ya motoru ve yapısını hiç bilmiyorum.O nedenle kullanan varsa yada bu motora lpg takan fikirlere açığım.Teşekkürler.

30-31 kuruş ne güzel bir değerdir... Ben 40 altını göremiyorum ti-vct ile...

semih bey inanın ben de bunu düşündüm çünkü dikkatli kullanınca fabrika değeri yakalanıyor.şu zamlar gelmese ben kesinlikle aracıma müdahale ettirip lpg takmam.bu zamların devamı da gelebilir.örneğin önümüzdeki ay doğalgaz %10 - % 15 arası zamlanıyor yine.o yüzden tedirginim.Gerçek bir hesap yaparsanız eğer yılda 10-15 bin arası kullanıyorsanız 2 yılda anca maliyeti kurtarır lpg.(Lpg nin de düzenli bakımlarını katın işin içine).ben uzun yıllar focusuma binmek istiyorum o yüzden yıl hesabı çok önemli değil.bir an önce taktırmak gerekiyor.

İşin bir başka boyutu lpg takılınca vize-ruhsat derdi var.Yaptırmadan binerim diye düşünüyorum ama bu da ne gibi bir problem çıkarır onu da bilmiyorum.Keşke dünyanın en pahalı benzinini kullanmasak ta böyle uyduruk işlerle uğraşmasak:(

Yorum bağlantısı
Arda Parlayan

bende 2010 comfort var 100 bg lık sızden farkı otomatık sedece ben 1 hafta once brc marka lpg taktırdım ve cok memunum eger dusunuyosanız brc yı tavsiye ederim size cekıste cok az bı fark oluyor oda rampa yukarı normalde fark yok

Yorum bağlantısı
Kemal Tunçer
bende 2010 comfort var 100 bg lık sızden farkı otomatık sedece ben 1 hafta once brc marka lpg taktırdım ve cok memunum eger dusunuyosanız brc yı tavsiye ederim size cekıste cok az bı fark oluyor oda rampa yukarı normalde fark yok

MY07 Kiti mi takıldı?yakıt fark ettimi?ölçüm değerlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Arda Parlayan
MY07 Kiti mi takıldı?yakıt fark ettimi?ölçüm değerlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler.

kitin hangisi takıldı bilmiyorum ama en son olan dedı murat bey yakıt fark ettı 230 yakıyo su an rampa yukarı cıkarken biraz kesiliyo ama oda cok deil ben tavsiye ederim karar sizin

Yorum bağlantısı
Kemal Tunçer
kitin hangisi takıldı bilmiyorum ama en son olan dedı murat bey yakıt fark ettı 230 yakıyo su an rampa yukarı cıkarken biraz kesiliyo ama oda cok deil ben tavsiye ederim karar sizin

teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Guest Fuat
(düzenlendi)

Bir benle Bora öğrenemedik şu focusu sürmeyi.Nasıl yakalıyorsunuz hocam bu 8,5 litre değerleri hala anlamış değilim.Nasıl bir güzergah?Nasıl bir tarzdır bu stil.

Yumurtayı koyacam sonunda pedalın altına:D

Şu anki değerim(lpgyi takınca pek bi özgür oldum pedala basma konusunda) 11,5 litre bilgisayar verisine göre.

11,5x3,66=42,09

lpg de de 23-25 kuruş civarı yakıyor bu sürüşde.

Dizelciler gülüyordur şimdi bu değerlere.Sanırım ş.içi en fazla 7 litre harcıyor focus dizeller..

Şehir dışı sırf otoban kullanımı ortalama hız 130 ile 17 kuruş yaktı.

Markaya gelince.İyi montaj,iyi usta.Bilindik markalardan birini taktırın.Brc de çekiş hissedilmiyor diyorlar ama ben hissediyorum.

Çok titizseniz hissedersiniz performanslı kullanımda.

tarihinde Fuat tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kemal Tunçer
Bir benle Bora öğrenemedik şu focusu sürmeyi.Nasıl yakalıyorsunuz hocam bu 8,5 litre değerleri hala anlamış değilim.Nasıl bir güzergah?Nasıl bir tarzdır bu stil.

Yumurtayı koyacam sonunda pedalın altına:D

Şu anki değerim(lpgyi takınca pek bi özgür oldum pedala basma konusunda) 11,5 litre bilgisayar verisine göre.

11,5x3,66=42,09

lpg de de 23-25 kuruş civarı yakıyor bu sürüşde.

Dizelciler gülüyordur şimdi bu değerlere.Sanırım ş.içi en fazla 7 litre harcıyor focus dizeller..

Şehir dışı sırf otoban kullanımı ortalama hız 130 ile 17 kuruş yaktı.

Markaya gelince.İyi montaj,iyi usta.Bilindik markalardan birini taktırın.Brc de çekiş hissedilmiyor diyorlar ama ben hissediyorum.

Çok titizseniz hissedersiniz performanslı kullanımda.

fuat bey nasıl yakalanıyor bu değer söyleyeyim.Öncelikle vites geçişleri 2.5 - 3 devir arasında.ani kalkış yok.ileride kırmızı yanarken gaza basıp ileride frene basmak yok(bu freni de korur bakım maliyetini düşürür) en ufak bir kırmızı ışıksız yol yakaladın mı 4.vites 60-65 arası yada hız limiti uygunsa 5.vites 80 civarı bir hız sabitleme.Motor soğukken devirli kullanma yokuş aşağı ise gaza basma.yakıt mutlaka düşer.Ama arabadan keyif alınır mı hayır.Yakıtınız oldukça iyi şuan.Bende brc ile zavoli rasındayım.sanırım ikisinden birini taktıracağım(hangi usta garanti verirse).Çekişi çok hissedeceğimi sanmıyorum çünkü bu aracın motoru zaten 100 hp yani çekiş zayıf.lpg de çok farketmeyecek diye düşünüyorum.teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Guest Fuat
fuat bey nasıl yakalanıyor bu değer söyleyeyim.Öncelikle vites geçişleri 2.5 - 3 devir arasında.ani kalkış yok.ileride kırmızı yanarken gaza basıp ileride frene basmak yok(bu freni de korur bakım maliyetini düşürür) en ufak bir kırmızı ışıksız yol yakaladın mı 4.vites 60-65 arası yada hız limiti uygunsa 5.vites 80 civarı bir hız sabitleme.Motor soğukken devirli kullanma yokuş aşağı ise gaza basma.yakıt mutlaka düşer.Ama arabadan keyif alınır mı hayır.Yakıtınız oldukça iyi şuan.Bende brc ile zavoli rasındayım.sanırım ikisinden birini taktıracağım(hangi usta garanti verirse).Çekişi çok hissedeceğimi sanmıyorum çünkü bu aracın motoru zaten 100 hp yani çekiş zayıf.lpg de çok farketmeyecek diye düşünüyorum.teşekkürler.

Soğuklar başladığından beri daha bir arttı sanki tüketim.

Brc-Zavoli ikiside enjektör bakımından aynı sanırım.

Devamlı bu şekilde kullanıyorsanız çekişi hiç hissetmessiniz bence.

Şimdiden hayırlı olsun :D

Yorum bağlantısı
Guest Yavuz Ya??z
(düzenlendi)

Bence Mazda3 ten sonra,o motor benzinde dahi size aynı keyfi vermeyebilir.Ama LPG konusunda önemli olan usta.Bir de BRC'nin aracın manifoltu delmeden takılan bir kiti varmış.Onu araştırın.Bu forumda insan eleştirilir,tartışmalarda çıkar,geyiklerde olur ama kalitelidir;dalga geçme olmaz.Genelde sorunlar aynı olduğundan az çok,herkes de konunun hakimidir.Sağlam ustalar vardır.Değerli görüşleri olacaktır.Bir sıkıntı yaşamazsınız.

tarihinde Yavuz Ya??z tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kemal Tunçer
Bence Mazda3 ten sonra,o motor benzinde dahi size aynı keyfi vermeyebilir.Ama LPG konusunda önemli olan usta.Bir de BRC'nin aracın manifoltu delmeden takılan bir kiti varmış.Onu araştırın.Bu forumda insan eleştirilir,tartışmalarda çıkar,geyiklerde olur ama kalitelidir;dalga geçme olmaz.Genelde sorunlar aynı olduğundan az çok,herkes de konunun hakimidir.Sağlam ustalar vardır.Değerli görüşleri olacaktır.Bir sıkıntı yaşamazsınız.

mazda3 ten sonra ilk etapta araç ağır geldi zaten benzinde ama alıştım sonuçta problem çıkarabilecek bir mazda3 yerine sorunsuz b bir focus tercih ettim ve memnunum.Dediğiniz kiti araştıracağım.Başka markalarada da sorcam.Gelişmeleri buraya aktarırım zaten.

Yorum bağlantısı
Mazda3′ün, değişken supap zamanlaması teknolojisine sahip olan 1.6 litrelik motoru, 6000 d/d’de 105 hp güç üretirken, 4000 d/d’de 145 Nm tork sağlıyor. Motora gönderilen havayı devire ve gaz pedalına basış miktarına göre ayarlayan bu motor, firma tarafından ‘düşünebilen motor’ olarak adlandırılıyor.

Mazda'nızın motoru yukardaki özelliklere sahipti yanılmıyorsam.

Bu tür bir motorda Atiker'den memnun kaldıysanız, montajı yapan ustaya tekrar Atiker taktırabilirsiniz. Genelde Japon araçlarında, ekonomik tüketim için geliştirilen teknolojiler, LPG uygulamalarında hesaplanamayan aksilikleri ortaya çıkarıp, sıkıntı doğurabiliyorlar ya da hiç LPG uygulaması yapılamıyor. Örneğin Avensis2.0, Carisma 1.8gdi gibi motorlar için sıralı LPG uygulaması yapılamıyor. Honda Accordlarda bir zamanlar sorunlar yaşanmıştı, keza jipleri HRV'de de kitlere eklemeler yaptılar.

Dolayısı ile Ford'un motorları japonlara göre çok masum olup, çıkaracakları problemler genelde ayarlarla düzelebilecek türdendir. İyi bir montaj sorunları da en aza indirgeyecektir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Kemal Tunçer
Mazda'nızın motoru yukardaki özelliklere sahipti yanılmıyorsam.

Bu tür bir motorda Atiker'den memnun kaldıysanız, montajı yapan ustaya tekrar Atiker taktırabilirsiniz. Genelde Japon araçlarında, ekonomik tüketim için geliştirilen teknolojiler, LPG uygulamalarında hesaplanamayan aksilikleri ortaya çıkarıp, sıkıntı doğurabiliyorlar ya da hiç LPG uygulaması yapılamıyor. Örneğin Avensis2.0, Carisma 1.8gdi gibi motorlar için sıralı LPG uygulaması yapılamıyor. Honda Accordlarda bir zamanlar sorunlar yaşanmıştı, keza jipleri HRV'de de kitlere eklemeler yaptılar.

Dolayısı ile Ford'un motorları japonlara göre çok masum olup, çıkaracakları problemler genelde ayarlarla düzelebilecek türdendir. İyi bir montaj sorunları da en aza indirgeyecektir.

Saygılarımla.

mazda 3 2004 modeldi.bildiğim kadarıyla ford ile ortak üretim bir motor kullanıyordu.lpg ile sorun yaşanıyormuydu bilmiyorum.atiker i takan usta iyi montaj yaptı ve sorun yaşamadım.şu sıralar çok yoğunum ilk fırsatta zavoli,brc ve atiker için görüşeceğim.hangi usta daha çok inandırırsa ona taktıracağım sanırım.Atiker hala aklımda duruyor.Sizin yazınızla da atiker e sormadan taktırmamaya karar verdim :)teşekkürler saygılar.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Kemal Tunçer

Arkadaşlar ne zamandır yazmak istedim fırsat bulamadım.Araştırmalarımın sonuçları :

1.Sizlerinde söylediği gibi önemli olan ustadır ama marka payı yabana atılmamalıdır.

2.Doğru dürüst,malzemeden çalınmayan bir lpg montajı için ucuz fiyat veren yere montaj yaptırılmamalıdır.(İnanılmaz şekilde malzemeden çalınabiliyor.şamandıranın bile en dandiği kullanılıyor ki 2 gün sonra göstergeniz kafayı yesin diye.

Aracıma takılan lpg Zavoli.Montaj on numara.ne arıza ışığı ne ses ne bir sıkıntı.tek kelimeyle kusursuz.Montajı yapan mehmet usta işinin ehli.Eğer ışık yakarsa sorun çıkarırsa geri getir söküp paranı iade edeyim garantisini montajdan önce alıyorum.tertemiz işçilik ve sorunsuz işlem.Esnaf olarak ta çok sevdim.Kesinlikle tavsiye ederim.İzmir yada yakınlarında olanlar için hiç macera aramayın.Karabağlar 6. sanayi Fırat Polaris Lpg.(0232 282 22 69) fiyat 1300 TL 10 taksit.Siteden bahsettim.Giden olursa sitede bir kullanıcı bahsetti derseniz hatırlar sanırım.

3. Aracın mevcut yakıtı şehir içi 20 kuruşa yakın.19.75 gibi bir rakam.daha net bir ölçüm yapıyorum şu an.Güncelleme yapıcam.

Neden zavoli derseniz brc enjektörleri gürültülü.Araç zaten malzemeden çalınmış izolasyonsuz bir araç ! olduğu için tercih etmedim.İyiki etmemişim..bu arada aracının içindeki gürültüyü kesebilen olursa ve bu işi nasıl yapabildiğini paylaşırsa sevinirim.herkese sorunsuz sürüşler dilerim

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Tuncay Doğrul

Kemal bey iyi günler

Bendede sizin aractan var bende Brc ve Zavolli arasında kararsız kaldım.Fakat Ford araclarda 50.000 km yi aşınca süpaplarda sıkıntı cıkıyormuş sizin kullanımınız ve düşünceleriniz nasıl

Yorum bağlantısı
Kemal Tunçer
(düzenlendi)

tuncay bey merhaba.ben şu an zavoli kullanıyorum.İzmir deyseniz mesajımda belirttiğim yere gidin kesinlikle ne arıza ışığı ne başka bir sorun.çekişten düşmedi aracım fark etmedim bile.sorunsuz kullanıyorum.Havaların ısınmasıyla birlikte 18 kuruşa düştüm yakıtta(Şehir içi kullanım 18 kuruş/km.Lpg fiyatı 1.85 TL) Bu zamanda ya dizel ya lpg vakit kaybetmeyin derim.Marka için Kesinlikle Zavoli diyorum aksini düşünmeyin.Kolay gelsin.

tarihinde Kemal Tun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tuncay Doğrul
(düzenlendi)
tuncay bey merhaba.ben şu an zavoli kullanıyorum.İzmir deyseniz mesajımda belirttiğim yere gidin kesinlikle ne arıza ışığı ne başka bir sorun.çekişten düşmedi aracım fark etmedim bile.sorunsuz kullanıyorum.Havaların ısınmasıyla birlikte 18 kuruşa düştüm yakıtta(Şehir içi kullanım 18 kuruş/km.Lpg fiyatı 1.85 TL) Bu zamanda ya dizel ya lpg vakit kaybetmeyin derim.Marka için Kesinlikle Zavoli diyorum aksini düşünmeyin.Kolay gelsin.

siz brc de düşünüyordunuz neden vazgectiniz zavoliye yönlendiniz

tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi
[/quote] kodlar?n? silmeyin l
Yorum bağlantısı
Kemal Tunçer

BRC yi forumlarda okuduğum kadarıyla istedim.Zavoli ye yönelmemi sanayide görüştüğüm usta sağladı.Benim için en önemli etken brc nin enjektörlerinin daha sesli çalışması oldu.Zaten araç 10 numara gürültülü.ford bu konuda kaliteyi tavan yapmış sağolsun.Birde enjektör sesi duyarsam ertesi gün araç satışta yani.Ayrıca konuştuğum kişilerin Zavoli nin daha kaliteli olduğu fikrini vermesi ve montaj yapılan yer hakkında verilen referanslar etkili oldu.Hiç pişman değilim.Artık ne araç alsam zavoli bağlarım.İyi montaj da bence hepsi iyidir ama teknik bilgim yok ne yazık ki.Taktıracağınız yerden arıza ışığı yakmaması konusunda garanti isteyin ve çok geç kalmayın bir an önce arabaya binmenin tadını çıkarın derim :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...